| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica | |
|
+22Furla Rasko korbach diskus sasko SxOne zvrle djoleml NebojsaB popicaBL boris robin vladoal Zika Laza Drle ticar saso78 Sokoly sestoperac BOCKA Milan 26 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Thu 24 Sep 2009, 23:37 | |
| Što se djubrenja tim izmetom tiče krenuo sam i u tom delu da eksperimentišam, nakupio sam sigurno 30 kg djubriva do sad pa planiram da nadjubrim travnjak i cveće da vidimo kakvi su rezultati.
Tehnologiju proizvodnje crva sam kao što i sami vidite savlaao u potpunosti tako da sad planiram da širim kapacitete i krenem malo ozbiljnije sa tim. Već sam podelio nekim ribolovcima malo crva, pecali su na to i oduševljen su. trenutno satiru krkušku (potočnu mrenu) ulovi su i po par kilograma dnevno. U pregovorima sam sa nekm radjnjama za ribolovačku opremu koji žele da imaju crve u radnji samo im je cena malo previsoka al šta da e radi dugo vremena treba da se napravi ogromna količina. | |
| | | Milan Admin
| | | | Milan Admin
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Fri 25 Jun 2010, 01:44 | |
| | |
| | | robin Zaslužni član
Број порука : 309 Join date : 21.10.2009 Age : 48 Локација : novi sad
| Наслов: ... Fri 16 Jul 2010, 23:04 | |
| .... u poslednje vreme nalazim dosta uginulih crva! dali neko zna o cemu se radi? | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Sat 17 Jul 2010, 00:26 | |
| Pa razlog može da bude ili hrana ili voda. | |
| Наслов: ... Sat 17 Jul 2010, 02:30 | |
| pa neznam...prehranjujem ih redovno,jedino moze da bude da nema dovoljno vlage,jer ovih dana je nesnosna vrucina,a i tu gde budu je bas toplo....hvala ti milane u svakom slucaju...veliki pozdrav. | |
| | | boris Član
Број порука : 116 Join date : 06.01.2010 Age : 47 Локација : jagodina-despotovac
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Sat 17 Jul 2010, 16:25 | |
| meni se desava da perid prelaska iz pupe (kako to bocka kaze) ili larve u bubu imam dosta uginuca larve tj ne razviju se u bubu.st bi to moglo biti?
mozda Milane ti znas nesto vise o tome,kako da rjesim problem? pretpostavljam da je vlaga u pitanju ili ? kako? | |
| Наслов: ... Sun 18 Jul 2010, 00:38 | |
| ...e ali pazi,mozda nisu mrtvi. pupa se skoro nepomera ,kolko sam primetio reaguje samo kad je malo stisnes prstima... | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Sun 18 Jul 2010, 08:58 | |
| Pa jedino da nadjemo neko logično objašnjenje. Pupa se ne hrani što znači da koristi zalihe hrane koje je pokupila kao crv. Ukoliko pupa nema dovoljno hrane ona ugine i ne završi transofmaciju. | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Sun 18 Jul 2010, 18:21 | |
| - Milan ::
- Pa jedino da nadjemo neko logično objašnjenje. Pupa se ne hrani što znači da koristi zalihe hrane koje je pokupila kao crv. Ukoliko pupa nema dovoljno hrane ona ugine i ne završi transofmaciju.
kod mene su sad sve bube,i milion malih crvića. | |
| | | boris Član
Број порука : 116 Join date : 06.01.2010 Age : 47 Локација : jagodina-despotovac
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Mon 19 Jul 2010, 00:17 | |
| - robin ::
- ...e ali pazi,mozda nisu mrtvi. pupa se skoro nepomera ,kolko sam primetio reaguje samo kad je malo stisnes prstima...
to sve znam.stalno imaju brasno i mekinje,jabuku ili sargarepu ili sad i cvklu.pupa je jednostavno probusena i "ispijena".skoro sam bio odvojio samo pupe u jednu kantu sa identicnom podlogom ili su crkle ili mali broj pretvorio u bube koje su imale nekako slomljena ,rascupana krila i ine su za kratko crkavale. sad je bolje objasnjeno.kako rjesiti i zbog cega se desava?pozdrav | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Mon 19 Jul 2010, 00:33 | |
| Koliko sam primetio skoro sve bube su u početku sa takvim krilima. Veoma je moguće da ukoliko ne menjaš tu jabuku i šargarepu već je ostaviš da ubudja to stvara problem. Ako su probušene očigledno je da ima nekih parazita. Nije mi se to do sad dešavalo. | |
| | | boris Član
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Mon 19 Jul 2010, 19:36 | |
| - Milan ::
- Koliko sam primetio skoro sve bube su u početku sa takvim krilima. Veoma je moguće da ukoliko ne menjaš tu jabuku i šargarepu već je ostaviš da ubudja to stvara problem. Ako su probušene očigledno je da ima nekih parazita. Nije mi se to do sad dešavalo.
ma sve je cisto ko u apoteci,nema budjanja.muvacu pa cu ispitati.hvala u svakom slucaju | |
| Наслов: ... Fri 30 Jul 2010, 22:48 | |
| milane dali mozda znas zasto su neki crvi tamnije boje,skoro crni? trenutno imam jednu turu mladih crva i ima puno tih tamnih.... neznam o cemu se radi,i dali su dobri za ishranu ptica? jel mozda jos neko imao slican problem? | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Sat 31 Jul 2010, 05:09 | |
| To nije problem, ja sam imao samo bele crve i onda sam iz prirode ubacio i nešto crnih sad imam ture i sa crnim crvima. Moguće je da se radi o nekoj podvrsti. | |
| Наслов: ... Sat 31 Jul 2010, 07:50 | |
| ok. hvala ti!...ja sam mislio da nesto nije u redu sa njima......moguce je da ima neka pod vrsta. pozz... | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Sun 19 Dec 2010, 13:10 | |
| Izgleda da sam se uigrao, redovno imam velike crve za hranjenej i podmladak tako da je krug zatvoren. Na žalost letos mi je jedna veća tura crva propala ( oko 2-3 kg), koristio sam odmor, nisam promenio podlogu i toliko su se uneredili da sam morao da ih iskoristim za pecanje. Slika trenutno pristigle ture. | |
| | | popicaBL Član
Број порука : 54 Join date : 31.10.2010 Age : 34 Локација : Beograd
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Tue 21 Dec 2010, 06:12 | |
| - boris ::
- robin ::
- ...e ali pazi,mozda nisu mrtvi. pupa se skoro nepomera ,kolko sam primetio reaguje samo kad je malo stisnes prstima...
to sve znam.stalno imaju brasno i mekinje,jabuku ili sargarepu ili sad i cvklu.pupa je jednostavno probusena i "ispijena".skoro sam bio odvojio samo pupe u jednu kantu sa identicnom podlogom ili su crkle ili mali broj pretvorio u bube koje su imale nekako slomljena ,rascupana krila i ine su za kratko crkavale. sad je bolje objasnjeno.kako rjesiti i zbog cega se desava?pozdrav Cim vidis pupe ili bube odma ih prebacuj u novu cistu kutiju sa mekinjama, ako ih ostavis u istu kutiju sa crvima, crvi ce da ih pojedu, a isto i sva jaja koje bube snesu i neces imati nista. Crvi mora da se cuvaju u frizideru pa da mogu da traju duze. Jedared nedeljno izvadis ih napolje i das im malo sangarepu, jabuke ili parce slatkog (crvenog) krompira, tikve itd da se nahrane i opet ih stavis u frizider. | |
| | | NebojsaB Član
Број порука : 145 Join date : 14.01.2010 Age : 37 Локација : Trebinje, RS, BiH
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Mon 28 Feb 2011, 17:12 | |
| | |
| | | djoleml Posetilac
Број порука : 18 Join date : 24.02.2011 Локација : niš
| Наслов: mlinski crvi Tue 01 Mar 2011, 01:57 | |
| kaži te mi da li ja mogu crviće uzeti iz džaka sa brašnom u neku posudu da bi se namnožili da bi smanjio potragu za njima kad im nije vreme | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Tue 01 Mar 2011, 12:05 | |
| Poenta je što se crvići ne razmnožavaju nego od njih nastaju lutke, pa od lutki bube, bube nose jaja a iz jaja se radjaju crvići. | |
| | | NebojsaB Član
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Tue 01 Mar 2011, 12:14 | |
| hvala Borise, mada sam i ja isto tako razmišljao, već sutra idem u potragu po golubarniku, nadam se da ću potrefiti na prave bude - crviće, jer se prije sa njima nisam susrećao | |
| | | NebojsaB Član
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Tue 01 Mar 2011, 12:20 | |
| ehhhh kakve sam sreće, šteta što nisam o ovoj temi bar prije mjesec dana čitao, jer sam neki dan imao vreću brašna crvavu al nema veze, snaći ću se nekako | |
| | | boris Član
| | | | zvrle Posetilac
Број порука : 8 Join date : 19.02.2010
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica Sat 19 Mar 2011, 22:01 | |
| JEl zna neko vrstu BUBE koja se dobije kada crv prodje kroz sve faze??? Mislim na LAT, ENGL, SRP naziv koji god.... pozzz | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica | |
| |
| | | | Mlinski crvi (meal worms) za ishranu ptica | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |