| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Mutacije štiglića | |
|
+70raskokat boris gocke Damir doctor 1 bric bric Zokbok988 žako Rilekson pedjacure valter suljaga ogic dalibor vasic drvetmed Mica Vasic nenad79 Drle Ivan Z lujo vucjanacc Furla zoran ptice pjevice Despot drakceJA božidar Steva gost1 goran diskus kumca Sina BL popBL Dzemal_sa stiglic pinka cajzla sasha kima Dax BG Gost Danijelvr Dejan79 Nikolasbc alexandar >>ACA<< delux milovan ticar IGOR 72 sasaznas Petar Laza pticar nis Rasko Zika alann Миланче ZOKICA belobradi bogdanik Boban BOCKA slavishab DjordjeVet Vlada Nish saso78 vlatko Бане Milan 74 posters | |
Аутор | Порука |
---|
bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Fri 06 Nov 2009, 12:20 | |
| Trebao si da je slikas sa vise uglova, narocito samu masku. | |
| | | delux Član
Број порука : 70 Join date : 26.09.2009 Локација : Podgorica
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Fri 06 Nov 2009, 13:39 | |
| | |
| | | bogdanik Zaslužni član
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Fri 06 Nov 2009, 13:56 | |
| Odlicno, nikad nista slicno nisam video . Mozda ti imas neku novu mutaciju, crnogrli stiglic ! | |
| | | kima Član
Број порука : 177 Join date : 26.10.2009 Age : 42 Локација : kragujevac
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Fri 06 Nov 2009, 17:30 | |
| Crnobradi stiglic se cesto srece kod cigannlija. | |
| | | delux Član
| | | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Fri 06 Nov 2009, 19:31 | |
| Ptica je veoma interesantna, čak mi se i cela boja ptice čini drugačija kao da je oker. | |
| | | cajzla Član
Број порука : 132 Join date : 30.09.2009 Age : 55 Локација : leskovac
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sun 08 Nov 2009, 15:17 | |
| milane da li je poceo stiglic da dobija boju i ja imam jednog kao da je juce izaso iz gnezda. nisam siguran da li ima sanse da prezivi | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Sun 08 Nov 2009, 15:27 | |
| I ja sam imao prilike da vidim takve mlade, znaci od onih pera koje imaju kao mladi, samo im je pobelelo perje, dok su ostale pege i nema naznaka maske i oznake odrasle ptice. Te ptice su stale sa mitarom, i mece se ni izmitariti, budite srecni ako prezive zimu. Inace mi je nudjena da je kupim kao mladu pticu koja je uhvacena avgusta, ali sam se nasmejao i zaobiso u sirokom luku. | |
| | | pinka Član
Број порука : 125 Join date : 05.11.2009 Локација : holandija
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Tue 10 Nov 2009, 15:00 | |
| ima jedan preparat koji se moze nabaviti i kod nas i veoma je dobar za mitarenje ptica kako mladih tako i odraslih u sezoni mitarenja. Zove se Muta-vit inace orlux preparat. Probajte i vedecete da je odlican | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: sareni Tue 10 Nov 2009, 19:37 | |
| | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Tue 10 Nov 2009, 20:12 | |
| Jel ovo parcijalni albinizam ? Ja hvatam ptice, sve u nadi da naletim na neku sitnu mutaciju, al ove sezone nista. Nije bilo krnjolaca, uhvatio sam 3 muzjaka sa belim percima ispod kljuna , jedan se moze nazvati belobradim. | |
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Tue 10 Nov 2009, 20:19 | |
| - bogdanik ::
- Jel ovo parcijalni albinizam ? Ja hvatam ptice, sve u nadi da naletim na neku sitnu mutaciju, al ove sezone nista. Nije bilo krnjolaca, uhvatio sam 3 muzjaka sa belim percima ispod kljuna , jedan se moze nazvati belobradim.
Mozes li da mi objasnis pojam krnjolac jesu li to crvene i zute tacke iza glave na vratu. | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Tue 10 Nov 2009, 20:28 | |
| Da, to je krnjolac ili zlatoperac. Sa jednim ili vise crveno rubin percetom na vratu. A ti meni kazi jel ova tvoja ptica? I jel parcijalni albinizam? | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Tue 10 Nov 2009, 21:06 | |
- Da, to je krnjolac ili zlatoperac. Sa jednim ili vise crveno rubin percetom na vratu. A ti meni kazi jel ova tvoja ptica? I jel parcijalni albinizam?
zato ja imam 2,sad jedno pitanje na koje ptice da se pare da bi i oni bacili te zlatoperce... | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Tue 10 Nov 2009, 21:10 | |
- Da, to je krnjolac ili zlatoperac. Sa jednim ili vise crveno rubin percetom na vratu. A ti meni kazi jel ova tvoja ptica? I jel parcijalni albinizam?
Jeste jer u prirodi nije mogo dobiti bjeline zbog nedostatka vitamina u ishrani. A te krnjolce ili kako ih mi ovdje zovemo korduni imah u svaki lov po pet set komada sto pilica s sto totalno formiranih. | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Tue 10 Nov 2009, 22:00 | |
| Ne hvatam masovno ptice,mrezom, ja ovo pricam na osnovu oko 150 ptica koje su mi ove jeseni prosle kroz ruke, nije ih bilo ni kod nekih koji su hvatali pored mene. Ima dosta ptica, ali je slab kvalitet. Aj uslikaj nekog pa postavi ako te ne mrzi. | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Tue 10 Nov 2009, 22:04 | |
- Ne hvatam masovno ptice,mrezom, ja ovo pricam na osnovu oko 150 ptica koje su mi ove jeseni prosle kroz ruke, nije ih bilo ni kod nekih koji su hvatali pored mene. Ima dosta ptica, ali je slab kvalitet. Aj uslikaj nekog pa postavi ako te ne mrzi.
Vjeruj mi pojidanacnu sliku imam samo kojeg donesem kuci a to je li krnjolac mene mnogo ne interesuje.Uglavnom donosim stiglica koji je dugacak sa jakom maskom i ako ima bjelina po njemu.Ostale pustim odmah nakon lova. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Tue 10 Nov 2009, 23:54 | |
| Lepa ptica za dalji rad, zbog ovakvih se isplati ići u prirodu. | |
| | | stiglic Član
Број порука : 55 Join date : 03.03.2009 Age : 52 Локација : Švedska
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 12 Nov 2009, 00:34 | |
| | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 12 Nov 2009, 02:20 | |
| Ovaj nikad prije nije ulazio u kavez a ako jest onda je budala teska, jer je divalj. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 12 Nov 2009, 02:50 | |
| | |
| | | delux Član
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 12 Nov 2009, 18:24 | |
| | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 12 Nov 2009, 18:34 | |
| | |
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 12 Nov 2009, 19:59 | |
| - Milan ::
- Kakve boje su mu noge ?
crne boje Vidi znam ja kad je drzana ptica , ja stiglice hvatam i drzim od 84 god. Kod drzanog stiglica noge posvjetle boja mesa a i u prirodi hoce noge nijansu da posvjetle ali nikad kao u kavez vecinom su crne.U pitanju je starija ptica rep mu je malo iskrzan kod nas u kavez a inace je bio zdrav. | |
| | | pinka Član
Број порука : 125 Join date : 05.11.2009 Локација : holandija
| Наслов: Re: Mutacije štiglića Thu 12 Nov 2009, 21:05 | |
| vidi se jasno da je matora ptica. To sto mene cudi je da je uopste prezivela u prirodi. Sarene ptice, bele i sve ostale koje imaju nedostatak pigmenta u sebi ne dozive veliku starost u prirodi, i budu brzo pojedene od grabljivica. Lepa simpaticna ptica na oko. ali ne verujem ili sam cak siguran da mozes izvuci nesto sareno od nje..U svakom slucaju ukras za oci | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Mutacije štiglića | |
| |
| | | | Mutacije štiglića | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |