| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Mutacije štiglića | |
|
+70raskokat boris gocke Damir doctor 1 bric bric Zokbok988 žako Rilekson pedjacure valter suljaga ogic dalibor vasic drvetmed Mica Vasic nenad79 Drle Ivan Z lujo vucjanacc Furla zoran ptice pjevice Despot drakceJA božidar Steva gost1 goran diskus kumca Sina BL popBL Dzemal_sa stiglic pinka cajzla sasha kima Dax BG Gost Danijelvr Dejan79 Nikolasbc alexandar >>ACA<< delux milovan ticar IGOR 72 sasaznas Petar Laza pticar nis Rasko Zika alann Миланче ZOKICA belobradi bogdanik Boban BOCKA slavishab DjordjeVet Vlada Nish saso78 vlatko Бане Milan 74 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Boban Član
Број порука : 225 Join date : 29.03.2009 Age : 64 Локација : Vranje Srbija
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Fri 14 Aug 2009, 19:53 | |
| Fenotipske promene koje su uslovljene razlicitom izrazajnosti gena, tj. uzrokovane razlicitim uticajima spoljasne sredine bez strukturalnih promena genotipa, nazivaju se modifikacije. Modifikacije su na primer razlicite nijanse obojenosti crvenog kanarinca pri koriscenju razlicitih preparata; ili pojava melanizma kod jednogodisnjeg stiglica koja se gubi nakon prvog mitarenja. Citat iz clanka "Genetika ptica" - Sase Preradovica osnivaca i prvog urednika Avifaune- broj 3 iz 1997. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sat 15 Aug 2009, 04:15 | |
| Znači da teško sa sigurnošću možemo da ustanovimo da je u nekom slučaju aberacija ili mutacija. U slučaju da se promene kod ptice mitarenjem vrate u normalu možemo biti sigurni da je u pitanju aberacija ali ako se mitarenjem ne sredi stvar pa čak i ukoliko od te ptice dobijemo potomstvo normale nikad ne možemo biti sigurni dali je u pitanju aberacija ili mutacije pošto bi bilo potrebno izvršiti niz povratnih parenja i utvrditi o čemu se zapravo radi. | |
| | | Boban Član
Број порука : 225 Join date : 29.03.2009 Age : 64 Локација : Vranje Srbija
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sat 15 Aug 2009, 09:34 | |
| Moze Milane kod mutacija se nove osobine na neki poznat nacin prenose na potomstvo i to na neki od poznatih nacina nasledjivanja, znaci mozda ne odmah ali parenjem njenih mladih sigurno utvrdis da li se radi o mutaciji. Ja sam gotovo siguran da se kod ove tvoje ptice ne radi o mutaciji, ali kad se izmitari slikaj pa cemo videti. | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sun 16 Aug 2009, 23:12 | |
| Neki pomenuse da se vode polemike oko toga da li su belobradi i zlatoperci stiglici mutacije, pa ja imam jedno pitanje. Procitao sam negde da bastardiranjem sa zlatopercom , mladi imaju isto to crveno perce, pa bih voleo da znam iz teorije i prakse da li je ovo istina? Takodje imam pitanje , koji su vise ucestaliji u prirodi zlatoperci ili belobradi , posto sam se ja dosad po jednom susreo sa oba !? | |
| | | Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Mon 17 Aug 2009, 00:47 | |
| Navodim da se uvek izjasnjavam za siri region grada Krajujevca odnosno Sumadiju kada su u pitanju prakticna i konkretna pitanja kao ova Bogdanikova;Moja iskustva su da ces uvek pre uloviti belobradog stiglica nego krnjolca ili zlatoperca kako ga gde vec zovu bar na sirem podrucju uze Srbije.Kojih ima vise ili manje vec je hipoteticko pitanje ali jedno znam sigurno.Mnogi grese da li u prevelikoj zelji da se dokopaju krnjolca ili zlatoperca onda svaku sumnjivu tackicu na vratu tumace ovim stiglicom po onoj narodnoj 'sto je babi milo to joj se i snilo"Pa i belobradih ili belogrlih kako ih gde vec zovu ima razlicitih;nekima je samo naznaceno belo ispod kljuna,neki imaju citav autoput kako ja volim da kazem..I odmah da kazem moja iskustva sto se tice belobradih pouzdano znam da daju bastarde takodje belobrade,izvodio sam ih vise puta u toku visedecenijskog drzanja ptica za krnjolce ne mogu da tvrdim jer nisam ukrstao njih sa kanarinkama posto su veoma veoma retki.Krnjolac ili zlatoperac da budem krajnje jasan,drzao sam ga u ruci i kavezu samo nekoliko puta i ta famozna tacka o mkojoj svi pricaju nalazi se sa zadnje strane na vratu,na beloj pruzi koja deli donji deo glave stiglica od pocetka letnih pera.Tackica ili mrlja je rubino crvene boje nikako druge a oivicena krugom zute boje tacnije starog zlata.Sve ostalo spada u krug prizeljkivanja i neosnovanih tvrdnji | |
| | | belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
| | | | belobradi Zaslužni član
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 10 Sep 2009, 21:13 | |
| Mada ja mislim da je ovo foto-montaža! | |
| | | Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 10 Sep 2009, 21:15 | |
| fotomontaya ili ne... izgleda super...rado bih ga video u mom jatu | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 10 Sep 2009, 22:35 | |
| | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 10 Sep 2009, 22:49 | |
| | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 10 Sep 2009, 22:50 | |
| ne moze se sa sigurnoscu reci da li je fotomontaza ili nije, s`obzirom na kvalitet slike. Ako ima neko sliku vece rezolucije neka postavi ili neka postavi sliku sa full exifom a ja cu da presudim da li je ili nije fotomontaza | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 10 Sep 2009, 22:53 | |
| montaza je sigurno,ovo meni lici na glavu od gold amadine... | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 10 Sep 2009, 22:56 | |
| Ljudi ne mozemo tako da sudimo da li jeste ili nije, i meni lici da jeste ali nije nemoguce da ovo ne postoji, kako stiglici sa belim perima u krilima, glavi.... | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 10 Sep 2009, 22:57 | |
| Bas me interesuje kako je taj mogo ovako da iskarotinira ovog stigljana, ovo je star stigljan a ne mlad........................ Drugo da ga je ovoliko karotinirao nebi mogo nikad da dobije ovakvu boju ni u ludilu a da na krilima ima zuto perje, i to perje bi bilo narandzaso......... Ovo je samo sarena laza.... POZDRAV | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 10 Sep 2009, 22:58 | |
| Neka ga taj snima pa da vidimo klip | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 10 Sep 2009, 22:59 | |
| montaza je sigurno,gde ovakvo crvenilo ptica da ima a dugo je u kavezu... | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 10 Sep 2009, 23:39 | |
| Ljudi sta vam je, ne treba vam strucnjak da se proveri montaza na ovoj slici. Na slici gde stiglic okrenut levo, kad se zumira , lepo se vide pikseli od maske, dok je produzetak jedna ista boja i nijansa, sto je nemoguce. E sad sto je on radio detaljno pa je izvukao u piksel prelaz preko zica, ocigledno mu je bilo dosadno. Ja sam 100 posto siguran da je montaza. Pozdrav pticari | |
| | | sasaznas Član
Број порука : 154 Join date : 14.08.2009 Age : 54 Локација : Bijeljina RS BiH
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 10 Sep 2009, 23:49 | |
| dajmo covjeku sansu da postavi jos koju sliku pa da imamo bolji uvid pa ce mo onda da vidimi | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 10 Sep 2009, 23:56 | |
| | |
| | | IGOR 72 Član
Број порука : 172 Join date : 26.04.2009 Age : 52 Локација : Skopje Makedonija
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Fri 11 Sep 2009, 00:49 | |
| kad se malo detaljnije pogleda vidi se da je 100% montaza nema sumnje, a meni se ovakav uopste ne dopada mnogo je lepsi onakav kakav ga je bog stvorio sa belih obraza | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Fri 11 Sep 2009, 04:21 | |
| a jeste smiješni pa možemo i mi sutra da imamo takve ptice,jednostavno uzmeš crveni marker i ofarbaš pticu. | |
| | | belobradi Zaslužni član
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Fri 11 Sep 2009, 09:19 | |
| Ovo sam našo na "inostranom" forumu gde dosta članova napada vlasnika ptice da je reč o foto montži, a gde on sa sigurnošću tvrdi da nije! O video materijalu ni traga ni glasa! Zbog svog nedovoljnog poznavanja mutacije štiglića zaintregirala me ova slika jer do sada nisam video ništa slično kod štiglića, a baš me je zanimalo da li je ovakav slučaj mutacije moguć! Ono što je kod mene pobudilo sumnju da je na ovoj slici foto-montaža je ovaj detalj na slici : | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Fri 11 Sep 2009, 09:36 | |
| Upravo o ovom detalju govorim ! Vidi se i razlika u boji i prelaz od sa normalne maske na docrtanu. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Tue 15 Sep 2009, 18:44 | |
| Moguće je da i nije mutacija. Evo šta poseduje jedan Mario. Imate njegov link u prijateljski linkovima pa pogledajte kakve sve mutacije čovek ima. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Tue 15 Sep 2009, 18:53 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Mutacije štiglića | |
| |
| | | | Mutacije štiglića | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму