| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji | |
|
+62delijovan Zokbok988 vrscanin Exotic Luka Perica voja_ilic lakiso stiglan popicaBL zoran ptice pjevice ogic onix skorpija Cizak boris sugubinac popBL belobradi ulicni hodac drakceJA robin diskus alann sasha gost1 ivan83 sale1977 kima kumca pinka Nikola novaksin misan Santa Boban IgorSO Mossad Gost rtomek Danijelvr Rasko bogdanik Миланче Furla pticar nis Zika ZOKICA kedrovi Dax BG klokkende Luckyboy milos0205 Petar Sokoly Drle slavishab Steva Бане sestoperac ticar Laza Milan 66 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Mon 26 Oct 2009, 10:40 | |
| | |
| | | misan Član
Број порука : 224 Join date : 26.04.2009 Age : 41 Локација : Ljubovija
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Mon 26 Oct 2009, 14:03 | |
| Posto na ovo sve upadam kao marsovac!! Sto se tice hvatanja primeraka iz prirode radi osvezavanja krvi moze se uraditi i predlog u statutu koji se bude pisao da to bude odredjen broj ptica, odredjene vrste, nekad i odredjenog pola, i da to radi sekcija ili grupa koja ce se kvalifikovati za to i niko vise i da se te uhvacene ptice podele clanovima odnosno odgajivacima kojima su potrebne. Pod dva ne mogu se ni sve ptice hvatati jer koliko god su neke nama zanimljive i lepe one su i veoma retke i u prirodi tako da je o tome apsurdno pricati a i to se kao postulat moze navesti koje su vrste zabranjene za izlov i od strane nase organizacije zbog njene retkosti. Elem i ako uhvatimo te vrste one se nogu markirati, propisno zabeleziti i pustiti tako da stim podacima mi ce mo pomoci i zavodu za zastitu prirode. Tek sam se ukljucio, lavli-dzabli. P.S. Jeste li primetili ovih dana navalu pojedinih insekata kod nas u mom kraju su to bubamare!!! | |
| | | misan Član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Mon 26 Oct 2009, 14:09 | |
| Inace ko god bude nasao zamerku na ovo sto sam rekao povodom hvatanja odredjenog broja i raspodele clanovima kojima su preko potrebne i koji se budu joh uveliko predhodno pre evidentirali o potrebi za novim primercima sa obrazlozenjem naravno, nista nece postici sa drustvom, jer sam siguran da na drugaciji nacin ni Ministarstvo koje je tu samo kao forma a ni odredjene ekoloska drustva a pogotovu Liga za ornitolosku akciju Srbije ako i na ovo pristane nece se sloziti. Znam pouzdano, jer sva pitanja oko zastite trtemrte i ostalog padaju u vodu dok se ovo kao krucijalno pitanje ne resi!! | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Mon 26 Oct 2009, 14:26 | |
| Ne znam iz kog razloga ste se svi uhvatili za to hvatanje ptica, potpuno nebitno u našem projektu, hvatanjem i obeležavanjem ptica baviće se društva i organizacije specijalizovane za to, usput će vršiti i obuku i edukaciju naših članova tako da će mo vremenom u cilju proučavanja i pomoći tim organizacijama imati ljude u okviru organizacije koji su i za to osposobljeni. Nije cilj da pohvatamo sve ptice iz prirode nego da ih zaštitimo na taj način što će mo legalizovati uzgoj a samim tim se i boriti protiv uništavanja naših ljubimaca, prevashodno protiv trgovine na crno masovnog izlovljavanja i davanja u promet, normalno i protiv lova i ubijanja istih. Pojedini ovde su se uhvatili za ular (lanac) a uopšte ne vide kravu koja je na drugom kraju lanca. Nas iključivo interesuju ptice pevačice i problemi vezani za njih, primarni cilj nam je legalizacija uzgoja i zaštita kao i obučavanje članova za obavljanje tih poslova u saradnji sa svim ostalim organizacijama.
Ja smatram da svi vi volite ptice pevačice FE, da vam je stalo da se očuvaju njihova staništa, da se spreči trovanje inesekticidima, ometanje prilikom razmnožavanja, uništavanje hranilišta i ostalo.... da bi se ostvarili svi ovi ciljevi neophodna je legalizacija uzgoja i grupisanje svih istomišljenika na jadnom mestu. | |
| | | misan Član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Mon 26 Oct 2009, 14:50 | |
| Oket razumeli!!!! Onda nema problema!!! Nego sam eto tako usputno to pomenuo kao veoma vazno pitanje!!! Nego hajde da se dela da se vidimo krenemo i pocnemo sa projektom dosta vise mlacenja slame. Sto se tice edukacije mladjih tu sam na raspolaganju bilo za seminare bilo za predavanja. Bitno je samo da krenemo s projektom !!! | |
| | | misan Član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Mon 26 Oct 2009, 15:02 | |
| Ljudi koji god su zainteresovani dosta smo Pirocanca mucili !! Daj da se skupimo i da se krene. Svaki je pocetak tezak ali bez zive reci jednih izmedju drugih nista. I naravno svacije znanje, dokumenti koje poseduje treba da budu tada na uvidu svima. Pa nazdravlje | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 27 Oct 2009, 02:47 | |
| Stigla dokumentacija iz ministarstva, samo da popunimo | |
| | | misan Član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 27 Oct 2009, 13:49 | |
| Odlicno bolje vesti nisam mogao da cujem!!! | |
| | | novaksin Član
Број порука : 58 Join date : 02.09.2009 Age : 55 Локација : kragujevac
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 27 Oct 2009, 13:56 | |
| | |
| | | Nikola Posetilac
Број порука : 4 Join date : 21.10.2009 Локација : Srbija
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 29 Oct 2009, 13:30 | |
| Ljudi da se ne lazemo svi bi mi zeleli da sve bude kao sto je nekad bilo da ptice mogu slobodno da se cuvaju i love.Ja licno mislim da i posle legalizacije uzgoja ce ljudi loviti ptice kao i do sad a mozda i vise.Osnovni problem je sto je stiglic stavljen na listu zasticenih vrsta i treba sve uraditi da se stiglic skine sa te liste.Ja licno znam neke ljude koji love divlje ptice radi novca jer su sad mnogo skuplje nego kad nije bilo zabrane.Dozvoliti lov i samim tim ce se izlovljavanje smanjiti i naravno propisati tehnike lova,vreme lova i dozvoljeni dnevni ulov. | |
| | | Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 29 Oct 2009, 21:22 | |
| Ljudi manite se lova...da se vise paznje i vremena posveti uzgoju i razmonozavanju ptica potreba za lovom nebi ni bilo...ispavite me ako gresim | |
| | | IgorSO Član
Број порука : 87 Join date : 23.04.2009 Age : 50 Локација : Sombor,Vojvodina
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 29 Oct 2009, 21:58 | |
| Nema sta u pravu si,ali nekima je jako tesko izleci i neke druge ptice a kamoli stiglica uhvacenog u prirodi | |
| | | Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 29 Oct 2009, 22:10 | |
| Po meni najveca satisfakcija je videtiti kako se radja novi zivot...imati par ptica koji ce uz tvoju pomoc produziti vrstu dobiti potomstvo...zar ima sta lepse od pistanja mladih ptica iz gnezda | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sun 01 Nov 2009, 15:03 | |
| Mi moramo tu legalizaciju dočekati spremno i što je najbitnije izboriti se za nju. Stvar je prosta kakva je trenutno situacije u svakom trenutku kod bilo koga od nas može doći neka inspekcija i maltretirati nas bezveze jer nije odvojen lov od hvatanja i uzgoja, u principu te prijave bi trebalo da padnu jer nema nikakvog zakonskog osnova za to ali sa druge strane većina nas je nezaštićeno i nema osnovnih elemenata ua bilo kakvu odbranu. Zamislite situaciju , nedaj bože, dodje kod vas inspekcija a vi imate nealkirane ptice, usput niste član ni jednog društva ili ste član nekog društva za uzgoj sitnih životinja ili kanarinaca, u tom slučaju makar i imali alke ne pticama postavlja se opet isto pitanje, na osnovu čeka vi čuvate ptice, da li postoje evidencije, matične knjige, bilo šta što može da dokaže da ste legalni, naravno NE! Eto to su neki od razloga zbog kojih lično smatram da nam je potrebno ovo društvo, pojedinac čestio neće biti ni zaštićen , ma neće biti ni saslušan ali ako iza njega stoji neka organizacija koja usput ima i podršku nekih stručnjaka i bitnih institucija, stvar se menja. Sve akcije koje se sprovode imaju samo to za cilj da se pre svega zaštite svi uzgajivači i ljubitelji ptica FE i da se ubrza legalizacija koja je neminovna ali kakva je situacija trenutno do nje može doći i do 10 godina možda i više. NIje sve jedno da ukoliko i dodje do sudskog procesa tamo nastupate sami ili da kao podršku imate tim stručnjaka uz to i celu jednu organizaciju iza sebe koja se zakonskim sredstvima i na legalan način bori za vas. Po meni značaj one peticije je ogroman jer na taj način se ukazuje državi na bitan problem odnosno da nismo mi šačica ljudi već da u Srbiji postoji mnogo ljudi koji su zainteresovan za ovaj problem. Niko sam ovo ne može da reši umesto nas i glupo je očekivati da će bilo ko rešiti bilo šta bez nas samih ptičara koji čuvamo te ptice. U mom selu se kaže dok dete ne zaplače majka sisu ne daje Bitno je da se u startu sve pripremi i pokrene ta legalizacija, naša ideja je da se borimo za to uz pomoć svih institucija u zemlji i inostranstu i uz njihovu podršku i po meni to je jedini logični način, okupiti sve ljude na jednom mestu i organizovano delovati. Svi ovde ste imali prilike da vidite da su na ovom forumu odgajivači ptica FE, da svako od nas lovi, čuva izleže rizikujući da mu nekog dana neko zakuca na vrata a ko će se najviše boriti za to ako ne onaj koji je i lično ugrožen, Sa druge strane i kad dodje do legalizacije uzgoja i u tom slučaju neće moći svako da uzgaja ptice FE postojaće i za to propisani ulovi a lično mislim da će tada hajka na nas biti još veća jer je logično da se neće tolerisati nepostupanje po pravilima kad već postoje uslovi da budete čisti što sad nije situacija. Iz svih tih razloga bitno je da se svi mi edukujemo kroz razne projekte u saradnji sa institucijama i organizacijama koje se bave zaštitom životinja i da se nadje prihvatljivo rešenje za sve. | |
| | | pinka Član
Број порука : 125 Join date : 05.11.2009 Локација : holandija
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 10 Nov 2009, 09:54 | |
| pri izvodjenju ovih ptica u kavezu, nece biti toliko zutila kod muzijaka ako se ne farbaju, inace je lako uociti razliku izmedju polova kao sto je vec navedeno. evo nekih linkova gde mozeti pogledati ptice faune, najlakse je uci preko google www.cultuurvogels.nl www.the-birdhause.de www.distelvink.be http://everyoneweb.com/marxdaniel/ www.cultuurvogelweb.nl www.info-sec.nl www.cardellino.it to je samo jedan mali broj linkova kojih ima, ulaskom na linkove ovih stranica docicete do jos mnostvo linkova pozz | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 10 Nov 2009, 12:16 | |
| U ime svih istinskih ljubitelja ptica od srca ti se zahvaljujem na ovim predivnim linkovima. Moja kolekcija svakim danom postaje sve veća i veća. | |
| | | pinka Član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 10 Nov 2009, 12:33 | |
| nema na cemu Sale.. ako treba poslacu jos | |
| | | pinka Član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 10 Nov 2009, 12:51 | |
| www. users.iol.it/birdmaker www.eleveur-de-carduelines.com www.carduelis.ch www.kanarini.net www.joachimrein.de www.distelvinken.com www.carduelis.gr www.freewebs.com/hugojolling izvoli sale uzivaj | |
| | | Gost Zaslužni član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 10 Nov 2009, 13:34 | |
| Ne zna čovek koji je od koga bolji. Dao si mi domaći zadatak! HVALA JOŠ JEDNOM. Pozdrav od SAŠE | |
| | | kumca Član
Број порука : 178 Join date : 17.09.2009 Age : 46 Локација : leskovac
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Wed 11 Nov 2009, 00:15 | |
| Svaka cast na linkovima,vise od sat vremena sam ih gledao i jos nisam sve pregledao eh gde je evropa otisla!!! | |
| | | Gost Zaslužni član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Wed 11 Nov 2009, 00:43 | |
| - kumca ::
- Svaka cast na linkovima,vise od sat vremena sam ih gledao i jos nisam sve pregledao eh gde je evropa otisla!!!
To i ja kažem, brate! Baš zbog toga i moramo da legalizujemo ovo kod nas. Dokle da kaskamo za svima i da čekamo da nam se neko smiluje i baci samo kosku. | |
| | | pinka Član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Wed 11 Nov 2009, 10:45 | |
| nije samo stvar u legalizaciji,ljudi ulazu velike pare za hranu vitamine i ostalo. Mnogi od njih zive samo od ptica, mada je ovde i u belgiji cene ptica duplo manja nego u italiji. Ako je ovde par normalnih sibiraca(majora) 170-200 evra u italiji su od 300 pa na vise. | |
| | | Gost Zaslužni član
| | | | kima Član
Број порука : 177 Join date : 26.10.2009 Age : 42 Локација : kragujevac
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 12 Nov 2009, 03:24 | |
| koja legalizacija?kod nas jos uvek se ptice cuvaju na suncokretu,vodi i usmrdelim pojilicama!o kakvoj legalizaciji mi pricamo? | |
| | | Миланче Član
Број порука : 173 Join date : 23.05.2009 Age : 44 Локација : Niš
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 12 Nov 2009, 03:32 | |
| - kima ::
- koja legalizacija?kod nas jos uvek se ptice cuvaju na suncokretu,vodi i usmrdelim pojilicama!o kakvoj legalizaciji mi pricamo?
Pojedini i zube ne peru pa evo, npr. trenutka da pocnu!!!!!! | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji | |
| |
| | | | Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |