| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Parenje i uzgoj štiglića | |
|
+54Goran Cvetanoski-Coko Zoran.C Ivo39 slavishab sphone koce split bric bric kima alempije weimnes sasaznas mozaikl galeb Mica Vasic djordje996 AndrijaKg gocke suljaga Gost bili ned0__ SASKO 1 deni zoran ptice pjevice IGOR 72 belobradi enab Timbrado Uros/Zavisa žako gost1 drvetmed Damir redarmymostar valter fzen Rilekson Maki Milos MAGA pedjacure postar NebojsaB goldfinch Milan dalibor vasic korbach salle Ivica carduel jigor Zokbok988 Furla sasko zoranV 58 posters | |
Аутор | Порука |
---|
valter Zaslužni član
Број порука : 305 Join date : 10.02.2012 Age : 42 Локација : Cicevac
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Thu 29 Mar 2012, 21:30 | |
| - NebojsaB ::
- Da objasnim zašto je ovako urađeno (izvini te što sam malo ovo u djelovima sve, umoran sam pa sam dezorjentisan )
Biljke su posađene sa korjenjem, da bi bile čitavu godinu - sezonu zeleno i da bi davalo hladovinu i sigurnost pticama. Preko zemlje je stavljena sitna mrežica od plastike a preko nje tanki suđer (spužva) da ne dolaze nikakve bubice na zemlju (za svaki slučaj, a do sada se nisu pojavljivale, bar u prethonim seznama parenja). Zatim je na to sve (i između biljaka) postavljeno gnjezdo koje je dobro pričvršćeno za kvez, radi pomjeranja. Biljke su sve zimzelen, tj čitave godine su zelene, a u pitanju su šimšir (žbun) i borić ukrasni za dvorišta, a između svega je stavljeno po nekoliko grančica vrbe koja se zeleni Posudice su od eurokrema i poklopci su poslužili za održavanje suvišne vode, mda je skoro i nema, jer se zaljeva svako 2-3 dan sa optimalnom količinom vode. BITNO JE DA SU BILJKE UVJEK SVJEŽE I ZELEN, NEMA SUŠENJA, NITI STALNOG VAĐENJA BILJKI I STAVLJANJA NOVIH GRANA, jer to ptice i ne vole, tj promjene stalne lepo neobicno svaka cast... | |
| | | NebojsaB Član
Број порука : 145 Join date : 14.01.2010 Age : 37 Локација : Trebinje, RS, BiH
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Thu 29 Mar 2012, 22:07 | |
| hvala svima | |
| | | redarmymostar Posetilac
Број порука : 11 Join date : 19.02.2012 Age : 49 Локација : Germany Frankfurt am
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Thu 05 Apr 2012, 15:21 | |
| pozz svima ! Posto nemam mjesta za boksove opredijelio sam se da napravim volieru na balkonu , 2,5 visina 1.60 sirina i 80 dubina tri para su unutra, sa 5-et gnijezda jeli to dovoljno dva para su se vec ugrijala sad cu i malo slika da ubacim. | |
| | | Damir Član
Број порука : 72 Join date : 11.03.2011 Age : 29 Локација : Cicevac
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Thu 05 Apr 2012, 16:12 | |
| slike nisi nema nesto nisi dobro uradio udji u temu, postavljanje slika,ima sve lepo objasnjeno | |
| | | Damir Član
Број порука : 72 Join date : 11.03.2011 Age : 29 Локација : Cicevac
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Thu 05 Apr 2012, 16:15 | |
| | |
| | | valter Zaslužni član
| | | | Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Fri 06 Apr 2012, 19:09 | |
| Prolećne pripremePrave se nova gnezda: Ali ni stara nisu za bacanje, ako se temeljno operu: Što više gnezda to više mladih jevrija. Izraz za mlade Štigliće koji sam pročitao na jednom forumu i koji mi se posebno dopao. Nadam se da sam ga isprvano preneo. | |
| | | korbach Zaslužni član
Број порука : 303 Join date : 29.04.2011 Age : 39
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Fri 06 Apr 2012, 19:11 | |
| | |
Број порука : 11 Join date : 19.02.2012 Age : 49 Локација : Germany Frankfurt am
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sat 07 Apr 2012, 16:05 | |
| https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/543/img0200dd.jpg/ | |
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sat 07 Apr 2012, 23:51 | |
| hvala na linku napokon sam stavio slike neke pogledajte ovu stranu www.stieglitz-zucht.de/ | |
| | | drvetmed Član
Број порука : 225 Join date : 24.04.2011 Age : 46 Локација : Šabac
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Mon 09 Apr 2012, 19:11 | |
| Par štiglica čuvam u volijeri 150x100x60, pored njih u volijeri je i par cajzlova. Ženka je normal, stara 3 godine otac joj je normal a majka beloglava, mužjak je mlad jednogodišnja ptica izuzetan pevač. Pre 15-ak dana su počeli da se interesuju jedno za drugo i ubrzo je ženka krenula da pravi gnezdo. Čuvam ih na terasi,kako je krenulo lepo vreme počeo sam da im dajem kuvana jaja sa E vitaminom, klijali niger, uglavičeni maslačak , pojačao sam im semensku hranu blatnerom, konopljom i nigerom. Kako je ovih dana zahladnelo nisam sedeo na terasi tako da nisam ni primetio da su se parili. Juče sam video da ženka leži u gnezdu. Nisam hteo da je diram pa sam kada je izašla da jede nekako uspeo da vidim da je snela jaja (ne mogu dobro da vidim pa ih nisam uspeo da izbrojim) Mužjak je sve vreme na ulazu u gnezdo i čuva stražu. Ostaje mi samo da se nadam da su jaja puna. By specijalista at 2012-04-09 By specijalista at 2012-04-09 | |
| | | gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Mon 09 Apr 2012, 20:57 | |
| svaka cast. Bogami kakav je ovaj muzjak bice tu pilica siguran sam. | |
| | | carduel Član
Број порука : 293 Join date : 03.05.2011 Age : 51 Локација : Ljubuški
| | | | carduel Član
Број порука : 293 Join date : 03.05.2011 Age : 51 Локација : Ljubuški
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 10 Apr 2012, 01:34 | |
| Poštovanje svima,
na donjoj slici, koju je postavio drvetmed, može se primjetiti "dominantan" stav mužjaka. Iskustvo mi govori da je puno lakše raditi sa ovakvim pticama nego sa "flegmaticima". Dešava se da mužjak pjeva u svom kavezu bez prestanka satima, agresivno se ponaša prema drugim pticama i onog trenutka kad se spoji sa ženkom sve to prestaje. Jednostavno ne pokazuje nikakav interes prema ženki, prestaje s dosadašnjim intenzitetom pjesme i obično na kraju od tog para ne bude ništa.
Kakva su vaša iskustva? Da li ste se susretali s ovim problemom u uzgoju štiglića?
Pozzz | |
| | | drvetmed Član
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 10 Apr 2012, 07:09 | |
| Hvala DonMiki i carduel na lepim željama I ja se nadam da su jaja puna , mada mi je krivo što nisam uspeo da vidim parenje Nemam iskustva sa razmnožavanjem štiglica, spojio sam kvalitetne ptice,dao sam im dobre uslove i kvalitetnu hranu, nisam ih uznemiravao i nadam se da je početnička sreće odradila ostalo | |
| | | drvetmed Član
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 10 Apr 2012, 16:55 | |
| Evo još par fotografija srećnog para uslikanih od strane još srećnijeg vlasnika By specijalista at 2012-04-10 By specijalista at 2012-04-10 By specijalista at 2012-04-10 | |
| | | Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 10 Apr 2012, 19:10 | |
| Re: drvetmedLep par, lepo odnegovanih ptica. Uz malo sreće biće tu uskoro mladunaca. Neplodnist svih jaja u gnezdu je veoma retka pojava. Desi se da je neplodno jedno ili dva jajeta i to najčešće četvrto i/ili peto jaje. Ptice su , to se vidi u njihovom izgledu u dobroj reproduktivnboj kondiciji. Mislim da ovde ne bi trebalo da bude neprijatnih izneneđenja. Mužjak je privržen ženki, tako da će uzeti aktivno učešće u ishrani mladih. To je jako važno da bi opstali svi izleženi pilići. SREĆNO | |
| | | drvetmed Član
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 10 Apr 2012, 19:50 | |
| Što bi narod reakao iz tvojih usta u božije uši! Hvala Vam Mićo na lepim rečima i konstatacijama za ove ptice.
| |
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 10 Apr 2012, 21:33 | |
| lepo prijatelju svaka cast samo napred pozzzz....
| |
| | | drvetmed Član
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 10 Apr 2012, 21:38 | |
| Hvala Valter | |
| | | drvetmed Član
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Wed 11 Apr 2012, 08:28 | |
| Dobijam savete da mužjaka stavim u kavez i okačim unutar volijere. šta mislite o tome? Za sada se ponaša odlično, čak hrani ženku i tera cajzlove od gnezda. | |
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Thu 12 Apr 2012, 12:05 | |
| Pozz svima ! ovaj par jos nije gnijezdo zavrsio sta sam vidio jucer u pola 7 zenka se namjestila za parenje on nista a jutros ori viliera od pjesme ganja zenku da je opari. hoceli biti ista od toga jer sam poceo sa stiglicima prosle godine evo koje slicice. [img] [/img] [img] [/img][img] [img] [/img] | |
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Thu 12 Apr 2012, 16:09 | |
| | |
| | | drvetmed Član
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Thu 12 Apr 2012, 16:46 | |
| lepo,lepo svaka čast druže...izgleda da će ove godine biti više mladih štiglica nego ikad | |
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Thu 12 Apr 2012, 22:54 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića | |
| |
| | | | Parenje i uzgoj štiglića | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму