| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Pesma štiglića | |
|
+74ĐEKO žako koce split sphone raskokat carduel Uros/Zavisa dalibor vasic bric bric gost1 pedjacure refa95 korbach Toni Mk ogic dix1 hollandija popicaBL vrscanin andrija 003 boris voja_ilic Andrija97 Luka Perica cajzla gursuz NebojsaB jigor slavishab Steva Timbrado malaksalo zoranV Ivan Z gasa ns Furla backo Dax BG Gost aleks vucjanacc lujo dzordz82 diskus Ad3l zoran ptice pjevice salee Zokbok988 franc92 delux Mica Vasic drakceJA vani tefik1 zorule77 Danijelvr Zika belobradi sestoperac bogdanik ibro Бане Laza alann BOCKA ticar ZOKICA batostanisic stiglic saso78 DjordjeVet Drle Luckyboy Milan 78 posters | |
Аутор | Порука |
---|
belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
| Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 05 Mar 2010, 17:17 | |
| - salee ::
- a ima i nas koje pre svega zanima pesma
- salee ::
- a niko da da odgovor iz svog licnog iskustva
Nemam ni ja iskustva u bastardiranju sa "Majorima", ali sam čuo od starijih odgaivača da su imali lošija iaskustva u bastardiranju sa "Majorima" ( što se tiče pesme ), za razliku od "Balkanike"! @ Salee Kojom pesmom školuješ Štigliće i Bastarde? Pozdrav | |
| | | zoran ptice pjevice Član
Број порука : 212 Join date : 19.02.2010 Age : 54 Локација : banja luka
| Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 05 Mar 2010, 18:21 | |
| Majorova pjesma se malo razlikuju od pjesme balkanike. E sad je stvar kako ces ga odskolovati. Znam sigurno da ima dublji glas od balkanike, kad pjeva sve ori. Takodje imam starog importovanog, znaci divljeg majora koji fantasticno pjeva. Kad kupujem ptice vani onda doneses svasta, sto se tice pjesme, jer ljudi drze zajedno i cajzle, kanarince... i tu majori kupe fals. I bastardi od majora su fantasticni pjevaci, samo ih odskolujte od malena. Imam iskustva sa tim. | |
| | | Ad3l Posetilac
Број порука : 3 Join date : 30.11.2009
| Наслов: Re: Pesma štiglića Sat 06 Mar 2010, 09:44 | |
| - franc92 ::
- Zokbok988 ::
- Jel je snimak pesme u Leskovcu tajna da ne moze svako do njega? A i postavljas samo deo. Ako jeste nije ni cudo sto pesma propada ! Pozdrav franc92
Šta ja znam, možda za neke i jeste?, a nisam ceo aplovadovao iz razloga jer možda ti se nesviđa zato si dobio samo jedan deo ! Šalim se preveliki je da bih ga odjednom aplovadovao mogao bih to uraditi kasnije iz više delova inače ima ih 24 ! poozdrav Evo cijele snimke Pozdrav http://rs101.rapidshare.com/files/351179707/Pozdrav_iz_Leskovca_za_sve_vas_na_forumu.rar | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: Pesma štiglića Sun 07 Mar 2010, 23:14 | |
| - zoran ptice pjevice ::
- Dobar odgovor Alane! Kazem, neznam gdje sve nisam bio ali ni ja nisam vidio te od 18 cm, ipak je to ogromna ptica Da se razumijemo i ja sto uzgajam evidentna je razlika u velicini ptica kad se vide uzivo, svi prokomentarisu da su ogromni ali 18 to je previse. Mozda uz steroide
zoki evo slika iz prirode major i zimovka.... http://www.glowfoto.com/static_image/07-115034L/6748/jpg/03/2010/img5/glowfoto | |
| | | zoran ptice pjevice Član
Број порука : 212 Join date : 19.02.2010 Age : 54 Локација : banja luka
| Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 08 Mar 2010, 00:25 | |
| Nije to major | |
| | | salee Posetilac
Број порука : 17 Join date : 01.12.2009
| Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 08 Mar 2010, 15:45 | |
| Ok hvala,po onome sto sam video ovo je definitivno Major.Bitno mi je da bastardi prihvataju pesmu za skolovanje izskolovacu ih bez problema iako je pesma dosta zahtevna, krao sam zanat od naj "boljih"e sad sve ostalo je na pticama i njihovim genima.Skolujem ih pesmom iz tvog kraja " Belobradi " samo jos malo juznije ka planini Kukavici ranije sam preko jednog prijatelja kupio neke ptice iz Vucja pa skolujem tu pesmu jako mi se svidja raznovrsna je ima dosta "jakih"tura cista je i otvorena.Zao mi je samo sto nisam kupio jos koju pticu od tamo. | |
| | | belobradi Zaslužni član
| Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 08 Mar 2010, 18:34 | |
- Skolujem ih pesmom iz tvog kraja " Belobradi " samo jos malo juznije ka planini Kukavici ranije sam preko jednog prijatelja kupio neke ptice iz Vucja pa skolujem tu pesmu jako mi se svidja raznovrsna je ima dosta "jakih"tura cista je i otvorena.Zao mi je samo sto nisam kupio jos koju pticu od tamo.
Baš mi je drago da školuješ pesmu iz leskovačkog kraja! Da li možda imaš neki v. klip ili audio zapis te pesme? Možda ta pesma dobije naziv "Salee-tova pesma", s'obzirom da je i "Kostina pesma" pesma koju su ptice "pevale" u leskovačkom kraju! P.S. Popuni profil. | |
| | | salee Posetilac
| Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 09 Mar 2010, 16:35 | |
| Nemam video zapise nisam snimao ptice na taj nacin nisam imao potrebe za tim,imam pesmu na diskovima koju sam snimio koju pevaju moji ucitelji.Sto se pesme tice nije to moja pesma jer ptice ne pevaju nista novo od onoga sto pevaju "maticne ptice"koje sam kupio trenutno mi je cilj da pored ovih ucitelja koje imam i jos nekoliko koje sam iz skolovao izskolujem jos 10-tak ptica sa istom pesmom pa tek onda da krenem da ubacujem nesto svoje.Inace ptice skolujem pesmopm koju je stvorio pokojni Darla.(DARLINA PESMA) verovatno ti je poznata ta pesma jer je covek bio iz tvog kraja. | |
| Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 09 Mar 2010, 16:43 | |
- Inace ptice skolujem pesmopm koju je stvorio pokojni Darla.(DARLINA PESMA) verovatno ti je poznata ta pesma jer je covek bio iz tvog kraja.
Iskren da budem prvi put čujem za Darlu i njegovu pesmu! Raspitaću se kod starijih odgaivača. Pozdrav! | |
| | | salee Posetilac
| Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 09 Mar 2010, 16:48 | |
| Pitaj,raspitaj se videces sta ce ti reci.Poz i tebi | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 09 Mar 2010, 20:20 | |
| Ajde da čujemo i tu pesmu ako nije problem | |
| | | diskus Zaslužni član
Број порука : 343 Join date : 06.09.2009 Age : 50 Локација : Leskovac
| Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 09 Mar 2010, 21:57 | |
| - belobradi ::
- salee ::
- Skolujem ih pesmom iz tvog kraja " Belobradi " samo jos malo juznije ka planini Kukavici ranije sam preko jednog prijatelja kupio neke ptice iz Vucja pa skolujem tu pesmu jako mi se svidja raznovrsna je ima dosta "jakih"tura cista je i otvorena.Zao mi je samo sto nisam kupio jos koju pticu od tamo.
Baš mi je drago da školuješ pesmu iz leskovačkog kraja! Da li možda imaš neki v. klip ili audio zapis te pesme? Možda ta pesma dobije naziv "Salee-tova pesma", s'obzirom da je i "Kostina pesma" pesma koju su ptice "pevale" u leskovačkom kraju!
P.S. Popuni profil. Pozdrav kolega Belobradi samo da te ispravim i dalje se se cuje i postoji kostina pesma...!!!! | |
| Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 09 Mar 2010, 22:05 | |
| - diskus ::
- belobradi ::
- Možda ta pesma dobije naziv "Salee-tova pesma", s'obzirom da je i "Kostina pesma" pesma koju su ptice "pevale" u leskovačkom kraju!
Pozdrav kolega Belobradi samo da te ispravim i dalje se se cuje i postoji kostina pesma...!!!! Mislio sam na ptice iz prirode koje su "pevale" Kostinu pesmu. | |
| Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 09 Mar 2010, 22:30 | |
| - belobradi ::
- diskus ::
- belobradi ::
- Možda ta pesma dobije naziv "Salee-tova pesma", s'obzirom da je i "Kostina pesma" pesma koju su ptice "pevale" u leskovačkom kraju!
Pozdrav kolega Belobradi samo da te ispravim i dalje se se cuje i postoji kostina pesma...!!!! Mislio sam na ptice iz prirode koje su "pevale" Kostinu pesmu. Da pevale su kostinu pesmu,takva ptica je uhvacena u prirodi i hvatale su se dugo vreme sa istom pesmom..!!! Posto ste zapoceli temu o starim leskovackim pesmama,da pomenem neke,vinaracka,stara manojlovacka pesma itd. Ranije ovi stari odgajivaci kad doneses uhvacenu pticu,po zov odmah ti kazu iz kog kraja je pesma....!! Poznati krajevi su bili i sada su jaki,manojlovce,grajevce,konopnica...itd.Ali priroda ucini svoje i te klimatske promene,a najvise ljudi doprinose tome pokusavajuci menjati prirodna stanista.Evo primer koliko se vadi sljunak pored morave,bageri velike masine buka pa normalno da ptice menjaju stanista...!!!?Pa da pomenem i vucije dobar je kraj,tu je duze vreme ziveo rodjeni kostin brat zvani kire,dobre ptice je imao..pozdrav | |
| Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 09 Mar 2010, 22:39 | |
- Nemam video zapise nisam snimao ptice na taj nacin nisam imao potrebe za tim,imam pesmu na diskovima koju sam snimio koju pevaju moji ucitelji.Sto se pesme tice nije to moja pesma jer ptice ne pevaju nista novo od onoga sto pevaju "maticne ptice"koje sam kupio trenutno mi je cilj da pored ovih ucitelja koje imam i jos nekoliko koje sam iz skolovao izskolujem jos 10-tak ptica sa istom pesmom pa tek onda da krenem da ubacujem nesto svoje.Inace ptice skolujem pesmopm koju je stvorio pokojni Darla.(DARLINA PESMA) verovatno ti je poznata ta pesma jer je covek bio iz tvog kraja.
Pozdrav Sale stavi da cujemu tu darlinu pesmu ,da cujem o kojo pesmi se radi.?Naravno kad budes imao vremena da snimis i postavis neki deo pesme.! | |
| | | dzordz82 Posetilac
Број порука : 15 Join date : 01.02.2010 Age : 42 Локација : zajecar
| Наслов: Re: Pesma štiglića Sun 14 Mar 2010, 20:42 | |
| https://www.youtube.com/watch?v=_EcXVy2xDUs&feature=related
ja sam nov u ovome ali mi se svidja ova pesma!! molio bih za neki komentar i i ocene ove pesme !! | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 15 Mar 2010, 14:34 | |
| Nije za Srbiju Pokušavam da je uporedim i po našim i po HR standardima, što se naših standarda tiče fali joj dosta tura što se HR standarda tiče ima ono krrr koje se po njima smatra velikom greškom. | |
| | | dzordz82 Posetilac
Број порука : 15 Join date : 01.02.2010 Age : 42 Локација : zajecar
| | | | Milan Admin
| Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 16 Mar 2010, 01:29 | |
| Imaš na početku ove teme sve naše pesme | |
| | | lujo Član
Број порука : 137 Join date : 28.02.2010
| Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 16 Mar 2010, 06:53 | |
| - dzordz82 ::
- https://www.youtube.com/watch?v=_EcXVy2xDUs&feature=related
ja sam nov u ovome ali mi se svidja ova pesma!! molio bih za neki komentar i i ocene ove pesme !! ti mora da imaš još neke ptice u kući,ova ptica ima najmanje tura štiglića i svašta drugo ali neznam što. | |
| | | vucjanacc Član
Број порука : 66 Join date : 15.03.2010 Age : 45 Локација : vucje
| Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 22 Mar 2010, 17:03 | |
| Nekad je bilo puno ptica sa prirodnom pesmom iz krvi koja je bila jako dobra sad su takve ptice u deficitu.Ima ih jos u pojedinim mestima ali sve manje i sporadicno.Sto rece neko ovde po pevanju nekih tura tacno se znalo otkud je koja ptica.Dali je iz Medvedje,Slisana,Vlasotinca,Knjazevca,Zajecara ...svaka je pesma bila prica za sebe sad as...nema vise... mnogo je tesko da se dodje do takvu pticu. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Pesma štiglića Wed 24 Mar 2010, 12:23 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Pesma štiglića Wed 24 Mar 2010, 12:29 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Pesma štiglića Wed 24 Mar 2010, 20:27 | |
| | |