Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sat 04 Apr 2009, 15:42
Upravo tako
ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sat 04 Apr 2009, 16:12
da je to malo pitomija ptica,jednostavno se odvoje mladi i otac,a majka leži.
ali to nebi savjetovao sa uhvaćenom ženkom.
IvanBG Posetilac
Број порука : 23 Join date : 28.03.2009 Age : 43 Локација : Beograd
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sat 04 Apr 2009, 18:16
i muzjak i zenka su uhvaceni, a sad se spremem da probam isto sa pticama uhvacenim ove godine, znam da su sanse minimalne , ali ne kosta nista a moze puno da vredi
Luckyboy Zaslužni član
Број порука : 393 Join date : 03.03.2009 Age : 51 Локација : Smed.Palanka
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sat 04 Apr 2009, 20:33
Bravo Ivane ,mislim da je tvoj uspeh jos veci sto si stiglice uspeo da izvedes u tako malom prostoru
Последњи изменио Luckyboy дана Sun 05 Apr 2009, 12:44. измењено укупно 1 пута
sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sat 04 Apr 2009, 22:15
Ivane svaka cast, po meni ovo je vrhunski uspjeh kad kazes u kolikim kavezima ptice rade i kad su uhvaceni.
Koliko primjecujem, ove godine bolje rade divlje ptice nego kanarinci.
Jos jednom - svaka cast !
Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 05 Apr 2009, 12:13
свака част..... само нека се легу.....
IvanBG Posetilac
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 05 Apr 2009, 17:09
hvala momci , ajde pa da i ja vama da cestitam sto pre
ZOKICA Član
Број порука : 131 Join date : 09.03.2009 Age : 34 Локација : Nis
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 05 Apr 2009, 23:15
Ivane nisam nista mislilio lose samo sam ti ukazao na problem. Sretno sa uzgojem i svaka cast.
Milan Admin
[quote="Drle"][quote="IvanBG"]aaaaaaa zenka je ladno poskidala prstenje pilicima, od 4 komada na dva sam video da nema prstenja , neverujem [/quote]
Ivane jel im nije ostetila noge pogledaj pilice dobro, treba si preko alki da si navukao gumicu za ventil za biciklu[/quote]
najbolje je staviti flaster jer je boje nogu štiglića.i divlje ptice se prstenuju kad majka više ne čisti gnijezdo,tj kad počmu sakrivati noge ispod sebe.a to je tamo 7-8 dan
Ljudi sta da radim par stiglica mi se vec 2 meseca ljube hrane ali nukako da se upare i crvi i klijavo seme jaja i nista sta da im radim vec me nerviraju gubim strpljenje
Drle Član
Број порука : 180 Join date : 03.03.2009 Age : 71 Локација : SMEDEREVO
Ljudi sta da radim par stiglica mi se vec 2 meseca ljube hrane ali nukako da se upare i crvi i klijavo seme jaja i nista sta da im radim vec me nerviraju gubim strpljenje
Milose nisi ti jedini sa tim problemom, i ja imam taj isti problem .Imamo samo dve mogucnosti ,da i dalje budemo strpljivi i cekamo ili da im promenimo partmere.Ja cu i dalje da budem uporan i ostavi cu ih zajedno, ako se ne upare u prvoj turi u drugoj cu im ponuditi drgog partnera, valjd ce biti bolje.
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 03 May 2009, 23:02
prijatelji samo da pokazem video pilica, i da priupitam samo gde mogu da nadjem taj cuveni "cosmix120" ako je vec toliko neophodan koliko se prica?
IvanBG Posetilac
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 03 May 2009, 23:05
to je moj podmladak za sad
Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 03 May 2009, 23:53
Ivane SVAKA CAST! Ja ovo pokusavam vec drugu godinu neuspesno! Kazi mi jesi ovog jednog rucno hranio ili si ga samo izvadio da bi ga pripitomio? pozz
IvanBG Posetilac
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Mon 04 May 2009, 01:04
ni jedan nije pitom, ovja na stepenistu sto stoji je izleteo dok sam skidao gnezdo, daleko od toga da su pitomi :-) samo izgleda da ce jedan od ova cetiri da nas napusti, nesto mi nedeluje da ce preziveti, nisam siguran dali da pokusam sa hendmixom malo da ga dohranim, pa ako neko zna bio bih mu zahvalan na pomoci
Milan Admin
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Mon 04 May 2009, 06:42
Ma svaka čast to je za pohvalu, nisam još video na netu da neko sad ima keleše. Da li su im ostali prstenovi?
IvanBG Posetilac
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Mon 04 May 2009, 07:53
ne nisu , nisam verovao iskreno, ja sam im jedva stavio prstenove , a zenka im je skinula covece sve, to mi je i dalje misterija , idalje ne mogu da verujem sta je u stanju da uradi . meni prstenovi i nisu mnogo bitni u ovom trenutku, bice vremena za prstenje , nadam se
saso78 Član
Број порука : 108 Join date : 04.03.2009 Age : 46 Локација : Makedonija
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Mon 04 May 2009, 11:43
IvanBG ::
ni jedan nije pitom, ovja na stepenistu sto stoji je izleteo dok sam skidao gnezdo, daleko od toga da su pitomi :-) samo izgleda da ce jedan od ova cetiri da nas napusti, nesto mi nedeluje da ce preziveti, nisam siguran dali da pokusam sa hendmixom malo da ga dohranim, pa ako neko zna bio bih mu zahvalan na pomoci
Ivane odma ga izoliraj taj... I nabavi Esb3 ako ne mozes cosmomix120 to je slicno jedno na drugo. A kao prvo postavi mrezu na dnu kafeza sada mladi cepkaju na podu i su veoma osetljivi...