| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Crvena maska kod Stiglica | |
|
+30jigor refa95 Ivan98 Furla vucjanacc Mica Vasic Ivan_ks diskus Nikolasbc delux kostavr Dax BG Rasko Gost alann Boban Santa IgorSO ticar belobradi pinka Бане Ivan_Nish Danijelvr pticar nis Petar Milan bogdanik Steva Jocom 34 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Danijelvr Zaslužni član
Број порука : 391 Join date : 17.08.2009
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 01:32 | |
| Tu si upravu, moze svasta da bude, a on neka razmislja... Izgleda da ce za novu funkciju morati da nabavi slem i pancir jer je video u nedelju kakvih sve Vranjanaca ima... Srecom po njega, nismo svi isti. Pozdrav Ivane... | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| | | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 15:34 | |
| Sve to sto pricas mMilane nema veze sa realonscu, kod kanarinaca ne postoji cisto MELANINSKI ILI CISTO LKIPOHROMSKI, svcaki kanarinac ima i jednog i drugog polja na kojima karotin razlicito deluje...... Zato u ocenskoj listi kod kanarinca boje (melaninskog) postoji ocenska stavka melanin i posebno liporom, melanin se ne boji karotinom , LIPOHROM SE BOJI, tako i kod stiglice melanain na glavi se ne boji a LIPOHROM NA KRILIMA SE BOJI ili karotinom ili luteinom................ Tako to stoji u nauci i to jos niko nije u svetu mogo da obori niti opovrgne, pokusavali mnog ali za dzzzzzzzzz...... POZDRAV | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 16:10 | |
| Cini mi se da neku pomenu cveklu,pa da vas pitam kako se ona daje sveza ili moze kuvana ova za ljudsku upotrebu i a isto me i za sok interesuje...hvala | |
| | | pticar nis Zaslužni član
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 16:14 | |
| | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 16:29 | |
| Ja sam davao sok u poilicu, ali to je bio eksperimenat i nisam ga ponovio :-). Narendas cveklu na najsitnije rucno rende, ostavis malo da odstoji 30 min, i onda rukom ili kroz neku gazu stiskom iscedis veoma malu kolicinu. To sam davao, mozes da razblazis vodom malo. Tako isto mozes i sargarepom sto bih ti ja preporucio vise nego cveklu. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 16:35 | |
| Glupo je da se ubedjujemo oko nečeg što zna svako ko je u životu čuvao štiglića, ako se pticama ne daje hrana koja u sebi sadrži karotin one nemaju crvenu masku i to je realnost, zato se i daje ta paprika, šargarepa, maslačak i ostale stvari..... ako si spreman da dokaeš tu teoriju al ličnim primerom spreman sam da javno priznam da nisam u pravu i prihvatim ovako teško da će me neko ubediti u nešto suprotno od onog što zna svako ko je u životu čuvao štiglića. Eto odradi eksperiment uzmi dva mlada štiglića i jednom daj hranu koja sadrži karotin a drugom ne pa da vidimo koja ptica će se kako premititi | |
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 16:39 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 16:45 | |
| pa radi se o tome što je eksperiment mnogo puta odradjen eto svi koji su imali problem sa maskom štiglića ( mogu da kažem da nema osobe koja čuva štigliće da nije bila suočena sa tim problemom) su dodavanjem karotina kroz hranu prilikom mitarenja to rešili, lično ove godine sam kasnije počeo da dajem karotin, kad su ptice već počele da teraju masku pisao sam o tome u predhodnom postu i tek nakon toga je maska na pticama počela da dobija crvenu boju a bila je žuta | |
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 16:47 | |
| To nema veze sa karotinom....... Maska jeste crvena ali nema veze s karotinom........... Jedino se krila mogu ofarbati...... POZDRAV | |
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 16:51 | |
| davao sam i ja karotin pticama ali nije uspelo da ofarba masku,samo ono zuto na krilu im ofarba... | |
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 16:55 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 17:02 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 17:07 | |
| - Petar ::
- davao sam i ja karotin pticama ali nije uspelo da ofarba masku,samo ono zuto na krilu im ofarba...
Sačekaj da lepo isteraju masku pa ćeš videti pravu boju. Primetio asam da svaka ptica i ne jede hranu sa karotinom iz tog razloga verovatno se neka slabije oboji ali čim im je izašla i na krilima sigurno će imati lepe crvene maske. | |
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 17:10 | |
| Prosle godine sam davao karotin jer sam imao mnogo,od pocetka marta pa kraja mitarenja i opet narandzasta maska i zuta,a jako narandzasta krila... | |
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 17:12 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 17:17 | |
| Dobro, u redu je, SA ČIM ONDA TO IMA VEZE... šta je nauka dokazala iz kog razloga i šta to boji štigliću masku u crveno, verovatno postoje dokazi za to ajde da ih vidimo | |
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 17:25 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 17:34 | |
| Ufff toliko strana radi objašnjenja jedne stvaris samo, i šta su nakon tih 30 strana na kraju zaključili ? Od čega se farba maska? | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 17:48 | |
| Milane, ne znam zasto tolika neverica? Pticar konstantno izlaze i dokazuje svoju teoriju i to na vrlo jednostavan nacin za nas laike. Ipak je on najstrucniji od nas, sto se toga tice. Isto tako imas veliki broj ljudi koji stiglice drzi samo na suncokretu i eventualno konoplji. I kad njih pitas, kazu da je to super hrana i da se decenijama stiglici tako hrane. A svi znamo, da je takva hrana pogubna za njih. Samo hocu da kazem da treba prihvatiti misljenje i mladjih ljudi, a ne samo ono sto smo navikli decenijama cuvajuci ptice. | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 17:52 | |
| jel mogu ja da objasnim kako se farba? ja sam moler inace po zanimanju...... evo ovaj matorac je jeo samo melody mix,kanarinsku i list maslacka...zenka bastarda pored isto tako ali maska joj je ostala narandzasta... | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 18:32 | |
| Stevo pitanje stručnosti je vrlo relevantna stvar, svi mi ovde smo neki srtručnjaci i nismo tu da se medjusobno dokazujemo ko je veći stručnjak već da pomognemo ljudima. U redu, karotin ne farba masku, šta je onda farba? Ako tvrdiš da nešto nije tačno treba valjda i da kažeš šta je tačno. Slobodno možeš da podržiš bilo čije mišljenje to je tvoja lična stvar ali smatram da ako neko nešto tvrdi mora to i da dokaže pogotovu kad su u pitanju stvari koje i mala deca znaju. bane eto u toj melodi miks hrani imaš karotin kao i u maslačku, a ima ga i u paprici, šargarepi, cvekli, zelenoj salati i spirulini i svim ostalim stvarima koje ljudi godinama daju štiglićima za crvenu masku O semenu čička da ne govorim. | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 19:02 | |
| na pocetku je JOCOM postavio ovu temu i ona je tako i stajala nekoliko dana bez ikakvog odgovora,a vidi sad dokle smo stigli....podseca me na onu temu SATINE BASTARD | |
| | | pinka Član
Број порука : 125 Join date : 05.11.2009 Локација : holandija
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 19:14 | |
| - Petar ::
- davao sam i ja karotin pticama ali nije uspelo da ofarba masku,samo ono zuto na krilu im ofarba...
karotin nece ofarbati stiglicu masku, maska se gubi pticama zbog lose i neuredne ishrane, meni ni jedna izlezena ptica nema zutu boje maske osim satineta, a sto se tice karotina nije ga pozeljno davati, probajte da ako vec bojite ptice upotrebljavate can-tax | |
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica Wed 09 Dec 2009, 19:16 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Crvena maska kod Stiglica | |
| |
| | | | Crvena maska kod Stiglica | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму