PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE

Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...

HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  Приступи  
Тражи

Display results as :

Rechercher Advanced Search
TAKMIČENJA
 https://pticefauneevrope.forumsc.net/t2064-topic#34861  pticefauneevrope.forumsc.net
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
Latest topics
» order dapoxetine usa
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySat 13 Jan 2024, 03:22 by LiamynC

» finasteride lymph nodes
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyWed 22 Nov 2023, 18:03 by LiamynC

» buy priligy in malaysia
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyMon 20 Nov 2023, 06:16 by LiamynC

» buy dapoxetine 60 mg in india
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 19 Nov 2023, 13:21 by LiamynC

» Pesma štiglića
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyThu 03 Aug 2023, 01:06 by Jovan0

» CD za školovanje bastarda na pesmu štiglića
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:43 by Milan

» KLIJAVO SEME za ishranu ptica
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:40 by Milan

» Prirodna ishrana Stiglica
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyThu 05 Jan 2023, 19:45 by Milan

» TIGRICE - Melopsittacus Undulatus
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyThu 05 Jan 2023, 01:23 by Milan

Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyWed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …

[ Full reading ]
Comments: 4
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyThu 29 May 2014, 14:19 by Milan
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.

Comments: 0
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA

U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u  Pirotu održan prvi seminar  za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
      Nakon donošenja …

[ Full reading ]
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da  je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
         Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …

[ Full reading ]
Comments: 1
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyFri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan
Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”

Димензије прстенова за обележавање птица и живине

2.00 mm Ružasta astrilda, …

[ Full reading ]
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …

[ Full reading ]
Comments: 51
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyMon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.

Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …

[ Full reading ]
Izdavanje RODOVNIKA za ptice
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyTue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan
Obaveštenje

На основу члана 9.  Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …

[ Full reading ]
Comments: 3
Plaćanje članarine udruženju
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyFri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan
Obave

Članarina za 2022 godinu je 1000 din  a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.

članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04

[ Full reading ]
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyFri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …

[ Full reading ]
Similar topics
Prijatelji foruma
 pticefauneevrope.forumsc.net  Serbian Biodiversity Portal
Moj ljubimac
Piroćanka Zoo Park KOKI!

Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji

Go down 
+62
delijovan
Zokbok988
vrscanin
Exotic
Luka Perica
voja_ilic
lakiso
stiglan
popicaBL
zoran ptice pjevice
ogic
onix
skorpija
Cizak
boris
sugubinac
popBL
belobradi
ulicni hodac
drakceJA
robin
diskus
alann
sasha
gost1
ivan83
sale1977
kima
kumca
pinka
Nikola
novaksin
misan
Santa
Boban
IgorSO
Mossad
Gost
rtomek
Danijelvr
Rasko
bogdanik
Миланче
Furla
pticar nis
Zika
ZOKICA
kedrovi
Dax BG
klokkende
Luckyboy
milos0205
Petar
Sokoly
Drle
slavishab
Steva
Бане
sestoperac
ticar
Laza
Milan
66 posters
Иди на страну : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 18 ... 26  Next
АуторПорука
rtomek
Član
Član
rtomek

Број порука : 65
Локација : SRB-V-SU

Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 Empty
ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 18:58

Pozdrav cheers cheers cheers
napokon cheers cheers cheers ipak sad vidim da postoje neki koji su na pravom putu HVALA BOBAN., SANTA u potpunosti se slažem sa njihovim vizijama , SAŠA to što kažes da si godinama rekao šta savez treba da radi to znači da si član a onda si i sam mogao nešto da preuzmeš na sebe recimo a da je savez nešto započeo to vidim da znaš ali onda bi trebalo da znaš i razloge zbog kojih su stvari i stale !!!!
U svakom slučaju sekcija pri savezu je rešenje!! koja bi ipak trebala prvenstveno da se bavi odgojem a markiranje i hvatanje obeležavanj prepusti zato osposobljenim organizacijama ali saradnja bi bila neminovna pa i poželjna ,
ALI GOSPODO ISTO OVO SAM VEČ PONUDIO KAO REŠENJE PRE MESEC DANA SVI STE PREŠLI PREKO NJEGA lol! lol! ALI OD TADA SE VEĆ I U SAVEZU ODMAKLO TAKO DA LE PREDLOG POSLAT NA RAZMATRANJE I U TOKU JE IZRADA ZAVRŠNOG TEKSTA ...... Wink
PREDLOG PRAVILNIKA O NAČINU FORMIRANJA I FUNKCIONISANJU SEKCIJA UNUTAR SOF-a

FORMIRANJE-OSNIVANJE ODGAJIVAČKIH SEKCIJA

1. Sekcije se mogu formirati u skladu sa sekcijama Standarda za ocenjivanje ptica ( pr. Sekcija odgajivača harzer roller kanarinaca ( sekcija A) , ili Sekcija odgajivača hibrida ( sekcija H )..itd ) , jedini uslov za formiranje bilo koje odgajivačke sekcije je da u osnivanju učestvuje nejmanje tri delegata iz različitih udruženja!
2. Svako udruženje može da delegira jednog svog člana u bilo koju sekciju, i može da ima delegata u bilo kojoj odgajivačkoj sekciji koja se oformi !
3. Nepoželjno je (* zabranjeno je *) formiranje dve iste sekcije !
4. Inicijator formiranja neke sekcije u obavezi je da poziv za osnivački sastanak dostavi svakom udruženju članice SOF-a !
5. Osnivački sastanak saziva inicijator !
6. Svaka osnovana sekcija bira sebi predsednika koji bi bio i član upravnog odbora saveza !!!!!
7. Predsednici ovih tela , upoznavala bi rukovodstvo Sof-a sa svojim idejama , zahtevima ... pa uz odobrenje u.o. čak mogla da u ime SOF-a pregovaraju i sa trećim licem naravno u okviru svoje branše

Ima još ali zasad toliko , naravno ovo je samom ideja koja će nadam se uskoro biti raspravjana pa i dopunjena pa da to bude na kraju dobro i prihvatljivo za sve !!

Ako bi ovde recimo pronašli neki zajednički jezik uopšte ne bi trebali osnivati nikakva nova udruženja nego iz svakog udruženja uključiti kvalitetne ljude koji žele da doprinose ovoj ideji pa u sklopu saveza svi bi mogli da pronađu sebe a i mnoge stvari skinuli sa grbače u.o. jer mislim da i pored problematike koje muče svaku oblast posebno, imaju dosta da rade ...
Inače ovaj model jako lepo funkcionše već i u drugim savezima , poslovi su podeljeni više ljudi je uključeno u rad ( pa nisu dva tri čoveka prebukirani a ostali samo gledaoci ) svako zna šta je za njegaovu branšu najvažnije ali i odgovara za to šta uradio !!
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

Број порука : 910
Локација : KRALJEVO

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 19:12

Ama, te sekcije su u redu, ali kako vam ljudi nije jasno da se već godinama u nazad sve svodi na "biće, u pripremi je, uradiće se itd. a konkretnih rezultata nigde. Dosta je više u ovoj zemlji laži i praznih obećanja. Dajte nešto konkretno! Šta, dok se stvore uslovi? Koji su to uslovi? Jel treba štiglić da poraste ko kondor da bi se neko smilovao da mi kaže da smem da držim ptice FE,dok u celom svetu na svakom drugom balkonu peva po neka ptica FE. Neću jednostavno da me niko više kažnjava i proganja za ono što je sasvim OK.
Назад на врх Go down
Boban
Član
Član

Број порука : 225
Локација : Vranje Srbija

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 19:22

Drugog puta nema u okviru te organizacije su i sudije izmedju ostalog i za faunu Evrope, bastarde, jedino to je ispravan put za legalizaciju odgoja faune, dakle preko zvanicnog Saveza. Pa zar ne vidimo koliko se u Evropi odmaklo sa odgojem zadnjih dvadesetak godina sa pticama faune Evrope, koliko mutacija ima( to makar poznajem i pratim) i samo je pitanje vremena kada ce se poceti sa razmatranjem da neke od tih vrsta budu domestificirana vrsta. Pa zar sve ptice koje gajimo nisu prosle taj put, pa i kanarinac je bio divlja ptica, guld amadina, tigrica, a sada domestificirana vrsta po C.O.M.-u. To ce se desiti po mom misljenju i sa pticama faune, ko zna kad, a o polemikama da li je odgoj legalan, pa to je samo po meni tehnicko pitanje koje ce neminovno biti reseno.
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 19:38

Sve ja to prijatelju shvatam i razumem jako dobro ali jednostavno više nemam ni živaca ni strpljenja da čekam da se neko smiluje na nas zaljubljenike u ptice. Kad je sve tako kako kažeš, preduzmi nešto ( ako možeš) u savezu da se ovo reši. Videćeš šta će ti reći!!!!!!!
Ja im se više sigurno neću obraćati ni sa kakvim molbama ni zahtevima pa makar nikada ne držao više ptice, i ako sam pored nji odrastao.
Назад на врх Go down
rtomek
Član
Član
rtomek

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 19:44

AMA šta ste vi preduzeli to vi meni recite , to što ste vi tražili od nekog da umesto vas uradi nešto a to zbog vaših potreba dali je to OK?, Ali činjenica je da su bili povučeni neki potezi u vez legalizacije i da se zastalo to svakako nije dobro ali šta je tu je nije to tako ni jednostavno ( inače i nije u svim državama rečeno , nače komšije mađari su imali dozvolu za držanj ali su im ponovo zabranili jer nisu se pridržavali pravila ....to je za razmišljanje Exclamation Exclamation ) JA držim papagaje i egzot pa ima problema oko CITESA dali ćete vi to meni rešiti ...ma ne to je stvar papagajoša pa ćemo pokušati da preuzmemo neke korake da to rešimo neočekujemo do vas sa skrštenim nogama da nam to vi rešite, zato će biti sekcije cheers pa izvolte navalite Very Happy , to šta je bilo kako je bilo lagao , obećao.... mene baš neinteresuje ali znam da savezu za dobre ideje uvek bilo i biće sluha , netreba deliti lekcije jer to niko nevoli nego treba konkretan predlog koji si i ti sam spreman da odradiš i to je i moguće , to je i moje lično iskustvo gozinama smo tražili ovo ono pa nije bilo ništa .. sad smo izašli sa konkretnim predlogom i spremi da i odradimo pa eto več se i rade i neki projekti oko papagaja ... to je jedini put
pozdrav ROBY
Назад на врх Go down
Boban
Član
Član

Број порука : 225
Локација : Vranje Srbija

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 19:55

Potpuno se slazem sa zadnjim postom, pa i ti celni ljudi saveza su valjda ljubitelji ptica i sigurno i oni zele da se legalizuje odgoj faune kao i u ogromnom broju evropskih zemalja. Pa zato clanovi drustava koji zele i odgajaju faunu neka formiraju sekciju u okviru saveza i pravilan rad nje ce dati rezultat, a ne neka prazna pisanja i ostale nepotrebne stvari.
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

Број порука : 4633
Локација : Pirot

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 20:22

Najbitnije je da se prvo svi koji su zainteresovani okupe u jednoj organizaciji, ne zaboravite da mnogo ljudi nisu članovi ni jednog društva, znači pravljenjem te organizacije i plaćanjem članarine SOF dobijamo organizaciju koja će se isključivo boriti sa ovim problemom. E da li će kasnije da nas krste sekcija ili kako već to ne zavisi od nas zavisi od saveza. Ne vidim i kog razloga ne bi smo u toj organizaciji imali ljude osposobljenje za alkiranje , praćanje i istraživanje ptica, zašto u toj organizaciji ne bi smo mogli imati ljude koji će vršiti edukaciju u cilju zaštite ptica, održavati razne seminare akcije u osnovnim i srednjim školama itd., onda ljude koji bi se bavili pravnim pitanjima pa čak i one koji bi na terenu vršili proveru. Da bi uspeli sa legalizacijom potrebno je da se sem uzgoja bavimo i zaštitom i proučavanjem kroz odredjenje napravljene specijane projekte za to. Samo na taj način dobićemo podržku "zaštitara" i brojnih organizacija iz Evrope.

Potpuno je nebitno da li će u samom startu ta organizacija ili sekcija biti formirana pri savezu. ili će se onako u kompeltu pridružiti savezu. Po meni ova druga opcija je bolja jer većina ljudi ne želi da se učlani u ni jedno društvo pošto nikog ne interesuju ptice FE ovako bi na jednom mestu bili svi koje interesujeu ptice FE. Eto prost primer, na što bi ja na godišnjoj skupštini ili nekim sastancima slušao sate i sate o kokoškama i bavio se tim problemima, kad sam se u društvo učlanio samo da bi bio član sekcije za FE, sa druge strane rešavanjem problema na način koji sam predložio financijski ne bi bili na teret savezu. Eto član plati članarinu u nekom postojećem društvu, samo da bi bio u toj sekciji, i sad ko će finansirati sam rad sekcije. Na ovan način članarina se plaća organizaciji, organizacija plaća članarinu SOF i mi smo samo jedna od 30 članica SOF sa tim da bi se konkretno bavili isključivo našim problemom. To nije nikakva vruća voda društvo SRPSKI PEVAČ SLAVUJAR funkcioniše na taj način koliko sam ukapirao. Sa druge strane ta naša organizacija finansirala bi se i samostalno sprovodjenjem odredjenjih projekata u cilju edukacije i zaštite pa samim tim ne bi bili opterećenje Savezu.
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 20:54

Drži se brate ti za papagaja, a divlje ptice prepusti drugima.
Назад на врх Go down
Santa
Član
Član
Santa

Број порука : 52
Локација : Beograd

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 22:33

Inace na legalizaciji se radi, al vi verovatno niste obavesteni. Evo i ja pokusavam nesto da zavrsim da svi budu zadovoljni. Resiti to sa Ministarstvom je dosta zahtevno, odnosno svaki extra posao je njima jako tezak...
Ako zavrsim nesto primam mito u vidu kanarinaca mozaika
cheers
Назад на врх Go down
rtomek
Član
Član
rtomek

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 23:08

Brate mene zanimaju sve odgajivačke grupe jer među mojim članovima ima odgajivača svih vrsta ptica , pa je meni i dužnost da se zalažem za sve , a ne samo radim u lični interes !!!
Ako se osnuje recimo ta "organizacija" ona će da ima jednu mesto u skupštini među ostalih 30 to nije baš jaka pozicija , naravo dobro bi bilo znati da su odgajivači živine u savezu sitnih životinja ......
Drugo kako će članovi drugih klubova da budu zastupljeni u radu te " organizavcije " kada su članovi već postojećih udruženja a gaje FE ???
Nama je potrebna takva sekcija gde mogu da učestvuju i daju svoj doprinos i članovi svih već postojećih udruženja a odgajivači su recimoFE, pa gao delegati učestvuju u radu tog organa pa posle svi u svojim sredinama odrade svoj deo obaveza pa tako na celoj teritoriji Države može lepo da funkcioniše sve ovo o čemu se priča ..a to i automatski znači mnogo veću zastupljenost i ljudi i podške...
pozdrav ROBY
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 23:24

Naprotiv na ovaj način postiže se kontra efekat i udaljavamo se od cilja. Objasniću i zašto. Taj sistem može da funkcioniše kod društva koja su već , da kažem specijalizovana za odredjene vrste ptica, recimo papagaja. Nije nikakav problem, u društvu od 100 odgajivača je 70 posto onih koji čuvaju papagaje i onda se to društvo preko tih sekcija poveže sa drugim sličnim društvima na teritoriji naše zemlje i rade organizovano. Šta je sa pticama FE u ni jednom društvu nema registrovanih odgajivača ptica FE, mnogi od njih nisu ni članovi ni jednog postojećeg društva jer ne žele ništa da slušaju o papagajima i kokošima interesuje ih isključivo njihov problem koji nije rešen. Redšavanjem problema na ovaj način koji sam predložio dolazi do okuplanja svih zainteresovanih na jednom mestu a takva organizacija će uvek više postići jer nećće da odustaje od svog cilja. Primera radi kada bi u tvom društvu bilo predloženo da li da se reši vaš problem oko papagaja ili ovaj oko ptica FE sigurno bi svoj problem stavili u prvi plan. Po pitanju organizacije na nivou cele države, nije nikakav problem eto opet navodima društvo Srpski pevač slavujar I ONI SU NA TAJ NAČIN ORGANIZOVANI.
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

Број порука : 718

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 23:30

Milane specijalizovana drustava u Srbiji ne postoje , sva drustva cuvaju sve takmicarske grupe, a i drugo po drustvima ima clanova koji cuvaju FE i takimce se sa njima , u svakom drustvu je tako, ti ljudi su clanovi drustava i svavexza i preko saveza se bgore za to.....

Mi u Nisu se borimo na svoj nacin za legalizaciju......

POZDRAV cheers cheers cheers cheers
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 23:35

Vi u Nišu po tvojim rečima se ponosite što u društvu imate samo odgajivače kanarinaca a ne "KOKOŠKARE I OSTALE". Bar si to napisao u nekim svojim postovima . Zar to nije specijalizovano društvo. Borbe za legalizaciju nema, možda neki ljudi imaju neko mišljenej o tome ali niko se ne bori za sad i to je činjenica. Ukoliko postoji borba gde su rezultati, šta je odradjeno, koji je program sproveden, kako je to zamišljeno..... sve ovo je rekla kazala. Sem toga po čemu bi se to društvo u NIšu trebalo izdvajati od organizacije koju mi pravimo, potpuno isti uslovi, eto kad sve ovo bude završeno bićemo na istom nivou kao i vi jedna od članica SOF.
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 23:39

PTICAR NIS ::
Milane specijalizovana drustava u Srbiji ne postoje , sva drustva cuvaju sve takmicarske grupe, a i drugo po drustvima ima clanova koji cuvaju FE i takimce se sa njima , u svakom drustvu je tako, ti ljudi su clanovi drustava i svavexza i preko saveza se bgore za to.....

Mi u Nisu se borimo na svoj nacin za legalizaciju......

Odlično! Sad smo počeli u svakom gradu da se pojedinačno "borimo"! Daj da skupimo te "borce" na jednu gomilu pa da se zajedno bore za prevazilaženje ovog problema.
Srdačan pozdrav svima i nemoj neko da pogrešno protumači ovu diskusiju. Ipak je ovo samo razmena mišljenja i stavova.
SAŠA
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 23:43

Ne mozete da budete organizacija , vec clanica Sofa, imacete jedan glas kao bilo koje drustvo u srbiji ............
A sto se tice drustva u Nisu, ako nesto ne znas pitaj...

Drustvo u Nisu na izlozbama izlaze najveci broj kanarinaca, pa egzota, pa faune evrope, pa bastarda, pa papagaje na kraju , i ajd sada objasni mi kako smo specijalizovani kad odgajammo sve,,,,

To se moze utvrditi po adresarima sa izlozba, ako posedujes tako nesto otvori pa pogledaj pa ces se razuveritit, jer kolko vidim ne poznajes funkcionisanje drustava u okviru SOF-A....

Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptySun 25 Oct 2009, 23:57

Kakva fauna evrope kad je to nelegalno kod nas? Koliko ima prijavljenih i registrovanih članova koji odgajaju FE, vode li matične knjige i sve ostalo. Što se ostalog tiče lepo sam napisao U SOF bi bili isti kao i vi samo jedan glas ali taj glas bi uvek išao za rešavanje našeg prioritetnog problema a ne za ne znam šta. Teško ćeš me ubediti da će tvoje društvo staviti interes odgajivača FE ispred svog interesa.
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyMon 26 Oct 2009, 00:03

Moje drustvo se bori za interes svakog clana pojedinacno.................... Ljudi se takmice u Nisu jedino s faunom evrioope i to je jedan vid nase borbe u legalizaciji sa strane toga nema, e to je dovoljan argument, nigde u srbiji se to ne dozvoljava kod nas se dozvoljava..... Wink Wink Wink Wink Wink

Pogledaj malo kataloge pa ces poceti malo drugacije da gledas..........

Назад на врх Go down
rtomek
Član
Član
rtomek

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyMon 26 Oct 2009, 00:09

Gospodo , odgajivačke grupe se ne izmišljaju nego je to već 1956 -te odrađeno na osnivanju COM-a . Pa ko drži kanarince , egzote , golubiće,prepelice, papagaje -......pa i FE pripada istoj organizaciji Exclamation Exclamation Exclamation Pa to tako mora da funkcioniše i nažalost ako je reč o bilo kojoj grupi to mora da se sasluša , i da se radi na unapređivanju svih. Ajte malo pre iznešenja nekih stvova malo se informišite , jer mislim da ovako ima sve manje smisla , da se tu nas pet, šest raspravja o nekim stvarima koji su odavno rešeni i zna se kako funkcionišu u drugim zemljama ite kako dobro !!!
pozdrav ROBY
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyMon 26 Oct 2009, 00:13

Normalno je da svako društvo vodi računa o svim članovima društva kao što je i ljudski da neko ko čuva samo kanarince ne može saosećati sa problemima ljudi koji čuvaju ptice FE.

Stvar je prosta. pravljenjem ove organizacije ni na koji način nećemo ugroziti rad ni jednog postojećeg društva, ti koji su članovi nekog društva oni će sigurno tu i ostati ukoliko misle da društvo ima sluha za njihove probleme. Sa druge strane otvorićemo opciju svima onima koji iz odredjenog razloga nisu hteli da budu članovi ni jednog društva, naveo sam gore da se ne ponavljam, a samim im savez će dobiti mnogo više članova, više će ljudi biti aktivni.... stvar je toliko prosta da mi je , verujete, i glupo da kao papagaj ponavljam i pišem o tome.
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyMon 26 Oct 2009, 00:28

Hteo ne hteo moram ponovo da se umešam u ovu raspravu. Očigledno je da se radi o ogromnoj zabludi i lošem tumačenju pojedinih postova. Nije ključna reč i prioritet hvatanje ptica FE, već legalno držanje, prstenovanje i razmnožavanje. Može se početi i sa nultim stanjem - alkirati i upisati već postojeće ptice - ali podvlačim LEGALIZOVATI NJIHOV ODGOJ, tako da bi moglo slobodno da se dalje radi sa njima.
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyMon 26 Oct 2009, 00:56

Vise se necu ukljucivati u ovoj temi jer je glupo da vise ponavljam jedno te isto....

Legalizovace se dogoj ptivaca FE tako sto ce :

1. se priznati nhulto matinco jato ( znaci ptice koej vec posediujete ce imati otvoreni prsten i bice evidentirtane u ministarstvu)

2. odgoj ptica FE CE SE PRIJAVLJIVATI ( svako pile koje se izvede morace da ima zatovreni prsten u dimenziji koja je propisana pravilnikom i svako pile ce biti evidentirano u ministarstu)

3. lov ptica Fe NECE BITI DOZVLOLJEN ni pod kojim uslovikma i izgovorima ( samo ce odredjena lica iz ministarsta ornitolozi sa otvorenim prstenovima radi obelezabvanja ptivca moci da hvataju divlje ptice i ONI NECE SNETI CUVATI PTICE FE NI POD KOJIM USLOVIMA......)

4. KAZNE ZA PRESTUPE CE BITI VELIKE I ODGOVORNA LICA CE KONTROLISATI SPROVODJENJE OVIM MERA....

Videcemo se za koju gopdinu kad ovo zazivi................

POZDRAV cheers cheers cheers cheers cheers
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyMon 26 Oct 2009, 01:06

Ovo ti je nešto kao: Ne lipši magarče do zelene trave. Pa šta mi da radimo za tih "nekoliko godina", dok se to ne legalizuje? Question
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyMon 26 Oct 2009, 01:37

Odlično, otprilčike smo tako i mi zamišljali s tim da ima još mnogo projekata koji treba da se odrade. Ovo je samo par stvari, da ne kažem nebitnih ima dosta bitnijih stvari za ovajh problem. Što se lova i obeležavanja tiče, moći će i to da se radi, naravno uz odredjene uslove Wink
Назад на врх Go down
ticar
Zaslužni član
Zaslužni član
ticar

Број порука : 683
Локација : zadar

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyMon 26 Oct 2009, 05:29

SAŠA ::
Za sve one "neverne Tome", evo nekoliko snimaka sa You Tube, kako se to što mi hoćemo radi u NORMALNOM SVETU!!!
https://www.youtube.com/watch?v=TIe02F-nOnM
https://www.youtube.com/watch?v=IUWwp1dXWvA
https://www.youtube.com/watch?v=EYbQP4AVP6Y
https://www.youtube.com/watch?v=0VgGYAyjTeU
https://www.youtube.com/watch?v=IvDnALE2ZX8
https://www.youtube.com/watch?v=NcSpdyP76AE
Kao što i sami vidite iz priloženog ima tu ipak šta da se kaže a i konkretno uradi u našoj zemlji u vezi ptica FE.

to postoji samo u španjolskoj.i ja imam dozvolu za uzgoj fe,ali lov ne dolazi u obzir.
Назад на врх Go down
ticar
Zaslužni član
Zaslužni član
ticar

Број порука : 683
Локација : zadar

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 EmptyMon 26 Oct 2009, 05:38

Milan ::
Vi u Nišu po tvojim rečima se ponosite što u društvu imate samo odgajivače kanarinaca a ne "KOKOŠKARE I OSTALE". Bar si to napisao u nekim svojim postovima . Zar to nije specijalizovano društvo. Borbe za legalizaciju nema, možda neki ljudi imaju neko mišljenej o tome ali niko se ne bori za sad i to je činjenica. Ukoliko postoji borba gde su rezultati, šta je odradjeno, koji je program sproveden, kako je to zamišljeno..... sve ovo je rekla kazala. Sem toga po čemu bi se to društvo u NIšu trebalo izdvajati od organizacije koju mi pravimo, potpuno isti uslovi, eto kad sve ovo bude završeno bićemo na istom nivou kao i vi jedna od članica SOF.

i kod mene ima više društava,svi su odvojeni papagaji,golubovi,kokoše itd,
moje društvo se bavi isključivo pticama pjevicama i to je to,
ako vas ima dosta jednostavno napravite novo društvo odvojeno od drugih.i na taj način se možete boriti.jer ste onda društvo ptica pjevica i nikakvih dr životinja,
Назад на врх Go down
Sponsored content

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 11 Empty

Назад на врх Go down

Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji
Назад на врх 
Страна 11 of 26Иди на страну : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 18 ... 26  Next
 Similar topics
-
» Koliko ljudi u Srbiji čuva ptice FE
» Pravilnik za ocenjivanje ptica faune evrope
» UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE