Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
Наслов: Re: Podvrste štiglića Thu 10 Dec 2009, 05:48
interesantno je da još nitko nije spomenuo bijeloglavog kao što sam ja uhvatio,čuo sam se danas s jednim kolegom iz gospića i kaže da su uhvatili još jednog takvog prije par nedjelja.
bijela glava sa par crvenih točkica,bijela boja prelazi po leđima i prsima kao kod goluba ona šarena boja.
Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
Наслов: Re: Podvrste štiglića Thu 10 Dec 2009, 10:08
Imas li sliku Ticar da vidimo? Cini se vrlo zanimljiva ptica.
belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
Наслов: Re: Podvrste štiglića Thu 10 Dec 2009, 12:10
ticar ::
interesantno je da još nitko nije spomenuo bijeloglavog kao što sam ja uhvatio,čuo sam se danas s jednim kolegom iz gospića i kaže da su uhvatili još jednog takvog prije par nedjelja.
bijela glava sa par crvenih točkica,bijela boja prelazi po leđima i prsima kao kod goluba ona šarena boja.
Da ne liči možda na ovog:
ticar Zaslužni član
Наслов: Re: Podvrste štiglića Thu 10 Dec 2009, 15:05
tako nešto samo što je bijela po leđima i prsima bila ravnomjerno raspoređena kao kod goluba ona šarena boja
belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
Наслов: Re: Podvrste štiglića Thu 10 Dec 2009, 15:23
I mene bi zanimalo da čujem uzroke zbog kojih ptica ima ovakva obeležja.
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Podvrste štiglića Thu 10 Dec 2009, 16:05
tako nešto samo što je bijela po leđima i prsima bila ravnomjerno raspoređena kao kod goluba ona šarena boja
Ajde slike !
ticar Zaslužni član
Наслов: Re: Podvrste štiglića Thu 10 Dec 2009, 19:15
Milan ::
Ajde slike !
a kad sam ja to uhvatio milane ima bar 7-8 godina.krepala je kod jednog tičara odma sutr dan.
Capricornus Posetilac
Број порука : 9 Join date : 10.12.2009 Age : 64 Локација : Subotica
Наслов: Re: Podvrste štiglića Thu 10 Dec 2009, 19:56
neće da mi postavi sliku a nemogu brisati post niti ga urediti.
oce samo nikada ne stavljaj url uvik postavi direct link. i imas ovde ikonicu sliku .kliknes na nju i zalepis link koji si kopirao sa imageshack ili nekog drugog uploadera .
evo ovako
Capricornus Posetilac
Наслов: Re: Podvrste štiglića Thu 10 Dec 2009, 20:26
bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
Наслов: Re: Podvrste štiglića Thu 10 Dec 2009, 20:32
Sa kim imamo cast? Hoces da nam se predstavis u odgovarajucoj temi i popunis profil. Vidim da imas iskustvo sa forumovima.
Capricornus Posetilac
Наслов: Re: Podvrste štiglića Thu 10 Dec 2009, 20:46
evo jos malo za ljubitelje stiglinaca.
ako nekome treba pomoc oko postavljanja videa sa youtube recite postavicu korake ovde pa da mozete malo obogatiti stranice ove predivne teme.
imacu pitanja vezana za ove ptice cim usisam sobu.Zena naredila i sta se tu moze , ja papucic pa moram he-he-he. za nekoliko minuta stizem .
ralevulcan Član
Број порука : 69 Join date : 29.12.2009 Age : 63 Локација : Kragujevac
Наслов: Sivoglavi stiglic Mon 22 Feb 2010, 00:22
Evo jedne slicice sivoglavog stiglica. Zivi u Kini a slike sam dobio od prijatelja iz Subotice
ralevulcan Član
Наслов: Sivoglavi stiglic Mon 22 Feb 2010, 01:07
Otvorio sam i ovu rubliku kao i rubliku o Himalajskom kringlovu jer je sivoglavi stiglic posebna vrsta stiglica koja zivi u Kini. Dakle nije ni podvrsta ni mutacija. Ovih dana ce biti josh slicica .
Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
Наслов: Re: Podvrste štiglića Mon 22 Feb 2010, 02:30
Stvarno interesantna ptica. Rekao bi da je ovo na slici ženka u pitanju. Da li ih ima negde kod nas? Mislim kod nekog odgaivača.
gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
Наслов: Re: Podvrste štiglića Mon 22 Feb 2010, 02:36
extra ptica. eh da mi je doći do jednog.
imali taj prijatelj u Subotici primerke?
ralevulcan Član
Наслов: Sivoglavi Mon 22 Feb 2010, 10:53
Sasa, slazem se, primerci su prelepi a i tebi i Mikiju odgovor. Taj moj prijatelj iz Subotice je ove slike dobio od nekog njegovog prijatelja iz Madjarske koji ih inace izvodi i ja cu da rezervisem 2,3 para (a kada imam ja imacete i vi) samo da sve ide kako treba . Pozz!
ralevulcan Član
Наслов: Sivoglavi Mon 22 Feb 2010, 10:59
A dok ne stignu, evo josh malo slicica
zoran ptice pjevice Član
Број порука : 212 Join date : 19.02.2010 Age : 54 Локација : banja luka
Наслов: Re: Podvrste štiglića Mon 22 Feb 2010, 11:51
Super su slike.Ja sam imao prije nekoliko godina par, kupljene u Njemackoj. Namjeravam ih ponovo uzimati pa eto ako se mogu rezervisati uzeo bi 2 para. Ti vidi sa tim Madjarom!!
ralevulcan Član
Наслов: Sivoglavi Mon 22 Feb 2010, 12:11
Vazi Zoki. Rekao sam ako ja probijem led imace za sve. Pozdrav tebi i celoj Banja Luciiiiiii !!!!!!!!!!!!
zoran ptice pjevice Član
Број порука : 212 Join date : 19.02.2010 Age : 54 Локација : banja luka
Наслов: Re: Podvrste štiglića Mon 22 Feb 2010, 12:14
Ok radi na tome! Pozdravi mi kolegu kosarkasa Glisovica ako ga poznajes
kima Član
Број порука : 177 Join date : 26.10.2009 Age : 42 Локација : kragujevac
Наслов: Re: Podvrste štiglića Thu 04 Mar 2010, 01:37
pre par godina sam imao himalajske stiglice,ptice su jako zanimljive i lepo pevaju pesma im se dosta razlikuje od nasih stiglica po meni je mnogo lepsa
jagodan Posetilac
Број порука : 3 Join date : 07.11.2010 Age : 41 Локација : Vranje
Наслов: Re: Podvrste štiglića Sun 07 Nov 2010, 23:04
Uploaded with ImageShack.us Ovog stiglica imam dve nedelje pa me interesuje koja podvrsta je u pitanju?Jer je veoma krupan ima nekih 15.5 cm.
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Podvrste štiglića Mon 08 Nov 2010, 00:52
Furlan ili c.c carduelis. U pitanju je uhvaćena ptica iz prirode. Ako ti je neko prodao kao odgojenu znaj da ne govori istinu.
jagodan Posetilac
Број порука : 3 Join date : 07.11.2010 Age : 41 Локација : Vranje
Наслов: Re: Podvrste štiglića Mon 08 Nov 2010, 01:02
Ne ne niko mi nije prodao sam sam je uhvatio xexe i pravo da vam kazem bio sam zapanjen velicinom.Jer cuvam stiglice od svoje 7 godine i do sada mi se nije desilo da uhvatim tako ogromnog stilica.Ima jake boje i ciste.
StefanCvetanovic Posetilac
Број порука : 9 Join date : 09.12.2010 Age : 31 Локација : Nis
Наслов: Re: Podvrste štiglića Fri 10 Dec 2010, 14:10
Milan ::
Kako gledam ovu mapu jasnije su mi neke stvari oko pesme štiglića. Ispade tačno da u italiji i HR ima druge vrste štiglića dok su naši isti sa Makedonijom i BIH
Meni je deda objasnio,da nekada davno,kada si mogao cuvati stiglicu,te tzv.italijanske,bile su dosta kruonije od nasih,tj.vecina pticara ih je popularno nazivala bambulji!!