| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Razmnozavanje stiglica u prirodi | |
|
+26Danijelvr belobradi Миланче raskokat IGOR 72 milos0205 gost1 sestoperac Boban Dax BG DjordjeVet Бане Steva Rasko bogdanik alann ticar BOCKA windbag Maki Zika Laza Luckyboy Milan Drle Petar 30 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Fri 26 Jun 2009, 07:35 | |
| Pa mnogo filmova i dokumentaraca je snimljano u kojima su objašnjavana najteža krivična dela, Ubistvo recimo, pa niko zbog toga nije imao zakonske sankcije. Postoji velika razlika izmedju pisanja nečega i radjenja nečega.... | |
| | | IGOR 72 Član
Број порука : 172 Join date : 26.04.2009 Age : 52 Локација : Skopje Makedonija
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Fri 26 Jun 2009, 22:26 | |
| | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Fri 26 Jun 2009, 23:35 | |
| | |
| | | Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sat 27 Jun 2009, 01:12 | |
| Tako je Milane,svasta deca pisu po tarabama! | |
| | | raskokat Član
Број порука : 55 Join date : 04.07.2009 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sun 05 Jul 2009, 01:00 | |
| Bas bih cenio ako neko naleti na gnezdo sa jajima ili tek izleglim mladima,da se mogu alkirati da mi javi,spreman sam da platim,trebaju mi jos dva gnezda ove godine.Pozdrav | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sun 05 Jul 2009, 01:36 | |
| imas jedno gnijezdo izmedju viseceg mosta i pozorista u bagremu, na nedje 2.5 metra visine, strana krosnje prema bokserskom klubu salim se naravno, o tim stvarima ti nece niko javno govoriti na forumu i sa tim se slazem, jer ipak smo ovdje da diskutujemo o svim mogucim temama osim o unistavanju ptica u prirodi. | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sun 05 Jul 2009, 01:39 | |
| Ja ih znam na Goricu četiri gnijezda ali su im roditelji velike dzukele. | |
| | | raskokat Član
Број порука : 55 Join date : 04.07.2009 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sun 05 Jul 2009, 01:54 | |
| Sada cu pokusati da ti objasnim da sam ja daleko od unistavanja ptica u prirodi,posto to nije lepo takoreci za odgajivace koji ne ulazu samo trud vec i novac bez ikakve zelje za profitom.Ja svake godine uzmem najvise dva legla sto broji ukupno 10 jaja,od tih deset jaja kod mene opstanu deset ptica,u prirodi opstanu tri po gnezdu,redje cetiri,da ne spominem sto se desi svake godine da ne mali broj gnezda bude unisten od vremenskih nepogoda,zatim od predatora i naravno ljudske ruke.Ja od tih deset izaberem cetiri muzijaka ostatak pustim sto je jednako sa brojem ptica koje bi i prirodno uginule u gnezdu sto zbog toga sto ne mogu da se izbore za hranu sto zbog toga sto ih jace ptice izguraju,tako da su ljudi koji se bave na ovaj nacin dalekood unistivaca prirode. | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sun 05 Jul 2009, 02:07 | |
| - raskokat ::
- Sada cu pokusati da ti objasnim da sam ja daleko od unistavanja ptica u prirodi,posto to nije lepo takoreci za odgajivace koji ne ulazu samo trud vec i novac bez ikakve zelje za profitom.Ja svake godine uzmem najvise dva legla sto broji ukupno 10 jaja,od tih deset jaja kod mene opstanu deset ptica,u prirodi opstanu tri po gnezdu,redje cetiri,da ne spominem sto se desi svake godine da ne mali broj gnezda bude unisten od vremenskih nepogoda,zatim od predatora i naravno ljudske ruke.Ja od tih deset izaberem cetiri muzijaka ostatak pustim sto je jednako sa brojem ptica koje bi i prirodno uginule u gnezdu sto zbog toga sto ne mogu da se izbore za hranu sto zbog toga sto ih jace ptice izguraju,tako da su ljudi koji se bave na ovaj nacin dalekood unistivaca prirode.
Shvatam te ja u potpunosti nego nas ne shvataju ovi iz zaštite i ja isto tako ulovim zimi po tri -četiri štiglića čisto da ih spasim od gladi a i dam im ljepše ženke nego što može u prirodi da nadje. | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sun 05 Jul 2009, 14:45 | |
| takve teme kad se vidimo uzivo da nam ne zakuca neko od plavih | |
| | | Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sun 05 Jul 2009, 15:11 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sun 05 Jul 2009, 21:18 | |
| lazo ne unosi nemir bez potrebe, mnogo puta smo razmatrali i objasnjavali teme............ a da zaboravio sam da vam kažem, ubio sam sinoć jednu babu odsekao sam joj glavu, bilo mi žao da je gledam kako se muči onakva stara i nikakva, boleste je uzela već pod svoje tako da na to gledam kao dobro delo | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sun 05 Jul 2009, 21:32 | |
| me ne unosim nemir nego smatram da treba postaviti granice negde... ako pisemo o tim stvarima to moze da procita neko i ko nije registrovan na forumu. To je moje misljenje ja ne mogu nikom da zabranim da kaze gde se nalaze. A sto se tice te babe tebi je lako kad imas veze u policiji iako ti je i zvucno ime i prezime ko da sviras u EKV | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sun 05 Jul 2009, 22:39 | |
| Milane, donosit cemo ti cigare iz uvoza | |
| | | IGOR 72 Član
| | | | Milan Admin
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sat 15 Aug 2009, 04:17 | |
| Svaka čast na fotografiji, koja je ovo sad tura po redu ispade da će biti mladih i u septembru. | |
| | | IGOR 72 Član
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sat 15 Aug 2009, 13:18 | |
| i ja sam o tome razmisljao jer kad sam bio tamo za Uskrs(20 maja) isto tako sam nasao gnezdo tako po mom mislenju ovo mu dodze treca tura,tamo je zaista pravo uzivanje jer na tako malom prostoru ima sigurno desetak gnezda | |
| | | Миланче Član
Број порука : 173 Join date : 23.05.2009 Age : 44 Локација : Niš
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sat 15 Aug 2009, 22:56 | |
| Pa to je raj za stiglice!!! Cela kolonija! Odusevljen sam samim tim sto sam cuo. | |
| | | IGOR 72 Član
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Sat 15 Aug 2009, 23:35 | |
| zaista je tako pravo je uzivanje slusati njihove pesme i gledati kako se jure oko cempresa,ja sam uhvatio samo tri mlada muzjaka i to je sve drugo ostaje prirodi mislim da nisam pretero jer kat kazem puno tamo ih je stvarno puno. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Tue 25 Aug 2009, 18:31 | |
| Pre pola sata izadjem na terasu i vidim mlad štiglić gura glavu i pokušava da udje u letilicu. Uplašim se da sam ostavio vrata otvorena, kad malo bolje zagledam ptica bez alke. Prišao sam mu i uhvatio ga rukom, nije se ni cimao, stavio sam ga u letilicu. Ptica je veoma mlada još joj ni rep nije izašao do kraja i veoma je izgladnela i iznemogla. Videćemo šta će biti sa njom. | |
| | | belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Tue 25 Aug 2009, 20:07 | |
| I meni se nešto slično desilo prošle nedelje. | |
| | | IGOR 72 Član
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Tue 25 Aug 2009, 20:11 | |
| | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Wed 26 Aug 2009, 13:18 | |
| Iz iskustva znam za mlade divlje ptice, ako su neprirodno mirne, gotovo sigurno su bolesne. Imao sam susreta sa 2 prosle godine, jednu kad sam uhvatio stavio sam je na dlan i ona nije odletela, uzeo sam semena iz hranilice , nahranio je i ona pobeze, inace je rep takodje bio kratak, a ptica je imala crvenilo na glavi. Istretiraj je ESB om i valjda ce biti dobro. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Wed 26 Aug 2009, 13:47 | |
| Ma ovaj mlad skroz još mu žut kljun, vidim ga tumara oko hranilice, našao je vodu . Stavio sam ga u letilicu sa još nekoliko drugih ptica. Juče je jurio jednu ženku da ga hrana i ona ga nije tukla samo ga čudno gledala. E sad moguće je da umišljam ali kad ga pogledam sa prednje strane desna strana lica mu normalna ispod obraza a sa leve ima veliku belu fleku. To je naverovatnije mlado od onog što sam mu snimao pesmu sa prozora pošto su se do preključe čuli mladi sad ih dva dana nema, a ovaj mali je najverovatnije bio najmanji u leglu i nije mogao da ih prati. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Wed 16 Sep 2009, 13:11 | |
| Eto našao je mamu da ga hrani | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi | |
| |
| | | | Razmnozavanje stiglica u prirodi | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму