PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE

Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...

HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  Приступи  
Тражи

Display results as :

Rechercher Advanced Search
TAKMIČENJA
 https://pticefauneevrope.forumsc.net/t2064-topic#34861  pticefauneevrope.forumsc.net
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
Latest topics
» order dapoxetine usa
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 13 Jan 2024, 03:22 by LiamynC

» finasteride lymph nodes
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyWed 22 Nov 2023, 18:03 by LiamynC

» buy priligy in malaysia
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyMon 20 Nov 2023, 06:16 by LiamynC

» buy dapoxetine 60 mg in india
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySun 19 Nov 2023, 13:21 by LiamynC

» Pesma štiglića
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyThu 03 Aug 2023, 01:06 by Jovan0

» CD za školovanje bastarda na pesmu štiglića
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:43 by Milan

» KLIJAVO SEME za ishranu ptica
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:40 by Milan

» Prirodna ishrana Stiglica
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyThu 05 Jan 2023, 19:45 by Milan

» TIGRICE - Melopsittacus Undulatus
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyThu 05 Jan 2023, 01:23 by Milan

Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyWed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …

[ Full reading ]
Comments: 4
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyThu 29 May 2014, 14:19 by Milan
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.

Comments: 0
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA

U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u  Pirotu održan prvi seminar  za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
      Nakon donošenja …

[ Full reading ]
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da  je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
         Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …

[ Full reading ]
Comments: 1
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyFri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan
Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”

Димензије прстенова за обележавање птица и живине

2.00 mm Ružasta astrilda, …

[ Full reading ]
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …

[ Full reading ]
Comments: 51
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyMon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.

Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …

[ Full reading ]
Izdavanje RODOVNIKA za ptice
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyTue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan
Obaveštenje

На основу члана 9.  Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …

[ Full reading ]
Comments: 3
Plaćanje članarine udruženju
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyFri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan
Obave

Članarina za 2022 godinu je 1000 din  a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.

članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04

[ Full reading ]
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA
Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyFri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …

[ Full reading ]
Similar topics
Prijatelji foruma
 pticefauneevrope.forumsc.net  Serbian Biodiversity Portal
Moj ljubimac
Piroćanka Zoo Park KOKI!

Priprema za bastardiranje

Go down 
+64
bortes
Ilija_ice
Ivo39
suljaga
Jack Sparrow
Rilekson
alempije
weimnes
Rale paracinac
bojan555
pepikg
toza
čolić
Zoran.C
AndrijaKg
bric bric
Damir
postar
drvetmed
nikolaleskovac
refa95
Mica Vasic
Zokbok988
doctor 1
goldfinch
dalibor vasic
Fikus
pedjacacak
pakito83
blackhunter
jevca5
ulicni hodac
salle
Luka Perica
voja_ilic
ogic
gost1
orhan galo
farmacy
diskus
fladimir
pinka
Steva
kima
popBL
cajzla
Nikolasbc
Ivica
pticar nis
bogdanik
sasaznas
IGOR 72
horvat
Danijelvr
Бане
Миланче
SIMS
ticar
Zika
sestoperac
alann
Gost
sasha
Milan
68 posters
Иди на страну : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
АуторПорука
pepikg
Član
Član
pepikg

Број порука : 126
Локација : Kragujevac

Priprema za bastardiranje - Page 8 Empty
ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyWed 07 Nov 2012, 20:17

18-20 stepeni
Назад на врх Go down
AndrijaKg
Član
Član
AndrijaKg

Број порука : 47
Локација : Kragujevac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyWed 07 Nov 2012, 21:03

Hvala...pozdrav..
Назад на врх Go down
bojan555
Posetilac
Posetilac

Број порука : 2
Локација : Banjaluka

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyMon 14 Jan 2013, 21:12

Zna li neko neku dobru knjigu, gdje je napisan dobar tekst o bastardiranju.
Pokusavam vec par dana da nadjem nesto.
Назад на врх Go down
Rale paracinac
Posetilac
Posetilac
Rale paracinac

Број порука : 23
Локација : paracin srbija

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyFri 18 Jan 2013, 12:29

ljudi molim za pomoc. imam kanarinku koja mi je izvela 4 mlada kanarinca imaju 17 -18 dana. jako je usiljena za drugu turu, pored nje mi je kanarinac i stiglic u posebnim kavezima, stiglic peva po celi dan, dali bih smeo da ga pustim kod kanarinke i kada ako sme.
Назад на врх Go down
Mica Vasic
Zaslužni član
Zaslužni član
Mica Vasic

Број порука : 306
Локација : Aleksinac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 19 Jan 2013, 01:45

Cim pocne da svija novo gnezdo (ubaci joj jos jedno gnezdo), tad je predvoji od kanarinca da se ne bi videli, a stiglica pusti kod nje, prati i uzivaj...
Назад на врх Go down
Rale paracinac
Posetilac
Posetilac
Rale paracinac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 19 Jan 2013, 16:30

Mica Vasic ::
Cim pocne da svija novo gnezdo (ubaci joj jos jedno gnezdo), tad je predvoji od kanarinca da se ne bi videli, a stiglica pusti kod nje, prati i uzivaj...
Mico hvala, imas pice
Назад на врх Go down
Mica Vasic
Zaslužni član
Zaslužni član
Mica Vasic

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySun 20 Jan 2013, 02:04

Al ja pijem "ko smuk"... Smile
Назад на врх Go down
Rale paracinac
Posetilac
Posetilac
Rale paracinac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySun 20 Jan 2013, 12:53

Al ja pijem "ko smuk"... Smile
samo neka bude igranke. a za pice se ne plasim. Very Happy
Назад на врх Go down
Mica Vasic
Zaslužni član
Zaslužni član
Mica Vasic

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 02 Feb 2013, 19:54

Rale,
jel bilo nesto???
Назад на врх Go down
Rale paracinac
Posetilac
Posetilac
Rale paracinac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 02 Feb 2013, 20:10

Rale,
jel bilo nesto???
nista bata bata mico, ovaj moj tinejdjer od stiglica ne zanima ga ona stvar, vratio sam kanarinki kanarinca i snela je sest jaja drugu turu, a kod tinejdjera sam pustio drugu kanarinku koja nije radila uopste i stavio materijal za gnezdo dajem klijalo i fertivit u vodu, pa neka se zabavljaju. Very Happy , to ne znaci da nema pice
Назад на врх Go down
weimnes
Posetilac
Posetilac

Број порука : 12
Локација : Senta

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyFri 08 Mar 2013, 00:54

Imam nekoliko nedoumica,sto se tice bastardiranja.
Kao prvo,procitao sam da su idelne temperature za bastardiranje od 18 do 20 C.To verovatno podrazumeva da se kanarinka priprema u prostoriji u kojima se takva temperatura odrzava.A onda,procitah da je najbolje da se stiglic drzi na otvorenom,i da se tako najbolje priprema za parenje.E,sad,moje pitanje je,kako stiglic reaguje na takvu promenu temperature,od spolja,pa na 20 C?
I ,da li je moguce upariti kanarinku,ako se i ona drzi vani.
Da li te temperature podrazumevaju njihovu konstantnost,24 h?
I da li bi doslo do parenja,ako bi se pocetkom aprila i stiglic i kanarinka izneli,npr.na terasu i prepustili dnevnim i nocnim tempraturama.
Unapred zahvalan
Назад на врх Go down
alempije
Član
Član
alempije

Број порука : 89

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyFri 08 Mar 2013, 13:25

Cekamo odgovor od nekog iskusnijeg...ima li koga? Sleep
Назад на врх Go down
drvetmed
Član
Član
drvetmed

Број порука : 225
Локација : Šabac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 09 Mar 2013, 08:51

[quote="weimnes"]

Kao prvo imaš dve opcije kod bastardiranja; možeš da u toploj prostoriji u toku zime pripremaš ptice ili da sačekaš proleće, što znači da ti i štiglic i kanarinka prezime zimu napolju i da sa početkom proleća priča krene.
Ptica lakše podnosi unošenje iz hladnog u toplo i ako to uradiš postupno (ne direktno sa -10 na +20, već pticu ostaviš u nekoj negrejanoj prostoriji par dana pa tek onda u toplo ) ptica tako neće odreagovati "bacanjem" perija, ako pticu izneseš iz toplog na hladno sigurno će baciti perija.
Najbolja opcija ti je ako su ti ptice već napolju počneš polako štiglica da spremaš da bi ti krajem aprila ili početkom maja bio spreman , sa kanarinkom će ići brže pa nju možeš početi da "siliš" početkom aprila.
Što se tiče konstatnosti temperature ako su ptice napolju na to teško da možeš da utičeš, vidiš i sam da nam se klima promenila, ujutru je minus a u toku dana pređe +15, to nije dobro ali tako je i pticama u prirodi, ta temperaturna razlika između jutra i dnevne temperature više će smetati kanarinki jer ona nije na to naviknuta i može se dogoditi da počne da baca perije.
Imaš dosta tekstova i diskusija na ovu temu, pročitaj detaljnije.....
Назад на врх Go down
alempije
Član
Član
alempije

Број порука : 89

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 09 Mar 2013, 15:50

Hvala na odgovorima. cheers
Назад на врх Go down
weimnes
Posetilac
Posetilac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 09 Mar 2013, 16:50

Drvetmed Arrow hvala na odgovoru.

Kod mene je prica takva,da mi je stiglic vec par dana napolju,na terasi ( ogradjenoj)gde je temperatura oko 12-14 stepeni,nezavisno od spoljne temperature.Sa njim je takodje i kanarinka( crveni mozaik) koja je uzeta od odgajivaca,kod koga je tempertura bila od 18 -20 C.Ja trenutno nemam uslova da boravi u toj temperaturi,ali sam taj prelaz,ucinio postupnim,tako da nije bilo problema.

Stiglica sam poceo da pripremam polako za parenje,pa cemo videti.Nov sam u svemu ovome,ali citajuci vase postove,shvatih da moze puno toga da se nauci... Smile

Pozdrav
Назад на врх Go down
weimnes
Posetilac
Posetilac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 16 Mar 2013, 18:53

Danas sa prvi put spojio kanarinku ( mozaik crvena) i stiglica,iz ciste radoznalosti,da vidim kako ce se ponasati.
Da napomenem da je stiglic neko vreme pod vasom "terapijom" koja je podrazumevala klijalo seme,niger,maslacak i sl.Poceo je da menja ponasanje,tako sto,kada stoji da drvcetu kao da " plese" dok pevusi i nekako spusta krila malo nize.
Kada sam ih spojio,otvorio je kljun i nekako kao da ispusta neke cudne zvuke na kanarinku,dok ona stoji pored njega.Kao da se brani od nje.Prvo sto mi je palo na pamet da mozda "on" nije "ona" ali po njegovoj pesmi ne bih rekao da je zenka.
Da li je to normalno za stiglica koji jos uvek nije "usliljen"?
Назад на врх Go down
Rilekson
Član
Član

Број порука : 151

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 16 Mar 2013, 22:53

weimnes ::
Danas sa prvi put spojio kanarinku ( mozaik crvena) i stiglica,iz ciste radoznalosti,da vidim kako ce se ponasati.
Da napomenem da je stiglic neko vreme pod vasom "terapijom" koja je podrazumevala klijalo seme,niger,maslacak i sl.Poceo je da menja ponasanje,tako sto,kada stoji da drvcetu kao da " plese" dok pevusi i nekako spusta krila malo nize.
Kada sam ih spojio,otvorio je kljun i nekako kao da ispusta neke cudne zvuke na kanarinku,dok ona stoji pored njega.Kao da se brani od nje.Prvo sto mi je palo na pamet da mozda "on" nije "ona" ali po njegovoj pesmi ne bih rekao da je zenka.
Da li je to normalno za stiglica koji jos uvek nije "usliljen"?
I usiljena zenka plese uz "zvrlu zvrliu". Ti sto sisiti na nju ne mora znaciti da su dve zenke. Sacekaj i gledaj.
Назад на врх Go down
Jack Sparrow
Posetilac
Posetilac
Jack Sparrow

Број порука : 19
Локација : Hrvatska-Rab

ПорукаНаслов: pozz   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyMon 18 Mar 2013, 14:50

pozz
ma imam jedno pitanje,imam grdeline stare po dvije-tri godine,ulovljeni i nisu nikada bili sa nekim ženkama pareni...dobio sam prije dvije godine od prijatelja ulovljenu mladu ženku,malo fali nije ni imala boje kad sam je dobio,sada je stara već dvije godine,to liko je kod mene...volio bih je pariti sa nekim od mojih grdelina...ja sam nju stavio sa jednim mojim grdelinom ali ja vidim da ona neće ni blizu njega,ona bježi od njega ili ona naliće na njega sa kljunom,non stop viču jedan na drugoga,pogotovo kad im dam hranu,potuku se ko će prvi na hranilicu...zanima me jel se nju nekako može na tjerati da se pari...
Назад на врх Go down
suljaga
Član
Član
suljaga

Број порука : 179
Локација : krusevac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyTue 19 Mar 2013, 22:23

Moze, ali ptice moras prvo da pripremis za parenje a to je malo duzi period, ne moze to preko noci. Sad je pravo vreme za pocetak pripreme za usiljavanje grdelina.
Назад на врх Go down
Ivo39
Posetilac
Posetilac
Ivo39

Број порука : 24

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyTue 30 Apr 2013, 15:01

Da li se moze napraviti bastard od cajzli(muzjak)xštiglić(ženka)
Назад на врх Go down
suljaga
Član
Član
suljaga

Број порука : 179
Локација : krusevac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptyThu 02 May 2013, 00:10

Ivo39 ::
Da li se moze napraviti bastard od cajzli(muzjak)xštiglić(ženka)

Moze, ako imas srece da se upare i izvedu mlade
Назад на врх Go down
Ilija_ice
Posetilac
Posetilac

Број порука : 7

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 08 Mar 2014, 14:26

Zdravo ja sam ilija imam jednog stiglica, vec se zajedno rezultat jos mema, ednu nedelju zaedno su, Sat treba da radim, prvi put probujem.hvala.
Назад на врх Go down
Ilija_ice
Posetilac
Posetilac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 08 Mar 2014, 14:28

I edna kanarinka, so kapom.
Назад на врх Go down
Ilija_ice
Posetilac
Posetilac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 08 Mar 2014, 14:40

Ima neko
Назад на врх Go down
bortes
Član
Član
bortes

Број порука : 84
Локација : Sabac

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 EmptySat 08 Mar 2014, 19:20

Ilija_ice ::
Ima neko

Rano je to Ilija,7dana je malo da se nesto desi,pojacaj im hranu,obezbedi dovoljno veliki kavez i mesto za gnezdo sa vegetacijom,vestackom ili pravom,sto manje uznemiravanja,skoro sve sto treba da znas u vezi sa pripremom ti je napisano vec na forumu,prosetaj malo po srodnim temama,srecno
Назад на врх Go down
Sponsored content

ПорукаНаслов: Re: Priprema za bastardiranje   Priprema za bastardiranje - Page 8 Empty

Назад на врх Go down

Priprema za bastardiranje
Назад на врх 
Страна 8 of 9Иди на страну : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Priprema za razmnozavanje
» Par za bastardiranje!
» Bastardiranje s cesljugarom