| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Priprema za razmnozavanje | |
|
+75Drogba Deki1 Alek 69 Sasa-Kg penzioner suljaga pedjacure belobradi SvabaLe sumskivardarac Mile pticar PetarMakce Corma sasaznas IVANCO trnar crnitica korbach Ninoslav84 nikolaleskovac ogic doctor 1 drvetmed dalibor vasic ljubapn bondža1 bili luka pericaa lanmiihtm malilovac Luka Perica lakiso ivan83 blackhunter goran70 markojunior Fikus voja_ilic Zokbok988 farmacy Ivica lujo boris Timbrado alann majanole kumca pticar_amater GoranKS budisic grga Canary Martin Ivan_Nish goran79 kima GORAN979 ulicni hodac Danijelvr novaksin Laza alexandar Zika IgorSO pticar nis Gost Бане milos0205 batostanisic sestoperac Steva gost1 BOCKA Milan ticar sasha 79 posters | |
Аутор | Порука |
---|
SvabaLe Član
Број порука : 34 Join date : 09.01.2014 Age : 48 Локација : Bratmilovce,Leskovac
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 30 Jan 2014, 16:57 | |
| Bane,ne lezi jos,tek pola gnezda namotala.A muzjaka pusta na skok,zato sto imam jos dve zenke. | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 30 Jan 2014, 18:40 | |
| - SvabaLe ::
- Bane,ne lezi jos,tek pola gnezda namotala.A muzjaka pusta na skok,zato sto imam jos dve zenke.
onda nemoj da ih drzis zajedno,snece ona jaje za koji dan,kad snese trece nemoj vise da ga drzis sa njom,dovoljno je bice jaja plodna...i polako,nemoj da zuris,nemoj da stalno zavirujes u gnezda,izlece se mladi,bice sve ok... | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 30 Jan 2014, 18:42 | |
| Srdjane kad si poceo da gajis kanarince?ja ih gajim od detinjsttva ali tek pre desetak godina sam poceo da ih razmnozavam i krenulo je ludilo | |
| | | SvabaLe Član
Број порука : 34 Join date : 09.01.2014 Age : 48 Локација : Bratmilovce,Leskovac
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 30 Jan 2014, 19:11 | |
| - Бане ::
- Srdjane kad si poceo da gajis kanarince?ja ih gajim od detinjsttva ali tek pre desetak godina sam poceo da ih razmnozavam i krenulo je ludilo
Super.:-)Ma ja tek od prosle godine,stiglane i kanarince,imam jednog bastarda.Ja cuvam ribice 20 godina,al’ tek sad mi nesto puklo s’ ovim pticama!:-)Imam drugove kohi cuvaju ptice dugo,pa i sa njima razgovaram,al me i ovde interesuje da cujem misljenja drugih. | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 30 Jan 2014, 21:31 | |
| [quote="SvabaLe"] - Бане ::
- Srdjane kad si poceo da gajis kanarince?ja ih gajim od detinjsttva ali tek pre desetak godina sam poceo da ih razmnozavam i krenulo je ludilo
Super.:-)Ma ja tek od prosle godine,stiglane i kanarince,imam jednog bastarda.Ja cuvam ribice 20 godina,al’ tek sad mi nesto puklo s’ ovim pticama!:-)Imam drugove kohi cuvaju ptice dugo,pa i sa njima razgovaram,al me i ovde interesuje da cujem misljenja drugih.[/quot gajis sigurno ciklide | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 31 Jan 2014, 18:34 | |
| Ma jok,ja to za moju dusu,skalare u jednom,u drugom zivorotke. | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 31 Jan 2014, 21:40 | |
| | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 31 Jan 2014, 22:21 | |
- Srdjane jel snela jaje?
Nista jos Bane. Opet rasturila,pa namotala danas gnezdo,sad i muzjak ne peva,ja ga pustio juce s njom-nista.Videcemo,nerviram se samo da ja nesto ne zeznem,ostalo kako Bog da. | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 31 Jan 2014, 23:10 | |
| da nije muzjak rasturio gnezdo?vidi dal joj nisu nokti dugacki pa sa noktima zakaci gnezdo i izvuce napolje... | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 31 Jan 2014, 23:19 | |
- da nije muzjak rasturio gnezdo?vidi dal joj nisu nokti dugacki pa sa noktima zakaci gnezdo i izvuce napolje...
Muzjak nije,a za nokte cu sad da vidim,mada ne verujem. | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 31 Jan 2014, 23:45 | |
| Nisu nokti u pitanju,najverovatnije da nije uspelo parenje onih tri dana,nemoguce da ne snese jaje 8 dan od zadnjeg parenja?!Pusticu je da napravi gnezdo,pa cu ponovo muzjaka na skok.Kako ide kod tebe Bane?Koliko imas mladih? | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 31 Jan 2014, 23:54 | |
| malo,samo 5...podbcili su mi lipohrom mozaik...bice uskoro sve ok pa cu staviti slike.... | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sat 01 Feb 2014, 12:34 | |
| Dobro,nije lose. Sledeca tura bice 10. | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sat 01 Feb 2014, 15:06 | |
| | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sat 01 Feb 2014, 15:26 | |
| | |
| | | Sasa-Kg Posetilac
Број порука : 4 Join date : 07.01.2014 Age : 44 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 06 Feb 2014, 19:21 | |
| Zbog cega kanarinka ne ulazi u parilicu tj gnezdo nego po ceo dan nosi materijal u kljunu po kavezu??????? pomoc neka....... | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 06 Feb 2014, 23:30 | |
| - Sasa-Kg ::
- Zbog cega kanarinka ne ulazi u parilicu tj gnezdo nego po ceo dan nosi materijal u kljunu po kavezu??????? pomoc neka.......
probaj da joj ponudis jos jedno gnezdo na nekom drugom mestu... | |
| | | Sasa-Kg Posetilac
Број порука : 4 Join date : 07.01.2014 Age : 44 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 07 Feb 2014, 15:44 | |
- Sasa-Kg ::
- Zbog cega kanarinka ne ulazi u parilicu tj gnezdo nego po ceo dan nosi materijal u kljunu po kavezu??????? pomoc neka.......
probaj da joj ponudis jos jedno gnezdo na nekom drugom mestu... O tome sam i ja razmisljao......hvala u svakom slucaju | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sat 08 Feb 2014, 13:59 | |
- Srdjane jel snela jaje?
Bane,evo jutros prvo! Nadam se da ce ih biti jos,i da ce sve biti OK.Samo mi kazi za E vitamin,da im ne dajem vise sad,i kad ponovo da im dajem?Muzjaka cu da odvojim kad snese trece.Pozdrav. | |
| | | sasaznas Član
Број порука : 154 Join date : 14.08.2009 Age : 54 Локација : Bijeljina RS BiH
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sat 08 Feb 2014, 20:03 | |
| nemoj da dajes vise vitamin e ,kad odvojis muzijaka od zenke daj musvaka tri cetri dana jaje i to se ga drzati usiljenog dok zatreba tj. ako ga paris sa istom zenkom trbati ce ti za nkih 25 do 30 dana da krene ponovo u parenje
| |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sat 08 Feb 2014, 20:19 | |
| OK.A kazi mi,zenki dajem samo seme,nista drugo? | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sat 08 Feb 2014, 23:37 | |
| - SvabaLe ::
- OK.A kazi mi,zenki dajem samo seme,nista drugo?
seme i vodu nemoj da zaboravis | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sat 08 Feb 2014, 23:44 | |
- SvabaLe ::
- OK.A kazi mi,zenki dajem samo seme,nista drugo?
seme i vodu nemoj da zaboravis Xaxaaxa... Voda ima,za ostalo cemo videti. Znaci nista sem toga.A kazi mi kad da pocnem ponovo sa jajcanom i E vitaminom? | |
| | | Alek 69 Posetilac
Број порука : 17 Join date : 08.02.2014 Age : 43 Локација : Nis
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sun 09 Feb 2014, 01:19 | |
| Pozdrav drugari. Ja sam Aleksandar i iz Nisa sam. Nov sam i na forumu,a i ovako.Mozda budem malo naporan,izvinite unapred. Imam jedan par kanarinaca koje sam bio upario,ali bezuspesno,tj sa losim ishodom. Jaja su bila neoplodjena. Muzjak je provereno star oko 10-11 meseci,a zenka oko godinu dana. Posto sam nju kupio,moram da verujem da je tako. Pripremao sam ih sve po propisu,i vremenu trajanja. spojio sam ih kada je zenka bila pocela da pravi gnezdo,i od tada je muzjak bio prestao da peva,samo onako cvrcne ponekad. Posle nekih nedelju dana,bas su prihvatili jedno drugo i bili su nerazdvojni,ali muzjak nikako da peva,a ona da cucne. Mislim da on nije bio dovoljno spreman. onda sam jednom,slucajno pustio njegovu pesmu,koju sam imao snimljenu,i ona cucne a on skoci. i tako je bilo par dana,e onda je posle i bez moje "pomoci" skakao. posle 5-6 dana od prvog skoka snela je jaje. Pa sledecih 4 dana snela je jos 3. I nije prestajala da lezi na njima. Samo ponekada da jede,ali na minut najduze. Muzjaka nisam vadio,slagali se extra,cak je i jurio da se sto pre vrati u gnezdo kada ustane. i posle nekih 17-18 dana neprekidnog lezanja,NISTA. Razdvojio sam ih,rasturio gnezdo,izvadio jaja. razbio sam jedno,cisto da proverim,i nije bilo oplodjeno. Bili su odvojeni da se i ne cuju na jedan dan,i bas su se trazili,a sada su blizu,ali se ne vide. Na svaki njegov zvuk,ona se oglasi,i obrnuto. On i dalje bas retko peva,ili bas kratko. Stavio sam im ferti vit,jajcanu dajem jednom dnevno,jer bih hteo ponovo da ih parim.Posle jednog dana tako,jutros sam joj ubacio gnezdo,spoljasnje,i ponudio materijal...videcemo sta ce biti. Imate li neku ideju sta moze biti problem prvog puta,i koliko da cekam? Da li da ih spajam ako zenka pocne da pravi gnezdo,ili da ipak cekam dok se on bas ne raspeva? Malo znanja,ali jaka volja i zelja. Hvala na strpljenju. | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sun 09 Feb 2014, 01:33 | |
| I ja sam imao slicnih problema,on slabo peva,a zenka je namotala gnezdo,ali sm izgubio zivce i pustio ih zajedno.Posle nekoliko dana su se uparili,i jutros je snela prvo jaje.Tako da ti je moj savet da ih pustis zajedno,i bice sve kako treba.Ako si vec ispostovao to da si muzjaka spremao duze od zenke?Ako nisi,mozda je to problem kod prve ture,pa su jaja neplodna. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje | |
| |
| | | | Priprema za razmnozavanje | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |