| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Stiglic- problem | |
|
+34Ivica Gost cirkovi Mah1r Cizak Zokbok988 vucjanacc lujo boris goldfinch guld popBL Mica Vasic gost1 Sale crni BrankoMKD Nikolasbc delux Миланче Бане Danijelvr Petar pticar nis batostanisic BOCKA Dax BG Zika milos0205 Steva Milan ticar bogdanik sestoperac Laza 38 posters | |
Аутор | Порука |
---|
lujo Član
Број порука : 137 Join date : 28.02.2010
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sat 29 May 2010, 04:30 | |
| - Mah1r ::
- Kada mladi izade iz jajeta vadi ga iz gnezda i izbacuje, ljudi sta da radim pomozite
jesi li siguran da to radi ženka,ako je mužijak s njom izvadi ga čim snese jaja,i objesi u drugu gajbu na njenu. | |
| | | cirkovi Član
Број порука : 44 Join date : 21.08.2009 Age : 59 Локација : Jagodina
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sat 29 May 2010, 15:09 | |
| pokusaj ako uspes pre nje da izvadis mlade sa gnezdom i rucno da ih hranis | |
| | | lujo Član
Број порука : 137 Join date : 28.02.2010
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sat 29 May 2010, 20:35 | |
| možda ih mužijak baca iz gnijezda,ako je s njom izvadi ga. | |
| | | Mah1r Posetilac
Број порука : 4 Join date : 19.05.2010 Age : 42 Локација : Zenica BiH
| Наслов: pozz Mon 31 May 2010, 20:04 | |
| - DonMiki ::
- Prijatelju, mislim da je problem u stresu ptice, verovatno ti je ta parilica izlozena pogledima ljudin ili uznemiravanju.
a nadam se da nisi ti uzrok tome, da nisi puno uznemiravao pticu gledanjem u gnezdo ili lampiranjem jaja, ptice koje su zatvorene a osecaju nesigurnost za svoje mlade nece im dozvoliti da se izlegu ili da odrastu, takozvano ubistvo iz milosrdja.
ako je kojim slucajem ovo slucaj kod tebe savetujem ti da jos bolje prikrijes (maskiras) gnezdo i ne uznemiravas pticu dok lezi na jajima. a ako ne onda ti nema pomoci, ta zenka je nestabilna i odstrani je iz uzgoja .
puno srece ti zelim. pozdrav i samo napred. Neznam sta da kazem niko je neuznemirava samo sam ja prisutana medu njima a ona me uopste nevidi kada lezi u gnijezdu, usvakom slucaju hvala druze | |
| | | Mah1r Posetilac
Број порука : 4 Join date : 19.05.2010 Age : 42 Локација : Zenica BiH
| Наслов: Re: Stiglic- problem Mon 31 May 2010, 20:06 | |
| - Mah1r ::
- DonMiki ::
- Prijatelju, mislim da je problem u stresu ptice, verovatno ti je ta parilica izlozena pogledima ljudin ili uznemiravanju.
a nadam se da nisi ti uzrok tome, da nisi puno uznemiravao pticu gledanjem u gnezdo ili lampiranjem jaja, ptice koje su zatvorene a osecaju nesigurnost za svoje mlade nece im dozvoliti da se izlegu ili da odrastu, takozvano ubistvo iz milosrdja.
ako je kojim slucajem ovo slucaj kod tebe savetujem ti da jos bolje prikrijes (maskiras) gnezdo i ne uznemiravas pticu dok lezi na jajima. a ako ne onda ti nema pomoci, ta zenka je nestabilna i odstrani je iz uzgoja .
puno srece ti zelim. pozdrav i samo napred. Neznam sta da kazem niko je neuznemirava samo sam ja prisutana medu njima a ona me uopste nevidi kada lezi u gnijezdu, usvakom slucaju hvala druze Muzjak odvojen od zenke, bas sam vidim da ona to radi, ja mislim kao da zenka hoce da ocisti ljusku od njega i onda povuce i njeg sa njom. | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: Stiglic- problem Mon 31 May 2010, 21:31 | |
| Možda je u pitanju mlada, neiskusna ženka. U svakom slučaju sačuvaj je i pokušaj sa još nekim leglom od nje, pa ako primetiš da se to isto stalno ponavlja onda je odstrani. | |
| | | Ivica Član
Број порука : 76 Join date : 10.06.2009 Age : 49 Локација : Skopje
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sat 19 Jun 2010, 19:48 | |
| Kanarinka koja mi je othranila ovog stiglica nalegla ga je i noga je polomljena. Sta da radim? Jel moze da se nekako imobilizira? Evo slike koje su loseg kvaliteta, ali ipak vidi se problem. Unapred hvala svima na pomoci. https://2img.net/r/ihimizer/img576/2092/dsci0972.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img695/7417/dsci0971.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img690/4448/dsci0968.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img532/6863/dsci0965.jpg | |
| | | Slama Posetilac
Број порука : 23 Join date : 03.06.2010 Age : 35 Локација : Kruševac
| Наслов: Re: Stiglic- problem Tue 22 Jun 2010, 10:50 | |
| - Ivica ::
- Kanarinka koja mi je othranila ovog stiglica nalegla ga je i noga je polomljena. Sta da radim? Jel moze da se nekako imobilizira?
Evo slike koje su loseg kvaliteta, ali ipak vidi se problem. Unapred hvala svima na pomoci. https://2img.net/r/ihimizer/img576/2092/dsci0972.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img695/7417/dsci0971.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img690/4448/dsci0968.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img532/6863/dsci0965.jpg Jesi li siguran da mu je noga polomljena, da nije rahitis? Ako je rahitis zaboravi za nju, nemoze nista, ja sam jedared odneo jednu mladu pticicu kod Veterinara, on mi je rekao da samo moze da odsece nogu. On je to uradio ja sam mu dobro platio a drugi dan ptica je crknula. I ovako-i onako ptice sa rahitsom ne zive dugo. Ako zans da joj je noga slomljena Veterinar bi mogo da je ispravi i zaveze i za par dana to bi se izlecilo ali za to bi trebalo rendgen pa da vidi ako je slomljena - gde je slomljena. Ali ce da te kosta! | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Stiglic- problem Tue 22 Jun 2010, 16:38 | |
| Ako koristi nogu i mrda prstima ne bi trebalo da bude problema. Meni je jedna ženka pokušavajući da skine prstem polomila nogu jednom ptiću. Stavio sam flaster, kad se noga koliko toliko oporavila ptica nije pravilno koristila prste već joj je zadnji prst bio podvučen ispod prednjih. Zahvaljujući savetima i iskustvu koje sam stekao na ovom forumu u taj problem je rešen. Vratio sam prst nazad i zalepio ga flasterom, sada se na toj nozi ne primećuje nikakva razlika. Imate snimak ptice u temi Slike bastarda. | |
| | | Ivica Član
Број порука : 76 Join date : 10.06.2009 Age : 49 Локација : Skopje
| Наслов: Re: Stiglic- problem Tue 22 Jun 2010, 18:07 | |
| - Milan ::
- Ako koristi nogu i mrda prstima ne bi trebalo da bude problema. Meni je jedna ženka pokušavajući da skine prstem polomila nogu jednom ptiću. Stavio sam flaster, kad se noga koliko toliko oporavila ptica nije pravilno koristila prste već joj je zadnji prst bio podvučen ispod prednjih. Zahvaljujući savetima i iskustvu koje sam stekao na ovom forumu u taj problem je rešen. Vratio sam prst nazad i zalepio ga flasterom, sada se na toj nozi ne primećuje nikakva razlika. Imate snimak ptice u temi Slike bastarda.
Pile je juce preminulo, tako da sada mi je mnogo zao, ali to je to. Tako je trebalo biti. Budimo svi mi zdravi i zivi! Pozdrav svima. | |
| | | SILJA Posetilac
Број порука : 2 Join date : 14.06.2010 Age : 48 Локација : KRAGUJEVAC
| | | | Zokbok988 Član
Број порука : 240 Join date : 05.01.2010
| Наслов: Re: Stiglic- problem Wed 30 Jun 2010, 01:12 | |
| Moras molo detaljnije da kazes sta te muci , u celoj poruci ti samo opisujes svoju pticu samo usput napominjes da stalno menja perje. Od kad menja perje , pojasni , i da znas da je to kod njih proces koji traje i ume da potraje a prestanak pevanja je nus produkat ako moze tako da se nazove ... | |
| | | NebojsaB Član
Број порука : 145 Join date : 14.01.2010 Age : 37 Локација : Trebinje, RS, BiH
| Наслов: Re: Stiglic- problem Tue 12 Oct 2010, 21:39 | |
| ne znam da li ste se sretali sa štiglićima (naročito muškim) kojima gornji dio kljuna izraste mimo donjeg i to se dešava ponekad i onda mu i otpadne taj dio i ponovo naraste, ti su dobri pjevači, dobaru jačinu glasa imaju, imao sam takva 2 komada do sada. | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: Stiglic- problem Wed 13 Oct 2010, 05:27 | |
| - NebojsaB ::
- ne znam da li ste se sretali sa štiglićima (naročito muškim) kojima gornji dio kljuna izraste mimo donjeg i to se dešava ponekad i onda mu i otpadne taj dio i ponovo naraste, ti su dobri pjevači, dobaru jačinu glasa imaju, imao sam takva 2 komada do sada.
daj mu sipinu kost pa mu neće rasti kljun sigurno | |
| | | NebojsaB Član
Број порука : 145 Join date : 14.01.2010 Age : 37 Локација : Trebinje, RS, BiH
| Наслов: Re: Stiglic- problem Wed 13 Oct 2010, 11:25 | |
| znam za to, davao sam im, i prođe ali brzo narastu. A što se tiče tih štiglića oni su uginuli od starosti, jednom je bilo skoro 6 god a drugom 7 | |
| | | goldfinch Član
Број порука : 78 Join date : 20.01.2010 Age : 52 Локација : sydney
| Наслов: Re: Stiglic- problem Thu 14 Oct 2010, 09:33 | |
| primjetio sam kod jednog stiglica da mu fali malo perija oko oka, dok je drugo sasvim u redu.normalno se ponasa, jede, pjeva, sta bi moglo biti? | |
| | | popBL Član
Број порука : 170 Join date : 11.11.2009 Age : 63 Локација : Banja Luka
| Наслов: Re: Stiglic- problem Thu 14 Oct 2010, 19:33 | |
| Stiglic kad je u punoj formi cesto oko ociju izgubi perje oko 2-3 mm,sto znaci da se ne sikiras to joj je od siline i forme. | |
| | | DjordjeVet Član
Број порука : 96 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Banja Luka
| Наслов: Re: Stiglic- problem Thu 14 Oct 2010, 21:25 | |
| - popBL ::
- Stiglic kad je u punoj formi cesto oko ociju izgubi perje oko 2-3 mm,sto znaci da se ne sikiras to joj je od siline i forme.
da li mu je sad vrijeme za formu, mada se radi o sidneju? | |
| | | popBL Član
Број порука : 170 Join date : 11.11.2009 Age : 63 Локација : Banja Luka
| Наслов: Re: Stiglic- problem Thu 14 Oct 2010, 22:23 | |
| vjerovatno je ptica u punoj top formi,ima i kod nas ptica koje tek sad pjevaju,danas sam slusao jednog takvog ,tri sata nije prestajao pjevati,a ne redi se o ptici iz mraka . | |
| | | goldfinch Član
Број порука : 78 Join date : 20.01.2010 Age : 52 Локација : sydney
| Наслов: Re: Stiglic- problem Fri 15 Oct 2010, 21:20 | |
| jeste,sezona parenja pocinje.imam dva para pa cemo viditi.muski pjevaju ko ludi,zenkice raznose materijal za gnjezdo ali ljudi nikako da pocnu praviti,izludise me totalno.ma polako tek je pocelo,ima jos dosta vremena.pozdrav svima. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Stiglic- problem | |
| |
| | | | Stiglic- problem | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |