| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Problem sa kanarinkom.... | |
|
+32diskus malaksalo neno Gost luka77 Milic alann jevca5 Zokbok988 Nemanjavr Ivica NebojsaB belobradi popBL lujo Timbrado majanole Canary Martin mladen djordjevic GoranKS pticar_amater ivan83 mIlos_kg Nikolasbc ulicni hodac Zika ticar Milan Laza sestoperac Бане Steva 36 posters | |
Аутор | Порука |
---|
mladen djordjevic Posetilac
Број порука : 1 Join date : 26.02.2010 Age : 30 Локација : Krusevac-Trmcare
| Наслов: Imam kanarinku mladu iz prosle godine ovo joj je prvo parenje muzijak je gazi svaki dan vec 2 nedelje i ona nece da snese jaje el moze neko da mi pomogne da mi kaze sta da radim?javascript:emoticonp(':(') Wed 03 Mar 2010, 23:35 | |
| | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Thu 04 Mar 2010, 01:46 | |
| Šta se desilo u medjuvremenu da li je ptica snela jaje ? | |
| | | Canary Martin Član
Број порука : 57 Join date : 05.12.2009 Age : 30
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Thu 04 Mar 2010, 02:03 | |
| "Imam kanarinku mladu iz prosle godine ovo joj je prvo parenje muzijak je gazi svaki dan vec 2 nedelje i ona nece da snese jaje el moze neko da mi pomogne da mi kaze sta da radim? "
Jel moze neko odgovoriti na ovom pitanju jеr i meni se ovo desava?? | |
| | | GoranKS Posetilac
Број порука : 13 Join date : 01.12.2009 Age : 45 Локација : Krusevac
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Thu 04 Mar 2010, 10:20 | |
| - Milan ::
- Šta se desilo u medjuvremenu da li je ptica snela jaje ?
Nije snela jaje,lezala je tako jos neki dan i ustala. Neznam da li nije jalova i nemoze da nosi jaja? Da li da joj pustim ponovo muzjaka ili je losa kanarinka? | |
| | | majanole Posetilac
Број порука : 27 Join date : 02.02.2010 Age : 52 Локација : Negotin
| Наслов: Nole-pocetnik SOS Thu 04 Mar 2010, 22:11 | |
| Hajde i ovde da se obratim za pomoc. Imam tri para, sva tri su prica za sebe i svaki ima svoje probleme.
I - par: zenka mi je odmah prihvatila muskog koji je malo stariji tj. ima nekih 5-6godina i ima problem sa vidom tj. nevidi vise tako dobro, ali sasvim solidno peva i kako takav odmah je smuvao zenku i naskocio dva-tri puta posle cea je zenka krenula da pravi gnezdo a onda je i snela 5 jajeta i zalegla po mome 19-20.02.2010.godine i lezi jos uvek na njima muski je sa njom i izuzetno se slazu, mislim da je sada vreme da se izlegnu ali eto danas nist. Pitam dokle da ekam i da li je moguce da ce mi sva 5 jajeta biti mucak?
II - par: Zenka koja mi se prosle godine parila sa istim tim muskim sada nece jednostavno je nezaintresovana kako za njega tako i druge. Mozda je problem sto se je izmitarila pre nepunih mesec dana tj. pocetkom Februara, i sada se samo sauri i nakostresi povremeno se ceska ali isto tako zna da se uznemiri ponekad na pesmu kanarinca i redovno pos lanja materijal sa kaveza i razbaca ga po podu ali kad ih spojim nista jednostavno nezeli a onda se i muski solidarise i tako kao penzioneri, dok se sa drugim ubija od batine. Pitam sta mi je ciniti sa njom i dali uopste da se nadam nekom parenju njihovom tj. dokle je zadnji rok za parenje?
III - par: Zenka me izludjuje jer se cudno ponasa, kada je sama na pesmu muzjaka se uznemiri i trazi ga po kavezu a i neretko i sama pevusi ne kao muski ali je skoro blizu muskom pocetniku, da li je to uopste zenka i kakva je. Slusajuci razne savete ja sam je spojio sa muskim dva puta i oba puta sam je odvojio jer su se nakon nekih sat-dva potukli, prvo se ljubakali i merkali a onda tuca. Posle sam ih ipak spoji i eto zajedno su vec peti dan, posto sam na poslu do 16h nevidim sta rade ali popdne su mirni tj. nema onakve tuce ali ni neke ljubavi tj. nikako da se spare i da zenka svije gnezdo i zatrpa ga jajima. Pitam sta da radim sa njima, ima li tu neke nade ili ne?
Znam da sam mozda i pretrao sa pitanjima ali ludim sto ce mi proci sezona a ja nemam ni jedno leglo tj. i to jedno nikako da se izlegnu mladi, a tako bi voleo da mi se sva tri para spare ove sezone makar jednom i izvucem makar po jedno ptice od svakog para.
Pomagajte ako znate resenje ovih problema!!!!!
H v a l a d r u g a r i . . . . | |
| | | Timbrado Član
Број порука : 114 Join date : 08.11.2009 Локација : Diseldorf-Sabac
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Fri 05 Mar 2010, 00:08 | |
| - majanole ::
- Hajde i ovde da se obratim za pomoc. Imam tri para, sva tri su prica za sebe i svaki ima svoje probleme.
I - par: zenka mi je odmah prihvatila muskog koji je malo stariji tj. ima nekih 5-6godina i ima problem sa vidom tj. nevidi vise tako dobro, ali sasvim solidno peva i kako takav odmah je smuvao zenku i naskocio dva-tri puta posle cea je zenka krenula da pravi gnezdo a onda je i snela 5 jajeta i zalegla po mome 19-20.02.2010.godine i lezi jos uvek na njima muski je sa njom i izuzetno se slazu, mislim da je sada vreme da se izlegnu ali eto danas nist. Pitam dokle da ekam i da li je moguce da ce mi sva 5 jajeta biti mucak?
II - par: Zenka koja mi se prosle godine parila sa istim tim muskim sada nece jednostavno je nezaintresovana kako za njega tako i druge. Mozda je problem sto se je izmitarila pre nepunih mesec dana tj. pocetkom Februara, i sada se samo sauri i nakostresi povremeno se ceska ali isto tako zna da se uznemiri ponekad na pesmu kanarinca i redovno pos lanja materijal sa kaveza i razbaca ga po podu ali kad ih spojim nista jednostavno nezeli a onda se i muski solidarise i tako kao penzioneri, dok se sa drugim ubija od batine. Pitam sta mi je ciniti sa njom i dali uopste da se nadam nekom parenju njihovom tj. dokle je zadnji rok za parenje?
III - par: Zenka me izludjuje jer se cudno ponasa, kada je sama na pesmu muzjaka se uznemiri i trazi ga po kavezu a i neretko i sama pevusi ne kao muski ali je skoro blizu muskom pocetniku, da li je to uopste zenka i kakva je. Slusajuci razne savete ja sam je spojio sa muskim dva puta i oba puta sam je odvojio jer su se nakon nekih sat-dva potukli, prvo se ljubakali i merkali a onda tuca. Posle sam ih ipak spoji i eto zajedno su vec peti dan, posto sam na poslu do 16h nevidim sta rade ali popdne su mirni tj. nema onakve tuce ali ni neke ljubavi tj. nikako da se spare i da zenka svije gnezdo i zatrpa ga jajima. Pitam sta da radim sa njima, ima li tu neke nade ili ne?
Znam da sam mozda i pretrao sa pitanjima ali ludim sto ce mi proci sezona a ja nemam ni jedno leglo tj. i to jedno nikako da se izlegnu mladi, a tako bi voleo da mi se sva tri para spare ove sezone makar jednom i izvucem makar po jedno ptice od svakog para.
Pomagajte ako znate resenje ovih problema!!!!!
H v a l a d r u g a r i . . . . 1. Par: Verovatno su sva jaja mucak, ako 14. dan nema mladih onda su 100% mucak. 2. Par: Tek izmitarene ptice se ne pare. To sto je nakostresena i sto se cese, moguce da su neke vasi, ili nije u dobrom zdravstvenom stanju. Proveri to obavezno!!! 3. Par: Cim su se smirili, znaci da su se prilagodili. Ne diraj nista i sto manje ometanja. Ne brini se nista, do kraja sezone imas jos 4 meseca. Samo polako, pravilno i sto vise strpljenja. Isplatice ti se videces!!! | |
| | | Canary Martin Član
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Tue 09 Mar 2010, 00:48 | |
| Imam kanarinku mladu iz prosle godine ovo joj je prvo parenje muzijak je gazi svaki dan vec 2 nedelje i ona nece da snese jaje jel moze neko da mi pomogne da mi kaze sta da radim? | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Tue 09 Mar 2010, 01:32 | |
| Pitanje je koliko je stara, ako se ne varam ženke bi trebale da rade posle 8 og meseca, mada neki kažu i posle 6 og. | |
| | | Canary Martin Član
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Tue 09 Mar 2010, 01:42 | |
| Ona je starija,skoro jedna godina.... | |
| | | lujo Član
Број порука : 137 Join date : 28.02.2010
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Tue 09 Mar 2010, 07:15 | |
| - Canary Martin ::
- Ona je starija,skoro jedna godina....
doživila je neki stres ili je bolesna,na izgled i nemora biti. | |
| | | majanole Posetilac
Број порука : 27 Join date : 02.02.2010 Age : 52 Локација : Negotin
| Наслов: Nole-pocetnik SOS Wed 10 Mar 2010, 22:03 | |
| Izludecu, ove godine me stvarno neki maler prati, onaj par sto sam nekoliko puta spajao i razdvajao jer su se ludacki tukli, pre sedam dana kada sam ih spojio sinula je ljubav i toleracija a ubrzo je zenka pocela da pravi gnezdo, ja sam bio najsrecniji a sada ponor, tuga i ocaj... Naime trebalo je vec ovih dana da izlegne prvo jaje a ona jok, a kada sam malo bolje zagledao danas vidim joj pozadi na dupetu opalo perije i nateklinu i kao da nemoze da snese jaje, pa sam je uhvatio i namazao joj to mesto maslinovim uljem sa kantarionom a onda pustio nazad.
Sta da radim, kako dajoj pomognem, da li da joj izvadim muskog koji je sa njom i nepravi problema bar ih ja nevidim, ali prvenstvenosta da radim sa njom?!
Drugi par sam ponovo spojio tj. onu zenku sto je do skora lezala na pet jajeta koja su bila mucak, i posto nece ni sa jednim drugim muskim ja sam je spojio ponovo sa onim sto nevidi bas dobro i odmah su u ljubavi bili ali me plasi da ni sada nece nista da uradi, sta da radim da ih ostavim pa ponovo pokusam ili da je spojim sa drugim iako ih ne prihvata?
Recite mi sta da radim?????? | |
| | | lujo Član
Број порука : 137 Join date : 28.02.2010
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Thu 11 Mar 2010, 07:29 | |
| - majanole ::
- Izludecu, ove godine me stvarno neki maler prati, onaj par sto sam nekoliko puta spajao i razdvajao jer su se ludacki tukli, pre sedam dana kada sam ih spojio sinula je ljubav i toleracija a ubrzo je zenka pocela da pravi gnezdo, ja sam bio najsrecniji a sada ponor, tuga i ocaj...
Naime trebalo je vec ovih dana da izlegne prvo jaje a ona jok, a kada sam malo bolje zagledao danas vidim joj pozadi na dupetu opalo perije i nateklinu i kao da nemoze da snese jaje, pa sam je uhvatio i namazao joj to mesto maslinovim uljem sa kantarionom a onda pustio nazad.
Sta da radim, kako dajoj pomognem, da li da joj izvadim muskog koji je sa njom i nepravi problema bar ih ja nevidim, ali prvenstvenosta da radim sa njom?!
Drugi par sam ponovo spojio tj. onu zenku sto je do skora lezala na pet jajeta koja su bila mucak, i posto nece ni sa jednim drugim muskim ja sam je spojio ponovo sa onim sto nevidi bas dobro i odmah su u ljubavi bili ali me plasi da ni sada nece nista da uradi, sta da radim da ih ostavim pa ponovo pokusam ili da je spojim sa drugim iako ih ne prihvata?
Recite mi sta da radim?????? nemoj ti nju dirati,ako izgleda normalno snijet če jaje sama,danas sutra,ali ako je nakostrješena to je več drugo. | |
| | | popBL Član
Број порука : 170 Join date : 11.11.2009 Age : 63 Локација : Banja Luka
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Thu 11 Mar 2010, 14:38 | |
| MOJ TI JE PRIJEDLOG DA UZMES KANARINKU U RUKU I NAMAZES JOJ LAGANO ANALNI OTVOR SA ULJEM ILI SVINJSKOM MASTI. TO SE PROSLE GODINE DESILO KOD JEDNE MOJE KANARINKE KOJA JE BILA MLADA A JA JE UPARIO SA KANARINCEM . MUCILA SE PAR DANA,JA NISAM NISTA PREDUZIMAO A ONA JE SNJELA JAJE TRI PUTA VECE OD NORMALNOG,KAD GA JE SNJELA RAZVALILA JE SAV ANALNI OTVOR I CRIJEVO JE VIRILO,KRVARILA I JA SAM JE MORAO UBITI DA SE NE PATI. ZNACI SLOBODNO JE DOLE NAMAZI I IZMASIRAJ DA SE NEDAJ BOZE NE PONOVI SLUCAJ KAO KOD MOJE KANARINKE. | |
| | | belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Wed 14 Apr 2010, 18:04 | |
| Imam problem sa kanarinkom, javlja se "skripavim" ( promuklim glasom ), jednu nogu drzi uz sebe ( dok stoji na precki ), primetio sam da u zadnje vreme slabije jede i ima izmet svetlije sadrzine ( nije redak ). Sta mi je ciniti? Unapred HVALA! | |
| | | NebojsaB Član
Број порука : 145 Join date : 14.01.2010 Age : 37 Локација : Trebinje, RS, BiH
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Wed 14 Apr 2010, 20:42 | |
| koliko je stara ženka, jesi li je duže vremena pario sa nekim kanarincem sa kojim je bila u dobrom odnosu, tj da sus e sviđali jedno drugome (pa ti njega više nema)? jer može se desiti da tuguje za njim, to je meni jednom bilo, i morao sam vratiti kanarinca, tj otkupio sam ga pa sam ih ostavio zajedno sve dok je ona bila plodna, tj dok se nije iznosala | |
| | | | Ivica Član
Број порука : 76 Join date : 10.06.2009 Age : 49 Локација : Skopje
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Wed 14 Apr 2010, 22:53 | |
| - belobradi ::
- Imam problem sa kanarinkom, javlja se "skripavim" ( promuklim glasom ), jednu nogu drzi uz sebe ( dok stoji na precki ), primetio sam da u zadnje vreme slabije jede i ima izmet svetlije sadrzine ( nije redak ). Sta mi je ciniti? Unapred HVALA!
To sto stoji na jednoj nozi je znak zdrave ptice. A za ono skripanje probaj sa enrocinom 10%. 25 kapi na litar vode 5 dana. Pozdrav i sa srecom! | |
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Wed 14 Apr 2010, 23:23 | |
| - Ivica ::
To sto stoji na jednoj nozi je znak zdrave ptice. A za ono skripanje probaj sa enrocinom 10%. 25 kapi na litar vode 5 dana. Pozdrav i sa srecom! Hvala! | |
| | | Nemanjavr Posetilac
Број порука : 4 Join date : 11.02.2010 Age : 32 Локација : Vranje
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Thu 15 Apr 2010, 22:22 | |
| i kod mog se kanarinca to desava...stoji na jednoj nozi, drugu i ne koristi...sad uskoro treba opet da pari pa se plasim za njega...koji je razlog sto koristi samo jednu nogu...inace noga je zdrava..... | |
| | | NebojsaB Član
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Thu 06 May 2010, 12:36 | |
| kanarinka mi je stara gocinu dana, ovo joj je prvo parenje i ležala je na jajima (3 komad) i za 3 dana (8.5.) se trebaju izleći, a danas (6.5.) od 7:30h kanarinka neće da leži na jajima, zašto, kao da se upalila, prekrivao sam kavez sa krpom da se smiri, pa ništa, pa sam stavio da gleda mužjaka, pa ponovo ništa, pa sam stavio mužjaka kod nje pa ona legne u gnjezdo i zove ga da se pari i on skoči na nju, i evo sada neće da leži, šta da radim juče (5.5.) su mi se izlegla 3 tića kod zelene kanarinke i da li da stavim ova jaja pod nju, a da kod bijele stavim u gnjezdo 3 lažna da li ima veze ako se izlegu ova 3 kod zelene koja već ima 3 tića, a stara su evo danas drugi dan ja ne vidim druge opcije, pa ako se smiri bijela ženka da onda vratim jaja pod nju HVALA UNAPRIJED | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Fri 07 May 2010, 02:21 | |
| Jedan od razloga mogu da budu i vaši. | |
| | | NebojsaB Član
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Sat 08 May 2010, 14:00 | |
| | |
| | | Zokbok988 Član
Број порука : 240 Join date : 05.01.2010
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Sat 08 May 2010, 15:55 | |
| | |
| | | jevca5 Član
Број порука : 122 Join date : 28.02.2010 Age : 55 Локација : Svrljig/Nis
| | | | NebojsaB Član
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... Mon 10 May 2010, 16:00 | |
| hvala druže uzeću ovo, nadam se da mi ponovo neće crknuti, jednom sam se opekao, pa ne bih volio ponovo. A kod nas nema veterinarskih apoteka, tako da ne znam gdje da nađem, jedino kod veterinara, a kod nas peljušaju ko ludi, ali vrijedi pokušati | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Problem sa kanarinkom.... | |
| |
| | | | Problem sa kanarinkom.... | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |