| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... | |
|
+37delux kumca ulicni hodac milovan Dzemal_sa saša vr belobradi sasaznas Danijelvr alexandar pticar nis Rasko IGOR 72 aleks Dax BG Luckyboy Миланче gost1 alann bogdanik Zika Laza ticar Petar Sokoly milos0205 slavishab Бане sasha Vlada Nish ZOKICA Vladan Drle Steva BOCKA DjordjeVet Milan 41 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Sat 27 Jun 2009, 01:43 | |
| Velika Morava je velika reka kako joj samo ime kaze,donece Lazo ona nesto i sa juga,pa to joj je nizvodno!!! | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Sun 19 Jul 2009, 00:05 | |
| klopka [img] [/img] | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Sun 19 Jul 2009, 00:18 | |
| Ova korisna naprava je danas isprobana i dala rezultat.U sredini je bio loker sa strane aktivirane obe stranice,dodato,ususkano sa semenjem ,celovi mlade ptice nisu mogle da odole.Pored pet mladih ptica u toku prepodneva prevari je naseo i njihov bioloski otac.Ostavio sam dva mlada po mom ukusu ostalo pustio da nastave put.Jos par komada i ja zakljucao sezonu.Hvatanje po lepom toplom vremenu bez nepotrebnog smrzavanja i hvatanja po snegu i sto je najvaznije mlade ptice koje ceka skolovanje.Sto se tice mladih stiglica bar moji kriterijumi su da ptica ima sto je moguce vece gabarite ali izduzenog tela kao ribolovni plovak i sa nozicama uzdignutim na precagi nikako sistem stajanja odnosno lezanja na precagi kao kokoska.Bar to su moja nekakva iskustva a vasa? | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Sun 19 Jul 2009, 00:25 | |
| Zaboravio sam da napomenem da u momentu kada sam pustio odraslu pticu odletela je na obliznju topolu izabravsi skoro sam vrh.Valjda sto dalje i sto brze od coveka a predpostavljam i u soku kada je doticni matorac razvezao pesmu ostao sam bez teksta.Ili me zacikavao ili radost slobodi na njegovom jeziku,ali njegova pesma jos mi zvoni u usima.Ova dva mlada ptica koja sam ostavio pod predpostavkom da imaju genetski materijal pustene ptice-oca,ili bar jedan od njih moja dusa bice zadovoljna.Pozdrav postenom svetu pticara.... | |
| | | ZOKICA Član
Број порука : 131 Join date : 09.03.2009 Age : 34 Локација : Nis
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Sun 19 Jul 2009, 10:31 | |
| Dobar je ovaj adrenalin. Ja nemam ptica sad, i intesuje me kad je najbolje da počnem sa hvatanjem. Ne bi da školujem ali mi je bitno da ptica ima već naučenu pesmu od roditelja. | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Sun 19 Jul 2009, 11:58 | |
| Ako ga neko u medjuvremenu ne skomata? | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Mon 03 Aug 2009, 12:22 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Mon 03 Aug 2009, 12:25 | |
| | |
| | | aleks Posetilac
Број порука : 19 Join date : 18.03.2009 Age : 41 Локација : macedonija
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Sat 08 Aug 2009, 21:59 | |
| TAKO MAJSTORE AMA OD SVI STA SI GI PUSTIO JAS MISLIM DA IMA NEKO DOBRA NA PRIMER TIE PRVI : MLADI, POZDRAV | |
| | | IGOR 72 Član
Број порука : 172 Join date : 26.04.2009 Age : 52 Локација : Skopje Makedonija
| | | | BOCKA Član
Број порука : 298 Join date : 03.03.2009 Age : 77 Локација : Skoplje
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Sun 09 Aug 2009, 22:30 | |
| IPAK BI JA ONOG MLADOG ŠESTOPERCA ZADRŽAO ZA SEBE.
OVO JE LEP PRIMER KAKO VALJA ODABIRATI PTICE | |
| | | IGOR 72 Član
Број порука : 172 Join date : 26.04.2009 Age : 52 Локација : Skopje Makedonija
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Mon 10 Aug 2009, 20:22 | |
| dobri stiglci i human poteg | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| | | | Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Thu 13 Aug 2009, 15:35 | |
| | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Mon 24 Aug 2009, 00:13 | |
| U mom kraju se vrapci suse i jedu za Bozic , oni se mogu uhvatiti pre Bozica i osusiti na suncu , ali se kod mene najcesce hvataju uoci bozica i istog dana se osusi , to mu dodje kao neki ritual da probas meso vrapca na Bozic , al ga ja nikad ne jedem. Pricam o prvom danu Bozica !!! Zamke na koje se hvataju , najcesce kapan koji se zakaci na kavez kod stiglica i desi se da se neki vrabac prevari, a jos dete kad sam bio hvatali su se najprostijom zamkom od plasticne gajbe ispod koje je hleb i kad vrapci dodju , samo se koncem povuce drvo koje drzi gajbu i poklopis vrapca !!! Secam se da mi je baba pricala da je cak moguce da se zrnca psenice nanizu na strunu i kad vrabac proguta zrnce gotov je , ali tog razgovora se secam kroz maglu pa ne garantujem za tehniku !!! | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Mon 24 Aug 2009, 00:44 | |
| Zadnji pasus sa opisanom tehnikom je fenomenalan ali ako ga vec koristis koristi ga za ptice od kojih ima nesto da pojedes,recimo fazane.Sistem funkcionise besprekorno ali da vise ne detaljisem jer ima laznih moralista koji ce odmah da dignu dreku.I ne mogu da ne lanem,u jednom selu u Sumadiji slucajno je to moje selo u kojem sam rodjen pokusali su svojevremeno da nasele kanadske curke.Uneli su ih u loviste,zabranili lov na duzi vremenski period uveli azurne lovocuvare a curki sve manje.Proglasili su kao glavne krivce sve poznate mesozdere u selu cak i sakala koji je navodno preplivao Dunav i dosao u moje selo.Da ne duzim posto se radi o ptici divljaci koja je dosta kabastija od nama poznatih dimenzija jarebice,prepelice i fazana moji seljaci su se dosetili nanizali zrna kukuruza na kvalitetne silkove i curka na podvarku jedva moze da stane u rernu.... | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Mon 24 Aug 2009, 01:15 | |
| Ja ipak mislim da se ti sakali u tom lovistu zovu LOVOCUVARI................Ali nisam siguran da plivaju znam da idu obicno ladom nivom................ Ima jos jedna tehnika kao se hvataju jarebice, i fazani zivi.......... U posudi malo vecoj se skuva zito, ocedi se i u tako ocedjeno zito se tavi jaka rakija, zito do ujutru nabubri i napije se rakije, i takvo zito se stavi na prolaz gde prolaze fazani i jarebice, kad pokljucaju to zito onda posle nekoliko minuta mozete slobono rukama hvatati te fazane i jarebice, ne treba vam niti lovna karta niti puska............ POZDRAV SVIM SPORTSKIM LOVCIMA I RIBOLOVCIMA.............. | |
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Mon 24 Aug 2009, 01:27 | |
| Kad vec pricas o rakiji i o opijanju zivotinja , moram da odem malo off topic i kazem da sam cuo da su cigani hvatali mecke , one koje su svojevremeno igrale po vasaria , slicnom metodom. Da su spremali pogacu sa rakijom, tj da se testo mesilo sa rakijom, i posle mecki presedne pogaca. Na moju veliku radost toga danas nema , jer je zabranjeno cuvanje divljih zivotinja van zoo vrta !!! | |
| | | Миланче Član
Број порука : 173 Join date : 23.05.2009 Age : 44 Локација : Niš
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Mon 24 Aug 2009, 02:12 | |
| Poznata je i meni ta prica o vrapcima i Bozicu navodno, kako baka kaze, ako pojedem meso vrapca bicu tokom godine lagan kao i on... tipa vipren, hitar... ali se sve zavrsavalo samo na prici. A te iste vrapce su hvatali u nekim klopkama od starih crepova slemena i blata. Koliko se secam price, postave se 2 crepa jeadan naspram drugog kao skoljka a ceone strane se (valjda) ispune blatom.... i neko malo drvo unutra i naravno psenica i bude vrabaca za Bozic. Iskreno, nisam pristalica toga. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Mon 24 Aug 2009, 02:20 | |
| NIje ovde u pitanju da i smo pristalice nečega ili ne, to je religija i srpski običaj i protiv toga se ne može. Ne stavlja se blato na krajevima već izmet od krave pa se sa istim izmetom i promeša pšenica, imao sam prilike to da vidim kao dete. Onda se crep potpre jednim vertikalnim drvceotom a koje se pak osloni na jedno horizontalno drvce (sistem izgleda kao latinično L" i kad vrabac udje uizmedju crepova kako čačka po onom izmetu zakači drvce i gornji crep ga poklopi. | |
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Mon 24 Aug 2009, 02:22 | |
| - Миланче ::
- Poznata je i meni ta prica o vrapcima i Bozicu navodno, kako baka kaze, ako pojedem meso vrapca bicu tokom godine lagan kao i on... tipa vipren, hitar... ali se sve zavrsavalo samo na prici.
A te iste vrapce su hvatali u nekim klopkama od starih crepova slemena i blata. Koliko se secam price, postave se 2 crepa jeadan naspram drugog kao skoljka a ceone strane se (valjda) ispune blatom.... i neko malo drvo unutra i naravno psenica i bude vrabaca za Bozic. Iskreno, nisam pristalica toga. Sad si me pocetio da postoji neka tehnika i sa crepom , ne znam tacnu tehniku. Znam da to nije klasican crep , vec onaj stari crep, rucno radjen kod nas se zove ceremida, mozda se jos uvek moze nadji na nekim starim kucama , tuglarama , u kojima niko ne zivi. | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Sun 30 Aug 2009, 18:13 | |
| ajde postavljajte slike zanimlivih mladih, ja od kada znam za ptice nisam video vise mladih u prirodi, ove godine ni jednog nisam zadrzao za sebe ali se mislim samo da nadjem mesta, a u jatima idu ovde kod mene... | |
| | | Миланче Član
Број порука : 173 Join date : 23.05.2009 Age : 44 Локација : Niš
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Tue 01 Sep 2009, 01:04 | |
| - Milan ::
- NIje ovde u pitanju da i smo pristalice nečega ili ne, to je religija i srpski običaj i protiv toga se ne može.
Tek sam sad video tvoj komentar.... ne razumem te sta hoces da kazes, sta je u pitanju... sta nije u pitanju... kavo pitanje spominjes... koje pitanje pre svega....?!?!?!?! Cenim ja srpsku religiju, krsten sam u crkvi, slavim slavu, praznujem na praznicima, odlazim u crkvu... jednom recju verujem u Boga ali ne bih da pecem vrapce za Bozic. | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Tue 01 Sep 2009, 01:07 | |
| - Миланче ::
- Milan ::
- NIje ovde u pitanju da i smo pristalice nečega ili ne, to je religija i srpski običaj i protiv toga se ne može.
Tek sam sad video tvoj komentar.... ne razumem te sta hoces da kazes, sta je u pitanju... sta nije u pitanju... kavo pitanje spominjes... koje pitanje pre svega....?!?!?!?!
Cenim ja srpsku religiju, krsten sam u crkvi, slavim slavu, praznujem na praznicima, odlazim u crkvu... jednom recju verujem u Boga ali ne bih da pecem vrapce za Bozic. ko bre jos jede vrapce kad ima prase to nekad bilo | |
| | | alexandar Član
Број порука : 149 Join date : 07.03.2009 Age : 46 Локација : kragujevac
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... Tue 01 Sep 2009, 01:15 | |
| ja dok neprobam tog lava za mene je svinja kralj zivotinja | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... | |
| |
| | | | Lov štiglića, cajzli, zimovki, konopljara.... | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |