| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| HRANA za štiglića, konopljara... | |
|
+33žako suljaga Jack Sparrow salle belobradi cajzla delijovan Joco_95 Mica Vasic dix1 backo Despot Timbrado administrator alann sale1977 Gost Dax BG alexandar Petar Nikolasbc Бане pinka lakigtb ivan83 zorule77 Ivica Steva pticar nis IgorSO cirkovi bogdanik Milan 37 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: HRANA za štiglića, konopljara... Fri 16 Oct 2009, 17:32 | |
| Prvi put ove godine pustiću ptice da prezime napolje. Već sa pojavom prvih hladnijih dana primetio sam da ptice mnogo više jedu, da su narogušene. Verovatno zbog toga što se sad više kalorija troši za ugrevanje tela. Do sada sam u klasičnu mešavinu za kanarince dodavao odredjeni procenat nigera, suncokreta, lana, konoplje i nisam imao problema sa ishranom. Ova sad situacija podsetila me da su ranije u mom kraju a verovatno i u celoj Srbiji štiglići čuvani na čistoj konoplji i suncokretu odnosno na "jakoj hrani". da im ta hrana ne smeta dokaz je da su pojedine ptice živele i preko 10 godina samo na konoplji i suncokretu a oni malo stariji članovi ovde verovatno se i sećaju da je ranije kod nas postojala u prodaji hrana za štigliće ( jedina hrana na tržištu ne sećam se ko je bio proizvodjač) sa slikom štiglića na kutiji i sa 400 gr čistog konopnog semena unutra. Iz svih tih razloga rešio sam da promenim ishranu štiglića ove zime tako da sam napravio neku mešavinu (onako od oka), uzimajući u obzir da se ptice još nisu premitile, da su mladi tek počeli da teraju crvenu masku... - 1 kg konoplje cena 240 dinara -1 kg lana cena 180 dinara -1 kg suncokreta cena 80 dinara -1 /2 kg nigera cena 150 dinara -1/2 kg uljane repice cena 40 dinara -300 grama semena češljuge i čička skupljenog u prirodi - 2kg mešavine semana za kanarince 300 dinara na ovaj način dobio sam oko 6 kg hrane koja me koštala 990 dinara odnosno 165 dinara po kilogramu ( 15 dinara skuplje nego mešavina za kanarince) evo kako izgleda Moram da priznam da je na moju odluku veliki uticaj imao i onaj klip sa onim jako usiljenim štiglićem a iz iskustva znam da ptice koje su hranjene samo konopljem u proleće mogu da uginu od prevelike "usiljenosti". Iz tog razloga takvim pticama se smanjivala količina hrane i zatvarane su u sobu a sem činjenice da su mogle da uginu bile su neumorni pevači. | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Fri 16 Oct 2009, 17:54 | |
| Najveci problem napolju je voda, ali ja sam video kod mene da ptice i zaledjenu pojalicu kljuckaju, a mogu se staviti i grejaci da ne ledi. A seme ,mislim da treba da se izbaci 1 kg lana i repica a da se ubaci jos 1 kg mesavine za kanarince jer tu ima dosta lana i repice, moje ptice ne pipaju repicu, a kamo li pored nigera, konoplje i suncokreta, nece je pogledati. Pojedu je samo kad im smanjim porciju, ali sad preko zime nema eksperimentisanja. | |
| | | cirkovi Član
Број порука : 44 Join date : 21.08.2009 Age : 59 Локација : Jagodina
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Sat 17 Oct 2009, 22:28 | |
| milane mesavina nije losa nego malo mi se cini skupa kod nas u Jagodini je to mnogo jeftinije npr.konoplja160,lan100,suncokret60,niger250,uljana repica60,mesavina100....i to su cana na malo ,a ako kupujes na dzakove 50kg jos jeftinije,sem toga niko na pominje divlje seme jako dobro jedu stiglici a bogami i drugi 'divljaci' | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Sun 18 Oct 2009, 00:31 | |
| Ma ovo je još i dobra cena u drugoj radnji mešavina kanarince je 210 dinara..... | |
| | | IgorSO Član
Број порука : 87 Join date : 23.04.2009 Age : 50 Локација : Sombor,Vojvodina
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Sun 18 Oct 2009, 22:46 | |
| kod nas je mesavina za kanarince ako kupis 5kg i vise 95 dinara,ali seme konoplje trazim vec dve nedelje bezuspesno | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Mon 19 Oct 2009, 15:50 | |
| | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Mon 19 Oct 2009, 16:09 | |
| Ima i kod nas u Zemunu, a to mu je blize... | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Mon 19 Oct 2009, 17:08 | |
| Da vidimo kako izgledaju vaše mešavine za zimu. | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Mon 19 Oct 2009, 17:45 | |
| | |
| | | IgorSO Član
Број порука : 87 Join date : 23.04.2009 Age : 50 Локација : Sombor,Vojvodina
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Mon 19 Oct 2009, 20:06 | |
| ala ste mi pomogli | |
| | | Ivica Član
Број порука : 76 Join date : 10.06.2009 Age : 49 Локација : Skopje
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Mon 19 Oct 2009, 23:34 | |
| - Milan ::
- Da vidimo kako izgledaju vaše mešavine za zimu.
Ja sam za zimu spremio ovo: 4 kg mesavina za stiglice Natural 1 kg konoplja 0,5 kg suncokreta 0,5 kg nigera Pozdrav svima. | |
| | | cirkovi Član
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Wed 21 Oct 2009, 22:29 | |
| Igore mozes da narucis konoplju po 150 din koliko hoces ovde u Jagodini ako zelis mogu ti dati kontakt pa se dogovori oko placanja i isporuke | |
| | | zorule77 Posetilac
Број порука : 18 Join date : 18.09.2009 Локација : Deutschland
| Наслов: ishrana Stiglica Fri 23 Oct 2009, 23:11 | |
| Pozdrav svima Od kojih biljaka semenki Stiglice najvise-najcesce koriste?(god.doba nije bitno) | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Sat 28 Nov 2009, 16:07 | |
| Eksperimentisao sam opet sa hranom i dodao sam u gore navedeno mešavimu oko 2 kg divljeg semena. Iskreno nisam zadovoljan, mesec dana sam hranio na taj način i malo ptica je prihvatilo divlje seme, troškovi su se povećali a nisam nikakvu razliku primetio. Opet idem sa onom mešavinom čisto da vidim razliku. | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Sat 28 Nov 2009, 16:39 | |
| Moje ptice obozavaju cesljugu i gologuzu ali cicak ne jedu uopste. Sto je i slucaj sa stiglicima u prirodi, cicak uzimaju samo kad zabeli.Cesljugu dajem posebno , jer je nemam previse da bih je mesao u mesavinu. Pravim sam mesavinu koja me kosta 130 din/kg sto je cena najjeftinije mesavine u radnjama. Napisacu i procente semena, ali sam izgubio papir sa receptom ;-). Uglavnom sam se vodio da u mesavini odnos Brasnasto seme : masno seme bude 1:1 . Ptice su ga prihvatile, nije da ciste hranilice ali sam zadovoljan. Ustedeo sam 60 din po kg u odnosu na istu mesavinu u radnjama. | |
| | | ivan83 Član
Број порука : 80 Join date : 13.11.2009 Локација : Krusevac
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Sat 28 Nov 2009, 17:22 | |
| kod nas je stanje ovako suncokret: nalazi se i po 35, konoplja 200, niger oko 200 svetlo seme 120.... Meni su ptice nepolju celu zimu, i ja im malo dajem cist suncokret malo mesavinu za kanarince i suncokret dodam u odnosu 1:1, nasao sam neku hranu za kanarince a ono puna konoplje | |
| | | lakigtb Član
Број порука : 62 Join date : 26.08.2009 Age : 37 Локација : makedonia-skoplje
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Mon 30 Nov 2009, 00:15 | |
| se e dobro kod nas vreca hrana od 25 kila ti e 30 evra me interesira kolko kosta perila u srbii po moznos vo nis | |
| | | pinka Član
Број порука : 125 Join date : 05.11.2009 Локација : holandija
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Mon 30 Nov 2009, 17:39 | |
| - Milan ::
- Da vidimo kako izgledaju vaše mešavine za zimu.
svojim pticama dajem smesu koja se sastoji seme jove breze i bora, zeslje,gologuza, cicak, seme boce, japanski hirs, seme salate,divlje seme,perila braon i vit, lan, uljana repica srveno seme,zuti nocurak, niger, konoplja(sitna) i suncokret(ljusteni). Ova poslednja tri semena u malim kolicinama pojacavam pocetkom sezone parenja. Svakoj ptici dajem po 4 grama dnevno otprilike kafena kasicica | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Mon 30 Nov 2009, 18:52 | |
| pinka pretpostavljam da ti je sve to dostupno u radnjama da kupis kod nas u srbiji,mada i sam verovatno znas,mnogi idu i sami skupljaju semenke...npr ja sam stalno skupljao cicak,ceslju,plavocvat(vodopija ili cikorija cini mi se),seme breze,seme bokvice itd...za perilu mnogi nisu ni culi,a nije ni sad bas tako dostupna kod nas.... a kad imas po 100-tinak ptica mnogo je tesko sakupiti vecu kolicinu tog semena... trenutno u srbiji imam samo kanarince koji se zadovoljavaju sa programom versele laga(imaju semena za sta hoces),a ovde u rusiji za stiglice koristim italijanski melodi-miks + kanarinska... | |
| | | cirkovi Član
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Mon 30 Nov 2009, 19:39 | |
| lakigtb ovako perila je u Srbiji zavisnosti od grada do grada 600do900din po kg.ili od 6.5edo9.5e kako gde a kod vas kakve su cene za tu vrstu semena perila,kardi,mistro od padovana itd | |
| | | pinka Član
Број порука : 125 Join date : 05.11.2009 Локација : holandija
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Mon 30 Nov 2009, 23:28 | |
| - Бане ::
- pinka pretpostavljam da ti je sve to dostupno u radnjama da kupis
kod nas u srbiji,mada i sam verovatno znas,mnogi idu i sami skupljaju semenke...npr ja sam stalno skupljao cicak,ceslju,plavocvat(vodopija ili cikorija cini mi se),seme breze,seme bokvice itd...za perilu mnogi nisu ni culi,a nije ni sad bas tako dostupna kod nas.... a kad imas po 100-tinak ptica mnogo je tesko sakupiti vecu kolicinu tog semena... trenutno u srbiji imam samo kanarince koji se zadovoljavaju sa programom versele laga(imaju semena za sta hoces),a ovde u rusiji za stiglice koristim italijanski melodi-miks + kanarinska... ovde mozes kupiti gotovo a i pojedinacno pa mesati. U principu ptice mozes hraniti sa cim kod hoces konoplja suncokret kao stari pticari,hrana za kanarince ali nece biti uspeha velikih kod izvodjenja, a zbog lose ishrane pogledaj koliko ptica ljudima ugine kod nas,pogotovo aniflana | |
| | | Nikolasbc Član
Број порука : 74 Join date : 23.10.2009 Age : 57 Локација : Sabac
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Mon 30 Nov 2009, 23:44 | |
| kakvo misljenje imate o cantavir hrani za kanarince? | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Tue 01 Dec 2009, 00:04 | |
| - Nikolasbc ::
- kakvo misljenje imate o cantavir hrani za kanarince?
Da vam bude lakse FARMA COMERC... | |
| | | alexandar Član
Број порука : 149 Join date : 07.03.2009 Age : 46 Локација : kragujevac
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Tue 01 Dec 2009, 00:30 | |
| ja sam stiglicima i aniflanima davao belgisko maesano seme i divlje seme takodje belgisko uz dodatam svega zivog (salate , jabuke , smokve , banane .... ) i nisam imao gubitke dobro desise da neka rikne ali masovno nikad. | |
| | | lakigtb Član
Број порука : 62 Join date : 26.08.2009 Age : 37 Локација : makedonia-skoplje
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... Wed 02 Dec 2009, 20:27 | |
| - cirkovi ::
- lakigtb ovako perila je u Srbiji zavisnosti od grada do grada 600do900din po kg.ili od 6.5edo9.5e kako gde a kod vas kakve su cene za tu vrstu semena perila,kardi,mistro od padovana itd
zavisi perila e 10 evra kilo suncokret pola evro proso pola evro na golemo niger 5 evra i dr | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: HRANA za štiglića, konopljara... | |
| |
| | | | HRANA za štiglića, konopljara... | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |