| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Priprema za razmnozavanje | |
|
+75Drogba Deki1 Alek 69 Sasa-Kg penzioner suljaga pedjacure belobradi SvabaLe sumskivardarac Mile pticar PetarMakce Corma sasaznas IVANCO trnar crnitica korbach Ninoslav84 nikolaleskovac ogic doctor 1 drvetmed dalibor vasic ljubapn bondža1 bili luka pericaa lanmiihtm malilovac Luka Perica lakiso ivan83 blackhunter goran70 markojunior Fikus voja_ilic Zokbok988 farmacy Ivica lujo boris Timbrado alann majanole kumca pticar_amater GoranKS budisic grga Canary Martin Ivan_Nish goran79 kima GORAN979 ulicni hodac Danijelvr novaksin Laza alexandar Zika IgorSO pticar nis Gost Бане milos0205 batostanisic sestoperac Steva gost1 BOCKA Milan ticar sasha 79 posters | |
Аутор | Порука |
---|
sasha Član
Број порука : 216 Join date : 06.03.2009 Age : 32 Локација : Srbija
| Наслов: Priprema za razmnozavanje Tue 17 Mar 2009, 00:12 | |
|
Последњи пут изменио Sasha дана Sat 11 Apr 2009, 23:02. изменио укупно 2 пута. | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Tue 17 Mar 2009, 04:49 | |
| 1-ptice se ne karotiniraju prije parenja,jedino crvenim lipokromnim se daje jaje sa karotinom,radi bojanja mladih u jaju. 2-jajačana smijesa se daje za pripremu parenja i daje se sve dok kanarinka ne snese prvo jaje. 3-dan,tj svijetlo se postepeno diže do maximum 14 sati,tj po 30 min tjedno, 4-ptice se mitare u jesen a pare u proljeće. 5-ptice ne moraš približavati ni udaljavati,dovoljno je da se ne vide,iako kod mene sve kanarinke vide sve mužijake, 6-kanarinci su spremni na parenje kad pucaju od pjesme a kanarinke kad počmu praviti gnijezdo. 7-ptići se izlegu od 12 do 14 dana. ZNAČI MALO BOLJE SE UHVATI | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Tue 17 Mar 2009, 11:14 | |
| I ja praktikujem da pre nego što krenem sa parenjem stavim ptice kavez do kavez da se priviknu jedna na drugu i kod kanarinaca i kod bastardiranja. Što se karotina tiče dajem ga uvek sa mekom hranom pošto ne radim izložbee ptice već mi je bitno da ptica bude lepa na oko kupcu, meku hranu dajem najduže jedan dan pre izleganja mladih kad par dana ostajem na semenskoj hrani a posle opet dodajem meku hranu. | |
| | | BOCKA Član
Број порука : 298 Join date : 03.03.2009 Age : 77 Локација : Skoplje
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Tue 17 Mar 2009, 14:06 | |
| Moje iskustvo za hranenje mladih je takvo da sam ranije sam pravio hranu, ove godine dajem CD gotovu hranu i to za crvene i žute kanarince, međutim oduvek praktikujem da imam pune tri hranilice i to jedna sa mešanog semena i jednu sa pjeskom i ljuspe od jaje, Često stvljam i klijano seme. Kanarija uvek uzima od sve hranilice i hrani podmlatka. | |
| | | sasha Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Tue 17 Mar 2009, 16:11 | |
| | |
| | | gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Mon 06 Apr 2009, 18:43 | |
| ljudi, sta da radim, kanarinka i kanarinac su se do sada videli kavez do kaveza i nista on nije hteo da peva, a ona ne reaguje na gnezdo, nosi materjal u kjunu i baci ga na pod, a jutros sam joj stavio gnezdo. pre pet minute sam ih pregradio rapirom da se nevide i on je odmah poceo da peva a ona cucne, dize rep i siri krila. dali da ih spajam s`obzirom da ona u gnezdo nije ni usla. | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Mon 06 Apr 2009, 21:36 | |
| Pustaj ga kod nje obavezno! Napravice ona gnezdo cim se budu parili. | |
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Mon 06 Apr 2009, 22:41 | |
| - Steva ::
- Pustaj ga kod nje obavezno! Napravice ona gnezdo cim se budu parili.
a sta mislis dali da joj ponudim jos jedno gnezdo ono plasticno sto se kaci na zice, mozda je do gnezda da joj se ne svidja? | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Mon 06 Apr 2009, 23:12 | |
| Pa mislim da nema potrebe... mada ako bas hoces, probaj, pa vidi koje joj se vise svidja. | |
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Mon 06 Apr 2009, 23:16 | |
| - Steva ::
- Pa mislim da nema potrebe... mada ako bas hoces, probaj, pa vidi koje joj se vise svidja.
ok ponudicu joj i gnezdo i frajera. pozz | |
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Wed 08 Apr 2009, 18:15 | |
| ljudi, verovali ili ne, stavio sam ono unutrasnje gnezdo u kavez i za dan je napravila ``postelju``. jos malo pa je zavrsila, mada ja i neznam kad je gotovo gnezdo. Mogo bi mi to neko reci. Znaci da je ipak bilo gnezdo u pitanju, a zasto nemam pojma.
dali da sada pustim muzjaka ili da cekam do sutra?
i jos jedno pitanje
moze li se preterati sa maslackom i jabukom posto im ja dajem a oni jedu ko ludi?. | |
| | | BOCKA Član
Број порука : 298 Join date : 03.03.2009 Age : 77 Локација : Skoplje
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Wed 08 Apr 2009, 19:53 | |
| Ajde spajaj ptice i bice sve ok | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Wed 08 Apr 2009, 21:13 | |
| - DonMiki ::
moze li se preterati sa maslackom i jabukom posto im ja dajem a oni jedu ko ludi?. batali JOJ maslacak i jabuku,pojacaj kuvano jaje ili jajcanu oboma | |
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Wed 08 Apr 2009, 21:54 | |
| batali JOJ maslacak i jabuku,pojacaj kuvano jaje ili jajcanu oboma[/quote]
dajem im jajcanu kupovnu. i cist niger.
jel im to dovoljno? | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 09 Apr 2009, 22:01 | |
- batali JOJ maslacak i jabuku,pojacaj kuvano jaje ili jajcanu oboma
dajem im jajcanu kupovnu. i cist niger. jel im to dovoljno?[/quote] kako mislis cist niger ? moras im davati kanarinsku hranu, a niger samo kao dodatak i ja ga vise nebih davao kanarinki. | |
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 09 Apr 2009, 22:13 | |
| naravno kanarinsku hranu, ali u posebnu malu cinijicu za vitamine dajem im cist niger.
dajem im i listove zelene salate i spanaca.
znaci da izbacim niger? | |
| | | sestoperac Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 10 Apr 2009, 21:44 | |
- naravno kanarinsku hranu, ali u posebnu malu cinijicu za vitamine dajem im cist niger.
dajem im i listove zelene salate i spanaca.
znaci da izbacim niger? e ovako, ovo je moj savjet: - niger od sad davaj samo muzijaku -zelenis od sad samo muzijaku, ako je kupovna salata i spanac pokusaj da to zamjenis malackom -kanarinsko sjeme + jajcana dajes kanarinki, jajcanu ukidas kad snese jaje, muzijaku uvijek -ne smije da hvali : freska voda, minerali (sipina kost) -kanarinku ne cackaj mnogo -drzi joj muzijaka dok ne snese prvo-drugo jaje (neko ga drzi do cetvrtog) -ako priprema gnijezdo savi joj materijal od jutane vrece -kad pocne da snosi jaja, vadi ih i mijenjaj laznim, na cetvrto je nalezi -klijavo sjeme nema potrebe da dajes dok se ne izlegu mladi | |
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 10 Apr 2009, 23:49 | |
| brate, ptice su vec spojene u isti kavez i vec je doslo do parenja, tako da je nemoguce dati muzjaku a zenki ne.
kako cu onda, sta sad?
SALATU UZIMAM OD DRUGARA KOJI SADI ZA SEBE I NE PRSKA
gnezdo je vec zavrsili, svakog dana cekam jaje.
spojio sam ih ovo je treci dan. | |
| | | sasha Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sat 11 Apr 2009, 00:00 | |
| ja mislim da je salata suvisha uz ovako dobro prolece gde ima maslacka u izoblilju | |
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sat 11 Apr 2009, 13:04 | |
| Da vas obavestim,
jutros sam dobio prvo jaje, presrecan sam, jos samo molim Boga da sve bude u redu i da budu plodna,
jaje sam zamenio plasticnim klikerom,
idemo dalje | |
| | | batostanisic Član
Број порука : 82 Join date : 17.03.2009 Age : 51 Локација : podgorica
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sat 11 Apr 2009, 20:54 | |
| aj sa srecom pa da bude PETARDA i to sve plodna | |
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sat 11 Apr 2009, 21:31 | |
| HVALA BRATE,
trebace mi sreca.
i tebi puno srece. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sat 11 Apr 2009, 22:54 | |
| - batostanisic ::
- aj sa srecom pa da bude PETARDA i to sve plodna
Ma neka budu šest!!!!!! | |
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Mon 13 Apr 2009, 16:24 | |
| treci dan trece jaje, sutra kada snese cetvrto vracam ova tri.
hvala milane i batostanisic na lepim zeljama.
E pitanje je da li da odvojim muzjaka ili ne? | |
| | | batostanisic Član
Број порука : 82 Join date : 17.03.2009 Age : 51 Локација : podgorica
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Mon 13 Apr 2009, 17:20 | |
| ma odvajaj ne treba joj nista sad | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje | |
| |
| | | | Priprema za razmnozavanje | |
|
Similar topics | |
|