Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 5 Join date : 02.01.2013 Age : 49 Локација : Citluk-Krusevac
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 26 Jan 2014, 21:12
bortes Član
Број порука : 84 Join date : 07.06.2013 Age : 38 Локација : Sabac
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Wed 05 Mar 2014, 01:33
poz svima,pocinjemo ponovo sve ispocetka,nikoga jos nema da se pohvali da je poceo pripremu parova,ja sam za ovu godinu spremio 3 para,nesto starih ptica a nesto mladunaca od prosle godine,ujedno imam i pitanje...moze li se pariti brat i sestra?to sam isto pitao i prosle god i odgovor je bio..dosta toga napisano u temi toj i toj,pa onda,parenje u srodstvu se primenjuje kod konja kroz vekove itd...konkretno.da li je neko pario brata i sestru i kakve se komplikacije eventualno javljaju...prvenstveno je pitanje za Milana..nekako mi deluje da ce najkonkretnije odgovoriti a zatim i za sve koji su voljni da pomognu,ziveli
ĐEKO Posetilac
Број порука : 7 Join date : 01.02.2014 Локација : Skopje
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Wed 05 Mar 2014, 01:48
bortes ::
to sam isto pitao i prosle god i odgovor je bio..dosta toga napisano u temi toj i toj,pa onda,parenje u srodstvu se primenjuje kod konja kroz vekove itd...konkretno.da li je neko pario brata i sestru i kakve se komplikacije eventualno javljaju...prvenstveno je pitanje za Milana..nekako mi deluje da ce najkonkretnije odgovoriti a zatim i za sve koji su voljni da pomognu,ziveli
Skoro sve vrste zivotinje mozes upariti brat sestra ili obrnuto.. al ovo za KONJA TO TI GARANTIRAM ZIVOTOM DA NIKAD I NKO NIJE USPIJO DA SPARI KONJA SA SESTROM ILI SA MAJKOM ....
bortes Član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Wed 05 Mar 2014, 12:34
Skoro sve vrste zivotinje mozes upariti brat sestra ili obrnuto.. al ovo za KONJA TO TI GARANTIRAM ZIVOTOM DA NIKAD I NKO NIJE USPIJO DA SPARI KONJA SA SESTROM ILI SA MAJKOM ....[/quote]
:)jbg to za konje sam tako procitao,u svakom slucaju hvala ti,dakle..brat i sestra stiglic,navodno mogu...a zna li neko javlja li se kakav deformitet,slab imunitet itd...zna li neko bar iskustvo sa bilo kojim vrstom ptica ako ne bas sa stiglicima,hvala...mozda sam naporan ovim pitanjem ali verujem da ima ljudi,kao sto sam ja npr.,koji imaju mali broj parova a steta da ne osiguramo uspesnost parenja sa mirnim izlezenim pticama ako vec moze...
žako Član
Број порука : 278 Join date : 04.02.2012 Age : 56 Локација : Osijek, RH
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Wed 05 Mar 2014, 19:21
Nemoj to raditi. Nađi još dva štiglića i izbjegni tu kombinaciju brat-sestra. Otac-kćer i majka-sin još i može, ali brat-sestra nikako. Ne pišem iz svog iskustva, nego sam dosta čitao o tome iz tuđih iskustava.
bortes Član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Thu 06 Mar 2014, 00:15
hvala na odg.,sta inace kazu sta se komplikuje?ja sam danas kao citao da to rade sa kanarincima boje npr.,australijskim zebama itd..ne znam ni sam...
žako Član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Thu 06 Mar 2014, 00:40
Ptice imaju česte deformacije tijela. Slabog su imuniteta, ugibaju još u jajetu i sl. Imaš dosta toga u temama genetike na ovom forumu, a i nekim drugim.
bortes Član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 09 Mar 2014, 12:47
kako vam ptice reaguju na ove padove temperature?ja sam odvoji 2 para u volijer napolju i juce su bili raspevane i aktivne,danas duva neka hladna vetrina kao da sam na Prokletijama a ne u ravnici,druga prica sa pticama,tuzno ih je gledati...
Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 13 Apr 2014, 18:45
START -sezona 2014
tasa Posetilac
Број порука : 14 Join date : 26.01.2013 Локација : Leskovac
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 13 Apr 2014, 20:39
Mico svaka cast za mlade
žako Član
Opasno sam se naoštrio na štigliće. Ovako to izgleda kod mene ove sezone.
Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Thu 01 May 2014, 21:45
DANAS:
Mica Vasic Zaslužni član
Број порука : 306 Join date : 05.01.2010 Age : 53 Локација : Aleksinac
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Thu 01 May 2014, 22:39
Uvek lepi prizori kod miće. Čovek radi, pa ima i šta da pokaže.. svaka čast!
Mica Vasic Zaslužni član
Број порука : 306 Join date : 05.01.2010 Age : 53 Локација : Aleksinac
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Fri 02 May 2014, 21:27
Evo kako je kod mene pocela sezona odgoja stiglica 2014 u spoljnoj volijeri...
bortes Član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sat 03 May 2014, 13:47
pozdrav svima,evo i kod mene je sezona pocela,od ukupno 3 para od kojih su dva napolju,prvi je poceo onaj u kuci,jutros zenka snela prvo jaje,bice i slika kad se da Bog izlegu ptici,ne smem sad cackati posto je zenka plahovita,ziveli
bortes Član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 04 May 2014, 10:44
poz,evo jutros mi je zenka snela drugo jaje,rano ujutru verovatno,ja sad pregledao i vidim da je to jaje od jutros razbijeno i nema ljuske,drugo jaje normalno i dalje u gnezdu,vidim da je gnezdo malo razmontirano a zenka mi izgleda naduvana kao pred crkavanje ,sumnjam da se muzjak tu malo umesao,sta mislite hoce li nastaviti da nosi i sta bi mogao da bude razlog samo jednog polupanog jajeta?ziveli
bortes Član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sat 10 May 2014, 15:39
poz,imao bih jedno pitanje za iskusnije,kao sto sam napisao 3.maja mi je zenka snela prvo jaje,zatim drugo i trece..,2 kom razbio muzjak jedno ispalo meni iz ruke...za vreme dok je nosila ta jaja paralelno je ulazila i gnezdila se u drugoj ponudjenoj korpici.kako je sledeca 2 dana preskocila sa nosenjem a i sav skoro materijal je prenela u novo gnezdo,ja sam staro izvadio.juce je u tom novom gnezdu opet snela jedno jaje a jutros nista.izvadio sam ga i stavio zamensko,niko ih ne uznemirava osim mene 2 puta dnevno.primetio sam da namerno sakriva jaje u gnezdu navlaceci materijal i vatu preko njega.inace sve ove dane izgleda jako nakostreseno cak je danas drzala i glavu pod krilom..moje pitanje je,da li je moguce da to jedno jucerasnje jaje bude poslednje jaje iz ture koja je krenula 3.maja?sta bi mogao da bude uzrok ovakvog ponasanja?hvala,ziveli
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sat 10 May 2014, 22:39
Mislim da je krenula drugu turu a mozda je nakostresena jer ima problema da snese jaje pa je ostalo zaglavljeno
bortes Član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 11 May 2014, 17:01
pa ne znam ni sam vise,evo ni jutros nema jajeta a i dalje izgleda kao da ce svakog casa da snese,zanimljiva stvar je da je zamensko jaje uvukla u dno gnezda i preko njega lezi,gnezdo prazno a ustvari jaje u dnu,ja ludju pticu nisam video,hvala u svakom slucaju
коста_п2 Posetilac
Број порука : 8 Join date : 19.12.2010 Age : 39 Локација : skopje mekedonija
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 11 May 2014, 23:19
prvite mali bilbilcinja za ovaa godina
tasa Posetilac
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Mon 12 May 2014, 20:32
Upario sam 2 para stiglica u volijeri duga ja 2,5m, siroka 1.2m, visoka 2m. Ima jedno napraveno gnezdo vec 8 dana ali jos uvek ne vidim jaja. Da li postoji neki razlog??? Inace radi se o paru belobradih i paru belogrlih.
žako Član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Wed 14 May 2014, 14:59
Konačno i kod mene da se jedno gnijezdo štiglića napunilo jajima i ženka tri dana uredno sjedi.
tasa Posetilac
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Wed 14 May 2014, 20:50
Danas sam nasao jaje zaglaveno među zice, kao da je rukom uglaveno na zici preseceno na pola. Pregledao sam ceo pticarnik i nigde na podu nema jaja. Da li neko zna kako je jaje zavrsilo na zici. Inace u toj volijeri su dva para stiglica a samo jedan par je napravio gnezdo ali jaja nema!?
bortes Član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 18 May 2014, 16:36
pozdrav svima,danas mi je zenka snela 4 jaje a od juce vec se nasadila,rekao bih da petog jajeta nece ni biti,danasnje jaje je nekako slucajno razbila,aj sad to nema ni veze,kako je pocelo sa njom kilavo dobro je i ovo,cudi me da je i uopste nastavila da lezi,imao bih pitanje,ona meni vec nosi ceo mesec pomalo ,nesto sam razbio ja,nesto muzjak itd..naime sacuvao sam jedno jaje za koje mislim da je zadnje iz prve ture koje je snela 9.maja....ja ga kao cuvam da bih ga poturio kod kolege(to je navodno trebalo biti pre 5 dana ali nikako da snese),pa me interesuje sta mislite da li je moguce da ja to jaje poturim pod nju,da li sam zakasnio vec?jaje cuvam u sendvicu od vate na temp od oko 15 ak stepeni...interesuje me i sta mislite kako ce ona da reaguje na to?znaju li da broje ,hvala veliko,molio bih brz odgovor da ne okasnim ako vec nisam,ziveli
žako Član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Thu 22 May 2014, 20:38
Danas i kod mene prvi malac FE, konkretno štiglića.