Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Pesma štiglića Tue 03 Mar 2009, 02:46
Evo malo pesme štiglića, normalno iz ličnog uzgoja
Luckyboy Zaslužni član
Број порука : 393 Join date : 03.03.2009 Age : 51 Локација : Smed.Palanka
Наслов: Re: Pesma štiglića Wed 04 Mar 2009, 22:51
Evo jedne pesme,ptica je iz prirode,nije skolovana,propevala je posle petnaestak dana na moju žalost.stradala je od mačke
Drle Član
Број порука : 180 Join date : 03.03.2009 Age : 71 Локација : SMEDEREVO
Наслов: Re: Pesma štiglića Wed 04 Mar 2009, 22:56
Luckyboy a gde ostade ta pesma ja ovo ne mogu da otvorim da skinem
DjordjeVet Član
Број порука : 96 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Banja Luka
Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 06 Mar 2009, 22:18
nesto i od mene...
https://www.youtube.com/watch?v=5v6rDzC1Zps
https://www.youtube.com/watch?v=JdX8gf1GVGw
https://www.youtube.com/watch?v=4dWOAsN0ZX0
https://www.youtube.com/watch?v=lyGn5B0Z7-w
DjordjeVet Član
Наслов: Re: Pesma štiglića Sun 08 Mar 2009, 00:42
komentar?
Luckyboy Zaslužni član
Број порука : 393 Join date : 03.03.2009 Age : 51 Локација : Smed.Palanka
Наслов: Re: Pesma štiglića Sun 08 Mar 2009, 12:09
Pesma španskog štiglića,ovo je prvi deo,ima još dva. Veličina fajla 52MB
saso78 Član
Број порука : 108 Join date : 04.03.2009 Age : 46 Локација : Makedonija
Наслов: Re: Pesma štiglića Sun 08 Mar 2009, 14:57
DjordjeVet ::
komentar?
Za mene stiglic na treci snimak je najbolji,a ovaj zesci je dobar ali ima jedan glas koji izgleda kao Dzav Dzav,a to kod nas se smatra kao greska.
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Sun 08 Mar 2009, 16:08
Drugi snimak, jeste da je usiljena pesma ali ima elemente lepe za uvo.
DjordjeVet Član
Наслов: Re: Pesma štiglića Sun 08 Mar 2009, 16:22
saso78 ::
DjordjeVet ::
komentar?
Za mene stiglic na treci snimak je najbolji,a ovaj zesci je dobar ali ima jedan glas koji izgleda kao Dzav Dzav,a to kod nas se smatra kao greska.
to dzav-dzav sto se cuje i nije stiglic nego bastard u pozadini...
saso78 Član
Наслов: Re: Pesma štiglića Sun 08 Mar 2009, 18:53
Jasno mi je to ,ali komentar Dzav,Dzav je za drugi i zadnji snimak...
stiglic Član
Број порука : 55 Join date : 03.03.2009 Age : 52 Локација : Švedska
Наслов: pjev stiglica Mon 09 Mar 2009, 00:16
nisu lase ptice ovaj treci je najbolji.dobro pletivo i zija.odkad ganjas pijev.banjaluka je poznato po pticama dobrog pijeva.al nema vise pravih banjaluckih ptica nazalost sve je pohvatano sto je valjalo.ja sam slusao stiglice u parku mladen stojanovi prije nekih 20 godina sa dva tri pletiva i zijama boli glava.
stiglic Član
Наслов: pjev Wed 11 Mar 2009, 21:08
odavno nisam cuo bolju pticu imama malo gresaka al mu se moze oprostiti
i jedna mutacija sa pjevom bez greske https://www.youtube.com/watch?v=6BCdHqkY8fQ&feature=related
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 13 Mar 2009, 17:55
Što se prvog snimka tiče namam neko mišljenje mada mi se u svakom slučaju više svidja od onog šrto sam do sad imao prilike da čujem u vezi sa tim špancima a kad bi pisao o nećem što se ne razumem napisao bi da ovoj ptici fali zijada Većina vas zna da preferiram divlju pesmu štiglića tako da mislim da ima onih koji bolje od mene prate "Svetske trendove". Mnogomi se više dopada pesma koja se čuje daleko u pozadini tu oko drugog minuta
saso78 Član
Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 13 Mar 2009, 22:15
Divlja pesma? Pa svi mi skolujemo stiglice na divlja pesma,nema nesto sto je napravljeno kao sto su glasove slavujara. Pesma je pesma stiglice.
batostanisic Član
Број порука : 82 Join date : 17.03.2009 Age : 51 Локација : podgorica
Наслов: Re: Pesma štiglića Thu 26 Mar 2009, 18:04
EVO MILANE AKO SE SJECAS KAD SAM REKAO ZA ONOG TVOG STIGLICA DA MU NIJE NESTO BOG ZNA PJESMA I DA TO MOZE BOLJE A DA MOJ STIGLIC PJEVA ISTO KAO ON POSLUSAJ GA PA UPOREDI https://www.youtube.com/watch?v=RMATFp7TnYM NARAVNO MISLIM NA OVOG IZ TVOG UZGOJA A NE NA OVE SPANCE
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Thu 26 Mar 2009, 18:55
Poptpuno različite ptice i različite pesme. Onaj na mom snimku je nas domaći cigančić CC Balakanica, razlikuje se i po izgledu i po pesmi . To na tvom snimku je selica ili furlan, dolaze zimi iz Rusije, ja sam mislio da su u pitanju majori ali su me na drugim forumima ubedili da su to neki belaći u svakom slučaju razlika je vidljiva. E sad po prvi put hvala bogu mogu da pokažem koja je to tura DŽAV DŽAV o kojoj sam pričao i koju imaju samo selice.
Čuje se na 1,39 min, 2,18, i 2,32 minuta ima i još jednom izmedju. Što se ostalih tura tiče nisu mi poznate jer nisam upoznat sa pesmom furlana.
Последњи изменио Milan дана Thu 26 Mar 2009, 21:23. измењено укупно 1 пута
stiglic Član
Наслов: pjev Thu 26 Mar 2009, 19:41
batostanisic ::
EVO MILANE AKO SE SJECAS KAD SAM REKAO ZA ONOG TVOG STIGLICA DA MU NIJE NESTO BOG ZNA PJESMA I DA TO MOZE BOLJE A DA MOJ STIGLIC PJEVA ISTO KAO ON POSLUSAJ GA PA UPOREDI https://www.youtube.com/watch?v=RMATFp7TnYM NARAVNO MISLIM NA OVOG IZ TVOG UZGOJA A NE NA OVE SPANCE
ovaj stiglic nije toliko los samo sta ce pjevati kad bud u top formi zavisi.on sad jos versa i pjeva svasta moze se desiti da sav skart izbaci i da pjeva ova pletiva sto se cuju sad.nemoze te porediti ptice koje gledate na youtube ono su sve usiljene ptice u top formi.ovaj stiglic je izasao iz perija skoro kljun sav crn pjeva sa pola glasasacekaj jos dva tri mjeseca pa ces onda cuti koliko vrijedi
batostanisic Član
Број порука : 82 Join date : 17.03.2009 Age : 51 Локација : podgorica
Наслов: Re: Pesma štiglića Thu 26 Mar 2009, 20:01
OK Milane ovaj stiglic ne pjeva ni za moje uvo ali ga drzim jer je izgledom po mom meraku , a sto se tice CIGANCICA imam jednoga ruzan kao lopov izlomio je rep pa sam mu ga iscupao pa kad mu poraste snimit cu i njega , taj kad zapjeva e to je po mom dobra pjesma , kazem po mom ukusu ne znam za vas . A ovaj komentar sto je dao STIGLIC je tacan sto se tice da ptica uopste nije usiljena a kad usili snimit cu ga opet pa cemo vidjet oce li se sto popravit . inace ovo se zove kod nas kordun (zlatoperac , krnjolac) zbog zlatnih tacaka iza glave
ZOKICA Član
Број порука : 131 Join date : 09.03.2009 Age : 34 Локација : Nis
Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 27 Mar 2009, 16:45
Ova ptica je selica jer ima veliku belinu iza vrata i pesma joj se razlikuje od ptica koje mi ovde čuvamo. Ne razumem se u ture ali te ptice važe za mnogo slabije pevače od tamnijih kojih ima kod nas.
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Wed 01 Apr 2009, 14:07
evo jednog mladog, jos sredjuje pesmu
DjordjeVet Član
ovaj je sa neta....ovakav uhvacen u prirodi kao ocak.. http://ul.to/8iz7cm
a ovaj je licno moj....ja ga odgojio.. http://ul.to/pl94q4
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 10 Apr 2009, 01:42
Prvi snimak mi je najprijatniji uhu jer poznajem njegove ture malo je zbrkan raspored ali se završava na krrr ziju baš kako volim
Dordje trebao si da pustiš snimak cele pesme tvog štiglića čini mi se da se taman zahuktao da peva kad je prekinut snimak
ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
Наслов: Re: Pesma štiglića Fri 10 Apr 2009, 04:05
evo jedan batudaš.otpiva puno pletiva pa nema snage za ziju.
http://ul.to/oryr8q
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Thu 16 Apr 2009, 17:40
Milan ::
Evo malo pesme štiglića, normalno iz ličnog uzgoja
Na 1 ,10 minuta sam obeležio turu FRRR ziju, za razliku od italijana kod nas zijada nikako ne sme da ide bez prilepka krrr ili frrr ispred. U tome se razlikuje pesma C.C BALCANICA i bitna je dužina tog frr ili krr treba da bude što jače i duže
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Thu 16 Apr 2009, 17:47
Ovde sam obeležio karakteristične ture za našeg štiglića ima ih 100 % ptica. U pitanju je pesma veoma mlade ptice pa ture nisu baš čiste ali se raspoznaju. U pitanju je školovana ptica. Onaj deo koji sam obeležio kao žvija tu čevrliju ima svaka ptica C.C. balkanika, po tome možete pticu da razlikujete čim stane na grani i pusti glas, to im je prva stvar. Mnogo je važnio kada se lovi zimi jer odmah nakon sletanja ptice možete da zaključite da li vredi ili ne odnosno da li je u pitanju selica.