| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Priprema za razmnozavanje | |
|
+75Drogba Deki1 Alek 69 Sasa-Kg penzioner suljaga pedjacure belobradi SvabaLe sumskivardarac Mile pticar PetarMakce Corma sasaznas IVANCO trnar crnitica korbach Ninoslav84 nikolaleskovac ogic doctor 1 drvetmed dalibor vasic ljubapn bondža1 bili luka pericaa lanmiihtm malilovac Luka Perica lakiso ivan83 blackhunter goran70 markojunior Fikus voja_ilic Zokbok988 farmacy Ivica lujo boris Timbrado alann majanole kumca pticar_amater GoranKS budisic grga Canary Martin Ivan_Nish goran79 kima GORAN979 ulicni hodac Danijelvr novaksin Laza alexandar Zika IgorSO pticar nis Gost Бане milos0205 batostanisic sestoperac Steva gost1 BOCKA Milan ticar sasha 79 posters | |
Аутор | Порука |
---|
ulicni hodac Član
Број порука : 170 Join date : 06.10.2009 Age : 50 Локација : Pozarevac
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 06 Dec 2013, 17:30 | |
| - Mile pticar ::
- Odlicne dimenzije druze,ja sam ugovorio da mi Vardarac uradi parilice slicnih dimenzija..jer mi je lakse zbog transporta.
Reci mi ove nozice na regalima su fiksirane ili ne ? Da, to su one stelujuce klasicne nozice, njih sam kasnije sam dodao da ne bi stajao na podu | |
| | | SvabaLe Član
Број порука : 34 Join date : 09.01.2014 Age : 48 Локација : Bratmilovce,Leskovac
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 09 Jan 2014, 22:37 | |
| Pozdrav,ja sad prvi put pokusavam da izvedem kanarince,citao sam skoro sve na forumu.Imam jednog muzjaka i tri zenke,pa me interesuje kako da ih uparim?Koliko sme da se zadrzava muzjak kod jedne zenke?Hvala unapred. | |
| | | SvabaLe Član
Број порука : 34 Join date : 09.01.2014 Age : 48 Локација : Bratmilovce,Leskovac
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 09 Jan 2014, 22:51 | |
| Sve pripreme sam vec odradio,vec devet dana ih silim.Jel‘ trebam da muzjaka pustam samo na skok? | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 10 Jan 2014, 01:47 | |
| ubaci gnezda i materjal i koja počne prva da pravi ubaci joj mužjaka, a onda posle 3 jajeta prebaci kod sledeće i tako 4 puta najviše
| |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 10 Jan 2014, 03:20 | |
| Znaci muzjak u kavezu,sve dok ona ne snese tri jaja?A ako u medjuvremenu ove dve pocnu da prave?Nije problem da cekaju par dana? | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 10 Jan 2014, 03:23 | |
| A na sta tacno mislis,kada kazes 4 puta najvise? | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 10 Jan 2014, 11:06 | |
| Mislim da ne treba da trošiš mnogo mužjaka | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Wed 15 Jan 2014, 23:32 | |
| Zamitile su mi se kanarinke!Koliko im treba sada da budu opet spremne za parenje?I da li da nastavim sa silenjem,ili da prestanem dok se ne izmite? | |
| | | belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 16 Jan 2014, 23:11 | |
| - SvabaLe ::
- Zamitile su mi se kanarinke!Koliko im treba sada da budu opet spremne za parenje?I da li da nastavim sa silenjem,ili da prestanem dok se ne izmite?
Svabo naredna 1-2 meseca zaboravi na parenje posto su ti se ptice zamitile. Moras da nadjes razlog zbog cega su se zamitile i da resis taj problem. Dok se mite daj im neki multivitamin u vodi za pice ( recimo Oropharma Mutavit ) i stavi im da se kupaju ( u litar vode 1 kafena kasicica jabukovo sirce ). Pozz | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 16 Jan 2014, 23:27 | |
| A kazi mi za ishranu?Uobicajena,bez jajcane? | |
| | | ulicni hodac Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 17 Jan 2014, 21:33 | |
- A kazi mi za ishranu?Uobicajena,bez jajcane?
Dodaj malo krastavca u ishranu, ubrzace proces. Ja praktikujem da skroz oljustim krastavac i tako sprecim da se ptice otruju pesticidima kojih ima u kori. | |
| | | ulicni hodac Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Fri 17 Jan 2014, 21:47 | |
| Mnogi od nas kod pojedininih parova posle treceg, cetvrtog jajeta odvajaju muzjaka od zenke. Razlog moze biti agresivnost muzjaka i ometanje zenke u lezanju na jajima ili manji broj muzjaka u odnosu na broj zenki u maticnom jatu. Postavlja se pitanje kada, tj. u koje doba dana to uraditi. Moje iskustvo od ove godine govori da je vecernji termin kada je zenka u gnezdu a svetlo vec ugaseno ili priguseno daleko najbolji dok je odvajanje muzjaka u toku dana gotovo po pravilu uzrokovalo i ustajanje zenke sa jaja. Voleo bih da cujem i druga iskustva. | |
| | | pedjacure Član
Број порука : 153 Join date : 04.02.2011 Age : 48 Локација : Nis
| | | | suljaga Član
Број порука : 179 Join date : 04.10.2009 Локација : krusevac
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Sun 19 Jan 2014, 03:10 | |
| Ona je vec usiljena cim je snela jaja, verovatno je ovo toplo vreme ucinilo svoje. Spremi joj muzjaka koji je vec usiljen, ostalo verovatno znas. | |
| | | pedjacure Član
Број порука : 153 Join date : 04.02.2011 Age : 48 Локација : Nis
| | | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 23 Jan 2014, 21:18 | |
| Jedna kanarinka,pusta muzjaka da je gazi vec treci dan,a ne mota gnezdo?S'tim,da ovog treceg dana ga pustila samo jednom.Sve je to normalno,ili? | |
| | | penzioner Posetilac
Број порука : 17 Join date : 24.12.2013 Age : 75 Локација : Doljane,Krusevac
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Mon 27 Jan 2014, 17:47 | |
| Nema nikakvih problema , nece ona odmah da pocne da svija gnezdo, jer od gazenja mora da prodje jedan izvestan period . | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Mon 27 Jan 2014, 18:01 | |
| Sedmi dan otkako je nagazio prvi put,jos ne pravi gnezdo.Nije li problem sto sam je prebacio u drugu prostoriju,zbog temperature? | |
| | | penzioner Posetilac
Број порука : 17 Join date : 24.12.2013 Age : 75 Локација : Doljane,Krusevac
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Mon 27 Jan 2014, 23:08 | |
| Mislim da ne bi trebalo biti problema ako si prebacio iz hladnog u toplo, a ovde ima i dosta uspesnih odgajivaca pa bih rado i ja cuo njihova misljenja o ovom slucaju.
| |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Tue 28 Jan 2014, 00:12 | |
| OK.Nadam se da cemo cuti jos neko misljenje?!Hvala.Pozdrav penzioner. | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 30 Jan 2014, 12:35 | |
- OK.Nadam se da cemo cuti jos neko misljenje?!Hvala.Pozdrav penzioner.
Svabo,moj savet ti je da ne cimas kanarinku tamo-vamo...stavi je na jedno mesto i neka je tu...a muzjaka ja licno ubacujem kad яутлф savije gnezdo... | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 30 Jan 2014, 13:23 | |
| Znam to,ali sam morao zbog temperature,ovih dana je palana manje od 15 tamo gde je bila,pa zbog toga.Inace je danas pocela da mota,pa cemo videti. :-) | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 30 Jan 2014, 15:02 | |
- Znam to,ali sam morao zbog temperature,ovih dana je palana manje od 15 tamo gde je bila,pa zbog toga.Inace je danas pocela da mota,pa cemo videti. :-)
код мене пада и до десет степени и све jе ок са младима ево види [IMG=https://2img.net/r/ihimizer/img541/4962/byyx.jpg][/IMG] | |
| | | SvabaLe Član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 30 Jan 2014, 15:27 | |
| - Бане ::
- SvabaLe ::
- Znam to,ali sam morao zbog temperature,ovih dana je palana manje od 15 tamo gde je bila,pa zbog toga.Inace je danas pocela da mota,pa cemo videti. :-)
код мене пада и до десет степени и све jе ок са младима ево види
A ja mislio da ne bi trebalo ispod 18?!Nema veze,izgubio sam par dana,ali bice vsaljda OK.A kazi mi jos nesto,ovo je 10-i dan kako je gazio muzjak,tek juce pocela da mota gnezdo?!Znaci li to da tada nista nisu naparavili,pa moram opet da ga pustam na skok? | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje Thu 30 Jan 2014, 16:46 | |
- Бане ::
- SvabaLe ::
код мене пада и до десет степени и све jе ок са младима ево види
A ja mislio da ne bi trebalo ispod 18?!Nema veze,izgubio sam par dana,ali bice vsaljda OK.A kazi mi jos nesto,ovo je 10-i dan kako je gazio muzjak,tek juce pocela da mota gnezdo?!Znaci li to da tada nista nisu naparavili,pa moram opet da ga pustam na skok? i nebi trebalo ali ja nemam uslove da im grejem,a eto vidis da im nije nista...ti svakako da je bolje da ih gajis u toplom kad vec mozes jel pocela kanarinka da lezi u gnezdu?ako tog muzjaka planiras da paris sa jos nekom zenkom onda je bolje da ga pustas na skok i da ga sklanjas od nje...ne znam zasto jos nije snela,obicno 4-5 dan posle gazenja snese prvo jaje... | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Priprema za razmnozavanje | |
| |
| | | | Priprema za razmnozavanje | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |