Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Vladane kad bi ja tako nesto video i doziveo te takve "PTICARE" bi ja licno prijavio i pisao prijavu jel tako nesto nema nikakve veze sa pticarstvom to je za mene vec kriminal protiv prorode i samih ptica, takve ljude ne treba podrzavati ni stititi
sasha Član
Број порука : 216 Join date : 06.03.2009 Age : 32 Локација : Srbija
http://imajr.com/10082008-002-1378079 ja ti nisam mn upoznat sa raznim shumskim pticama osim shtiglica i josh par koji ali hteo bih d apitam jel to ta prelepa ptica pcelarica ili vec i jel mi moze rek ko je uzgaja ako je ko uzgaja koja je cjena lep pozdrav
Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
To je Turski kapan star mnogo godina i odavno ga nisam video. Znam samo par ljudi koji ga imaju. Trebao si da snimiš to da vidimo jer je veoma interesantna stvar.
Drle Član
Број порука : 180 Join date : 03.03.2009 Age : 71 Локација : SMEDEREVO
Ptica pčelarica je proglašena kao štetočina i ja koa pređašni pčelar organizovao sam lov i uništenje te ptice selice koje imaju najlepše boje i nijanse. Tokom jednog dana ona može uloviti pčele radilice više stotina, zato nije šteta ako štetočinu planirano uništavaš. Isto tako oko lova ptice pevačice imam svoje mišlenje i ovde mora postojati kontrolirani lov ptica, to treba zakonom se odrediti i regulisati a na ovu temu pisaču u drugom prilikom. Međutim kako se gleda na ulov ptica putem sokolova. Na ovu temu bio bi zadovoljan dobiti odgovor od našeg najnovijeg člana Sokoly. Pozz.
BOCKA, termin shtetochina se nigde u savremenom svetu ne sme koristiti. Ako pogledate sve nove terminologije nikud nechete nachi termin shtetochina - jer takve priroda ne poznaje. Ja sam bio opomenut na jednom stranom forumu kad sam Svrake i chavke pomenuo kao shtetochine. Godishnje sbog svrake i chavke i sive vrane poginu vishe shtiglicha i drugih ptica kao rezultat pljachkanja gnjezda. Za razliku od grabljivica koje jedan put ulove shtiglicha, sledechi, vrapca itd. Sive i Crne Vrane, chavke, svrake,Gachkove i Gavrane spadaju u jednu grupu nazvanu KORVIDI. Korvidi godishnje naprave takav pokolj pljachkajuchi jaja i mladunce ptica pevachica, jarebica i drugih kao nijedan kobac nemozhe uraditi tokom cele godine. Pchelarstvo sam polagao kao ispit na fakultetu i kao jedni od problema sa krlezhom i drugim bolestima pominju se i ptice. Definitivno pchelarica mozhe naneti udarac pchelnjih familija. Al za reshenje ovakih slushajeva, kao i reshenje sluchajeva sa chvorcima na Vinovoj Lozi i kao reshenje opasnosti ptica na aerodromima se koriste ptice grabljivice!
NAJBOLJI i NAJHUMANI nachin za kontrolu ptica je sokolarstvo. Pomochu izdresiranih sokolova chvorci se drzhe po strane vinograda, velika jata koja pretstavljaju opasnost po aviotransportu se klone piste, a gladne pchelarice bezhe od regiona gde su vashe Pchele sigurne zbog redovnog letenja grabljivice. U svetu se ovaj metod zobe BIRD CONTROL. Soko nemozhe otrovati, nit ubiti sve ptice no pozitivno deluje kako bi se ove sklonile sa odregjenog mesta. Strah ih drzhi po strani. Znachi da smo doshli na sjajnu temu gde BOCKA se mozhe uveriti u pozitivnost i HUMANOST u sokolarenju. Ako ima potrebe poslachu Vam i linkove da se uverite da Vam govorim istinu i najsavrshenije argumente na temi. Predatorske metode su svugda u expanziju. Organska proizvodnja hrane strogo zabranjila je koristenje opasnih Pesticida i herbicida. Umesto prskanje hemikalijama ljudi sad stave nekoliko legla slepih misheva na vochnjak i oni chuvaju sadnice od insekte. Krompir se vishe ne prska protiv zlaticu jer su otkrili da Dukatke bez da oshtete zelenish pojedu sve insekte na rastinju. Na taj nachin chuvamo i prirodu, mi smo zdraviji zbog manje hemije u nashoj ishrani i na kraju imamo duple prihode. Pa jasno umesto da hranite dukatke one se same hrane na njiivi, i korist je dvostrana. Vechi prihod u proizvodnji a sa druge strane jeftino odgajivanje ptica. Izvinjavam se svima zbog duzhini mojih postova al mislim da uvek imam rechi po neshto novo za chlanove foruma.
Pozdrav, Sokoly
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Mislim da je najbolje hvatati na Mrezu,ja imam 2 dubece mreze jedna je silkana,a jedna koncana imam i preklapacu,mogu vam reci da su zakon za hvatanje...Mnogi kazu da je najbolja Italijanka lajma,ja nisam za to jer se ptica sva ulepi i cakam godinu dana da bude opet onaj stari...
Sokoly Član
Број порука : 92 Join date : 09.03.2009 Локација : Skopje
Mislim da je najbolje hvatati na Mrezu,ja imam 2 dubece mreze jedna je silkana,a jedna koncana imam i preklapacu,mogu vam reci da su zakon za hvatanje...Mnogi kazu da je najbolja Italijanka lajma,ja nisam za to jer se ptica sva ulepi i cakam godinu dana da bude opet onaj stari...
Ne podrzhavam lov s lepkom al da chekam godinu dana je suludo. Petar ako vech lovish lepkom pochisti lepak pomochu benzina il ako je ptica mnogo upropastena bolje ochupaj upropastena pera u roku od oko mesec dana porasche novo perje i nemoras chekati godinu dana. Dok joj rastu nova pera pojachaj ishranu.
Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
Na klopke sam jedino Cajzlove hvatao.Ima jednu manu ako sleti vise ptica i cim jedna upadne,kad zalupe vrata otera ostale,posle nece da slecu znaju za jadac...
NIsam Drle nista kupio mogu da vidim ko ima pa kad dodjes da se vidimo i da pogledas kako izgleda
MILOŠE I JA SAM ZAINTERESOVAN ZA JEDNU KLOPKU. VIŠE INTERESUJEME MEHANIZAM JER I JA SAM NAPRAVIO NEKI MOJ MEHANIŽAM ALI OVO STO MILAN DEMONSTRIRA MORA DA JE NEŠTO SAVRŠENO. EVO MOJE KAKO IZGLEDAJU :
Postoji neki cika Kale iz Kragujevca, on pravi drvene kaveze i kapane, dosta jeftino cini mi se da je 200 din kapan. Milanova verzija je daleko bolja od Kaletove, ali je definitno najbolja verzija napraviti ovako neku gde moze vise njih istovremeno da se hvata bez ponovnog podesavanja!