Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
Наслов: Re: Pesma štiglića Thu 25 Mar 2010, 01:19
Koliko su ti stari ove ptice, odnosno koliko su dugo već u kavezu? Inače pesma je super!
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Pesma štiglića Thu 25 Mar 2010, 15:45
Stari su dve godine, moja mlada
diskus Zaslužni član
Број порука : 343 Join date : 06.09.2009 Age : 50 Локација : Leskovac
Наслов: Pesma štiglića Tue 06 Apr 2010, 11:55
belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 06 Apr 2010, 17:54
diskus ::
Mislim šta reći! Ptica za svaki respect!
P.S. "Čokolada sa rižom"!
Dax BG Član
Број порука : 86 Join date : 29.04.2009 Age : 54 Локација : Beograd, Srbija
Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 06 Apr 2010, 18:04
Koja ptica?
Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 06 Apr 2010, 18:20
dax rekao bih diskusova.....
belobradi Zaslužni član
Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 06 Apr 2010, 18:36
Dax BG ::
Koja ptica?
Ako mene pitaš, ja sam prokomentarisao pticu sa Diskusovog klipa!
belobradi ::
diskus ::
Mislim šta reći! Ptica za svaki respect!
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 06 Apr 2010, 18:50
Klasičan primer leskovačke pesme, mogu dodati kvalitetan primerak.
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 09 Apr 2010, 00:43
Neko je ponudio 200 evra za ovako nešto. Eto malo zijade da se vidi da možemo i to kad hoćemo
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 09 Apr 2010, 00:44
i tako dalje.....................
backo Posetilac
Број порука : 13 Join date : 10.03.2010 Age : 43 Локација : beograd
Наслов: pesma stiglica Fri 09 Apr 2010, 11:15
jel to onaj iz hibiskusa
Dax BG Član
Број порука : 86 Join date : 29.04.2009 Age : 54 Локација : Beograd, Srbija
Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 09 Apr 2010, 18:41
Hajdemo se malo prepucavati... ponudio jesam i stojim iza svojih reči kao i uvek. Kada ista ptica uđe u punu formu, molio bih da je staviš na forum tada (kada joj potpuno izbeli kljun) kad pojača glas, ubrza pletiva i skrati ili produži ziju. Ova zija koju nekada zapeva na kraju pletiva a nekad ne, je po standardu za ocenu 2+ ali pošto ste "moji" dajem 3- . Neću ići u polemike i rasprave, ovo je nešto što se meni lično dopada ali ima nedostatke koje sam naveo. Ukoliko ista ptica peva isto sve kada uđe u punu formu (treba samo da se snimi izbliza)i ne treba da se vadi iz kaveza, dajem pare koje sam pomenuo ranije i ostaviću ih kod čoveka u koga imam poverenje, a koji će doći po istu pticu lično. To sam pomenuo jer neću biti u zemlji za 15 dana već (idem nazad na posao)u inostranstvu, pa da ne bude REKLA-KAZALA evo javno se oglašavam. Ionako je to nešto što se dopada meni , a vama ne, meni znači nešto dok vama ne znači ništa i to je čist profit po meni, ukoliko je to stvarno ono što se pokušava pokazati. Čini mi se da je to prirodna pesma (mala opaska).
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 09 Apr 2010, 19:30
Da to je taj iz hibiskusa Mislim da je trebutno u top formi pošto je pario već tri kanarinke ( imate i jedan snimak ), to što peva van kaveza može samo da mu bude plus, što se ostalog tiče vidi se, ne smeta mu ni puna soba ljudi, noć, ni cigara ja ponajmanje, peva, pari i ne obazire se na nikog. Što se pesme tiče rekao sam već jednom tvrdim da peva šta ja hoću. Eto zezamo se sa društvom, pustim mu par tura pesme sa ziju i pletivom to ponavlja do besvesti, pustim mu našu pesmu on to krene . Ako ga ne čačnem nečim ceo božji dan peva to sa ziju na kraju. Iskreno takvu pticu nisam imao do sad, što se para tiče ne bi je dao ni za duplo veći iznos
diskus Zaslužni član
Број порука : 343 Join date : 06.09.2009 Age : 50 Локација : Leskovac
Наслов: Pesma štiglića Fri 09 Apr 2010, 20:43
Lepa ptica cisto peva,i ziju ima jeli milane jeli ovo pirotska pesma.
Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 09 Apr 2010, 21:24
Nisam strucnjak za pesmu stiglica, ali mnogi to nisu, a smatraju da jesu. Prvo i najvazije jeste da se Tebi svidja pesma tvog stiglica. Pleni ponasanje stiglica, koji je miran i veoma pitom. NJegova pesma je vise ljubavni zov. Cistih jasnih i glasnih zvukova. Stiglic je rasiljen. Da je uparen sa zenkom stiglica, koja lezi na gnezdu, njegova pesma bi bila duza i raznovrsnija sa vise pletiva. I ovo sto pokazuje, u okruzenju u kome se nalazi, zasluzuje visoku ocenu. Meni se dopada, ne samo pesma, vec i opsti utisak koji ostavlja na slusaoca i posmatraca. Steta je, ako se ovaj stiglic ne pari i ne daje potomke. Ali ne bastarde, treba ga pariti sa zenkom stiglica. P o z d a v!
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 09 Apr 2010, 21:45
Diskuse, osećam da me zaj...š , peva on i ostalo što treba ne znam šta mu sad bi. MIćo, u pravu si al na žalost nemam ženku za njega.
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 09 Apr 2010, 22:09
Hajdemo se malo prepucavati... ponudio jesam i stojim iza svojih reči kao i uvek. Kada ista ptica uđe u punu formu, molio bih da je staviš na forum tada (kada joj potpuno izbeli kljun) kad pojača glas, ubrza pletiva i skrati ili produži ziju. Ova zija koju nekada zapeva na kraju pletiva a nekad ne, je po standardu za ocenu 2+ ali pošto ste "moji" dajem 3- . Neću ići u polemike i rasprave, ovo je nešto što se meni lično dopada ali ima nedostatke koje sam naveo. Ukoliko ista ptica peva isto sve kada uđe u punu formu (treba samo da se snimi izbliza)i ne treba da se vadi iz kaveza, dajem pare koje sam pomenuo ranije i ostaviću ih kod čoveka u koga imam poverenje, a koji će doći po istu pticu lično. To sam pomenuo jer neću biti u zemlji za 15 dana već (idem nazad na posao)u inostranstvu, pa da ne bude REKLA-KAZALA evo javno se oglašavam. Ionako je to nešto što se dopada meni , a vama ne, meni znači nešto dok vama ne znači ništa i to je čist profit po meni, ukoliko je to stvarno ono što se pokušava pokazati. Čini mi se da je to prirodna pesma (mala opaska).
Ptica je u punoj formi, evo snimka u kavezu izbliza i to iz dva ugla. Pogfledajte vreme namerno sam snimio sat (Fri Apr 09, 2010 6:30 pm) tad sam postavio predhodni post i odmah sam otišao da je snimam, da se vidi da stvarno peva po ceo dan.
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 12 Apr 2010, 00:28
Pesma carduelis carduelis carduelis,
čisto da se vidi razlika izmedju pesme sa cc balcanica. Tačno na 1, 02 minutu imate turu džav džav koja je karakteristična za ovu podvrstu i koja je negativna
lujo Član
Број порука : 137 Join date : 28.02.2010
Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 12 Apr 2010, 04:57
Milan ::
Ptica je u punoj formi, evo snimka u kavezu izbliza i to iz dva ugla. Pogfledajte vreme namerno sam snimio sat (Fri Apr 09, 2010 6:30 pm) tad sam postavio predhodni post i odmah sam otišao da je snimam, da se vidi da stvarno peva po ceo dan.
jesi ti njega učio da ovako pjeva ili je sam počeo.
lujo Član
Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 12 Apr 2010, 05:13
da nije to onaj mici.
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 12 Apr 2010, 17:13
Znam da si ti Nije mici, mici je malo bolestan nešto nekoliko meseci je narogušen a stanje mu se ne menja ni na bolje ni na gore.
lujo Član
Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 12 Apr 2010, 20:24
Milan ::
Znam da si ti Nije mici, mici je malo bolestan nešto nekoliko meseci je narogušen a stanje mu se ne menja ni na bolje ni na gore.
tko ja,ma nisam ja.
gasa ns Zaslužni član
Број порука : 300 Join date : 10.02.2010 Локација : srpska Atina
Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 12 Apr 2010, 21:20
i nije mu bas neka pesma.. skoro lose
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 12 Apr 2010, 21:57
Ajmo da čujemo nekog boljeg ako ima
belobradi Zaslužni član