| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica | |
|
+28MilanSerb88 Ninoslav84 salle korbach Gost milos0205 Ivica Danijelvr Laza pticar nis ZOKICA mama Steva saso78 sasha sestoperac batostanisic bogdanik Zika Petar klokkende Бане Milan Drle Luckyboy Sokoly BOCKA Rasko 32 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Danijelvr Zaslužni član
Број порука : 391 Join date : 17.08.2009
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Sat 26 Sep 2009, 13:31 | |
| Ima ga i kod nas po istoj ceni, samo ja mislim da sad u poluzrelom stanju ono ima najbolji ucinak kod ptica tj. sad je najhranljivije i ja ga stalno dajem svojim pticama.Naravno, dobro je davati se i zimi... | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Sat 26 Sep 2009, 13:50 | |
| Za te pare , verujte mi, isplati se da se kupi. Eto propadoh onaj dan da skupim 3 kg češljuge a koliko bi trebalo da se skupi 3 kg gologuze...... | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Sun 24 Apr 2011, 21:55 | |
| | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Mon 25 Apr 2011, 18:55 | |
| Svaka čast na strpljenji. Ti stvarno imaš živce ko kanape. | |
| | | korbach Zaslužni član
Број порука : 303 Join date : 29.04.2011 Age : 39
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Mon 26 Sep 2011, 14:41 | |
| Kako se zove ova biljka, zna li neko? Ovu sliku sam video na sajtu koji prodaje hranu i opremu za ptice, a takodje sam video i uzivo ovde kod mene na kanalu tonu toga:D Mahuna je puna neke svile, a kad izvuces svilu, ima braon semenki. Bas sam pratio sazrevanje te biljke, a ptice su odale svoje prisustvo izmetom na biljci i rascerupanim mahunama. Sad da li vade semenke ili neke bubice ili nesto trece, ne znam.
Pozdrav! | |
| | | | korbach Zaslužni član
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Sun 06 Nov 2011, 04:55 | |
| Davno sam citao ovu temu, ali propustih da odgovorim sto se tice 'tresenja gologuze' Ni meni nije poznat nijedan konvencionalni nacin, najbolje se pokazalo sledece: bacim ceradu ili satorsko na sred livade [3x3m] , makazama ili srpom nasecem sto vise gologuze i bacam je na ceradu. Pa onda sledi postupak kao kod pasulja, vile i udri. Bitno je nabacati sto vise biljaka da bi rezultat bio koliko toliko zadovoljavajuci, mada se uz semenke dobije i dosta otpada. Ja za bolji i efikasniji nacin ne znam, pa ko voli nek izvoli. Pojedinacno tresenje biljke je patnja, a rezultat mizeran. Ko ptice drzi u volijeri ili vecem kavezu, nije mu problem da daje celu biljku, ali za manje kaveze je zgodnije gotovo seme u smesi priznacete. Pozdravljam | |
| | | salle Član
Број порука : 31 Join date : 21.02.2010 Age : 34 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Sun 06 Nov 2011, 14:01 | |
| Lako je vama da skupljate seme po livadama kada imate u svojoj okolini mogucnosti za to,da li ima neko ko prodaje seme korovskog bilja kod nas? | |
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Sun 06 Nov 2011, 15:44 | |
| - salle ::
- Lako je vama da skupljate seme po livadama kada imate u svojoj okolini mogucnosti za to,da li ima neko ko prodaje seme korovskog bilja kod nas?
Pa i ako si iz grada, mozes otici jedan dan negde van naselja na neku livadu ili lug i skupiti sto sta. Prodajem ja cesljugu ali momentalno sam rasprodat. | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Tue 08 Nov 2011, 19:03 | |
| Skoro u svim pet šopovima i prodavnicama hrane za kućne ljubimce može se naći i razne vrste semena za naše ljubimce - ptice. Između ostalog može se kupiti i razno korovsko seme, sušeno voće i sve ostalo što je potrebno za ishranu ptica faune Evrope. | |
| | | Ninoslav84 Član
Број порука : 89 Join date : 11.04.2010 Age : 40 Локација : Пирот - Србија
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Tue 08 Nov 2011, 21:01 | |
| Те две махуне које си поставио на слици су махуне памука обично се користе као материјал за гнезда. | |
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Tue 08 Nov 2011, 22:57 | |
| - Ninoslav84 ::
- Те две махуне које си поставио на слици су махуне памука обично се користе као материјал за гнезда.
Toga ima ovde koliko hoces. To je pamuk Verujem onda da ptice vole ove semenke koje se nalaze u mahuni pored pamuka, bas sam pre par dana gledao kako je rascerupano | |
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Tue 08 Nov 2011, 23:01 | |
| U pet shopu dve ove mahune kostaju 376din | |
| | | Ninoslav84 Član
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Tue 08 Nov 2011, 23:30 | |
| То је само материјал за гнезда и као такав га продају а за семенке незнам нисам чуо да неко има искуство са тим да их птице једу. Треба бити обазрив јер памук није баш "наивна" биљка. Као материјал је изврстан.
| |
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Thu 10 Nov 2011, 16:34 | |
- То је само материјал за гнезда и као такав га продају а за семенке незнам нисам чуо да неко има искуство са тим да их птице једу. Треба бити обазрив јер памук није баш "наивна" биљка. Као материјал је изврстан.
Hvala ti na ovim informacijama. Nisam zna da to raste u ovim krajevima. Ubrao sam 15ak mahuna pa cu ih upotrebiti na prolece. Jako je zgodna stvar, okacis je negde i ptice same izvlace iz mahune. Nema vise skupljanja one vate od topola Pozdrav | |
| | | salle Član
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Fri 11 Nov 2011, 16:52 | |
| Te semenke sto se prodaju po pet shopovima su jako skupe i nema ih svuda slazem se da je lakse nakupiti negde na livadi ako moze neko princip da objasni na koji nacin sakupljate semenke cesljuge? | |
| | | Ninoslav84 Član
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Fri 11 Nov 2011, 21:18 | |
| Ја узмем парче цираде 5*5 метра прострем на ливаду и на њега наслажем исечене стабљике и онда "шетам" преко њих у круг док ми се не заврти у главу ;-) после склоним стабљике и пометем семе................... | |
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Fri 11 Nov 2011, 21:37 | |
| I ja tesko nalazim seme po pet shopovima. Mozda to ima u Bg ili u nekim drugim vecim gradovima i gde je veca pticarska tradicija. Dok narucim iz bg, pa me ogule za postu ne isplati se.
To sto Ninoslav kaze za ceradu, ja tako skupljam seme od cikorije, a za cesljugu mi taj sistem ne odgovara jer ima previse otpada i iglica.
Cesljugu tresem na sledeci nacin: uzmem onu vecu najlonsku vrecu i to onaj kruti najlon, zasucem ga pa tako nataknem na celu biljku i onda samo protresem. Zasto veca vreca? Cesljuga na dobrom terenu raste u velikim buketima, pa da bi mogao ceo da udje u vrecu. Najlon da bude sto kruci da bi ostao tako kako ga namestis, da ne mora nakon svake biljke da se popravlja. Kad se skupi pola kg - 1kg, prespem u drugu vrecu i to je to.
Nisam pravio bilans ali racunam da sam ove jeseni skupio oko 12kg.
Pozdrav | |
| | | Ninoslav84 Član
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Sat 12 Nov 2011, 02:02 | |
| Зато што је скупа поштарина ти се са још неким можеш организовати бусом у зависности од ког добављача желиш узети нешто. Ми се у Пироту тако организујемо већ више од годину дана и поделимо трошак транспорта и то је то. Добијали смо и неко семе постекспресом тако кад се подели поштарина није много. Али наравно ми се организујемо нас 20-ак (некад више некад мање). | |
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Sat 12 Nov 2011, 04:47 | |
- Зато што је скупа поштарина ти се са још неким можеш организовати бусом у зависности од ког добављача желиш узети нешто. Ми се у Пироту тако организујемо већ више од годину дана и поделимо трошак транспорта и то је то. Добијали смо и неко семе постекспресом тако кад се подели поштарина није много. Али наравно ми се организујемо нас 20-ак (некад више некад мање).
Rado bih ja, ali ovde u mom mestu jedino ja i jos jedan deda drzimo ptice, bio je jos jedan deda, ali je preminuo pocetkom godine. Omladinu ne zanima to danas. Ima jos par papagajdzija i to je to, sta da ti kazem.Mesto nije bas malo, ima 7 000 stanovnika. Dakle u se i u svoje kljuse. Sva sreca pa je danas lakse snaci se, u doba interneta. Ja se dovijam tako sto mi donose ljudi sto putuju u ns i bg. A uvek se moze i na livadu skupljati. Kod vas je pticarstvo odavno velikih razmera, kazu da je i u vojvodini, ali ja sam eto u nekoj vrsti crne rupe. Najvise ptice drze gore oko subotice. Pozdrav | |
| | | MilanSerb88 Posetilac
Број порука : 17 Join date : 05.11.2011 Age : 36 Локација : Kraljevo
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Sun 13 Nov 2011, 01:33 | |
| Jedno pitanje,primeti sam da dosta vas skuplja razno seme iz prirode,ali preba dobro poznavati biljke i samu ishranu ptica,paziti da nije biljka zatrovana pesticidima i pored toga svega mozda i najbitniji razlog sto ja to nemogu raditi oduzima dosta vremena.Moze li se umesto toga koristiti versele laga wild seed,ili je ipak prirodno bolje,tj vredili se toliko muciti u prikupljanju iz prirode i gubljenju slobodnog vremena kojeg bas i nemam na raspolaganju toliko ako nam je dostupno u pet shop-u ovo sto sam naveo? | |
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Sun 13 Nov 2011, 01:53 | |
| Dobro je i iz prirode a i kupovno. Ali ne radi se o tome, bar ne kod mene. Meni je nekako vece zadovoljstvo da skupim, sto raznovrsnije to bolje. Znas kako to ide, kad sam nesto uradis bude ti draze i vrednije. A sem toga ionako skitam cesto po prirodi pa mi to ne predstavlja problem, em uzivam em bude i koristi od toga. Slobodno vreme biva lepo iskorisceno na taj nacin, kod mene.
Uvek treba brati i skupljati sto dalje od puteva i naselja, ja cak gledam da idem tamo gde su livade sto vece da nema ni poljo-zemljista u blizini.
Pozdrav | |
| | | MilanSerb88 Posetilac
Број порука : 17 Join date : 05.11.2011 Age : 36 Локација : Kraljevo
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Sun 13 Nov 2011, 02:27 | |
| Da razumem sta hoces da kazes ali kao sto rekoh ja bas i nemam toliko slobodnog vremena u zadnjih par meseci nekada sam i ja provodio dosta vremena u prirodi cisto odem da se prosetam da se opustim nazalost to sada nemogu da priustim sebi,nego eto pitam cisto iz radoznalosti ima li kakve vece razlike izmedju prirodnog ili kupljenog.Posto nikada nisam sam prikupljao divlje seme a sada i da hocu nemam vremena za to uglavnom se oslanjam na hranu koju mogu da kupim to mi je ipak najbrze i najednostavnije a ako nemate veliki broj ptica netreba vam velika kolicina tj netreba mnogo novca.Mada mislim da je mozda kvalitetnije to sto ti skupis ipak to je prirodno,zdravije i cistije samim tim i bolje za ptice.Ali opet ponavljam ko ima vremena i znanja o ishrani ptica i samim biljkama. | |
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Sun 13 Nov 2011, 03:11 | |
| Slazem se s tobom u potpunosti. Kad covek pouzdano zna da bere nezagadjeno i da nije tretirano, mislim da je onda izlisno uporedjivati. Ali eto, s jedne strane je potreban novac, s druge vreme, pa ko kako moze. Bitno da ptice imaju sto raznovrsniju ponudu hrane, pogovo FE. Toliko truda im covek duguje. | |
| | | salle Član
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica Sun 13 Nov 2011, 14:08 | |
| Ja koliko sam primetio kupovna hrana za divlje ptice se jako malo razlikuje od one za kanarince,a opet ta kupovna a kvalitetna je previse skupa,barem za mene.Ovako koristim kanarisku mesavinu uz povremen dodatak divljih semenki kad se ima vremena da se nesto ubere i nisam primetio da pticama ista fali,kao sto ste malo pre napisali kako se ko snadje | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica | |
| |
| | | | Povrće, voće, divlje semenke i ostalo za ishranu ptica | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |