PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE

Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...

HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  Приступи  
Тражи

Display results as :

Rechercher Advanced Search
TAKMIČENJA
 https://pticefauneevrope.forumsc.net/t2064-topic#34861  pticefauneevrope.forumsc.net
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
Latest topics
» order dapoxetine usa
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptySat 13 Jan 2024, 03:22 by LiamynC

» finasteride lymph nodes
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyWed 22 Nov 2023, 18:03 by LiamynC

» buy priligy in malaysia
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyMon 20 Nov 2023, 06:16 by LiamynC

» buy dapoxetine 60 mg in india
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptySun 19 Nov 2023, 13:21 by LiamynC

» Pesma štiglića
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyThu 03 Aug 2023, 01:06 by Jovan0

» CD za školovanje bastarda na pesmu štiglića
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:43 by Milan

» KLIJAVO SEME za ishranu ptica
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:40 by Milan

» Prirodna ishrana Stiglica
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyThu 05 Jan 2023, 19:45 by Milan

» TIGRICE - Melopsittacus Undulatus
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyThu 05 Jan 2023, 01:23 by Milan

Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyWed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …

[ Full reading ]
Comments: 4
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyThu 29 May 2014, 14:19 by Milan
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.

Comments: 0
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptySat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA

U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u  Pirotu održan prvi seminar  za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
      Nakon donošenja …

[ Full reading ]
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptySat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da  je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
         Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …

[ Full reading ]
Comments: 1
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyFri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan
Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”

Димензије прстенова за обележавање птица и живине

2.00 mm Ružasta astrilda, …

[ Full reading ]
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptySat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …

[ Full reading ]
Comments: 51
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyMon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.

Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …

[ Full reading ]
Izdavanje RODOVNIKA za ptice
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyTue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan
Obaveštenje

На основу члана 9.  Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …

[ Full reading ]
Comments: 3
Plaćanje članarine udruženju
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyFri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan
Obave

Članarina za 2022 godinu je 1000 din  a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.

članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04

[ Full reading ]
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA
Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyFri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …

[ Full reading ]
Similar topics
Prijatelji foruma
 pticefauneevrope.forumsc.net  Serbian Biodiversity Portal
Moj ljubimac
Piroćanka Zoo Park KOKI!

Problem sa kanarinkom....

Go down 
+32
diskus
malaksalo
neno
Gost
luka77
Milic
alann
jevca5
Zokbok988
Nemanjavr
Ivica
NebojsaB
belobradi
popBL
lujo
Timbrado
majanole
Canary Martin
mladen djordjevic
GoranKS
pticar_amater
ivan83
mIlos_kg
Nikolasbc
ulicni hodac
Zika
ticar
Milan
Laza
sestoperac
Бане
Steva
36 posters
Иди на страну : Previous  1, 2, 3, 4  Next
АуторПорука
mladen djordjevic
Posetilac
Posetilac

Број порука : 1
Локација : Krusevac-Trmcare

Problem sa kanarinkom.... - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Imam kanarinku mladu iz prosle godine ovo joj je prvo parenje muzijak je gazi svaki dan vec 2 nedelje i ona nece da snese jaje el moze neko da mi pomogne da mi kaze sta da radim?javascript:emoticonp(':(')   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyWed 03 Mar 2010, 23:35

GoranKS ::
imam jedno pitanje. kanarinka mi lezi u gnezdo vec 3-4 dana i veci deo dana lezi u njemu, ali nikako da snese jaje. Sta je problem? Sta da radim?Pomozite confused confused confused
Sad Sad Sad
Назад на врх Go down
http://www.pticefauneevrope.com
Milan
Admin
Admin
Milan

Број порука : 4633
Локација : Pirot

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyThu 04 Mar 2010, 01:46

Šta se desilo u medjuvremenu da li je ptica snela jaje ?
Назад на врх Go down
Canary Martin
Član
Član
Canary Martin

Број порука : 57

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyThu 04 Mar 2010, 02:03

"Imam kanarinku mladu iz prosle godine ovo joj je prvo parenje muzijak je gazi svaki dan vec 2 nedelje i ona nece da snese jaje el moze neko da mi pomogne da mi kaze sta da radim? "

Jel moze neko odgovoriti na ovom pitanju jеr i meni se ovo desava??
Назад на врх Go down
GoranKS
Posetilac
Posetilac
GoranKS

Број порука : 13
Локација : Krusevac

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyThu 04 Mar 2010, 10:20

Milan ::
Šta se desilo u medjuvremenu da li je ptica snela jaje ?

Nije snela jaje,lezala je tako jos neki dan i ustala. Neznam da li nije jalova i nemoze da nosi jaja? Da li da joj pustim ponovo muzjaka ili je losa kanarinka?
Назад на врх Go down
majanole
Posetilac
Posetilac

Број порука : 27
Локација : Negotin

ПорукаНаслов: Nole-pocetnik SOS   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyThu 04 Mar 2010, 22:11

Hajde i ovde da se obratim za pomoc. Imam tri para, sva tri su prica za sebe i svaki ima svoje probleme.

I - par: zenka mi je odmah prihvatila muskog koji je malo stariji tj. ima nekih 5-6godina i ima problem sa vidom tj. nevidi vise tako dobro, ali sasvim solidno peva i kako takav odmah je smuvao zenku i naskocio dva-tri puta posle cea je zenka krenula da pravi gnezdo a onda je i snela 5 jajeta i zalegla po mome 19-20.02.2010.godine i lezi jos uvek na njima muski je sa njom i izuzetno se slazu, mislim da je sada vreme da se izlegnu ali eto danas nist.
Pitam dokle da ekam i da li je moguce da ce mi sva 5 jajeta biti mucak?

II - par: Zenka koja mi se prosle godine parila sa istim tim muskim sada nece jednostavno je nezaintresovana kako za njega tako i druge. Mozda je problem sto se je izmitarila pre nepunih mesec dana tj. pocetkom Februara, i sada se samo sauri i nakostresi povremeno se ceska ali isto tako zna da se uznemiri ponekad na pesmu kanarinca i redovno pos lanja materijal sa kaveza i razbaca ga po podu ali kad ih spojim nista jednostavno nezeli a onda se i muski solidarise i tako kao penzioneri, dok se sa drugim ubija od batine.
Pitam sta mi je ciniti sa njom i dali uopste da se nadam nekom parenju njihovom tj. dokle je zadnji rok za parenje?

III - par: Zenka me izludjuje jer se cudno ponasa, kada je sama na pesmu muzjaka se uznemiri i trazi ga po kavezu a i neretko i sama pevusi ne kao muski ali je skoro blizu muskom pocetniku, da li je to uopste zenka i kakva je. Slusajuci razne savete ja sam je spojio sa muskim dva puta i oba puta sam je odvojio jer su se nakon nekih sat-dva potukli, prvo se ljubakali i merkali a onda tuca. Posle sam ih ipak spoji i eto zajedno su vec peti dan, posto sam na poslu do 16h nevidim sta rade ali popdne su mirni tj. nema onakve tuce ali ni neke ljubavi tj. nikako da se spare i da zenka svije gnezdo i zatrpa ga jajima.
Pitam sta da radim sa njima, ima li tu neke nade ili ne?

Znam da sam mozda i pretrao sa pitanjima ali ludim sto ce mi proci sezona a ja nemam ni jedno leglo tj. i to jedno nikako da se izlegnu mladi, a tako bi voleo da mi se sva tri para spare ove sezone makar jednom i izvucem makar po jedno ptice od svakog para.

Pomagajte ako znate resenje ovih problema!!!!!

H v a l a d r u g a r i . . . .
Назад на врх Go down
Timbrado
Član
Član
Timbrado

Број порука : 114
Локација : Diseldorf-Sabac

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyFri 05 Mar 2010, 00:08

majanole ::
Hajde i ovde da se obratim za pomoc. Imam tri para, sva tri su prica za sebe i svaki ima svoje probleme.

I - par: zenka mi je odmah prihvatila muskog koji je malo stariji tj. ima nekih 5-6godina i ima problem sa vidom tj. nevidi vise tako dobro, ali sasvim solidno peva i kako takav odmah je smuvao zenku i naskocio dva-tri puta posle cea je zenka krenula da pravi gnezdo a onda je i snela 5 jajeta i zalegla po mome 19-20.02.2010.godine i lezi jos uvek na njima muski je sa njom i izuzetno se slazu, mislim da je sada vreme da se izlegnu ali eto danas nist.
Pitam dokle da ekam i da li je moguce da ce mi sva 5 jajeta biti mucak?

II - par: Zenka koja mi se prosle godine parila sa istim tim muskim sada nece jednostavno je nezaintresovana kako za njega tako i druge. Mozda je problem sto se je izmitarila pre nepunih mesec dana tj. pocetkom Februara, i sada se samo sauri i nakostresi povremeno se ceska ali isto tako zna da se uznemiri ponekad na pesmu kanarinca i redovno pos lanja materijal sa kaveza i razbaca ga po podu ali kad ih spojim nista jednostavno nezeli a onda se i muski solidarise i tako kao penzioneri, dok se sa drugim ubija od batine.
Pitam sta mi je ciniti sa njom i dali uopste da se nadam nekom parenju njihovom tj. dokle je zadnji rok za parenje?

III - par: Zenka me izludjuje jer se cudno ponasa, kada je sama na pesmu muzjaka se uznemiri i trazi ga po kavezu a i neretko i sama pevusi ne kao muski ali je skoro blizu muskom pocetniku, da li je to uopste zenka i kakva je. Slusajuci razne savete ja sam je spojio sa muskim dva puta i oba puta sam je odvojio jer su se nakon nekih sat-dva potukli, prvo se ljubakali i merkali a onda tuca. Posle sam ih ipak spoji i eto zajedno su vec peti dan, posto sam na poslu do 16h nevidim sta rade ali popdne su mirni tj. nema onakve tuce ali ni neke ljubavi tj. nikako da se spare i da zenka svije gnezdo i zatrpa ga jajima.
Pitam sta da radim sa njima, ima li tu neke nade ili ne?

Znam da sam mozda i pretrao sa pitanjima ali ludim sto ce mi proci sezona a ja nemam ni jedno leglo tj. i to jedno nikako da se izlegnu mladi, a tako bi voleo da mi se sva tri para spare ove sezone makar jednom i izvucem makar po jedno ptice od svakog para.

Pomagajte ako znate resenje ovih problema!!!!!

H v a l a d r u g a r i . . . .

1. Par: Verovatno su sva jaja mucak, ako 14. dan nema mladih onda su 100% mucak.

2. Par: Tek izmitarene ptice se ne pare. To sto je nakostresena i sto se cese, moguce da su neke vasi, ili nije u dobrom zdravstvenom stanju. Proveri to obavezno!!!

3. Par: Cim su se smirili, znaci da su se prilagodili. Ne diraj nista i sto manje ometanja.

Ne brini se nista, do kraja sezone imas jos 4 meseca. Samo polako, pravilno i sto vise strpljenja. Isplatice ti se videces!!!
Назад на врх Go down
http://www.timbradoespanol.12see.de
Canary Martin
Član
Član
Canary Martin

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyTue 09 Mar 2010, 00:48

Imam kanarinku mladu iz prosle godine ovo joj je prvo parenje muzijak je gazi svaki dan vec 2 nedelje i ona nece da snese jaje jel moze neko da mi pomogne da mi kaze sta da radim?
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyTue 09 Mar 2010, 01:32

Pitanje je koliko je stara, ako se ne varam ženke bi trebale da rade posle 8 og meseca, mada neki kažu i posle 6 og.
Назад на врх Go down
Canary Martin
Član
Član
Canary Martin

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyTue 09 Mar 2010, 01:42

Ona je starija,skoro jedna godina....
Назад на врх Go down
lujo
Član
Član

Број порука : 137

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyTue 09 Mar 2010, 07:15

Canary Martin ::
Ona je starija,skoro jedna godina....

doživila je neki stres ili je bolesna,na izgled i nemora biti.
Назад на врх Go down
majanole
Posetilac
Posetilac

Број порука : 27
Локација : Negotin

ПорукаНаслов: Nole-pocetnik SOS   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyWed 10 Mar 2010, 22:03

Izludecu, ove godine me stvarno neki maler prati, onaj par sto sam nekoliko puta spajao i razdvajao jer su se ludacki tukli, pre sedam dana kada sam ih spojio sinula je ljubav i toleracija a ubrzo je zenka pocela da pravi gnezdo, ja sam bio najsrecniji a sada ponor, tuga i ocaj...
Naime trebalo je vec ovih dana da izlegne prvo jaje a ona jok, a kada sam malo bolje zagledao danas vidim joj pozadi na dupetu opalo perije i nateklinu i kao da nemoze da snese jaje, pa sam je uhvatio i namazao joj to mesto maslinovim uljem sa kantarionom a onda pustio nazad.

Sta da radim, kako dajoj pomognem, da li da joj izvadim muskog koji je sa njom i nepravi problema bar ih ja nevidim, ali prvenstvenosta da radim sa njom?!

Drugi par sam ponovo spojio tj. onu zenku sto je do skora lezala na pet jajeta koja su bila mucak, i posto nece ni sa jednim drugim muskim ja sam je spojio ponovo sa onim sto nevidi bas dobro i odmah su u ljubavi bili ali me plasi da ni sada nece nista da uradi, sta da radim da ih ostavim pa ponovo pokusam ili da je spojim sa drugim iako ih ne prihvata?

Recite mi sta da radim??????
Назад на врх Go down
lujo
Član
Član

Број порука : 137

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyThu 11 Mar 2010, 07:29

majanole ::
Izludecu, ove godine me stvarno neki maler prati, onaj par sto sam nekoliko puta spajao i razdvajao jer su se ludacki tukli, pre sedam dana kada sam ih spojio sinula je ljubav i toleracija a ubrzo je zenka pocela da pravi gnezdo, ja sam bio najsrecniji a sada ponor, tuga i ocaj...
Naime trebalo je vec ovih dana da izlegne prvo jaje a ona jok, a kada sam malo bolje zagledao danas vidim joj pozadi na dupetu opalo perije i nateklinu i kao da nemoze da snese jaje, pa sam je uhvatio i namazao joj to mesto maslinovim uljem sa kantarionom a onda pustio nazad.

Sta da radim, kako dajoj pomognem, da li da joj izvadim muskog koji je sa njom i nepravi problema bar ih ja nevidim, ali prvenstvenosta da radim sa njom?!

Drugi par sam ponovo spojio tj. onu zenku sto je do skora lezala na pet jajeta koja su bila mucak, i posto nece ni sa jednim drugim muskim ja sam je spojio ponovo sa onim sto nevidi bas dobro i odmah su u ljubavi bili ali me plasi da ni sada nece nista da uradi, sta da radim da ih ostavim pa ponovo pokusam ili da je spojim sa drugim iako ih ne prihvata?

Recite mi sta da radim??????

nemoj ti nju dirati,ako izgleda normalno snijet če jaje sama,danas sutra,ali ako je nakostrješena to je več drugo.
Назад на врх Go down
popBL
Član
Član
popBL

Број порука : 170
Локација : Banja Luka

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyThu 11 Mar 2010, 14:38

MOJ TI JE PRIJEDLOG DA UZMES KANARINKU U RUKU I NAMAZES JOJ LAGANO ANALNI OTVOR SA ULJEM ILI SVINJSKOM MASTI. TO SE PROSLE GODINE DESILO KOD JEDNE MOJE KANARINKE KOJA JE BILA MLADA A JA JE UPARIO SA KANARINCEM . MUCILA SE PAR DANA,JA NISAM NISTA PREDUZIMAO A ONA JE SNJELA JAJE TRI PUTA VECE OD NORMALNOG,KAD GA JE SNJELA RAZVALILA JE SAV ANALNI OTVOR I CRIJEVO JE VIRILO,KRVARILA I JA SAM JE MORAO UBITI DA SE NE PATI. ZNACI SLOBODNO JE DOLE NAMAZI I IZMASIRAJ DA SE NEDAJ BOZE NE PONOVI SLUCAJ KAO KOD MOJE KANARINKE.
Назад на врх Go down
belobradi
Zaslužni član
Zaslužni član
belobradi

Број порука : 441
Локација : Leskovac

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyWed 14 Apr 2010, 18:04

Imam problem sa kanarinkom, javlja se "skripavim" ( promuklim glasom ), jednu nogu drzi uz sebe ( dok stoji na precki ), primetio sam da u zadnje vreme slabije jede i ima izmet svetlije sadrzine ( nije redak ). Sta mi je ciniti? Unapred HVALA!
Назад на врх Go down
NebojsaB
Član
Član
NebojsaB

Број порука : 145
Локација : Trebinje, RS, BiH

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyWed 14 Apr 2010, 20:42

koliko je stara ženka, jesi li je duže vremena pario sa nekim kanarincem sa kojim je bila u dobrom odnosu, tj da sus e sviđali jedno drugome (pa ti njega više nema)? jer može se desiti da tuguje za njim, to je meni jednom bilo, i morao sam vratiti kanarinca, tj otkupio sam ga Embarassed pa sam ih ostavio zajedno sve dok je ona bila plodna, tj dok se nije iznosala
Назад на врх Go down
belobradi
Zaslužni član
Zaslužni član
belobradi

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyWed 14 Apr 2010, 22:41

NebojsaB ::
koliko je stara ženka, jesi li je duže vremena pario sa nekim kanarincem sa kojim je bila u dobrom odnosu, tj da sus e sviđali jedno drugome (pa ti njega više nema)? jer može se desiti da tuguje za njim, to je meni jednom bilo, i morao sam vratiti kanarinca, tj otkupio sam ga Embarassed pa sam ih ostavio zajedno sve dok je ona bila plodna, tj dok se nije iznosala

Kanarinka je mlada i dosad nije parena! Neutral
Назад на врх Go down
Ivica
Član
Član
Ivica

Број порука : 76
Локација : Skopje

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyWed 14 Apr 2010, 22:53

belobradi ::
Imam problem sa kanarinkom, javlja se "skripavim" ( promuklim glasom ), jednu nogu drzi uz sebe ( dok stoji na precki ), primetio sam da u zadnje vreme slabije jede i ima izmet svetlije sadrzine ( nije redak ). Sta mi je ciniti? Unapred HVALA!

To sto stoji na jednoj nozi je znak zdrave ptice. A za ono skripanje probaj sa enrocinom 10%. 25 kapi na litar vode 5 dana.
Pozdrav i sa srecom!
Назад на врх Go down
belobradi
Zaslužni član
Zaslužni član
belobradi

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyWed 14 Apr 2010, 23:23

Ivica ::

To sto stoji na jednoj nozi je znak zdrave ptice. A za ono skripanje probaj sa enrocinom 10%. 25 kapi na litar vode 5 dana.
Pozdrav i sa srecom!

Hvala! cheers
Назад на врх Go down
Nemanjavr
Posetilac
Posetilac

Број порука : 4
Локација : Vranje

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyThu 15 Apr 2010, 22:22

i kod mog se kanarinca to desava...stoji na jednoj nozi, drugu i ne koristi...sad uskoro treba opet da pari pa se plasim za njega...koji je razlog sto koristi samo jednu nogu...inace noga je zdrava.....
Назад на врх Go down
NebojsaB
Član
Član
NebojsaB

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyThu 06 May 2010, 12:36

kanarinka mi je stara gocinu dana, ovo joj je prvo parenje i ležala je na jajima (3 komad) i za 3 dana (8.5.) se trebaju izleći, a danas (6.5.) od 7:30h kanarinka neće da leži na jajima, zašto, kao da se upalila, prekrivao sam kavez sa krpom da se smiri, pa ništa, pa sam stavio da gleda mužjaka, pa ponovo ništa, pa sam stavio mužjaka kod nje pa ona legne u gnjezdo i zove ga da se pari i on skoči na nju, i evo sada neće da leži, šta da radim Question Question Question

juče (5.5.) su mi se izlegla 3 tića kod zelene kanarinke i da li da stavim ova jaja pod nju, a da kod bijele stavim u gnjezdo 3 lažna Question Question Question da li ima veze ako se izlegu ova 3 kod zelene koja već ima 3 tića, a stara su evo danas drugi dan Question Question Question ja ne vidim druge opcije, pa ako se smiri bijela ženka da onda vratim jaja pod nju Exclamation Exclamation Exclamation Question Question Question

HVALA UNAPRIJED
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyFri 07 May 2010, 02:21

Jedan od razloga mogu da budu i vaši.
Назад на врх Go down
NebojsaB
Član
Član
NebojsaB

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptySat 08 May 2010, 14:00

ČIME DA JE POPRSKAM Question Question Question PRIJE 3 GODINE SAM IMAO ODLIČNA 3 PARA KANARINACA I TAKO SAM IH POPRSKAO SA NEKIM SPREJEM ITALIJANSKIM, I SUTRI DAN MI POCRKALI SVI I REKAO SAM DA VIŠE NIKADA NEĆU NIŠTA DA KORISTIM, BILO ŠTA OD HEMIKALIJA BILO ANALNO ILI POVRŠINSKI, JEDINO ŠTO IM STAVLJAM JE KADA SA VODOM I KUPAJU SE, ŠTA VI PREDLAŽETE, ALI DA JE PROVJERENO Question Question Question Exclamation Exclamation Exclamation
Назад на врх Go down
Zokbok988
Član
Član

Број порука : 240

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptySat 08 May 2010, 15:55

NIKADA NEĆU NIŠTA DA KORISTIM, BILO ŠTA OD HEMIKALIJA BILO ANALNO ILI POVRŠINSKI,

Analno lol! lol! lol! lol! lol! lol!

Udji u veterinarsku apoteku i trazi nesto protiv pticijih vasi i kaze da ti treba za kanarince ! U Srbiji imamo Avisan , moze da posluzi , a tamo kod vas ne znam dal ga ima.
Назад на врх Go down
jevca5
Član
Član
jevca5

Број порука : 122
Локација : Svrljig/Nis

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptySat 08 May 2010, 20:20

Zokbok988 ::
NIKADA NEĆU NIŠTA DA KORISTIM, BILO ŠTA OD HEMIKALIJA BILO ANALNO ILI POVRŠINSKI,

Analno lol! lol! lol! lol! lol! lol!

Udji u veterinarsku apoteku i trazi nesto protiv pticijih vasi i kaze da ti treba za kanarince ! U Srbiji imamo Avisan , moze da posluzi , a tamo kod vas ne znam dal ga ima.
vodi racuna sa avisanom . nemoj da ih prskas po glavi(zastiti im glave kad ih prskas).
ja koristim:permagadin c,on im uopste ne smeta moze cak i da ga piju.
a koristim i supitoks (on je namenjen za ljudske vasi) isto ne smeta pticama.
pozdrav od jevca.
Назад на врх Go down
NebojsaB
Član
Član
NebojsaB

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 EmptyMon 10 May 2010, 16:00

hvala druže uzeću ovo, nadam se da mi ponovo neće crknuti, jednom sam se opekao, pa ne bih volio ponovo. A kod nas nema veterinarskih apoteka, tako da ne znam gdje da nađem, jedino kod veterinara, a kod nas peljušaju ko ludi, ali vrijedi pokušati
Назад на врх Go down
Sponsored content

ПорукаНаслов: Re: Problem sa kanarinkom....   Problem sa kanarinkom.... - Page 2 Empty

Назад на врх Go down

Problem sa kanarinkom....
Назад на врх 
Страна 2 of 4Иди на страну : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Problem sa zebama
» TIGRICE - Melopsittacus Undulatus
» Stiglic- problem