| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Mutacije štiglića | |
|
+70raskokat boris gocke Damir doctor 1 bric bric Zokbok988 žako Rilekson pedjacure valter suljaga ogic dalibor vasic drvetmed Mica Vasic nenad79 Drle Ivan Z lujo vucjanacc Furla zoran ptice pjevice Despot drakceJA božidar Steva gost1 goran diskus kumca Sina BL popBL Dzemal_sa stiglic pinka cajzla sasha kima Dax BG Gost Danijelvr Dejan79 Nikolasbc alexandar >>ACA<< delux milovan ticar IGOR 72 sasaznas Petar Laza pticar nis Rasko Zika alann Миланче ZOKICA belobradi bogdanik Boban BOCKA slavishab DjordjeVet Vlada Nish saso78 vlatko Бане Milan 74 posters | |
Аутор | Порука |
---|
žako Član
Број порука : 278 Join date : 04.02.2012 Age : 56 Локација : Osijek, RH
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Wed 15 Feb 2012, 22:57 | |
| - žako ::
- valter ::
Koristim komode, ali moze i u kavezima, ovo je kupatilo na slici... Kolike su te komode? Možeš li staviti koju sliku? Ima li koja slika? | |
| | | zoran ptice pjevice Član
Број порука : 212 Join date : 19.02.2010 Age : 54 Локација : banja luka
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Fri 17 Feb 2012, 18:29 | |
| - valter ::
- Rilekson ::
- Stvarno mi nije jasno, zašto neko juri, čitaj: lovi ili postiže ove mutacije, zbog čega su one poželjne? 'Ajde da kažemo da su interesantne, možda neko na njima i zaradi neku kintu. Da li su to bolje ptice? ni u kom pogledu to ne mogu biti, priroda i prirodna selekcija biraju šta je bolje za održanje vrste. Sa stanovišta prirodne selekcije to je otpad, slučaj sa malom verovatnoćom ponavljanja. Šta se očekuje od mutacije nova rasa, soj, veštačko multipliciranje. Zemljak, prosvetli me! (Rodjen u KŠ)
Ma ptice su ti divne, ali je meni oko naviklo na original na glavatom čičku, kad se ne vidi crvena tackica na belom i obrnuto od toga ne pravi "mutacija" ili šta već. Pozdravljam te! samo me posebne ptice zanimaju nista standardno zato i uzivam u tome....? Zelim ti puno uspjeha momcino i nemoj se obazirati na ,,savjete,, od pojedinaca! Mnogi od njih sanjaju da imaju bjelobradog a kamoli mutaciju. pozz | |
| | | valter Zaslužni član
Број порука : 305 Join date : 10.02.2012 Age : 42 Локација : Cicevac
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Fri 17 Feb 2012, 23:50 | |
| - zoran ptice pjevice ::
- valter ::
- Rilekson ::
- Stvarno mi nije jasno, zašto neko juri, čitaj: lovi ili postiže ove mutacije, zbog čega su one poželjne? 'Ajde da kažemo da su interesantne, možda neko na njima i zaradi neku kintu. Da li su to bolje ptice? ni u kom pogledu to ne mogu biti, priroda i prirodna selekcija biraju šta je bolje za održanje vrste. Sa stanovišta prirodne selekcije to je otpad, slučaj sa malom verovatnoćom ponavljanja. Šta se očekuje od mutacije nova rasa, soj, veštačko multipliciranje. Zemljak, prosvetli me! (Rodjen u KŠ)
Ma ptice su ti divne, ali je meni oko naviklo na original na glavatom čičku, kad se ne vidi crvena tackica na belom i obrnuto od toga ne pravi "mutacija" ili šta već. Pozdravljam te! samo me posebne ptice zanimaju nista standardno zato i uzivam u tome....? hvala prijatelju i ja tebi zelim sve najbolje...
Zelim ti puno uspjeha momcino i nemoj se obazirati na ,,savjete,, od pojedinaca! Mnogi od njih sanjaju da imaju bjelobradog a kamoli mutaciju. pozz | |
| | | Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sat 18 Feb 2012, 11:29 | |
| Različiti ljudi, različite ljubavi. Ne vole svi ljubitelji Štiglića mutacije. Ne može se utvrditi brojnost onih koji vole normale. Ali ih ima, verujem, ne baš malo. I oni koji vole mutacije Štiglića ne vole svi mutacije Majora. Veoma je dobra ta raznovrsnost afiniteteta, naklonosi, simpatije, ljubavi ili kako god nazvali, prema istoj vrsti ptice. Ljubitelji Štiglića vole različite podvrste kada su normali u pitanju. Pod tim pojmom normal, podrazumeva se, izglerdom tipičan predstavnik svoje podvrste. U mom okruženju veći je broj ljubitelja Balkanike nego nominalne podvrste Štiglića. CCC je lepši od CCB ali to ne smeta mnogima da se ipak opredeljuju za Balkaniku. Neki svoju simpatiju prema balkanskoj podvrsti baziraju na uverenju da je bolji pevač od nominalne podvrste. Nema ubedljivih dokaza za takvu tvrdnju. Meni je Balkanika najdraža podrvsta Štiglića. Trenutno imam u ptičarniku obe podvrste. Ali i primerke nastale međusobnim parenjem dve podvrste. Ne bi mi smetalo da imam među svojim pticama i Štigliće sa nekom posebnom eksteriernom karakteristikom. Sa ,,belegom,,. Nekim belim percetom, koje će pticu činiti interesantnijom. Makar to bilia i aberacija. Posebno mi je primavljiva ideja Balkanike u mutcijama. Recimo belogrli ili belobrad CCB. Ili Beloglavi CCB. Ili šareni CCB. Nabrojane mutacije su vema retke kod Balkanike. Što je i razumljivo jer su Balkanike ptice jakog pigmenta. Dekolorizacija ili depigmentacija je u toj podvrsti raritet. Mada su i oni retkost ali se ipak daleko češće mogu videti CCC belogrli, belobradi, šarenoglavi nego CCB. Mutacije su spontane i sporadične pojave među Štiglićima u prirodi. Kao veoma uočljive jedinke, mutacije su na meti predatora, životinjskih i ljudskih. Što je Štiglić šareniji to mu je život kraći. Bilo da nastrada od predatora iz prirode (kome zbog uočljivosti predstavlaja lak plen) ili od čoveka. Nikada se neće znati koliko je izvanredno retkih mutacija skončalo kod ,,odgaivača i ljubitelja,, Štiglića, a da pri tom nisu ostavili ni jednog potomka. ŠTETA. Ali to je univerzalna sudbina izizetnih i u svetu ptica i u ljudskoj zajednici.
| |
| | | Rilekson Član
Број порука : 151 Join date : 05.01.2012
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sat 18 Feb 2012, 13:53 | |
| - mića ::
- .Što je Štiglić šareniji to mu je život kraći. Bilo da nastrada od predatora iz prirode (kome zbog uočljivosti predstavlaja lak plen) ili od čoveka. Nikada se neće znati koliko je izvanredno retkih mutacija skončalo kod ,,odgaivača i ljubitelja,, Štiglića, a da pri tom nisu ostavili ni jednog potomka. ŠTETA.
Gos'n Mico, ko štoi rekoh SA STANOVIŠTA PRIRODNE SELEKCIJE, to su jedinke bez značaja- "Varijacije bez ponavljanja". Ljudska stanovišta i afiniteti formiraju se pod različitim okolnostima, duga priča, to smo učili u školama. Pri tom ja štiglica ni nemam (imam samo tunjavog kanarinca), ali se sećam (odrastao sam u Kruševcu) "lokeraša", koji su lovili na stotine ptica, okretali ih po rukama, duvali u perje i neke ostavljali za sebe. Nama klincima su davali neki svoj "škart": štiglu sa sa dva špilera, aniflana bez crvenih grudi isl. E kad taj "škart" propeva, priznavali su da svi ti špileri (bilo ih je i sa , crveni "znakovi" na furli (vidim sad se to tako zove), belo perce ispod kljuna nemaju veze sa pesmom, dakle čuvali su ih k'o ukrasnu živinu, ako je to cilj - tad se nije bastardiralo ili ja to nisam znao. E sad, pošto je od vremena koje opisujem prošlo preko 30 godina mislio sam da je nauka napredovala, pa te, po nečem različite, ptice veštačkom selekciojom inkliniraju nekom novom soju, rasi ili šta već. Pozdrav svim veselim pticima mutiranim i onim koje se tako osećju i narvano njihovim gazdama | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sat 18 Feb 2012, 14:29 | |
Nikada se neće znati koliko je izvanredno retkih mutacija skončalo kod ,,odgaivača i ljubitelja,, Štiglića, a da pri tom nisu ostavili ni jednog potomka. ŠTETA. Ali to je univerzalna sudbina izizetnih i u svetu ptica i u ljudskoj zajednici.
Potpisujem! | |
| | | dalibor vasic Član
Број порука : 298 Join date : 03.08.2011 Age : 29 Локација : Cicevac, Srbija
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sat 18 Feb 2012, 14:39 | |
| Čika Mićo i Rilekson, u potpunosti razumem šta hoćete da kažete, u pravu ste obojica! Ja iskreno volim standard štiglića, da ima stas i pesmu, naravno da bude to krupna ptica. E sad ima nešto u nama mladima, uvek težimo ka nečem ,,boljem,, , novijem, nadam se da razumete, eto to je to, i ja iskreno volim da vidim neku neobičnu mutaciju iz prirode u kavezu. To je neko naše da kažem mlado ludilo. Ali lepo je videti takvu pticu da peva. Ee, što čika Mića kaže da te ptice u većini slučajeva ne ostavljaju svoje potpomstvo, u većini slučajeve jeste tako. Ljudi uhvate takvu pticu ne znajući da je to to. I čuvaju tek onako, posle nekog vremena ugine... Valter je imao bastarde od belobradog štiglića, to su bili belobradi bastardi jasno se videlo belilo na bradi, lično sam i to video i slikao, moraću da potražim slike u pretrpanom kompu, jer ne verujem da on ima nešto, možda. Videću sa njim.. Pozdrav! | |
| | | Rilekson Član
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sat 18 Feb 2012, 16:34 | |
| Dakle, apsovirasmo mutacije nisu od značaja u genetici štiglica. Ostaje da se pitamo šta dovodih do tih mutacija, makar i neznamo tačnu definiciju mutacije? Takodje, da li se zna da je tih mutacija bilo u prošlosti manje, više ili isto. U prošlosti nam je uzorak bio manji, svodio se na nekoliko osoba koje smo poznavali, koje su godišnje lovili neki broj divljih ptica i nisu se izvodile u kavezima. Sada nam Internet/forum značajno povećava uzorak a ima i bastradiranih ptica i ptica leženih u kavezima koje se nekim slučajem mogu naći u prirodi i po nekoj mada maloj verovatnoći imati potomstvo. Dalje, da li povećane doze kosmičkog zračenja, prirodene i vaštačke readijacije mogu dovesti do ovih mutacija. Pri postavljanju i umeravanju telekomunikacione FM i TV emisione opreme uverio sam se u velike energije zračenja na emisionim lokacijama i razne devijantne oblike, biljaka i njihovih plodova i insekata, za ptice ne mogu da kažem ništa jer ih nisam imao u rukama a i nisam orintolog. Čitajući postove nekako mi se čini da se mutacije više pojavljuju na jugu Srbije ili možda samo ima više forumaša sa juga. Tamo postoje tri jake emisione kote i konfiguracija terena je takva da kad se slože talasi, tzv "izbijanje" dobijamo jako el.magnetno polje u široko arealu. Blizinu dejstava NATO-a da i ne pominjemo. Da li postoje neka relevantna mišljenja na temu mutacije ptica u svetu? Pozdravi svima | |
| | | Rilekson Član
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sat 18 Feb 2012, 16:37 | |
| Zaboravih bugarski Kozloduj koji samo tako "duva" radon na jugoistok Srbije! | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sat 18 Feb 2012, 23:51 | |
| - Rilekson ::
- Dakle, apsovirasmo mutacije nisu od značaja u genetici štiglica. Ostaje da se pitamo šta dovodih do tih mutacija, makar i neznamo tačnu definiciju mutacije? Takodje, da li se zna da je tih mutacija bilo u prošlosti manje, više ili isto. U prošlosti nam je uzorak bio manji, svodio se na nekoliko osoba koje smo poznavali, koje su godišnje lovili neki broj divljih ptica i nisu se izvodile u kavezima. Sada nam Internet/forum značajno povećava uzorak a ima i bastradiranih ptica i ptica leženih u kavezima koje se nekim slučajem mogu naći u prirodi i po nekoj mada maloj verovatnoći imati potomstvo. Dalje, da li povećane doze kosmičkog zračenja, prirodene i vaštačke readijacije mogu dovesti do ovih mutacija. Pri postavljanju i umeravanju telekomunikacione FM i TV emisione opreme uverio sam se u velike energije zračenja na emisionim lokacijama i razne devijantne oblike, biljaka i njihovih plodova i insekata, za ptice ne mogu da kažem ništa jer ih nisam imao u rukama a i nisam orintolog. Čitajući postove nekako mi se čini da se mutacije više pojavljuju na jugu Srbije ili možda samo ima više forumaša sa juga. Tamo postoje tri jake emisione kote i konfiguracija terena je takva da kad se slože talasi, tzv "izbijanje" dobijamo jako el.magnetno polje u široko arealu. Blizinu dejstava NATO-a da i ne pominjemo. Da li postoje neka relevantna mišljenja na temu mutacije ptica u svetu?
Pozdravi svima prijatelju ja necuvam belobrade ptice godinu dana nego godinama to mozete da pitate dalibora on zna nego nebitno je bastardi belobradi su bili ehtra i stiglici po meni ukusi su razliciti...... | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sun 19 Feb 2012, 17:26 | |
| | |
| | | doctor 1 Član
Број порука : 42 Join date : 30.06.2011
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sun 19 Feb 2012, 20:29 | |
| | |
| | | Rilekson Član
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sun 19 Feb 2012, 20:45 | |
| Aberacije ima Fujinon Lens koji gleda ove ptice. Kako su i noge šarene - albinizam? | |
| | | Damir Član
Број порука : 72 Join date : 11.03.2011 Age : 29 Локација : Cicevac
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sun 19 Feb 2012, 21:59 | |
| [quote="valter"] - Rilekson ::
- Dakle, apsovirasmo mutacije nisu od značaja u genetici štiglica. Ostaje da se pitamo šta dovodih do tih mutacija, makar i neznamo tačnu definiciju mutacije? Takodje, da li se zna da je tih mutacija bilo u prošlosti manje, više ili isto. U prošlosti nam je uzorak bio manji, svodio se na nekoliko osoba koje smo poznavali, koje su godišnje lovili neki broj divljih ptica i nisu se izvodile u kavezima. Sada nam Internet/forum značajno povećava uzorak a ima i bastradiranih ptica i ptica leženih u kavezima koje se nekim slučajem mogu naći u prirodi i po nekoj mada maloj verovatnoći imati potomstvo. Dalje, da li povećane doze kosmičkog zračenja, prirodene i vaštačke readijacije mogu dovesti do ovih mutacija. Pri postavljanju i umeravanju telekomunikacione FM i TV emisione opreme uverio sam se u velike energije zračenja na emisionim lokacijama i razne devijantne oblike, biljaka i njihovih plodova i insekata, za ptice ne mogu da kažem ništa jer ih nisam imao u rukama a i nisam orintolog. Čitajući postove nekako mi se čini da se mutacije više pojavljuju na jugu Srbije ili možda samo ima više forumaša sa juga. Tamo postoje tri jake emisione kote i konfiguracija terena je takva da kad se slože talasi, tzv "izbijanje" dobijamo jako el.magnetno polje u široko arealu. Blizinu dejstava NATO-a da i ne pominjemo. Da li postoje neka relevantna mišljenja na temu mutacije ptica u svetu?
Pozdravi svima prijatelju ja necuvam belobrade ptice godinu dana nego godinama to mozete da pitate dalibora on zna nego nebitno je bastardi belobradi su bili ehtra i stiglici po meni ukusi su razliciti......[/qu Lazo uopste nisam zadovoljan sa ovim tvojim pticama...haha ... Rade Brica | |
| | | belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sun 19 Feb 2012, 23:35 | |
- [/URL]
Ovoj ptici je ovo drugo mitarenje ( prsten iz 2010. ), da li je imala ovakve "fleke" i posle prvog mitarenja? Moje skromno misljenje je da se radi o Aberaciji | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sun 19 Feb 2012, 23:52 | |
| | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Mon 20 Feb 2012, 12:29 | |
| Re: valterLepo je videti fotografiju odgajivača sa mladuncima koje je odgajio. Svako voli da se pohvali svojim uspehom. To je sasvim u redu. Fotografija je i dokaz i dokument. Ali da bi fotografija to zaista bila moraju se ispuniti neki bitni elementi. Mora nositi jasnu poruku. Ne sme biti nedorečena. Tekstom koji prati fotografiju moraju biti otklonjene neke sumlje i dileme. Ovde nema ni slova Sama fotografija mora biti tako odrađena da se jasno vidi da su ovi mališani iz odgoja a ne iz prirode. Ne vide se alkice na mladuncima Ove fotografije traba da idu ili u temi odgoj Štiglića ili u temi slike vaših Štiglića. Mališani su normalni. Tipični predstavnici svije vrste. Možda će biti belogrli. Ali nemamo nikakvo obaveštenje o njihovom poreklu ili slike njihovih roditelja Forum mora da populariše ODGOJ zaštićenih i strogo zaštićenih vrsta. I ne sma da izaziva nikakvu sumlju ili dilemu u pogledu ispravnosti članova Fruma pred zakonom.Nadam se da ćeš odkloniti nedostatke na koje sam ti ukazao, kako bi svi mogli, sa zadovoljstvom da pratimo Tvoj doprinos razvoju ptičarstva u Srbiji. | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Mon 20 Feb 2012, 15:40 | |
| | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Wed 22 Feb 2012, 00:11 | |
| - dalibor vasic ::
- drvetmed ::
- Da,da tako i ja mislim . U narednih par dana ću probati da ga iznesem napolje da vidim
hoće li početi da se javlja.
Ja tek sada ,,prečešljavam,, forum nisam odavno ulazio. I ima li noviteta, danas je bio lep dan. Je l' si ga iznosio da vidiš hoće li da peva ?
Pozdrav! to je zenka i tu je svakoj prici kraj.... | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sun 27 May 2012, 19:44 | |
| | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Tue 14 Aug 2012, 21:02 | |
| Ovaj mališan je baš bio raspoložen za slikanje. Oba roditelja su belogrla. Dete je belogrlo/belobrado Za konačan sud treba sačekati prvu izmenu perja: | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Tue 14 Aug 2012, 23:04 | |
| | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 16 Aug 2012, 22:33 | |
| Ljudi koji se ozbiljno bave Štiglićima i proučavaju njihove nasledne osobine uglavnom su saglasni da se svaki Štiglić, manje ili više šarenog perja svrstava u šarene Štigliće. Bez obzira gde se belo perje nalazilo i u kojoj je meri zastupljeno. Šareni Štiglići su belogrli, belobradi, šarenoglavi, šarenorepi, šarenokroli i sve kombinacije šarenila na telu. Ima lepih i manje lepih šarenih Štiglića. To zavisi od rasporeda belih pera. Ali su svi interesantni, samim tim što su takvog izgleda koji je različit od normalnog. Mnogim ljubiteljima Štiglića se sviđaju šareni primerci. Jer su interesantni i neobični. Nekoliko mladih izleženih od šarenih roditelja: Ni jedno neće biti sa puno šarenila. Belo perje, kada se budu izmenjali imaće najviše na vratu i glavi. | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sat 25 Aug 2012, 12:53 | |
| Parenje šarenih Štiglića dalo je rezultate ove sezone. Skromne. Ali kako je je rad sa šarenim pticama skorijeg datuma ne treba biti nezadovoljan postignutim. | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Tue 28 Aug 2012, 20:04 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Mutacije štiglića | |
| |
| | | | Mutacije štiglića | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму