| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Stiglic- problem | |
|
+34Ivica Gost cirkovi Mah1r Cizak Zokbok988 vucjanacc lujo boris goldfinch guld popBL Mica Vasic gost1 Sale crni BrankoMKD Nikolasbc delux Миланче Бане Danijelvr Petar pticar nis batostanisic BOCKA Dax BG Zika milos0205 Steva Milan ticar bogdanik sestoperac Laza 38 posters | |
Аутор | Порука |
---|
popBL Član
Број порука : 170 Join date : 11.11.2009 Age : 63 Локација : Banja Luka
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sun 21 Feb 2010, 23:43 | |
| Te kugle Ticar,nisam znao da ima ovde da se kupi . Hvala ti za informaciju zamolicu kolegu da mi posalje iz Siska. Ove godine ih nisam kupovao a prosle godine sam dobio iz Austrije i mogu ti reci da su ptice fino jele ,mislim da im je to prava stvar za zime,narocito za ptice u volijerama. Neznam kojih sjemenki ima u toj kuglici i sta tu ima osim loja. | |
| | | guld Član
Број порука : 93 Join date : 18.12.2009 Age : 47 Локација : nis -srbija
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sun 21 Feb 2010, 23:46 | |
| pope dali te kugle od slanine mogu dase daaju i egzotama i zasto se one daju pticamaa kaao lek ili kaao vitamin? | |
| | | popBL Član
| Наслов: Re: Stiglic- problem Mon 22 Feb 2010, 00:01 | |
| sa egzotama nemam iskustva,to po meni nema bas nekakvih vitamina,nit je lijek,mislim da sluzi za pojacavanje imuniteta odnosno unosenje kalorija i masnoca u organizam ptica da lakse prezive zimu. Kazem to je neko moje misljenje ,nisam to nigdje citao niti pitao veterinare. Ako neko zna vise neka napise jer je ovo po meni jako interesantna tema. A sto se tice toga dali da dajes egzotama nebih ti mogao reci ,mada ne vidim razlog zasto da ne ,narocito ako su ti ptice na hladnom. Bez obzira sacekaj da neko sa vecim izkustvom napise nesto o tome ,nebi da imam na dusi tvoje guldike ,drzao sam ja nekad i egzote ,ali nisam uspjevao da ih razmnozavam osim australijskih zeba. | |
| | | guld Član
| Наслов: Re: Stiglic- problem Mon 22 Feb 2010, 00:12 | |
| hvala pope na odgovoru a guldike uspesno razmnozavam | |
| | | popBL Član
| Наслов: Re: Stiglic- problem Mon 22 Feb 2010, 00:28 | |
| svaka cast,to mi je neispunjena zelja koju cu ako bog da vjerovatno pokusati izspuniti. Ovde kod mene u Banja Luci niko vise ne drzi gudike niti egzote uopste . Ja sam guldike kupovao kod nekog Save negdje iz Vojvodine ,(blizu Madjarske granice) covjek ima objekat vrijedan stotinjak hiljada eura gdje drzi egzote a vani volijere sto covjek u snu pozeljeti moze. Mozda znas o kome se radi,ops ja odoh sa teme | |
| | | guld Član
| Наслов: Re: Stiglic- problem Mon 22 Feb 2010, 00:46 | |
| znam pope radi se o Savi Banjcu covek je vrh u pogledu smestaja zavidan nivo i za evropu. | |
| | | goldfinch Član
Број порука : 78 Join date : 20.01.2010 Age : 52 Локација : sydney
| Наслов: Re: Stiglic- problem Tue 02 Mar 2010, 08:21 | |
| imam jedan problem sa stiglicem na obe noge kao da ima neke izrasline kaveze i sve ostalo perem redovno jednom sedmicno normalno se ponasa skakuce znaci mozda mu i ne smeta toliko porezao sam mu nokte i noge namazao maslinovim uljem ako neko ima neki bolji savjet hvala unaprijed svima pozdrav iz sydneja | |
| | | Mica Vasic Zaslužni član
Број порука : 306 Join date : 05.01.2010 Age : 53 Локација : Aleksinac
| Наслов: Re: Stiglic- problem Tue 02 Mar 2010, 09:47 | |
| goldfinch, opisi preciznije tvoj problem.. poz | |
| | | goldfinch Član
| Наслов: Re: Stiglic- problem Tue 02 Mar 2010, 12:38 | |
| kao da su mu noge zadebljale nisu onako tanke kao u ostalih ptica koje imam napravicu usporedbu,znaci otprilike kao naslage stare koze probacu sutra uslikati | |
| | | boris Član
Број порука : 116 Join date : 06.01.2010 Age : 47 Локација : jagodina-despotovac
| Наслов: Re: Stiglic- problem Tue 02 Mar 2010, 15:46 | |
| - goldfinch ::
- kao da su mu noge zadebljale nisu onako tanke kao u ostalih ptica koje imam napravicu usporedbu,znaci otprilike kao naslage stare koze probacu sutra uslikati
to bi trebalo da su grinje ,a ciste se vazelinom.pogledaj text kod krstokljuna.pozdrav i javi kako je prosla terapija | |
| | | goldfinch Član
| Наслов: Re: Stiglic- problem Wed 03 Mar 2010, 06:51 | |
| | |
| | | lujo Član
Број порука : 137 Join date : 28.02.2010
| Наслов: Re: Stiglic- problem Wed 03 Mar 2010, 06:55 | |
| - goldfinch ::
- hvala boris probacu
traži kod doktorice mast za gljivice na muškom spolnom organu,reci da imaš crvene toćkice s tom masti mu maži noge svakih 5 dana i to ponovi 3 puta,a prije toga namoči mu noge u rakiji. | |
| | | goldfinch Član
| Наслов: Re: Stiglic- problem Wed 03 Mar 2010, 07:09 | |
| poceo je da se mitari i danas kad sam mu mazao noge vazelinom primjetio sam da mu je zadnji dio glave celav ali ne skroz dobija maslacak redovno vitamine voce ima isti tretman ko i svi ostali nije napuvan normalno jede koji mu je hvala momci | |
| | | goldfinch Član
| Наслов: Re: Stiglic- problem Tue 09 Mar 2010, 08:48 | |
| noge su mu sad odlicne kako su bile izgleda da je vazelin odradio svoje borise hvala jos jednom | |
| | | boris Član
Број порука : 116 Join date : 06.01.2010 Age : 47 Локација : jagodina-despotovac
| | | | vucjanacc Član
Број порука : 66 Join date : 15.03.2010 Age : 45 Локација : vucje
| Наслов: Re: Stiglic- problem Tue 16 Mar 2010, 15:52 | |
| Ovaj stiglan sa prve slike je "Bokser garant" makljao se sa nekog iz Niksica pa mu je fasada poremecena Zanimljiva ptica sala na stranu i ja mislim da je povredjena u prirodi na neki nacin. | |
| | | vucjanacc Član
| Наслов: Re: Stiglic- problem Fri 19 Mar 2010, 16:52 | |
| Zanimljiva pitanja oko bolesti ptica .Videh negde post da ptica mirna ne puno naduvena...Ovakvim pticama ima spasa ako se promena primeti na vreme,tj sve dotle dok ptica ne krene da stavlja glavu pod krilo e tad joj nema spasa.Ja sam obicno stavljao takve ptice u toploj prostorijui i grejao i nocu, stavljao u kavez Bosiljak ,u poilici zivo mleko po potrebi ako bas mora pentraksil 250ml pola cavure istresene u mleko ali pentraksil se daje samo par dana i tada se vidi dali ce preziveti ili ne po reakciji i ponasanju ako je budu izbila bela paperja i nadula se gurala dlavu pod krilo onda je gotovo,svi drugi simtomi od ovoga su ok.i verovatno ce se izleciti bosiljak i mleko su obavezni non stop.SA SRECOM AKO DODJE DO TAKVE SITUACIJE. | |
| | | Zokbok988 Član
Број порука : 240 Join date : 05.01.2010
| Наслов: Re: Stiglic- problem Fri 19 Mar 2010, 18:08 | |
| Da bi lecio pticu moras znati od cega boluje i sta je uzrok vucijanac. Ne moze se sve resiti antibiotikom ! Sada po apotekama ima za sve lekova ,itekako je moguce oporaviti ptice, cak i najgore slucajeve! | |
| | | vucjanacc Član
| Наслов: Re: Stiglic- problem Mon 22 Mar 2010, 16:45 | |
| Znam sta je svakoj ptici a isto tako znam sta i u kom stadijumu moze a sta ne moze da se izleci.Niko ne leci napamet ptice. | |
| | | Zokbok988 Član
| Наслов: Re: Stiglic- problem Tue 23 Mar 2010, 05:58 | |
| Vidim kokcidiozu lecis mlekom, antibioticima i bosiljkom. Mislim da trebas pokusati i svetenom vodicom! | |
| | | Zokbok988 Član
| Наслов: Re: Stiglic- problem Tue 23 Mar 2010, 06:01 | |
| Vidim kokcidiozu lecis mlekom, antibioticima i bosiljkom. Mislim da trebas pokusati i svetenom vodicom! Najgore slucajeve kokcidioze i salmonele sam resavao obicnim kokcidiostatikom ili kokcidiotikom uz grejanje ptice sijalicom . | |
| | | Cizak Član
Број порука : 86 Join date : 11.03.2010 Локација : Beograd
| Наслов: Re: Stiglic- problem Tue 23 Mar 2010, 18:58 | |
| | |
| | | Mah1r Posetilac
Број порука : 4 Join date : 19.05.2010 Age : 42 Локација : Zenica BiH
| Наслов: problem grdelinka Thu 27 May 2010, 16:34 | |
| Kada mladi izade iz jajeta vadi ga iz gnezda i ubija, ljudi sta da radim pomozite | |
| | | Mah1r Posetilac
Број порука : 4 Join date : 19.05.2010 Age : 42 Локација : Zenica BiH
| Наслов: problem stiglic zenka Fri 28 May 2010, 00:57 | |
| Kada mladi izade iz jajeta vadi ga iz gnezda i izbacuje, ljudi sta da radim pomozite | |
| | | gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sat 29 May 2010, 02:31 | |
| Prijatelju, mislim da je problem u stresu ptice, verovatno ti je ta parilica izlozena pogledima ljudin ili uznemiravanju. a nadam se da nisi ti uzrok tome, da nisi puno uznemiravao pticu gledanjem u gnezdo ili lampiranjem jaja, ptice koje su zatvorene a osecaju nesigurnost za svoje mlade nece im dozvoliti da se izlegu ili da odrastu, takozvano ubistvo iz milosrdja. ako je kojim slucajem ovo slucaj kod tebe savetujem ti da jos bolje prikrijes (maskiras) gnezdo i ne uznemiravas pticu dok lezi na jajima. a ako ne onda ti nema pomoci, ta zenka je nestabilna i odstrani je iz uzgoja . puno srece ti zelim. pozdrav i samo napred. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Stiglic- problem | |
| |
| | | | Stiglic- problem | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |