| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Stiglic- problem | |
|
+34Ivica Gost cirkovi Mah1r Cizak Zokbok988 vucjanacc lujo boris goldfinch guld popBL Mica Vasic gost1 Sale crni BrankoMKD Nikolasbc delux Миланче Бане Danijelvr Petar pticar nis batostanisic BOCKA Dax BG Zika milos0205 Steva Milan ticar bogdanik sestoperac Laza 38 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Stiglic- problem Fri 29 May 2009, 00:01 | |
| Jeste Sestoperac, to je bilo ovo drugo, preventivna doza. Pa majku mu, nisam znao za to da ne sme da se daje u toku sezone parenja. | |
| | | Steva Zaslužni član
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sat 30 May 2009, 11:32 | |
| - ticar ::
davanje esb-a bez vitamina i sredstva za poboljšanje crijevne flore isto tako može ubiti pticu većinom zbog gubitka vitamina K,koji se gubi zbog davanja esb-a. Stiglicu je bolje, danas je cak poceo da peva. Sad imam jedno pitanje, da li je multivitamin odgovarajuc ili bi trebao davati samo vitamin K, P i ostale koje ste sspominjali? | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sat 30 May 2009, 12:47 | |
| ma može multivitamin ali nek sadrži vitamin k. | |
| | | BOCKA Član
Број порука : 298 Join date : 03.03.2009 Age : 77 Локација : Skoplje
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sat 30 May 2009, 14:17 | |
| STEVA, IMAM OSEČAJ KO DA TESTURAŠ ZNANJE OSTALIM PTIČARIMA. KAKO JE MOGUČE JEDAN DAN PTICA TI PEVA , DRUGI DAN JE PODUVENA, PA OPET PEVA ITD. STRPISE MALO JA SAM SIGURAN DA PTICA TI JE DOBRA. | |
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sat 30 May 2009, 15:22 | |
| - BOCKA ::
- STEVA, IMAM OSEČAJ KO DA TESTURAŠ ZNANJE OSTALIM PTIČARIMA.
KAKO JE MOGUČE JEDAN DAN PTICA TI PEVA , DRUGI DAN JE PODUVENA, PA OPET PEVA ITD. STRPISE MALO JA SAM SIGURAN DA PTICA TI JE DOBRA. HA, ha.... ma ne testiram ja vas, naprotiv. I nigde nisam rekao jedan dan peva drugi dan ne peva. Rekao sam da je bolje i da je danas cak zapevao. Za razliku od prethodnih dana, sad bolje jede, aktivniji je, ne spava. | |
| | | Dax BG Član
Број порука : 86 Join date : 29.04.2009 Age : 54 Локација : Beograd, Srbija
| Наслов: Bolest Sat 30 May 2009, 15:33 | |
| Imao sam vec nekoliko napisa na nasem i hrvatskom forumu vezano za prevenciju kod stiglica. Sam sam imao izuzetno neprijatnih situacija sa mojim pticama, a naneprijatnija je kada sam izgubio stiglica mezimca pre 9 godina jer nisam slusao radio?????????? Desilo se da sistem za preciscavanje vode nije zbog obilnih kisa bio u funkciji i umesto da bude bolje, ptica je iskopnila skroz. Tehnicki neispravna voda i lekovi ne idu zajedno. Otada vodu prilikom prevencije dajem iskljucivo flasiranu u pojilicama za hrcke jer je zasticena tako od spoljinih uticaja. PS toliko o prozivci | |
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sat 30 May 2009, 15:57 | |
| - Dax BG ::
PS toliko o prozivci Jel ovo za mene? | |
| | | Dax BG Član
Број порука : 86 Join date : 29.04.2009 Age : 54 Локација : Beograd, Srbija
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sat 30 May 2009, 17:53 | |
| Jel ovo za mene? Very Happy Da. Ja sam drzao ptice do pre 4 godine bez prestanka od 1976. Onda sam se "probudio" i resio da ih ne drzim dok ne stvorim za to potrebne uslove. Ne kakve ja zelim-vec kakve ptice zasluzuju. | |
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sat 30 May 2009, 19:31 | |
| OK, slazem se sa tobom da ne treba drzati ptice ako za to ne postoje odgovarajuci uslovi. Ali desava se da se ptice razbole, nezavisno od uslova u kojima se drze. I slazem se da je preventiva najbolji lek, ali ako vec do bolesto dodje, mora se nekako leciti. | |
| Наслов: Re: Stiglic- problem Wed 24 Jun 2009, 12:21 | |
| - sestoperac ::
ovo mi nije jasno - da li je stiglic bio bolestan pa si mu dao esb ili si radio preventivni tretman svim pticama ? Ako je ovo drugo u pitanju onda je Stevo iskljucivo tvoja greska - to se ne radi u sred sezone parenja reprodukcionim pticama. Hteo bih jos nesto da pitam u vezi davanja, odnosno nedavanja ESB pticama u toku parenja. Da li smem davati ESB pticama koje ne pripremam i ne usiljavam, u volijeri su, ali kojima je sad prirodno vreme za parenje? | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: Stiglic- problem Wed 24 Jun 2009, 22:55 | |
| komplikovano je dati pravi odgovor u vezi koriscenja esb
ja ga nikad nisam davao do ove godine. nabavio sam ptice iz hrvatske koje su vec tretirane tako da sam morao odraditi jedan tretman prije parenja. nisam imao lose iskustvo, ali isto tako nisam imao ni neku pozitivnu reakciju. MOZDA i da ga nisam dao stanje bi bilo isto, a MOZDA bih zalio sto nisam. Kad zavrsim sa parenjem odradicu jos jedan tretman. esb negativno utice na crijevnu floru, pa zbog toga mislim da ga nije dobro dati u sred sezone parenja. koliko sam citao o njemu u glavnom se daje PRIJE parenja, PRIJE mitarenja, POSLIJE izlozbi... | |
| Наслов: Re: Stiglic- problem Thu 25 Jun 2009, 00:00 | |
| | |
| | | batostanisic Član
Број порука : 82 Join date : 17.03.2009 Age : 51 Локација : podgorica
| Наслов: Re: Stiglic- problem Fri 03 Jul 2009, 00:43 | |
| stiglic jednog mog drugara evo mjesec dana drzi zatvoreno jedno oko a kaze da je primijetio neke zute mrljice oko oka i da mu pomalo opada perje u blizini istog . probao je da ga lijeci sa hlorampfenikol mascu za oci ali nije dalo rezultata . stiglic je u kavezu evo 4-5 godina i glavni mu je pardzija pa mu je veoma stalo do njega . sta bi ste mu preporucili dal kakvu drugu mast ili sta drugo . unaprijed hvala na odgovoru . | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Stiglic- problem Fri 03 Jul 2009, 02:18 | |
| Ja sam kod golubova koristio neomicin kapi kod sličnih problema, sa štiglićima i kanarincima nemam iskustva. | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: Stiglic- problem Fri 03 Jul 2009, 02:49 | |
| Pitaj tog drugara jel je to oko oteceno ili jel suzi oko, jer sada se pojavila jedna moderna bolest iz italije koja je dosla i kod nas kanarince ako uhvati i ako se ne otkrije u prvim danima , smrtnost je 100% .... Kanarince to hvata ali za divlju jos nisam cuo, ali pitaj ga koje simptome ima , pa javi... Inace ima leka ako se pocne odma sa terapijom.........POZDRAV | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Problem... Sun 06 Sep 2009, 15:40 | |
| Danas su mi se naduvale obe zenke stiglica,a juce obe bile zdrave,treba mi hitan odgovor sta da radim???Hvala svima u napred... | |
| | | Danijelvr Zaslužni član
Број порука : 391 Join date : 17.08.2009
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sun 06 Sep 2009, 16:06 | |
| Kad su ti uhvacene te zenkice, cime ih hranis i gde ih cuvas ? | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sun 06 Sep 2009, 16:08 | |
| probaj kapatku IVERMEKTINA ali ne direktno u kljun nego sa strane da ga ptica polako uzme(tako mi je rekao drugar veterinar) | |
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sun 06 Sep 2009, 17:06 | |
| Pa ima sigurno vise razloga zbog kojih su se mozda ptice nadule.Mozda su u mitarenju dobijale manjak raznovrsne hrane, mozda su pojele nesto lose,mozda zbog uslova u kojima drzis ptica i niz slicnih razloga da ne nabrajam sad. Probaj s ovim sto ti je Bane napisao i pojacaj malo hranu(dodaj malo vise konoplja ,nigera i ljustenog suncokreta) I vitamina Baktericid u vodi, imas ga u poljoprivrednim apotekama pa videces,neznam kolko su ti ptice zaglibile. Pozdrav i srecno. | |
| | | Миланче Član
Број порука : 173 Join date : 23.05.2009 Age : 44 Локација : Niš
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sun 06 Sep 2009, 17:39 | |
| Po tvojoj prici, predpostavljam da kokcidioza. Moj predlog je ovo sa slike u paketu sa nekim multivitaminom. Rastvara se u vodi, pise doza na pakovanju ali prvi 2 dana stavi 1.5g na 1 l vode + multivitamin. Ptice izdvoji u posebne kaveze, ako je moguce sa resetkama na podu. Neznam trenutnu situaciju, ali ako su veoma lose mozes i spricem u kljun direktno da ubrizgas neku kolicinu. Ovo ti govorim iz iskustva, ove godine sam drugarima 2 stiglica spasio bukvalno iz onog sveta.... vec su ih bili otpisali i posle tretmana kod mene.... sad su druge ptice. Ovo imas uglavnom u svim vet. apoteka i kosta negde oko 200-250din. Javi dalje sta se desava. Pozdrav! | |
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sun 06 Sep 2009, 17:52 | |
| | |
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sun 06 Sep 2009, 18:11 | |
| Pre ce biti da je neka prehlada u pitanju,a ne kokcidioza jer su kazes juce ptice bile ok.Ako imas u volijeri dosta ptica postoji mogucnost da one nemogu da uzimaju dovoljno hrane,a jos su i u mitarenju pa zbog toga i mare.Neznam sve su ovo cinjenice, probaj da ih izdvojis i pojacaj hranu ali pre toga ih detaljno pregledaj da nisu mozda izgubile na tezini,duni im u trbuh pogledaj kakav im je stomak i tome slicno pa javi ... | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sun 06 Sep 2009, 19:25 | |
| - danijelvr ::
- Pre ce biti da je neka prehlada u pitanju,a ne kokcidioza jer su kazes juce ptice bile ok.Ako imas u volijeri dosta ptica postoji mogucnost da one nemogu da uzimaju dovoljno hrane,a jos su i u mitarenju pa zbog toga i mare.Neznam sve su ovo cinjenice, probaj da ih izdvojis i pojacaj hranu ali pre toga ih detaljno pregledaj da nisu mozda izgubile na tezini,duni im u trbuh pogledaj kakav im je stomak i tome slicno pa javi ...
i ja bi rekao da je prehlada | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: Stiglic- problem Sun 06 Sep 2009, 22:06 | |
| ili je samo reakcija na pad temperature | |
| Наслов: Re: Stiglic- problem Mon 07 Sep 2009, 12:09 | |
| Ove 2 zenke danas kao da im nije nista ni bilo,a juce bogu dusu,ipak je reakcija na vreme!!! | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Stiglic- problem | |
| |
| | | | Stiglic- problem | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |