| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Priprema za bastardiranje | |
|
+64bortes Ilija_ice Ivo39 suljaga Jack Sparrow Rilekson alempije weimnes Rale paracinac bojan555 pepikg toza čolić Zoran.C AndrijaKg bric bric Damir postar drvetmed nikolaleskovac refa95 Mica Vasic Zokbok988 doctor 1 goldfinch dalibor vasic Fikus pedjacacak pakito83 blackhunter jevca5 ulicni hodac salle Luka Perica voja_ilic ogic gost1 orhan galo farmacy diskus fladimir pinka Steva kima popBL cajzla Nikolasbc Ivica pticar nis bogdanik sasaznas IGOR 72 horvat Danijelvr Бане Миланче SIMS ticar Zika sestoperac alann Gost sasha Milan 68 posters | |
Аутор | Порука |
---|
AndrijaKg Član
Број порука : 47 Join date : 22.05.2011 Age : 30 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Sat 14 Apr 2012, 20:44 | |
| | |
| | | Zoran.C Član
Број порука : 57 Join date : 14.08.2011 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Sun 15 Apr 2012, 00:02 | |
| | |
| | | Zoran.C Član
Број порука : 57 Join date : 14.08.2011 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Sun 15 Apr 2012, 00:03 | |
| Nadam se da ima jos neko od forumasa da da komentar ... | |
| | | IGOR 72 Član
Број порука : 172 Join date : 26.04.2009 Age : 52 Локација : Skopje Makedonija
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Mon 16 Apr 2012, 19:49 | |
| | |
| | | čolić Posetilac
Број порука : 25 Join date : 25.12.2009 Age : 61 Локација : Mačva
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Mon 23 Apr 2012, 22:11 | |
| ako može neko da mi odgovori pošto su mi ovo prvi pokušaji u ptičarstvu,naime dva para sam pripremao sa štiglincima i kanarinke su svile gnezda pre 15 dana ali ni dan danas nema jaja a one leže u praznim gnezdima,gde je greška hvala unapred. | |
| | | IGOR 72 Član
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Mon 23 Apr 2012, 22:59 | |
| - čolić ::
- ako može neko da mi odgovori pošto su mi ovo prvi pokušaji u ptičarstvu,naime dva para sam pripremao sa štiglincima i kanarinke su svile gnezda pre 15 dana ali ni dan danas nema jaja a one leže u praznim gnezdima,gde je greška hvala unapred.
jesu li ti stiglici zajedno s kanarinkama | |
| | | čolić Posetilac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Tue 24 Apr 2012, 10:33 | |
| Zajedno su od trenutka kada su kanarinke i štiglinci počeli da se međusobno hrane i da kanarinke raznose materijal po kavezu.I od kako sam ih spojio štiglinci skoro da ne pevaju a kljunovi su im skroz beli. | |
| | | IGOR 72 Član
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Tue 24 Apr 2012, 20:28 | |
- Zajedno su od trenutka kada su kanarinke i štiglinci počeli da se međusobno hrane i da kanarinke raznose materijal po kavezu.I od kako sam ih spojio štiglinci skoro da ne pevaju a kljunovi su im skroz beli.
Ovo sam te pitao zbog toga sto stiglic zna da razbije jaja (sto ja i iverujem da je uradio). Za kratko vreme ce one ustati iz praznog gnjezda i opet ce da spremaju gnjezdo i da se pare, ali sad moras paziti kad pocnu nositi jaja da izvadis stiglica i stavis ga u poseban kavez odma pored nje. Naravno ovo kazem u pretpostavci da je bilo tako kako smo pretpostavili. | |
| | | čolić Posetilac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Wed 25 Apr 2012, 10:50 | |
| Ne verujem da je razbio jaja,jer ga nikada nisam video da ulazi u gnezdo koje je spoljašnje,a i primetio bih valjda nešto ljuske ili trag od jaja a i ona skoro non stop leži na gnezdu tako kad ustane jaja nema.Dešava li se nekad da postoje ovakvi znaci a da jaja ne nosi?Inače gledao sam ona je dobila još pre 20 dana zaobljen stomak i blago crven. | |
| | | dalibor vasic Član
Број порука : 298 Join date : 03.08.2011 Age : 29 Локација : Cicevac, Srbija
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Wed 25 Apr 2012, 14:15 | |
- Ne verujem da je razbio jaja,jer ga nikada nisam video da ulazi u gnezdo koje je spoljašnje,a i primetio bih valjda nešto ljuske ili trag od jaja a i ona skoro non stop leži na gnezdu tako kad ustane jaja nema.Dešava li se nekad da postoje ovakvi znaci a da jaja ne nosi?Inače gledao sam ona je dobila još pre 20 dana zaobljen stomak i blago crven.
Druže, bastardiranje je dosta uvrnuta stvar, čim kanarinka snese jaje, odmah se sklanja jaje, ili mužijak, ako si se odlučio za varijantu da sklanjaš jaja, onda kad snese treće ili četvrtvo ova vraćaš i OBAVEZNO vadiš divlju pticu sa kojom bastardiraš, skoro SVE divlje ptice razbijaju jaja, JAKO RETKO da neka ne dira, ja sve koje znam da bastradiraju, sklanjaju mužijaka posle prvog ženkinog snešenog jajeta. 99% je štiglić razbio jaje. Pozdrav! | |
| | | čolić Posetilac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Wed 25 Apr 2012, 16:07 | |
| Hvala vam na trudu da odgovorite,sada je situacija takva da jedna od jutros ima 2 jajeta a druga jedno štiglinci su još sa njima i stoje na prečki pored gnezda ili malo podalje ne pokušavaju za sada ništa.Varijantu da vadim jaja bih preskočio pošto nemam iskustva pa ću ih slomiti,možda je bolje da stavim pregradu žičanu između.Ako su vaša iskustva takva onda ću ih pregraditi da ne rizikujem. | |
| | | IGOR 72 Član
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Wed 25 Apr 2012, 18:42 | |
- Hvala vam na trudu da odgovorite,sada je situacija takva da jedna od jutros ima 2 jajeta a druga jedno štiglinci su još sa njima i stoje na prečki pored gnezda ili malo podalje ne pokušavaju za sada ništa.Varijantu da vadim jaja bih preskočio pošto nemam iskustva pa ću ih slomiti,možda je bolje da stavim pregradu žičanu između.Ako su vaša iskustva takva onda ću ih pregraditi da ne rizikujem.
Obavezno pregradi stiglica, nemoj da rizikujes moze polomiti jaja. | |
| | | čolić Posetilac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Sun 06 May 2012, 12:29 | |
| Jedna kanarinka je ustala sa gnezda kada sam pregradio štiglinca,ponovo sam ga pustio i ona je odmah nalegla i ne ustaje a on stoji pored nje i ne pravi probleme.Nisam siguran da će u ovoj prvoj turi biti punih jaja pa me zanima kada prođe tih 13 -14 dana treba li da rasturim gnezda ili samo da pokupim jaja. | |
| | | IGOR 72 Član
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Sun 06 May 2012, 15:40 | |
- Jedna kanarinka je ustala sa gnezda kada sam pregradio štiglinca,ponovo sam ga pustio i ona je odmah nalegla i ne ustaje a on stoji pored nje i ne pravi probleme.Nisam siguran da će u ovoj prvoj turi biti punih jaja pa me zanima kada prođe tih 13 -14 dana treba li da rasturim gnezda ili samo da pokupim jaja.
Ne mora da cekas 13 dana, posle 6 do 7 dana inkubacije na sijalici mozes videti dali su jaja oplodzena. Ako su tamna to je dobar znak, ali sko su prodzirna znaci da nisu oplodzeni u tom slucaju mozes ih odmah skloniti iz gnjezda da ne bi gubio vreme, nakon toga ona ce ustati a za 3-4 dana ponovo ce poceti da sprema gnjezdo za sledece parenje. | |
| | | čolić Posetilac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Thu 10 May 2012, 14:08 | |
| JUtros se od dva jajeta izleglo jedno pile a drugo je prazno.Kod druge kanarinke su sva 4 prazna.Danas sam ih ostavio na semenu,mogu li od sutra da počnem sa jajčanom i treba li da sada uklonim pregradu štiglincu.Hvala i pozdrav. | |
| | | IGOR 72 Član
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Thu 10 May 2012, 18:32 | |
- JUtros se od dva jajeta izleglo jedno pile a drugo je prazno.Kod druge kanarinke su sva 4 prazna.Danas sam ih ostavio na semenu,mogu li od sutra da počnem sa jajčanom i treba li da sada uklonim pregradu štiglincu.Hvala i pozdrav.
Tamo gde ti je izaslo pile sutra jajcana hrana i stiglic ostaje pregradzen, a tamo gde su prazna jaja isprazni gnjezdo i pustaj stiglica kod kanarinke i daj isto jajcanu hranu obojici sve dok kanarinka ne pocne da nosi jaja, nakon toga njoj prekidas a stiglicu produzis davati samo ne mnogo da bi ostso u formi. | |
| | | čolić Posetilac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Thu 10 May 2012, 22:29 | |
| Veliko hvala na jasnom i preciznom odgovoru.Pozdrav. | |
| | | čolić Posetilac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Fri 11 May 2012, 23:03 | |
| Nažalost pile je uginulo,ne znam razlog ženka je uredno ležala,verovatno ga nije nahranila.Sad opet ispočetka. | |
| | | toza Posetilac
Број порука : 6 Join date : 16.09.2012 Age : 45 Локација : sabac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Mon 17 Sep 2012, 12:03 | |
| jel moze neko da mi kaze kju vrstu kanarinca da uparim sa stiglicem??? unapred hvala
| |
| | | toza Posetilac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Mon 17 Sep 2012, 12:04 | |
| - toza ::
- jel moze neko da mi kaze kju vrstu kanarinca da uparim sa stiglicem??? unapred hvala.
| |
| | | čolić Posetilac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Tue 18 Sep 2012, 20:59 | |
| Može bilo koja vrsta, ja sam pario ove godine prvi put i imam dva bastarda a paren je sa mozaik kanarinkom. | |
| | | toza Posetilac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Wed 19 Sep 2012, 14:51 | |
| | |
| | | toza Posetilac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Wed 19 Sep 2012, 18:40 | |
- Može bilo koja vrsta, ja sam pario ove godine prvi put i imam dva bastarda a paren je sa mozaik kanarinkom.
druze vidim da si iz Macve pa kad se odlucim za kanarinku mozda mi mozes pomoci oko izbora | |
| | | čolić Posetilac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Wed 19 Sep 2012, 21:07 | |
| | |
| | | AndrijaKg Član
Број порука : 47 Join date : 22.05.2011 Age : 30 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje Wed 07 Nov 2012, 18:42 | |
| Moze li mi neko od iskusnih baserdzija reci koja je idealna temperatura za parenje...pozdrav
| |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Priprema za bastardiranje | |
| |
| | | | Priprema za bastardiranje | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |