PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE

Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...

HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  Приступи  
Тражи

Display results as :

Rechercher Advanced Search
TAKMIČENJA
 https://pticefauneevrope.forumsc.net/t2064-topic#34861  pticefauneevrope.forumsc.net
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
Latest topics
» order dapoxetine usa
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptySat 13 Jan 2024, 03:22 by LiamynC

» finasteride lymph nodes
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyWed 22 Nov 2023, 18:03 by LiamynC

» buy priligy in malaysia
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyMon 20 Nov 2023, 06:16 by LiamynC

» buy dapoxetine 60 mg in india
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptySun 19 Nov 2023, 13:21 by LiamynC

» Pesma štiglića
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 03 Aug 2023, 01:06 by Jovan0

» CD za školovanje bastarda na pesmu štiglića
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:43 by Milan

» KLIJAVO SEME za ishranu ptica
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:40 by Milan

» Prirodna ishrana Stiglica
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 05 Jan 2023, 19:45 by Milan

» TIGRICE - Melopsittacus Undulatus
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 05 Jan 2023, 01:23 by Milan

Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyWed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …

[ Full reading ]
Comments: 4
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 29 May 2014, 14:19 by Milan
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.

Comments: 0
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptySat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA

U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u  Pirotu održan prvi seminar  za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
      Nakon donošenja …

[ Full reading ]
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptySat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da  je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
         Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …

[ Full reading ]
Comments: 1
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyFri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan
Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”

Димензије прстенова за обележавање птица и живине

2.00 mm Ružasta astrilda, …

[ Full reading ]
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptySat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …

[ Full reading ]
Comments: 51
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyMon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.

Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …

[ Full reading ]
Izdavanje RODOVNIKA za ptice
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyTue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan
Obaveštenje

На основу члана 9.  Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …

[ Full reading ]
Comments: 3
Plaćanje članarine udruženju
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyFri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan
Obave

Članarina za 2022 godinu je 1000 din  a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.

članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04

[ Full reading ]
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyFri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …

[ Full reading ]
Similar topics
Prijatelji foruma
 pticefauneevrope.forumsc.net  Serbian Biodiversity Portal
Moj ljubimac
Piroćanka Zoo Park KOKI!

Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji

Go down 
+62
delijovan
Zokbok988
vrscanin
Exotic
Luka Perica
voja_ilic
lakiso
stiglan
popicaBL
zoran ptice pjevice
ogic
onix
skorpija
Cizak
boris
sugubinac
popBL
belobradi
ulicni hodac
drakceJA
robin
diskus
alann
sasha
gost1
ivan83
sale1977
kima
kumca
pinka
Nikola
novaksin
misan
Santa
Boban
IgorSO
Mossad
Gost
rtomek
Danijelvr
Rasko
bogdanik
Миланче
Furla
pticar nis
Zika
ZOKICA
kedrovi
Dax BG
klokkende
Luckyboy
milos0205
Petar
Sokoly
Drle
slavishab
Steva
Бане
sestoperac
ticar
Laza
Milan
66 posters
Иди на страну : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 16 ... 26  Next
АуторПорука
rtomek
Član
Član
rtomek

Број порука : 65
Локација : SRB-V-SU

Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 Empty
ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptySat 26 Sep 2009, 23:27

nadao sam se da ćeš da podržiš ovakvu inicijativu i ideju
sa prvim delom tvog pisma se u potpunosti slažem i ja mislim da bi ovo rešenje bilo od izuzetnog značaja ne samo za savez nego i za članstvo baš iz tih razloga koje si i ti naveo cheers
Ali mislim da bi što PRE TREBALO OFORMITI BAŠ SEKCIJU H, G1 I G2 da bi mogli što pre početi da rade na LEGALIZACIJI . Odgajivači iz branše uz saradnju sa U.O. pa izraditi predloge po uzoru na neka več postojeća rešenja ali prilagođena našim uslovima i pravac nadležno ministarstvo !!! Nema tu cile mile treba gurati stvar umesto nas neće niko to nemoj da gubiš iz vida !!
JA nisam toliko zainteresovan za F.E ali sigurno bi delegirao nekog iz mog udruženja i u tu sekciju , nas papagajđzije muči problem oko CITES-a , Srbija je sporazum podpisala još davne 2003 u martu ali od tada nije zapravo ništa odradila , nije napravila popis nultog stanja pa da da rok za legalizaciju postojećih jata, zasad neznase ni ko pije ni ko plaća pa mi bi tu da pokrenemo nešto Very Happy , pa tako svi redom , mislim da je ovo najbolji a možda i jedini put ka rešavanju ovih stvari, jer misliti da će nam jednog dana neko doći pa moliti za našu pomoć mislim da je smešno ( ali ima ko i tako misli Laughing )
pozdrav ROBY
Назад на врх Go down
Миланче
Član
Član
Миланче

Број порука : 173
Локација : Niš

ПорукаНаслов: Pronašli mu 1700 životinja u kolima   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyMon 28 Sep 2009, 22:29

Pronašli mu 1700 životinja u kolima
Vesti - Bizarno | Srbijanet | 25 septembar 2009

Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 22222222222222p

Saobraćajni policajci u Bariju zaustavili su jednog vozača i u njegovim kolima pronašli pravi zoološki vrt. Frančesko Lombardo uspeo je da u svoj četvorotočkaš nagura čak 1700 životinjica, među kojima je preko dvesta papagaja tigrica, 150 hrčkova, japanske veverice, kameleoni i vodene kornjače.

Policija je zaplenila sve životinje i rasporedila ih po lokalnim zoološkim vrtovima. U isto vreme, pokrenuta je istraga radi utvrđivanja da li Lombardo ima neke veze sa krijumčarenjem retkih i zaštićenih životinjskih vrsta.

„On je rekao da planira da prodaje vodene kornjače za po dvadeset evra, od čega bi se obogatio,“ rekao je jedan policajac. „Ali nema sumnje da su se te jadne životinje namučile u tako malom prostoru.“

Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 1111111111bj
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

Број порука : 4633
Локација : Pirot

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyMon 28 Sep 2009, 22:44

Pa i nije neka gužva.
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

Број порука : 718

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyTue 29 Sep 2009, 01:54

Mozda covek drzi mini zoo, pa bio u nabavku zivotinja........ POZDRAV cheers cheers cheers cheers
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

Број порука : 910
Локација : KRALJEVO

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyWed 30 Sep 2009, 02:26

Što se tiče tačnog slova zakona o držanju i hvatanju divljih ptica kod nas to ne mogu da citiram, ali jedno znam. Ja lično sam imao tu neprijatnost da sam godinu dana se povlačio po sudu zbog hvatanja i držanja divljih ptica i na kraju sam pre neki dan osuđen 1 godinu uslovno na tri meseca zatvora! I to sam, kako rekoše prošao odlično? affraid
Jedno vreme sam potencirao ovu temu o legalizaciji uzgoja divljih ptica na raznim forumima ali se sve svodilo na rekla kazala i nikom ništa. Za sada ne vidim nikakav napredak u ovom pravcu, a ako ima nekih pomaka rado bi ih čuo.
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyWed 30 Sep 2009, 02:36

Potpuno se slažem sa tvojim predlogom Milane, i mislim da ima još puno istomišljenika na ovom forumu. Imam predlog da skupimo sve istomišlenike i da se Saveznom udruženju uputi jedna peticija o legalizaciji, naravno sa potpisima saglasnih odgaivača i drugih ljubitelja divljih ptica. Dobro bi bilo da istu stvar urade i udruženja ptičara iz što više gradova i valjda bi se tim putem nešto i postiglo na ovom planu.
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyWed 30 Sep 2009, 23:05

Interesuje me na osnovu kog člana, tačke itd i kog zakona si osudjen.
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyWed 30 Sep 2009, 23:12

Čim mi bude zvanično, poštom stigla presuda, reći ću ti i koji član i koja tačka. Samo ne bih da se ovo produbljuje, jer svaka čast svakome, ali i ima nas svakakvih. Mislim da razumeš šta hoću da kažem.
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyWed 30 Sep 2009, 23:15

Iskreno ne razumem , mene samo interesuje na osnovu kog člana može nekog da kazne jer sam prelistao sve ove zakone ovde postavljene i tu nema ničeg što bi moglo da nas kao odgajivače ugrozi. Iskreno se nadam da će mo već jednom saznati taj član na osnovu koga kažnjavaju ljude.
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 00:04

Sada sam našao tužbu, koju je protiv mene podnelo Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja i oni se u ovoj tužbi pozivaju na, CITIRAM:
Na osnovu člana 110, člana 111. stav 1. tačka 4. i člana 112. stav 1. Zakona o zaštiti životne sredine (" Sl. glasnik RS" br. 135/04), člana 23. i 26. Zakona o državnoj upravi ("Sl. glasnik RS" br. 20/92), i član 129. Zakona o opštem upravnom postupku (" Sl. list SRJ" br. 33/97, 31/01), republički inspektor za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja podnosi tužbu protiv ...... itd i td
U daljem tekstu se između ostalog navodi da je službeno lice utvrdilo da se radi o vrstama ptica koja se nalaze pod zaštitom prvog stepena po osnovu Uredbe o zaštiti prirodnih retkosti ( "Sl. glasnik RS" br. 50/93 i 93/93), a na osnovu člana 43. stav 2. Zakona o zaštiti životne sredine ("Sl. glasnik RS" br. 66/91 i 83/92) kao i vrstama koje se nalaze pod zaštitom po Zakonu o lovstvu ("Sl. glasnik RS" br. 39/93).
Da ne bi došlo do neke zabune navodim koje su ptice bile u pitanju:

1. Crnoglava strnadica (Emberiza cirlus)
2. Čižak (Carduelis spinus)
3. Žutarica (Serinus serinus)
4. Konopljarka (Carduelis cannalina)
5. Štiglic Cardelis cardelis)
6. Zelentarka Carduelis chlaris
Назад на врх Go down
bogdanik
Zaslužni član
Zaslužni član

Број порука : 381

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 00:18

Sasa, a jel te je prijavio neko ili kako vec si dosao do tuzbe? A Milane sta je tebi, lepo pise u zakonu da je zabranjeno drzanje stiglica, znaci cim neko inspektor ustanovi da drzis Carduelis carduelis ti krsis zakon. Zar je potrebno da ti zakucaju na vrata da bi poverovao da je to kaznjivo u zemlji Srbiji.
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 00:28

Slučajno su natrčali na mene dok sam hvatao ptice neki lovci i najverovatnije su me oni i prijavili. Nisam stigao ni da se spakujem a već je došla lovočuvarska služba.
Ne vredi ljudi da se nešto busamo!! Kod nas je ( bar za sada) ovo najstrožije zabranjeno i džaba nam što sa čežnjom gledamo kako se to radi u drugim " normalnim" zemljama, kad smo mi još daleko od normale. Samo mi nije jasno kako se održavaji izložbe štiglića i drugih divljih ptica. Kako je moguće ocenjivati bastarde kad ne smeš da imaš divlju pticu? Pa sa čime da uparim kanarinku???Najverovatnije misle sa slonom!
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 00:29

Zabranjeno je hvatanje ne držanje, sad ću baš da prostudiram ove članove pa bi mogli da viimo šta i kako dalje odnosno koja su naša prava i na koji način možemo da se štitimo.
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 00:34

A odakle ti oni prvi štiglići od kojih dobiješ i AKO DOBIJEŠ MLADE?
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 00:41

SAŠA ::
A odakle ti oni prvi štiglići od kojih dobiješ i AKO DOBIJEŠ MLADE?

E to je ono sto nas .........ZEZA...........!!!!!!

Odakle Vam pocetni par, iz prirode uhvacen.........

POZDRAV cheers cheers cheers cheers
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 00:46

Ja imam jedan predlog u vezi tog problema. Naime, dobro bi bilo, ako je to ikako moguće, da se nekako izdejstvuje preko našeg Saveza da se registrovanim odgaivačima dozvoli da drže određeni broj divljih ptica - kao što je npr. slučaj u Španiji.
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 00:48

Evo ga za početak zakon o zaštiti životne sredine
http://www.nsurbanizam.rs/doc/zakoni/40_12.pdf

e sad član 110 propisuje prava i dužnosti inspektora, u vršenju inspekcijskog nadzora inspektor ima pravo da utvrdjuje..... interesantni za nas su tačka 2. da li se sakupljanje i stavljanje u promet divlje flolr i faune, njihovih razvojnih oblika i delova vrši u skladu sa propisanim uslovima ; i tačka 3 da li se uvoz, izvoz i tranzit ugroženih zaštićenih vrsta divlje flore i faune, njihovih razvojnih oblika i delova vrši u skladu sa propisanim uslovima

čl. 111 propisuje ovlašćenja inspektora, tačka 4 glasi zbrani uništavanje i oštećivanje divlje flore i faune i njihovih staništa.

čl.112 st 1 glasi U vršenju poslova iz člana 110 i 111 0vog zakona inspektor može privremeno oduzeti predmete robu ili uredjaje ćija upotreba nije dozvoljena ili koji su nastali odnosno kojima su izvršene nedozvoljenje radnje, i ovo je samo u pitanju još jedno ovlašćenje inspektora
čl.43 st. 2 govori o tome da status ugrožene životne sredine propisuje Vlada odnosno da se navedene ptice nalaze na spisku ugroženih vrsta.

Uredbu o zaštiti prirodnih retkosti ( "Sl. glasnik RS" br. 50/93 i 93/93) nisam uspeo da pronadjem ako je neko u mogućnosti neka je postavi.
vrste koje se nalaze pod zaštitom Zakonu o lovstvu ("Sl. glasnik RS" br. 39/93), možete videti ovde http://ekologija.pf.uns.ac.rs/2%20lov%20i%20ribolov.htm

Последњи пут изменио Milan дана Thu 01 Oct 2009, 01:11. изменио укупно 5 пута.
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 00:50

Sale to se vec radi , samo da znas, vec ima nekih rezultata, prave se te liste da se ljudima koji cuvaju faunu evrope dozvoli da imaju pocetno " NULTO " maticno jato i da od toga sve krene, i sve sto se izvede da se prijavi nadleznim ministarstvima....

POZDRAV cheers cheers cheers cheers
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 00:54

E to bi stvarno bilo super! Samo ne znam na osnovu kojih podataka i ko pravi te liste, odnosno koje uslove treba ispuniti da bi došao na tu listu?
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 00:56

Treba da si clan drustva, treba da se prijavis u svom maticnom drustvu da gajis ptice faune evrope, a to drustvo treba da je clan saveza i da redovno placa clanarinu savezu......... Nisi neki uslovi i sve ostalo savez vec radi.......... POZDRAV cheers cheers cheers cheers
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 00:59

Dajte uključite sa malo oko ovoga, ovo je sad prava stvar, da vidimo kako se to kažnjavaju ljudi mislim da je to trenutno bitnije, samo što sam pogledao ove članove vidim da ima niz nelogičnosti i nedorečenih stvari.
Назад на врх Go down
bogdanik
Zaslužni član
Zaslužni član

Број порука : 381

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 01:17

Lovni dan je nedeljom, nikad ne lovim nedeljom.
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 01:19

Milan ::
Evo ga za početak zakon o zaštiti životne sredine
http://www.nsurbanizam.rs/doc/zakoni/40_12.pdf

e sad član 110 propisuje prava i dužnosti inspektora, u vršenju inspekcijskog nadzora inspektor ima pravo da utvrdjuje..... interesantni za nas su tačka 2. da li se sakupljanje i stavljanje u promet divlje flolr i faune, njihovih razvojnih oblika i delova vrši u skladu sa propisanim uslovima ; i tačka 3 da li se uvoz, izvoz i tranzit ugroženih zaštićenih vrsta divlje flore i faune, njihovih razvojnih oblika i delova vrši u skladu sa propisanim uslovima

čl. 111 propisuje ovlašćenja inspektora, tačka 4 glasi zbrani uništavanje i oštećivanje divlje flore i faune i njihovih staništa.

čl.112 st 1 glasi U vršenju poslova iz člana 110 i 111 0vog zakona inspektor može privremeno oduzeti predmete robu ili uredjaje ćija upotreba nije dozvoljena ili koji su nastali odnosno kojima su izvršene nedozvoljenje radnje, i ovo je samo u pitanju još jedno ovlašćenje inspektora
čl.43 st. 2 govori o tome da status ugrožene životne sredine propisuje Vlada odnosno da se navedene ptice nalaze na spisku ugroženih vrsta.

Uredbu o zaštiti prirodnih retkosti ( "Sl. glasnik RS" br. 50/93 i 93/93) nisam uspeo da pronadjem ako je neko u mogućnosti neka je postavi.
vrste koje se nalaze pod zaštitom Zakonu o lovstvu ("Sl. glasnik RS" br. 39/93), možete videti ovde http://ekologija.pf.uns.ac.rs/2%20lov%20i%20ribolov.htm
Iz ovoga ovde vide sa samoprava i dužnosti inspektora, u čl.11o Zakona o zaštiti životne sredine izdvojio sam prava i dužnosti inspektra koja imaju neke dodirne tačke sa našim problemom medjutim interesantno je da u tužbi nije navedeno na osnovu koje tačke odnosno kojih prava i dužnosti je inspektor predzeo radnju, u čl. 111 istog zakona navedena su ovlašćenja inspektora i tu je inspektor postupio po tačci 4 , znači zabranio je uništavaje i oštećivanje divlje flore i faune.......... da ne analiziram sve sam iz ovoga ovde se nigde ne vidi da je neko kažnjen jer je gajio ptice već ih je po njihovim rečima uništavao i oštećivao, ni jedno ovlašćenje ovde iz svih navedenih ne odnosi se na uzgoj, vrši se kontrola prometa, uvoza izvoza , sakupljanja iz prirode ali ne i uzgoj.
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 02:12

Kad mi bude stigla presuda poslaću vam član i tačku po kojoj sam osuđen pa će tada valjda sve biti mnogo jasnije.
Назад на врх Go down
ticar
Zaslužni član
Zaslužni član
ticar

Број порука : 683
Локација : zadar

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 EmptyThu 01 Oct 2009, 04:33

mene su ulovili da hvatam dok je zakon još bio u doradi,pozvan sam na sud i objasnio sudcu da ja ptice lovim ali da ih ulovim oko 200 godišnje a on affraid a da od tih 200 ostavim 5 u cjeloj sezoni lova i da na kraju od tih 5 ostavim 3 najbolja i da se ostali koji su pušteni više nikom neće uloviti na tu vrstu lova koja se kod nas provodi u 98%slučajeva.(ljepilo)rekao sam mu da sam napravio veću korist nego štetu.

kad mi je došlo rješenje pisalo je ovaj sud nije nadležan za ovakve predmete.
inače bio sam pozvan na županijski sud,

sad je stanje malo gore sa kaznama oko 10 000 kn a to je oko 1500e

što se tiće lovaca imali smo i mi prošle godine anegdotu,došla nam 2 lovca da če oni sad zvati lovočuvara da nam oduzme ptice i policiju a ja se sjetim da je petak i da se petkom ne lovi.kažem ja njima oćeš da ja zovem lovočuvara zbog vas,koliko ja znam petkom se ne lovi i ne nose se puške,samo su otišli, cheers
Назад на врх Go down
Sponsored content

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 7 Empty

Назад на врх Go down

Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji
Назад на врх 
Страна 7 of 26Иди на страну : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 16 ... 26  Next
 Similar topics
-
» Koliko ljudi u Srbiji čuva ptice FE
» Pravilnik za ocenjivanje ptica faune evrope
» UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE