PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE

Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...

HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  Приступи  
Тражи

Display results as :

Rechercher Advanced Search
TAKMIČENJA
 https://pticefauneevrope.forumsc.net/t2064-topic#34861  pticefauneevrope.forumsc.net
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
Latest topics
» order dapoxetine usa
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptySat 13 Jan 2024, 03:22 by LiamynC

» finasteride lymph nodes
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyWed 22 Nov 2023, 18:03 by LiamynC

» buy priligy in malaysia
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyMon 20 Nov 2023, 06:16 by LiamynC

» buy dapoxetine 60 mg in india
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptySun 19 Nov 2023, 13:21 by LiamynC

» Pesma štiglića
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyThu 03 Aug 2023, 01:06 by Jovan0

» CD za školovanje bastarda na pesmu štiglića
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:43 by Milan

» KLIJAVO SEME za ishranu ptica
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:40 by Milan

» Prirodna ishrana Stiglica
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyThu 05 Jan 2023, 19:45 by Milan

» TIGRICE - Melopsittacus Undulatus
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyThu 05 Jan 2023, 01:23 by Milan

Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyWed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …

[ Full reading ]
Comments: 4
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyThu 29 May 2014, 14:19 by Milan
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.

Comments: 0
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptySat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA

U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u  Pirotu održan prvi seminar  za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
      Nakon donošenja …

[ Full reading ]
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptySat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da  je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
         Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …

[ Full reading ]
Comments: 1
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyFri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan
Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”

Димензије прстенова за обележавање птица и живине

2.00 mm Ružasta astrilda, …

[ Full reading ]
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptySat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …

[ Full reading ]
Comments: 51
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyMon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.

Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …

[ Full reading ]
Izdavanje RODOVNIKA za ptice
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyTue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan
Obaveštenje

На основу члана 9.  Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …

[ Full reading ]
Comments: 3
Plaćanje članarine udruženju
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyFri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan
Obave

Članarina za 2022 godinu je 1000 din  a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.

članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04

[ Full reading ]
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA
Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyFri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …

[ Full reading ]
Similar topics
Prijatelji foruma
 pticefauneevrope.forumsc.net  Serbian Biodiversity Portal
Moj ljubimac
Piroćanka Zoo Park KOKI!

Priprema za bastardiranje

Go down 
+64
bortes
Ilija_ice
Ivo39
suljaga
Jack Sparrow
Rilekson
alempije
weimnes
Rale paracinac
bojan555
pepikg
toza
čolić
Zoran.C
AndrijaKg
bric bric
Damir
postar
drvetmed
nikolaleskovac
refa95
Mica Vasic
Zokbok988
doctor 1
goldfinch
dalibor vasic
Fikus
pedjacacak
pakito83
blackhunter
jevca5
ulicni hodac
salle
Luka Perica
voja_ilic
ogic
gost1
orhan galo
farmacy
diskus
fladimir
pinka
Steva
kima
popBL
cajzla
Nikolasbc
Ivica
pticar nis
bogdanik
sasaznas
IGOR 72
horvat
Danijelvr
Бане
Миланче
SIMS
ticar
Zika
sestoperac
alann
Gost
sasha
Milan
68 posters
Иди на страну : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
АуторПорука
kima
Član
Član
kima

Број порука : 177
Локација : kragujevac

Priprema za bastardiranje - Page 3 Empty
ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyThu 12 Nov 2009, 02:57

za usiljavanje stiglica najbolje ti je da im dajes ferti-vit iz orluksovog asortimana a seme maslacka pticama u fazi siljenja daje kad se krunica kad se skupi ali obavezno nedozrelo takodje mozes davati i cvet maslacka
Назад на врх Go down
http://www.kanarinci.n.nu
Steva
Zaslužni član
Zaslužni član
Steva

Број порука : 707
Локација : Zemun

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyThu 12 Nov 2009, 10:58

kima ::
za usiljavanje stiglica najbolje ti je da im dajes ferti-vit iz orluksovog asortimana a seme maslacka pticama u fazi siljenja daje kad se krunica kad se skupi ali obavezno nedozrelo takodje mozes davati i cvet maslacka

Po meni je bolji Quik-ov vitamin E. Koristio sam oba, medjutim Fertivit u sebi osim E vitamina ima jos i neke, a izmedju ostalog i B vitamin, koji uzrokuje da voda dobije neprijatan miris i one naslage po pojilicama. Sa Quki-ovim nema tih problema, preporucujem ga svima.
Назад на врх Go down
kima
Član
Član
kima

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyThu 12 Nov 2009, 13:31

naslage nemoze da dobije ako se pojilica redovno pere ja nemam tih problema. a koristio sam Quiko program
Назад на врх Go down
Danijelvr
Zaslužni član
Zaslužni član

Број порука : 391

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyThu 12 Nov 2009, 13:40

Proizvodi iz oba programa su fantasticni, koristio sam oba i sa jednim i sa drugim sam imao iste rezultate. Stvar je u tome kome je koji proizvod vise dostupan inace se nemoze pogresiti uzimanjem bilo kog proizvoda od navedenih proizvodjaca...
Назад на врх Go down
Steva
Zaslužni član
Zaslužni član
Steva

Број порука : 707
Локација : Zemun

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyThu 12 Nov 2009, 14:25

naslage nemoze da dobije ako se pojilica redovno pere ja nemam tih problema. a koristio sam Quiko program

Nisam mislio bas na naslage, nego ona ljigava skrama koja se pojavi na zidovima pojilice posle samo par sati koriscena fertivita, a da ne pominjem i ne bas prijatan miris, koji takodje stvara vitamin B. Ok, to je moje iskustvo, kazem samo da mi je Quik-ov cist vitamin E mnogo, mnogo bolji.
Назад на врх Go down
Danijelvr
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyThu 12 Nov 2009, 14:41

Ferti-vit je u praskastom stanju i bezobzira na to sto u uputstvu pise da moze da se rastvara i u vodi pored dodavanja u jajcanoj hrani,po meni je on posto je u prahu vise za davanje hranom, a imamo Qvikov E vitamin takodje u prahu koji je bolji za hranu, a naravno ima i onaj u tecnom stanju koji se dodaje samo u vodi.
Ferti-vit pored E vitamina ima dota drugih vitamina i minerala u sebi sto je u neku ruku dobra stvar jer u jednom proizvodu imamo sve dok Qvikov proizvod je cist E vitamin i pored njega bi bilo pozeljno dodavati proizvod Qviko-forte koji ima identican sastav vitamina kao i kod Ferti-vita pored vitamin E.
Назад на врх Go down
pinka
Član
Član
pinka

Број порука : 125
Локација : holandija

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyThu 12 Nov 2009, 21:35

kod parenja kanarinaca je bolji quiko e-vitamin. Kod divljih ptica se ne bi bas slozio cak mogu reci da je bolji ferti-vit. Quiko prebrzo usili pticu, a zenka stiglica treba malo vise vremena, obicno muzjak postaje i previse agresivan i tu nema uspeha. Prlja pojilicu ferti-vit ali posto se on daje u intervalu od cetiri nedelje ili do nosenja prvog jajeta dovoljno je svakodnevno oprati pojilicu zbog naslaga, a miris se izgubi nakon 2-3 dana po prestajanju davanja. Daje se u hranu ali najbolje rezultati se postizu koriscenjem u vodu. Ferti-vet se daje i pre izlozbe i pre takmicenja u pesmi u intervalu od tri dana.
Назад на врх Go down
kima
Član
Član
kima

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyThu 12 Nov 2009, 22:19

danijele iz orluksovog programa svi preparati su praskasto stanja,ima onih koji se rastvaraju u vodi i koji ne.sto se tice ferti vita bolje je davati u vodu jer ima ptica koje nejedu jajcanu hranu,kao sto je slucaj da svaki aniflan nece da prihvati.naslage se stvaraju ako rastvoren ferti-vit stoji danima u pojilici.
Назад на врх Go down
kima
Član
Član
kima

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyThu 12 Nov 2009, 22:27

pinka citajuci tvoje tekstove vidi da si upucen u ovu materiju
Назад на врх Go down
pinka
Član
Član
pinka

Број порука : 125
Локација : holandija

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyThu 12 Nov 2009, 22:35

hvala kima. Vidim i ti se zalazes puno oko ptica. Pricam iz iskustva, mada svaki pticar ima svoju foru naravno. A veruj mi to mnogi nece da podele sa drugima. Davati ferti-vit (sto je moguce i moze) u jajcanu hranu, Pitam se ko to meri, jer znam da gram ide na 100 grama jajcane hrane koja mora da se pojede u roku od 4 sata, da se ne bi stvorile bakterije. !00 grama je smesa za 20 pari stiglica, ]
Назад на врх Go down
Danijelvr
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyFri 13 Nov 2009, 13:47

Pinka ima ljudi koji itekako mere i daju pticama onoliku dozu kolko je to propisano kao sto i pise na kutijici tog proizvoda, konkretno za Ferti-vit ti si lepo napisao 1g-100g meke hrane ili 1g-250ml vode,ali se nebi slozio da je iskoriscenje vece i da se najbolji rezultati postizu ako se ovaj proizvod daje kroz vodu mada nista nije pogresno ako se i na taj nacin daje.Ima ljudi koji za pripremu ptica daju i po 1kg meke hrana, a ne samo 100g.
Da se vratim na samo iskoriscenje vitamina, ono je mnogo vece kroz hranu, kad se citava granula tj. prah rastvara u zelucu ptice kroz hranu nego kroz vodu sto je i logicna stvar jer ptice u prirodi unose hranljive sastojke kroz hranu, a ne kroz vodu.
Hocu jos jednom da napomenem da nije greska davati ovaj proizvod kroz vodu sto je ujedno i mnogo lakse negoli davanje hranom ali neznam dali ste culi ili bolje receno procitali podatak koji su istakli Orluksovi tehnolozi da je bezobzira na uputstvo koje pise na proizvodu da se moze davati vodom iskoriscenje mnogo vece dodaavanjem u hrani, ovo je konkretno napisano za davanje Orluksovog karotina ali nista nije iskljuceno da je to tako i kod ferti-vita.
Licno ja sam ove proizvode davao na oba nacina, a vi sami procenite koji je nacin vama prakticniji ili bolje receno pogodniji za davanje.
Pozdrav svima...
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

Број порука : 910
Локација : KRALJEVO

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyFri 13 Nov 2009, 15:48

Na osnovu svog ličnog, dugogodišnjeg iskustva vam mogu preporučiti da se držite uputstva kod korišćenja gore navedenih proizvoda i nema greške. Da li dajete krz vodu ili preko hrane, potpuno je irelevantno. Ptice ih svakako unose u organizam i resorbuju. A kada je količina u pitanju, tu svakako ne treba preterivati. Ja recimo svojim pticama dajem svakodnevno sve dok ne snesu prvo jaje i to po jednu kafenu kašičicu po ptici, a i kroz vodu E vitamin. Obavezno bacite ono što ptica ne pojede i zamenite svežom smesom a vodu svakodnevno menjajte, bez obzira na količinu koju je ptica popila.
Назад на врх Go down
popBL
Član
Član
popBL

Број порука : 170
Локација : Banja Luka

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptySat 14 Nov 2009, 23:46

Jel mi neko moze reci dali pravilno radim sa pripremama za bastardiranje. Naime, u parilice sam stavio tri kanarinke i jednog stiglica i tako u par parilica. Sve je na jednom zidu u prostoriji gde je prozor otvoren non stop,tako namjeravam ostaviti cjelu zimu neka se navikavaju jedni na druge i negdje u februaru -martu cu stiglice pregradom odvojiti zbog utjerivanja u formu.
Interesuje me,kojom hranom da ih sada kad su zajedno (hranim, dajem im konoplju,suncokret i mjesavinu),smiju li puno svijetlosti da sad imaju (inace imam neonske za ptice) Unaprijed hvala
Назад на врх Go down
Danijelvr
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptySun 15 Nov 2009, 00:12

Ima tu raznih mogucnosti,neki odgaivaci izmedju ostalog i ja, izdvajaju jednu kanarinku i pustaju da nju gleda samo taj stiglic kojeg ce kasnije pustati s njom.Kod mene su kanarinke josuvek u grupnoj volijeri i ja imam pet divljih ptica koje su dosad parile kanarinke tako da ih netrebam nesto posbno navikavati na njih,ali cu tako odraditi sa 2-3 nova para koje planiram da pustim na prolece.I stiglice su mi u velikoj volijeri i njih pocetkom decembra izdvajam u male kaveze.Kad ih prebacimo u kaveze moramo voditi racuna o ishrani da ih nebi udebljali i na taj nacin smanjili njihovu vitalnost i kasnije doveli u pitanje uspesnost parenja.Sada kod mne u volijeri oni dobijaju sve, suncokret konoplju pomalo nigera 1-2 puta nedeljno,gologuzu,1-2 puta nedeljno meku hranu, maslacak,misjakinju,razne korovsk biljke i ptice su u dobroj kondiciji.
Sa svetlom nemoj preterivati, pusti da priroda odradi svoje, jer ces izbeci da ti se zenke brze usile, a sa pripremom stiglica kreci najmanje 40-60dana pre paranja, a to ti je tu negde sredinom februara meseca.Kad ti stiglice budu spremne tek tada kreci sa pripremom zenki i to pustis ih zajedno i nastavis sa pripremom...
Zelim ti puno uspeha i veliki pozdrav iz Vranja...
Назад на врх Go down
IGOR 72
Član
Član
IGOR 72

Број порука : 172
Локација : Skopje Makedonija

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptySun 15 Nov 2009, 16:15

danijelvr ::
Ima tu raznih mogucnosti,neki odgaivaci izmedju ostalog i ja, izdvajaju jednu kanarinku i pustaju da nju gleda samo taj stiglic kojeg ce kasnije pustati s njom.Kod mene su kanarinke josuvek u grupnoj volijeri i ja imam pet divljih ptica koje su dosad parile kanarinke tako da ih netrebam nesto posbno navikavati na njih,ali cu tako odraditi sa 2-3 nova para koje planiram da pustim na prolece.I stiglice su mi u velikoj volijeri i njih pocetkom decembra izdvajam u male kaveze.Kad ih prebacimo u kaveze moramo voditi racuna o ishrani da ih nebi udebljali i na taj nacin smanjili njihovu vitalnost i kasnije doveli u pitanje uspesnost parenja.Sada kod mne u volijeri oni dobijaju sve, suncokret konoplju pomalo nigera 1-2 puta nedeljno,gologuzu,1-2 puta nedeljno meku hranu, maslacak,misjakinju,razne korovsk biljke i ptice su u dobroj kondiciji.
Sa svetlom nemoj preterivati, pusti da priroda odradi svoje, jer ces izbeci da ti se zenke brze usile, a sa pripremom stiglica kreci najmanje 40-60dana pre paranja, a to ti je tu negde sredinom februara meseca.Kad ti stiglice budu spremne tek tada kreci sa pripremom zenki i to pustis ih zajedno i nastavis sa pripremom...
Zelim ti puno uspeha i veliki pozdrav iz Vranja...
to je odlican nacin,proverena stvar na isti nacin i mi pripremamo ptice i mogu reci da su rezultati izvanredni,saveti mog zemljaka su potpuno iskreni bez ikakvih tajni pozdrav do njega lol!
Назад на врх Go down
kima
Član
Član
kima

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptySun 15 Nov 2009, 18:03

Stiglic kao i sve ostale ptice za parenje se pripremaju tokom cele godine,a ne samo u sezoni,jer samo zdrava i negovana ptica moze dati potomstvo,Stiglic se u prirodi pari kada je dnevna svetlost od 14 i vise sati pa zato i ja svoje pticesem jajcanom hranom uvodim u formu podizanjem svetla.Stiglice pocinjem da spremam od 1.januara tako sto im nedeljno trajanje svetlosti povecavam za 15 minuta u ovo vreme im jajcanu smesu dajem trput nedeljno,od 1.februara svetlost povecavam za po 30 minuta nedeljno jajcanu smesu jos uvek dajem tri put u toku nedelje.Od 1. marta kanarinke ubacujem sa stiglicima i pocinjem sa davanjem ferti-vit preparata svim pticama,u ovom periodu jajcanu smesu dajem svakodnevno,svetlost dizem za 45 minuta po nedelji tako da u periodu od 1.aprila kad bi zenke vec trebale da snesu svetlost je 16 casova.Jeste sve ovo dugo i dangubno ali donosi mi rezultate i vise nego dobre.
Назад на врх Go down
IGOR 72
Član
Član
IGOR 72

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptySun 15 Nov 2009, 23:12

Stiglic kao i sve ostale ptice za parenje se pripremaju tokom cele godine,a ne samo u sezoni,jer samo zdrava i negovana ptica moze dati potomstvo,Stiglic se u prirodi pari kada je dnevna svetlost od 14 i vise sati pa zato i ja svoje pticesem jajcanom hranom uvodim u formu podizanjem svetla.Stiglice pocinjem da spremam od 1.januara tako sto im nedeljno trajanje svetlosti povecavam za 15 minuta u ovo vreme im jajcanu smesu dajem trput nedeljno,od 1.februara svetlost povecavam za po 30 minuta nedeljno jajcanu smesu jos uvek dajem tri put u toku nedelje.Od 1. marta kanarinke ubacujem sa stiglicima i pocinjem sa davanjem ferti-vit preparata svim pticama,u ovom periodu jajcanu smesu dajem svakodnevno,svetlost dizem za 45 minuta po nedelji tako da u periodu od 1.aprila kad bi zenke vec trebale da snesu svetlost je 16 casova.Jeste sve ovo dugo i dangubno ali donosi mi rezultate i vise nego dobre.
Kima kako ti kazes REZULTATI VISE NEGO DOBRI jel to znaci da ti kanarinke ne omanu ni jednu turu(snesu suplja jaja) Question Question
Назад на врх Go down
kima
Član
Član
kima

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyMon 16 Nov 2009, 00:55

Igore desilo mi se samo jednom da su jaja prazna u prvoj turi kad sam pario stiglica x kringlu.
Назад на врх Go down
IGOR 72
Član
Član
IGOR 72

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyMon 16 Nov 2009, 20:59

Igore desilo mi se samo jednom da su jaja prazna u prvoj turi kad sam pario stiglica x kringlu.
ako je tako onda je super, furaj dalje nema sto menjati
Назад на врх Go down
fladimir
Posetilac
Posetilac

Број порука : 3

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptySun 24 Oct 2010, 16:48

kazite mi konkrentno kada ja treba da krenem sa usiljvanjem stiglica i kada daih stavim zajedno u kavez za izvodjenje
Назад на врх Go down
cajzla
Član
Član

Број порука : 132
Локација : leskovac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyTue 30 Nov 2010, 01:43

pope dali planiras ranije da paris ili tek marta meseca u koliko je stiglic vec pario. a zenke parene sa stiglica nema ni jedan razlog da budu zajedno.ukoliko imas vise gazaca lepo bi bilo sad da pocnes sa spremanje i u januaru imas vec mlade bastarde ,koji su zdraviji od onih u prolece i tada vec pevaju. pozdrav druze
Назад на врх Go down
diskus
Zaslužni član
Zaslužni član
diskus

Број порука : 343
Локација : Leskovac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyTue 30 Nov 2010, 01:58

cajzla ::
pope dali planiras ranije da paris ili tek marta meseca u koliko je stiglic vec pario. a zenke parene sa stiglica nema ni jedan razlog da budu zajedno.ukoliko imas vise gazaca lepo bi bilo sad da pocnes sa spremanje i u januaru imas vec mlade bastarde ,koji su zdraviji od onih u prolece i tada vec pevaju. pozdrav druze
Cajzla ako imas neku kanarinku vec spremnu ali nemoj mladu,posto imam starog prcaca vec je spreman.Donesi je kod cika prcka.Fraj bom Very Happy
Назад на врх Go down
farmacy
Član
Član
farmacy

Број порука : 56
Локација : Vučje, Leskovac, Srbija

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyWed 01 Dec 2010, 21:56

Zemljače pozdrav! Gde si ti u Leskovcu, da bih mogo da navratim i uzmem neki savet od tebe. Mladji si od mene ali vidim da si majstor u ovome.
Назад на врх Go down
orhan galo
Posetilac
Posetilac

Број порука : 14
Локација : PRIZREN

ПорукаНаслов: hvala na savetu ja imam stiglica koji se iymitio u sobi i pokazuje nagon ali ima crni klun dal mogu da ga usilim i poarim   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyFri 03 Dec 2010, 18:50

Danijelvr ::
Proizvodi iz oba programa su fantasticni, koristio sam oba i sa jednim i sa drugim sam imao iste rezultate. Stvar je u tome kome je koji proizvod vise dostupan inace se nemoze pogresiti uzimanjem bilo kog proizvoda od navedenih proizvodjaca...
Назад на врх Go down
orhan galo
Posetilac
Posetilac

Број порука : 14
Локација : PRIZREN

ПорукаНаслов: orhan galo   Priprema za bastardiranje - Page 3 EmptyFri 03 Dec 2010, 19:02

ja imam stiglica nisam ga parijo letos a bijo je sam usilen jurao je na cajzlu muzjaka koji ima vec dve godine kaKO JE UHVACEN I IN NIJE PAREN I ON SEDI SA ZTIGLICU U VELIKI KAVEZ I OBOJICA PEVAJU PO CEO DAN I DAJU SIGNAL ZA PARENJE A STIGLICA IMA CRNO NA KLUNU DAL MOGU DA PARIM SA KANARINKU DALI DA GA SILIM JER NE DAJEM MU JAKU HARANU PTICARSKI POZDRAV OD ORHANA IZ PRIZRENA
Назад на врх Go down
Sponsored content

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 3 Empty

Назад на врх Go down

Priprema za bastardiranje
Назад на врх 
Страна 3 of 9Иди на страну : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Priprema za razmnozavanje
» Par za bastardiranje!
» Bastardiranje s cesljugarom