| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji | |
|
+62delijovan Zokbok988 vrscanin Exotic Luka Perica voja_ilic lakiso stiglan popicaBL zoran ptice pjevice ogic onix skorpija Cizak boris sugubinac popBL belobradi ulicni hodac drakceJA robin diskus alann sasha gost1 ivan83 sale1977 kima kumca pinka Nikola novaksin misan Santa Boban IgorSO Mossad Gost rtomek Danijelvr Rasko bogdanik Миланче Furla pticar nis Zika ZOKICA kedrovi Dax BG klokkende Luckyboy milos0205 Petar Sokoly Drle slavishab Steva Бане sestoperac ticar Laza Milan 66 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Da li je držanje ptica faune evriope zabranjeno Thu 05 Mar 2009, 13:40 | |
| Desilo se to što se desilo pre nekoliko godina sa švercom i zaplenom mrtvih ptica pevačica što je izazvalo burnu reakciju u javnosti. Onda su političari i neke nevladine organizacije "Podigli to na veći nivo" pa su zbog lošeg sprovodjenja i tumačenja neke uredbe ili ko zna čega počeli da maltretiraju ljude koji na našim prostorima vekovima čuvaju štigliće kao kućne ljubimce a sve iz razloga kako bi se prikazalo da neko nešto radi jer nikad nisu mogli da otkriju ko stvarno uništava ptice. Tu je kao glavna pominjana neka gospodja čije ime ne znam, a koja je sprovodila taj program prilikom čega su išli toliko daleko da su ljudima zaplenjivali i zebraste zebe pa čak i papagaje verovatno zbog neznanja. Akcija je naravno sprovedena uz pomoć policije ali policajci nisu ti koji jure i kažnjavaju ljude već su samo na zahtev lica koja su bila nadležna za sprovodjenje tih mera išli kako bi sprečili da bilo ko fizički napadne i povredi izvršioce. To u prevodu znači da nisi morao nikog da pustiš u svoju kuću i da su najverovatnije sasvim slučajno videli u tvom dvorištu ptice pa je sve krenulo kako je krenulo.
pošto nisi jedini kome se to desilo u Srbiji počeli su ljudi masovno da tuže tu gospodju na čiju inicijativu i po čijem naredjenju se sve to radilo, pa su u prvo vreme, za početak iz svega izuzeti papagaji i uvozne zebe, nakon čega su društva koja su registrovana za držanje i uzgoj Ptica faune evrope pronašla"rupu u zakonu" odnosno utvrdili nepravilnosti u radu izvršioca nakon čega su nastupile tužbe te je ta gospodja kako su mi neki rekli pobegla u Crnu Goru.
Ako nije dozvoljeno držanje štiglića kako to da u Srbiji postoje društva uza uzgoj Ptica faune evrope, koja daju i posebne prstenove za prstenjovanje štiglića, te se održavaju izložbe štiglića kao i takmičenja u pesmi. Ove godine je na izložbi u Nišu jedan dečko iz Pirota dobio prvu nagradu za štiglića mužjaka kog je izložio, u stvari bila je to ženka ali to je već druga tema. Otkucaj na pretraživaču Društva Ptica Faune evrope i videćeš koliko ih ima. Inače prsten za štiglića je 18 dinara.
Još jedan "Dokaz" ti je i dokumentarni film koji je dobio pregršt nagrada"Moj prijatelj štiglić" gde jedan dečko uzima povredjenog štiglića i čuva ga u kavezu a onda ga posle nekoliko meseci pusta kojom prilikom ga hvata neki lik mrežom i bitna stvar je da sve ptice koje uhvati odmah ubija i mrtve stavlja u torbu. E to je nezakonito a ne dečak koji je čuvao štiglića. Imaš i taj film na netu.
E sad sve ovo mogu da povežem i sa ptičjim gripom i svim što se u vezi toga dogadjalo. Negde daleko pronadjena je jedna ili dve ptice sa ptičjim gripom. Peduzete mere i pobivene sve domaće životinje, desilo se to još par puta pa su naši reagovali kao i uvek burno, uneli uznemirenje medju ljudima i napravili opšti haos. Više ljudi na svetu ubije CC muva, ili udar groma nego što je života uzeo Ptičji grip ali u to vreme u Srbiji svaki seljak je čuvao tovnu pilad, bilo je dosta malih proizvodjača pa je neko veliki iskoristio situaciju i počelo je sa zastrašivanjem svih tih seljaka ,obilaskom dvorišta ,zabranom čuvanja peradi. Golubari su protestovali pa pošto oni nisu direktno oticali na nečiju zaradu a i ima mnogo golubova po ulicama javljeno je da golubovi ne mogu da prenose ptičji grip. Kakva glupost. U to vreme cena piletine je najpre pala da bi se svi otarasili zaliha i prestali sa čuvanjem a onda je neko prodavao svoju piletinu.
Ovo je moje lično mišljenje bez uplitanja bilo koga, nešto razmišljam mogao bi ovu temu da postavim i na forum.
Molio bi vaše komentare na sve ovo. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 05 Mar 2009, 13:44 | |
| Ovo je jedan moj stari post koji je predhodio svemu ovome i inicirao rodjenje ovog foruma. Vodjenje su razne diskusije na ovu temu na mnogim forumima, postavljeni komentari i nismo došli do nikakvig zaključka. Većima vas je sigurno dala negde svoj komentar na ovu temu, pot sam postavio i ovde pa možete tu da stavljate sve na šta naidjete zakoni , propisi članci iz novima, vaše komentare na sve to itd. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 00:35 | |
| Kao što svi već znate forum je napravljen sa ciljem da se pomogne legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji. Koliko vidim na osnovu vaših postova i mišljenja prisutno je veliko nestrpljenje iz tog razloga otvaramo ovu temu koja će biti mesto gde će se voditi diskusija, davati predlozi , postavljati važeći zakoni i propisi , predstavlajti iskustva drugih zemalja.... Molimo sve članove da aktivno učestvuju u temi, pomognu u pronalaženju dokumentacije i drugih bitnih stvari koje bi pomogle ostvarivanju cilja, ujedno molim članove iz zemalja gde već postoji legalizovan uzgoj da objasne na koji način je kod njih rešeno svako pitanje bitno za uzgoj. | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 00:46 | |
| ne znam koliko je vezano za temu ali evo, covek imao 20 ptica i sta se desi
http://www.rtv.rs/sr/vesti/vojvodina/vojvodina/2008_07_28/vest_75014.jsp
i jos jedan tip
http://www.kurir-info.rs/clanak/crna-hronika/kurir-26-09-2008/prodavao-ptice-zasticene-zakonom
i mislim da ptice pevacice spadaju pod ovom uredbom
http://www.sepf.sr.gov.yu/index.php?option=com_content&view=article&id=20:2008-08-01-08-38-11&catid=3:2008-07-30-11-43-32&Itemid=19
i spisak zasticenih
http://www.greenhome.cg.yu/zakoni/7.Spisak%20zasticenih%20vrsta%20biljaka%20i%20zivotinja%20u%20CG.pdf | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 00:58 | |
| ja isto tvrdim da se kod vas mogu uzgajati ptice kupljene sa prstenom,i sa papirima.
malo se raspitajte u vezi toga. | |
| | | Laza Zaslužni član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 01:02 | |
| mozemo da uvezemo iz EU sa potvrdom o poreklu i takvu i samo takvu pticu mozemo da izlazemo.... e sad ako cemo da zagrizemo pa da uvozimo ili da napadnemo ove sto sede za 300 000 i svadjaju se da promene malo uredbe! Da se organizujemo kao neko udruzenje i da podnesemo zahtev za odgoj ptice avifaune...
i mislim da ova tema treba da bude prebacena u istoimeni podforum i da bude sticky | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Lov ptica, način i uslovi Sun 22 Mar 2009, 01:15 | |
| Na koji način je propisan lov ptica u zemljama gde je to dozvoljeno, koji su uslovi za to i zakonski osnov, vaši komentari na to i mišljenje kako bi to trbalo da se reguliše | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 01:16 | |
| pa porijeklo piše na prstenu samo treba dobiti papir za kupnju,
npr kupiš od mene ptic sa prstenom i ja ti dam papir o prodaji,pošto se u hrvatskoj može uzgajati nebi trebao imati problema,pitajte jel se može tako,ili jednostavno vam nedaju da uzgajate. | |
| | | Laza Zaslužni član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 01:18 | |
| mislim da u zakonu pise da se ne smeju loviti a ni uzgajati ptice koje su zakonom zasticene | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Problemi ,krivična odgovornost i ostalo Sun 22 Mar 2009, 01:25 | |
| Iz kod razloga je nama potrebna legalizacija uzgoja, kakvih problema ste imali vi ili neki drugi gradjani zbog čuvanja i uzgoja ptica faune evrope | |
| | | Laza Zaslužni član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 01:30 | |
| ja sam do sada imao dve prijave ali na srecu odbacene ne pitajte kako, zbog cuvanja stiglica. | |
| | | Laza Zaslužni član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 01:30 | |
| znam i coveka iz mog grada kome je uzeto neka novcana kazna i godinu dana uslovno | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 02:04 | |
| po mom mišljenu ima par stvari koje su bitne za lov ptica iz prirode radi stvaranja matičnih jata 1 Dozvola- trebalo bi da se odredi načinna koji bi lica dobijala dozvolu za lov 2. Način lova- kojim sredstvima i na koji način bi bio dozvoljen lov, šta se lovi... 3.Vreme lova- u kom periodu bi bio dozvoljen lov 4. Dokumentacija- koja bi dokumentacija bila potrebna na koji način bi se vodili zapisnici o lovu, 5. Obaveze- koje su obaveze članova i drugih lica koja se bave uzgojem, podrazumeva se zaštita, pomoć, hranjenje, "vraćanje prirodi" odredjeni procenat izleženih životinja 6. Obuka-vršenje obuke stručnih lica za kontrolu pri lovu 7. Kazneni deo- podrazumeva sve kazne za pojedinca i društva koji se ne pridražavaju zakona i propisa 8. Prihvatilište- adaptiranje ptica za vraćanje u prirodu kako oduzetih tako i iz uzgoja | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 02:45 | |
| Upravo tako. Ispada da ništa ne vrede prstenovi i dokaz o poreklu jer se ne zna na koji način je to zakonsku regulisano, pitanje porekla i ostalo, uvoz ptica, transport.... | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 02:48 | |
| ma ne smije niko bastarde da prijavi na izlozbu | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 10:32 | |
| dr dac je veterinar i zamolicu ga da nam lepo objasni sve u vezi toga))) mislim da ptice sa dokazom porekla mogu da se uzgajaju...treba im CITES prsten))) | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 10:37 | |
| znam jednog iz Zemuna koji se sudi vec par godina..... | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 11:19 | |
| O čemu se konkretno radi, na koji način su i zašto došli do suda_? S druge strane čitamo da su protiv pojedinaca podnešene prijave, kakav je sudski ishod da li su uopšte kažnjeni i kako_? | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 11:46 | |
| taj dolazi kod Redze Halida i tako sam ga upoznao,a prijavili ga neki,kako rece on,majstori sa gradilista nedaleko od mesta gde je lovio... | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 13:02 | |
| - Бане ::
- znam jednog iz Zemuna koji se sudi vec par godina.....
Nisam ja, nisam ja.... | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 22 Mar 2009, 13:06 | |
| nisi,nisi....ovaj je bar dva puta stariji))) | |
| | | slavishab Član
Број порука : 293 Join date : 10.03.2009 Age : 49 Локација : Zajecar
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Mon 23 Mar 2009, 00:01 | |
| - Milan ::
- Upravo tako. Ispada da ništa ne vrede prstenovi i dokaz o poreklu jer se ne zna na koji način je to zakonsku regulisano, pitanje porekla i ostalo, uvoz ptica, transport....
Ptica je zaštićena Uredbom o zaštiti prirodnih retkosti, koja propisuje zabranu držanja zaštićenih vrsta ptica uzetih iz prirode. Zbog toga vlasnik zaštićenih vrsta ptica mora da poseduje dokumentaciju kojom će dokazati da one potiču iz veštačkog uzgoja. | |
| | | Drle Član
Број порука : 180 Join date : 03.03.2009 Age : 71 Локација : SMEDEREVO
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Mon 23 Mar 2009, 00:58 | |
| - slavishab ::
- Milan ::
- Upravo tako. Ispada da ništa ne vrede prstenovi i dokaz o poreklu jer se ne zna na koji način je to zakonsku regulisano, pitanje porekla i ostalo, uvoz ptica, transport....
Ptica je zaštićena Uredbom o zaštiti prirodnih retkosti, koja propisuje zabranu držanja zaštićenih vrsta ptica uzetih iz prirode. Zbog toga vlasnik zaštićenih vrsta ptica mora da poseduje dokumentaciju kojom će dokazati da one potiču iz veštačkog uzgoja. Sta znaci vestacki uzgoj?,prstenom se vidi da ptica nije iz ptirode uhvacena kad ima proporcionlmu velecinu prstena koji je zatvorenoga tipa,sta joj jos treba krstenica ili sta? | |
| | | slavishab Član
Број порука : 293 Join date : 10.03.2009 Age : 49 Локација : Zajecar
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Mon 23 Mar 2009, 01:15 | |
| Mozda bi se na osnovu ovog clana mogla traziti nekakva dozvola za hvatanje jedinki za formiranje maticnog jata?
Član 7. Sakupljanje matičnog legla odnosno zasada iz prirodnih staništa radi zasnivanja uzgajališta pravna i fizička lica i preduzetnici koji gaje zaštićene vrste na uzgajalištima (plantaže, rasadnici i drugi oblici uzgajališta), mogu vršiti na osnovu dozvole Ministarstva. Dozvola iz stava 1. ovog člana sadrži: naziv pravnog odnosno fizičkog lica ili preduzetnika; vrstu i količinu koja se može sakupiti u zavisnosti od kapaciteta uzgajališta; područje sakupljanja; način i uslove sakupljanja; rok za dostavljanje podataka o vrstama i količinama koje su sakupljene i druge potrebne podatke. Uz zahtev za izdavanje dozvole iz stava 1. ovog člana podnosi se i dokaz o izvršenoj uplati naknade. | |
| | | Sokoly Član
Број порука : 92 Join date : 09.03.2009 Локација : Skopje
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Mon 23 Mar 2009, 11:34 | |
| Zashto bi ishli tezhim putem? Uvoziti ptice iz inozemstva je neshto veoma dobro poznato meni. Ja sam morao vaditi taj CITES za 4 ptice. CITES predstavlja "Confederation international du trade of ednangered species". Ovo znachi da je povelba za trgoviju sa zagrozhenim vidovima. Ja ne znam dal se u Srbiji Shtiglich vodi kao Zagrozhen ili Zashtichen zakonom (zabranjen za lov, unishtavanje ubijanje... i td.). Jako bitna stvar! Jer ako nije zagrozhen onda ga mozhete uvesti iz inozemstva bez CITES dozvole. Na njihovom Sajtu ima appendixe u kojima su nabrojeni svi vidovi koji potpadaju zagrozhenim vrstama. Mislim da Vam bi dobar start bio da pochnete da razmnozhavate shtiglicha u domachim uslovima. Kad ih razmnozhite pozovite veterinara il chlanove komisije od vasheg udruzhenja koja che da potvrdi na dan prstenovanja da VI REALNO IMATE PAR sa mladima. Ondak za to imate dokaze i niko Vam ne sme to odricati jer imate dokaze pa i potvrdu od veterinarta ako je to potrebno.Broj prstenova, matichni broj odgajivacha i tako dalje. Samo na ovaj nachin mozhete dochi do dozvolu za odgajivanje jer sve one mlade ptice koje ste izveli mozhete chuvati i dalje pariti il prodavati drugim odgajivachima na izlozhbe i slichno. Kad stvorite bazu domachih shtiglicha ne postoji nijedna sila na svetu koja Vam mozhe to zabraniti jer Vech imate svoju F1 generaciju ptica. Od njih mozhete razmnozhavati i izlozhavati po izlozhbama kao i prodavati te ptice. Takve domache izvedene shtigliche su dokaz da Vi stvarno hochete da zashtitite izlovljavanje i ovakim postupcima imate realne shanse dobiti poene kod onih koji kroje zakone. Na kraju krajeva kad ih pochnete masovno proizvoditi mozhete ih tretirati bash kao i kanarince jer za odgajivanje kanarinca ne treba Vam nikakva posebna dozvola. Znachi odgovor je u tome da napravite domestikaciju shtiglicha. Obavezno pozvati komisiju da potvrdi da ih sami izvodite il veterinara koji bi izgotvio zapisnik nakon prstenovanja. Po mojem iskustvu ovo je bio jedini ispravni nachin da se postigne ono shto zhelimo i tako sam bio savetovan josh pre nekih 5 godina kad sam radio uvoz od stranih odgajivacha pripadnika EU.
Iako nemam apsolutno nikake dodirne tachke sa zakonodavstvom u Srbiju ovo samo pishem kako bi pomogao mojim prijateljima odgajivachima iz susednje Srbije.
Sokoly | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji | |
| |
| | | | Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |