| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji | |
|
+62delijovan Zokbok988 vrscanin Exotic Luka Perica voja_ilic lakiso stiglan popicaBL zoran ptice pjevice ogic onix skorpija Cizak boris sugubinac popBL belobradi ulicni hodac drakceJA robin diskus alann sasha gost1 ivan83 sale1977 kima kumca pinka Nikola novaksin misan Santa Boban IgorSO Mossad Gost rtomek Danijelvr Rasko bogdanik Миланче Furla pticar nis Zika ZOKICA kedrovi Dax BG klokkende Luckyboy milos0205 Petar Sokoly Drle slavishab Steva Бане sestoperac ticar Laza Milan 66 posters | |
Аутор | Порука |
---|
pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Mon 31 Aug 2009, 22:40 | |
| | |
| | | pticar nis Zaslužni član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Mon 31 Aug 2009, 22:43 | |
| | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 02:18 | |
| Par pitanja za tebe Pticar kao coveka koji je na funkciji u jednom nasem jakom drustvu za odgoj ptica -Da li su na izlozbama na kojima si ti bio jedan od organizatora ljudi iznosili ptice faune evrope i bastarde koji su takodje obuhvaceni ovim clanom koji tumacimo? -Da li su dobijali nagrade za to ? - Da li je tacno da je jedan odgajivac stiglica i na jednoj takvoj izlozbi stiglica pobednika poklonio funkcioneru LOA -Kako je moguce da se ljudi takmice sa pticama i da ih javno izlazu ako je njihovo drzanje zabranjeno kako se prica i da organizatori- odgovorna lica ne dobiju prijavu po istom clanu po kome su dobili i ti izlagaci koji su navodno kaznjeni. Koliko sam ja upoznat a mozda gresim svake godine ima takvih ptica na izlozbama , ima ih i na berzi prodaju se i divlje nealkirane ptice, bilo je u N. Sadu, Pozarevcu svuda posle izlozbe. Opet se postavlja isto pitanje ko i kakvu korist ima da od ovoga pravi tabu temu i zastrasuje ljude bezpotrebe. | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 13:57 | |
| E ovako da odgovorim na pitanja........ Ja sam funkcioner najjaceg drustva u srbiji koje to mesto drzi vec godinama.............. Da , ljudi su iznosili i ptice faune evrpoe i bastarde na tim izlozbama koje sam ja organizovao, ali takmicarske grupe nisam pravio ja nego C.O.M. ciji smo mi clanovi, a sediste je u Holandiji u Hagu.......... Da, ljudi su posteno dobijali nagrade koje su zasluzili i koje im je odredjeni i merodavni sudija dosusio....... NE, nije tacno da je odgajivac NN poklonio pticu funkcioneru LOA , vec je tacno da je odgajivac NN poklonio pticu visokom funkcioneru S.O.F-a................. LOA je nesto drugo a sof nesto trece pogresni nazivi................. Na ovo zadnje pitanje sam ti vec odgovorio u prvom , takmicarske grupe je odredio C.O.M. a ne je , prema tome odgovoran je C.O.M. a ne mi iz organizacije................ Kod nas u srbiji je tradicija da se cuvaju divlje ptice pevacice i ljudi to nece bataliti nizasta na svetu, pa tako i rizikuju da budu kaznjeni od strane suda za to sto su uradili i prekrsili zakon......................... I kao sto sam vec naglasio NIJE LOPOV ONAJ KOJI KRADE NEGO KOJI JE UHVACEN U KRADJI................... A sto se tice prodaje ptice , u svakom gradu je ima , npr. kod nas je mesto za prodaju divljih ptica na 100 metara od inspekcije koja treba da ih juri................... Ali opni ne diraju njih nego jure nase odgajivace koji gaje te ptice i "posteno" rade s njima.... Evo primera kod jednog odgajivaca su upali u kucu interventna patrola i sve zivo mu zaplenila sa odredjenom inspekcijom i naravno usledila je krivicna prijava.... Drugi primer covek koji je na polozaju u saobracajnoj miliciji u Nisu isto tako cuva divlje ptice , po prijavi komsija dosla je patrola sa inspekcijom zaplenila isto to, krivicna prijava i sledila je suspenzija........... E tako to radi nasa milicija................ Umesto da jure kriminalce i narkomane oni udaraju tamo gde smeju i gde ium se moze.......... POZDAV | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 14:43 | |
| Po pitanju tog funkcionera on je i u upravnom odoru LOA evo linka pa sam vidi http://www.ptica.org/info/commitee.htm
Što se tiče odgovornosti na svakom javnom skupu postoji organizator odnosno odgovorno lice koje mora u zakonskom roku da prijavi taj skup ,izložba je organizovana od strane nekog društva a samim tim organizatori te izložvbe su odgovorna lica koja su pred zakonom odgovaraju za sve što se dogadja na toj izložbi tako da nije moguće da se izlagač na izložbi kazni a da odgovorno lice ne dobije prijavu, to funkcioniše na taj način i nikako drugačije. Primera radi u Holadiji je dozovoljena upotreba marihuane a to ne znači da neko društvo u Srbiji može da organizuje sajam marihuane i da je konzumira javno jer za to odgovara lice koji je taj skup prijavilo u našoj zemlji odnosno odgovorno lice.
Po pitanju tih kažnjenih sve je to po meni prazna priča bar dok ne vidim neko rešenje. Istraživao sam malo po netu kažnjavani su ljudi za hvatanje ptica kao i za preprodaju a nigdne nisam našao da je kažnjem izlagač ili lice sa alkiranim pticama. Napred u ovoj temi postavio sam par primera ljudi koji su kažnjeni, u pitanju je KD NEdozvoljena trgovina ako se ne varam. MUP Srbije pruža pomoć , inspekcijama zdravstvenom centru, sudu, bankama i drugim organizacijama ali tom prilikom ne sprovodi mere iz njihove nadležnosti već samo prisustvuje i sprečava napade na te koji traže pomoć odnosno obezbedjuje ih tako da je njihovo prisustvo bar u ovoj temi koja se ovde vodi, nebitno. | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 15:13 | |
| Funkcioneri nekog drustva su predsednik, zamenik tj. podpredsednik, sekretar i niko drugi...... Clan upravnog odbora nije funkcioner. A doticni gospodin je funkcioner S.O.F-a a ne LOA............. Na svakom javnom skupu potoji organizator koji u MUP-u prijavi javni skup kao sto i mi cinimo tokom svake izlozbe....... Kolko se ne varam organizator ne podleze odgovornostima koje neki drugi pojedinjac napravi on podleze odgovornostima koje je on sam napravio ili drustvo......... Npr ako neki od odgajivaca nanese nekom telesne povrede ne odgoivaram ja koa organizator skupa nego taj sto je uznemiravao javni red i mir i to nema nikakve veze samnom koji sam igrom slucaja organizator............. To je tako............ Ako te bas interesuije da nadjes nekog ko je osudjen i okrivljen nemoj to da trazis na netu, ja sam ti dao kolko mi se cini jedno ime i prezime upali malo onaj milicajski komp i pogledaj zasta je covek osudjen i koliko je dobio........Ja imam pristu takvim informacijama i tacno znam kad je i ko i gde osudjen i sta je tj. koliko je dobio ali ja to ovde necu napisati, a da bi te uverio ukucaj tamo u onaj vas komp ime i prezime doticnog pa pogledaj sve sta te interesuje................. POZDRAV | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 15:40 | |
| - PTICAR NIS ::
- Funkcioneri nekog drustva su predsednik, zamenik tj. podpredsednik, sekretar i niko drugi...... Clan upravnog odbora nije funkcioner. A doticni gospodin je funkcioner S.O.F-a a ne LOA.............
Na svakom javnom skupu potoji organizator koji u MUP-u prijavi javni skup kao sto i mi cinimo tokom svake izlozbe.......
Kolko se ne varam organizator ne podleze odgovornostima koje neki drugi pojedinjac napravi on podleze odgovornostima koje je on sam napravio ili drustvo......... Npr ako neki od odgajivaca nanese nekom telesne povrede ne odgoivaram ja koa organizator skupa nego taj sto je uznemiravao javni red i mir i to nema nikakve veze samnom koji sam igrom slucaja organizator............. To je tako............ : Upravni odbor kao telo vrši funkciju u bilo kom društvu, zna se koje su njihove nadležnosti a po meni svako ko vrši bilo kakvu funkciju je funkcioner i u to ne želim da zalazim pošto je nebitno za temu. Stavr je pomenuta samo iz razloga da se vidi da odgajivači kao i društva imaju prećutno odobrenje za uzgoj ptica pevačica faune evrope . Organizator je odgovoran za sve što se dogadja na javnom skupu u zakonskoj je obavezi da prijavi svaki prekršaj ili krivično delo, ukoliko to ne uradi snosi odgovornost kao i pojedinac. U primeru koji si naveo u napred navedenim okolnostima i organizatoru se podnosi prijava kao i tom odgajivaču koji je nekom naneo povrede. Što se našeg problema tiče ptice su u konkretnom slučaju (što i dalje tvrdim da nije tačno) predmet krivičnog dela tako da je organizator u obavezi da ih prijavi policiji ukoliko to ne uradi snosi posledice odnosno odgovovara kao i izlagač. Ne postoji šansa da izlagači na izložbi budu kažnjeni a organizator ne sem u slučaju ako organizator sam prijavi izlagače, znači ako taj koji je organizator skupa odnosno izložbe pre nego da policija sazna prijavi predmete kd odnosno ptice policiji s obzirom da je dužan da bude upoznat sa zakonom u tom slučaju organizatoru ne ide prijava. Znači ako se desilo da su na nakoj izložbi podneli prijave izlagačima a organizatori su prošli bez prijave to samo može značiti da je sam organizator "cinkario" izlagače. | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 16:23 | |
| | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 17:03 | |
| https://pticefauneevrope.forumsc.net/forum-f24/topic-t37.htmOvako Milane,ovo sto si naveo u ovom tvom postu nije tacno, i sada da te demantujem ovde javno , jer si izneo tvrdne koje nisu tacne, da ne kazem lazne, tako nanosis stetu kako mom drustvu u Nisu ciji sam ja funkcioner tako i celoj sudijskoj organizaciji jer tvrdis nesto sto nije tacnio i nema veze sa zivotom, hoces da kazes da sudijska organizacija ciji rejting raste iz godine u godinu i koja dobro stoji sa znanjem kako u evropi tako i u svetu ne zna sta je stiglic muzijak a sta je zenka........................................ Ovde si totalno pogresio i molio bi te ubuduce da ne iznosis takve tvrdnje ako pre toga ne proveris da li je to istina ili nije................... Sada cu odma da te demantujem argumentovano cinjenicama i dokazima..................... PRVO moras da znas da se po standardima COM-a koje mi postujemo i ciji smo clanovi kod svih vrsta ptica faune evrope ocenjuje izgled a ne pesma i pol................. DRUGO ocenska lista za ptice faune evrope ne sadrzi niti jednu stavku u kojoj sudija treba da napise da li je to muzijak ili zenka jer je to potpuno nebitno, sudija ocenjuje fenotip ptice sasvim je nebitno da li je muzijak ili zenka, ( to isto vazi i za kanarince npr. na ocenskoj listi za bakarca stoji vrsta ptice ali nigde nema da li je muzijak ili zenka i sudija ocenjuje izgled ptice a ne pol jer se u istoj konkurenciji ocenjuju muzijaci i zenke) nema ni jedna stavka gde je sudija mogo da napise ovo je muzijak ili zenka, i do tog zakljucka nije mogo niko da dodje niti taj odgajivac niti ti , ne znam kako ste to uspeli da zakljucite i taj dokaz cu priloziti kolko veceras kad skeniram ocensku listu i dokazacu ti i to da si bez argumenata i totalno netacno napao organizatore u Nisu i celu sudijsku organizaciju sto nisi imao pravo, trebao si prvo da proveris da li je to istina pa onda da pises o bilo cemu............ A sada mozemo mi ovde da pricamo sta god hocemo i da mlatimo praznu slamu, ima raznih odgajivaca koji svasta pricaju ali bez argumentacije i cinjenica, cisto kolko da budu u centru p[aznje i da pokazu kao da nesto znaju i da su naporavili nesto, ne znam koji je cilj ovoga............... Ako nesto ne znam ja prvo naucim ili pitam pa tek onda se usudjujem pisem bilo sta o bilo cemu i bilo kom.............. A ocensku listu cu postaviti koliko veceras da svi vide, i da clanovi foruma shvate ko je u pravu i da sami zakljuci jer se iz ocenske liste j=asno vidi kako stoje stvari............... POZDRAV | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 17:58 | |
| - PTICAR NIS ::
- Nikad do sada se nije desilo da organizator ili drustvo snosi posledice za bili kog pojedinca , nigde u Srbiji ali nigde........ Do sada su ljudi kaznjavani i placali kazne ali niko od organizatora nije odgovarao , sto znaci da Milane ta tvoja ideja pada u vodu, mozda sudije to nisu znale...................ali tako je , to je cinjenica............ A sto se cinkarenja tice to se nikad nije desilo bar koliko je meni poznato jer gospodin doticni iz saveza tj. predsednik tj. funkcioner SOF-a ide na svako rociste i brani okrivljene clanove saveza pred sudom, daje pare iz svog dzepa za svako rociste a ti pogledaj koliko je rocista i koliko slucaja bilo pa sam zakljuci, tako i da ta ideja od cinkarenja pada u vodu............. A neko sam sebe moze da zove funkcioner koliko god hoce , zna se ko vodi glavnu rec u drustvu i taj je funkcioner, predsednik, potpredsednik i sekretar ta tri imena su funkcioneri ostali su clanovi............. POZDRAV
Nepoznavanje zakona škodi! Funkcioner-lice koje obavlja funkciju! Dotični gospodin totalno nebitan u ovoj priči! Sudskih presuda nema za bilo šta vezano za držaje alkiranih ptica faune evrope-provereno zadnje 3 godine sigurno pre toga ne znam. Ako i postoji neka presuda, dajte da je vidimo , ne morajiu se objaviti imena neka se samo postavi član i opis i ostalo čisto da vidimo da je to tačno. Ne verujem da bi bilo ko imao štete od toga da se jedna takva presuda vidi ovde ako je ima uopšte, nije teško precrta se samo broj predmeta i generalije lica, ako tvrdiš da je ima i da znaš mnogo slučajeva, postavi to. | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 18:05 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 18:15 | |
| - Milan ::
- Ako nije dozvoljeno držanje štiglića kako to da u Srbiji postoje društva uza uzgoj Ptica faune evrope, koja daju i posebne prstenove za prstenjovanje štiglića, te se održavaju izložbe štiglića kao i takmičenja u pesmi. Ove godine je na izložbi u Nišu jedan dečko iz Pirota dobio prvu nagradu za štiglića mužjaka kog je izložio, u stvari bila je to ženka ali to je već druga tema. Otkucaj na pretraživaču Društva Ptica Faune evrope i videćeš koliko ih ima. Inače prsten za štiglića je 18 dinara.Ovo je moje lično mišljenje bez uplitanja bilo koga, nešto razmišljam mogao bi ovu temu da postavim i na forum.
Ako se tvoja reakcija odnosi na ovo da ti odgovorim. Ni jedno društvo niti ime u ovom postu nije napisano, glavno pitanje koje se provlači kroz ovu temu je sledeće: "Ako nije dozvoljeno držanje štiglića kako to da u Srbiji postoje društva za uzgoj Ptica faune evrope, koja daju i posebne prstenove za prstenjovanje štiglića, te se održavaju izložbe štiglića kao i takmičenja u pesmi" i na to treba da se odgovori . Sa druge strane nije tvoje društvo jedino u Nišu u stavri nisam ni znao koje je društvo organizovalo izložbu sad znam i hvala ti Štiglić koji je dobio prvu nagradu je očenjen kao mužjak, znači i sudije i izlagač su tvrdili da je mužjak a u stvari je bila ženka. Znam čoveka čija je ptica, kao i čoveka koji je nosio na izložbu, to se lako može utvrditi, ptica je pokolnjena nekom funkcioneru, ima alku pa ga pitaj da li je mužjak ili ženka. I sad ono najbitnije, taj izlagač nije dobio nikakvu prijavu niti bilo ko na toj izložbi iako je cela ova stvar čak i medijski propraćena. Lično nisam prisustvovao dogadjaju ali je prisustvovao taj koji je pticu izlegao tako da je pukla bruka u celom gradu ovde posle te izložbe. I opet dolazio na isto pitanje, koje je vrlo prosto al je izgleda većini lakše i da uvrede čoveka nego da odgovore : Ko i zbog čeka drži narod u zabludi? kako je moguće da postoje ocenske liste, takmičenja, nagrade, sa pticama čije je držanje zabranjeno u Srbiji! | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 18:38 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 18:58 | |
| Pa vidi ovako niko nije rekao da je bilo ko šta napisao u ocenskoj listi, ptica je ocenjena kao mužjak (ako je problem ta reč ocenjena zameni je nekom drugom reči recimo predstavljena ili šta ja znam). U prevodu to mu isto dodje kao kad bi kod tebe došli kući neki vrsni stručnjaci, gledali ti ptice i onda rekli e ovo je dobar mužjak a u stvari to je ženka E na taj način su oni ženku procenili, predstavili ili ocenili kao mužjaka, a izlagač se hvalio nagradom za najlepšeg štiglića mužjaka na izložbi. U svakom slučaju postavi ocensku listu pošto je ona bitna za temu ako je imaš a to da li je ptica mužjak ili ženka lako se može utvrditi pomoću prstena i ptice a verujem da je do sad snela i jaja Tom pričom idemo samo od teme i bitnih stvari. Moje insistiranje da vidimo tu prijavu ima svoj osnov, bitno mi je da prvo utvrdimo da je to tačno odnoso da su protiv ljudi podnešene krivične prijave koje su na kraju dobile sudsku osudu, da se svi upoznamo na koji način i zbog čega u našoj zemlji može da se odgovara kao i da se uz pomoć te osude pripremimo za budućnost i prilagodimo zakonu. Veoma je prosto, ako je neko osudjen dajte da vidimo zbog čega pa da znamo u budućnosti šta tačno ne smemo da radimo, a upravo cilj ovog foruma je to da se svi mi edukujemo i zaštitimo a što je najbitnije upoznamo sa zakonom ali i sa svojim pravima. Priče o mužjaku i ženci nas samo udaljavaju od glavne teme i pitanja koje je milion puta ovde postavljeno i na koje neko treba da odgovori. E sad KRIVIČNA PRIJAVA to mnogo strašno zvuči da ne kažem zastrašujuće ali naš narod zbog neznanja često tu reč upotrebljava i za veoma banalne stvari da ne kažem da se i medijima dešava . Krivična prijava ako se dokaže i ako je ozbilja završava se zatvorskom kaznom i tu se plaćaju samo sudski troškovi. Prekršajna prijava u kaznenim odredbama ima propisan novčani iznos za kaznu. E sad te KRIVIČNE PRIJAVE koje se ovde pominju možda su u stvari samo neke prekršajne prijave, pekršajnu prijavu recimo možete dobiti ako držite saksiju sa cvećem na simsu prozora ili terasi, ako slušate glasno muziku ili predjete ulicu van pešačkog prelaza. ako zauzmete trotoar ogrevnim drvetom ili vam se iz dvorišta širi smrad od nekih životinja. Ako su te prijave koje se pišu ptičarima u tom rangu onda je jasan naš cilj. Neka ljudi vide da li su i koliko grešni pred zakonom ako čuvaju ptice i da li uopšte krše neki član zakona na taj način. Pošto još uvek ne možemo ni na jedan način da dokažemo da je bilo ko kažnjen zbog držanja alkiranih ptica krivičnom ili prekršajnom prijavom suvišni su bilo kakvi komentari dok se ne vidi ko , zašto i na koji način je kažnjen pa da to svima nama posluži kao primer da znamo kako se treba ponašati ubuduće, sve ove druge priče su prazne i bez ikakvog osnova samo štete ptičarstvu u Srbiji jer se unosi bespotrebna panika medju odgajivačima. Prema mojim istraživanjia u poslednje tri godine nisam naišao ni na jedan podatak da je bilo ko u Srbiji kažnjen. | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 22:21 | |
| Evo ja te [pozivam da dodjes kod mene , pa da odemo da vidis prvi put presudu i da cujes od coveka zasta je osudjen i koliko je sta platio i kokiko je kazne dobio........ A sto se te zenke ili muzijaka tice , to apsolutno nije istina, to je jedna obicna izmisljotina jer toga u ocenskoj liti ne postoji i kako je taj odgajivac znao da je njegova ptica ocenjena kao muzijak kada nigde to u ocenskoj listi, taj izmislja vec nadjenju rupu u saksiji.......................... Bas me interesuje kako je on prokljuvio da je njegova stiglica ocenjena kao muzijak?????????????? To je va n svake pamti i odgovorno denmantujem da je to jedna izmisljotina.............. POZDRAV | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 22:26 | |
| | |
| | | | pticar nis Zaslužni član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 22:50 | |
| E posto je i ocenska lista tu, ajd sad bi zeleo objasnjenje kako je taj odgajivac skontao da je njegova ptica ocenjena kao muzijak??????????? Bas me interesuje....................... POZDRAV | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Tue 01 Sep 2009, 23:52 | |
| Samo pročitaj predhodne postove. Nije cilj da se meni lično nešto dokazuje, što se mene tiče savršeno znam šta je moguće a šta ne jer se bavim upravo tim poslom i prijavama, imam radnog staža otprilike koliko ti godina Treba ljudi da vide te famozne prijave i osude. A što se ptice tiče nebitno totalno, svi se tamo divili predivnom mužjaku koji je nadam se u medjuvremenu sneo jaja Ovim stavljam tačku na temu o mužjacima i ženkama ovde a ocenska lista na treba zbog nečeg drugog. Eto iz cele ove priče dokazali smo da ne samo da se takmiče ptice pobedjuju i izlažu na izložbama već imamo i zvaničnu ocensku listu za to, pretpostavljam da tu postoje i neki drugi uslovi po pitanju broja ptica, alki, starosti ali pošto mi to nije poznato prepustiću drugom da objasni uslove. | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Wed 02 Sep 2009, 00:32 | |
| Iz ove price smo dokazali da je ptica koja je bila ocenjena bila je ocenjena kao carduelis carduelis i nikako drugacije niti kao muzijak niti kao zenka, nego sami i iskljucivo tako kao sto sam vec naveo.............. A ono sto se prica muizijak ili zenka je laz a ova ocenska lista nema mesta za manipulaciju sve je jasni napisano, i sta sudija moze popuniti, tako da odgajivac moze samo da zamislja i da halucinira i da iznosi neistine tu da je sudija napisaoovo je muzijak ili zenka...... Sudija je napisao ovo je stiglica ocebjena sa npr 89 boda i kraj i njega bas briga dal je muzijak ili zenka a odgajivac moze da izmislja sta god hoce posle to se ne vazi, vazi se samo validna ocenska lista............ POZDRAV | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Wed 02 Sep 2009, 00:39 | |
| A to sto je taj muzijak kome ste se divili sneo jaje , to je vasa greska jer niste znali da razlikujete muzijaka od zenke, sudija je odradio svoj poso kako treba proglasio je da je ptica lepa i dao vam za pravo da se divite, a to sto ste vi pogresno proceneili ocenjenju pticu to je vas problem ........... POZDRAV | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Wed 02 Sep 2009, 00:40 | |
| | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Wed 02 Sep 2009, 05:13 | |
| evo da se i ja malo ubacim, 1.što se tiče baštarda na izložbama-kod nas kad donesete baštardu na izložbu prvo pitanje je dali imaš dozvolu za držanje divljih ptica,i kojih,zavisi koje su baštarde su u pitanju,moraš priložiti dozvolu od ministarstva na uvid. ako nemaš dozvolu samo ti kažu nosi ptice doma ili ih ostavi u autu. drugo je ako je to naša izložba,tj udruge naše,onda doneseš što te volja samo da ljudi koji posjete izložbu imaju što viditi,te ptice se ne natječu. 2.na niti jednoj ocjenskoj listi ne piše spol ptice jer to nije bitno kod ocjenjivanja ptica u kategoriji boja jer se tu natječe boja i sam sklad i forma ptice, ja sam prošle godine dobio 2 mjesto sa neintezivnom žutom kanarinkom. imala je dobru boju,veličinu i sklad u boji i zašto nebi išla na izložbu. i na državnom je ženka baštarda u ahat mutaciji dobila 1 mjesto. | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| | | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Wed 02 Sep 2009, 11:29 | |
| - Milan ::
- Samo pročitaj predhodne postove.
Nije cilj da se meni lično nešto dokazuje, što se mene tiče savršeno znam šta je moguće a šta ne jer se bavim upravo tim poslom i prijavama, imam radnog staža otprilike koliko ti godina Treba ljudi da vide te famozne prijave i osude. A što se ptice tiče nebitno totalno, svi se tamo divili predivnom mužjaku koji je nadam se u medjuvremenu sneo jaja Ovim stavljam tačku na temu o mužjacima i ženkama ovde a ocenska lista na treba zbog nečeg drugog.
Eto iz cele ove priče dokazali smo da ne samo da se takmiče ptice pobedjuju i izlažu na izložbama već imamo i zvaničnu ocensku listu za to, pretpostavljam da tu postoje i neki drugi uslovi po pitanju broja ptica, alki, starosti ali pošto mi to nije poznato prepustiću drugom da objasni uslove. Ajmo da se vratimo na temu, to što je neko dobio na poklon predivnog mužjaka koji je kasnije sneo jaja nije bitno u ovoj temi tako da će budući postovi o tome biti brisani kao off topic. Tičar je dobro napisao šta odgajivač treba da ima kako bi izneo pticu na iz ložbu, pretpostavljam da ista pravila važe i kod nas jer svi postupaju po pravilniku COM, e sad opet ono famozno pitanje kako to da u HR važe jedna a kod nas druga pravila kad se pozivamo na isti pravilnik. Tičar zamolio bi te da kao iskusan odgajivač i izlagač objasniš celu proceduru koja je po pravilniku, pogotovo taj deo oko odgovornosti organizatora i ostalo, moje je mišljnenje a i iz prakse znam da se ne mogu organizovati javni skupovi koji podstiču izvršenje krivičnih dela ili dovode do uznemirenja gradjana jer se u našoj zemlji postupa po našim zakonima i pravilnicima odnosno u svakoj zemlji se poštuje zakon te zemlje. Ptičar Niš interesuje me od kad je ova ocenska lista na snazi, od koje godine je to zvanična lista za ocenjivanje ptica faune evrope ako se ne varam gore piše ORGANIZACIJA SUDIJA SRJ, to nam je bitno iz razloga da bi smo videli da li ona važi trenutno u našoj zemlji i da li je lista odnosno standard nastao pre ovih dešavanja oko ptica faune. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji | |
| |
| | | | Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |