| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Razmnozavanje stiglica u prirodi | |
|
+26Danijelvr belobradi Миланче raskokat IGOR 72 milos0205 gost1 sestoperac Boban Dax BG DjordjeVet Бане Steva Rasko bogdanik alann ticar BOCKA windbag Maki Zika Laza Luckyboy Milan Drle Petar 30 posters | |
Аутор | Порука |
---|
sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Wed 20 May 2009, 21:36 | |
| - Dax BG ::
- Najveci neprijatelj stiglica je i dalje covek.
mislis na ''covjeka'' kao odgajivaca ptica koji ih lovi na ovaj ili onaj nacin ili ''covjeka'' koji zagadjuje prirodu, unistava im stanista ... ? | |
| | | DjordjeVet Član
Број порука : 96 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Banja Luka
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Wed 20 May 2009, 22:02 | |
| - sestoperac ::
- Dax BG ::
- Najveci neprijatelj stiglica je i dalje covek.
mislis na ''covjeka'' kao odgajivaca ptica koji ih lovi na ovaj ili onaj nacin ili ''covjeka'' koji zagadjuje prirodu, unistava im stanista ... ? obe varijante... koiko god ptica strada zbog unistavanja hrane i stanista, nista manje ne strada kod nesavjesnih ljudi koji ih love da bi prodavali, koji skidaju gnijezda pa im uginu mladi i tako dalje... na kraju hobi lovci koji sebi uzmu par ptica godisnje ispadnu najmanji problem za populaciju ptica...to je samo kap u moru... | |
| | | gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Fri 22 May 2009, 00:37 | |
| evo jele gde se gnezde lokeri. a evo i gnezda. datum slikanja je na slici. | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Fri 22 May 2009, 05:16 | |
| | |
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Fri 22 May 2009, 10:44 | |
| - ticar ::
- kakvi lokeri
STILICI Ticar pronasao sam gnezdo. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Fri 22 May 2009, 11:38 | |
| Odlicno! Na kojoj je visini ? Primetio sam da skoro uvek pored gnezda ima maslacka. | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Fri 22 May 2009, 15:46 | |
| a vidim ja da je to gnijezdo od grdelina,lokeri se zovu grdelini koji se koriste za lov pa gledam koji vrag. | |
| | | Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Fri 22 May 2009, 16:15 | |
| U Sumadiji je odomacen naziv za stiglica koji se nosi u lov-loker.To je usko usmerena ptica i posebno se bira od uhvacenih stiglica u jesenjem periodu.To ne mora da bude ptica sa izuzetnom pesmom.Sta je bitno,da je ptica veoma glasna u oglasavanju,po literaturi ptice cuju jedna drugu na udaljenosti od 600 metara vazdusne linije,kada nase uvo jos ne registruje dolazak ptica.Uvek drzim par lokera kod sebe i trudim se da sto duze budu kod mene-bar par godina,kao vino sto stariji to bolji.Potrebno je da su to ostre,zustre ptice,kada ih ponesem rano ujutro na hvatanje vec u hodniku se javljaju sa ci ci ili curliju,kao da znaju gde idu nesto poput lovackih pasa,mozda nije adekvatno poredjenje.Ove ptice samo zato sluze u grupi pesma njihova ima drugorazredni znacaj da se na vreme oglase u kavezu prilikom lova i nailaska njihove sabrace u vazduhu i da to cine snazno i ubedljivo,neprekidno,kako bi ptice u vazduhu bile relaksirane i odmah pale na lajbuk.Ako su kvalitetni lokeri i ptice koje u prvom naletu ne slete na lajbuk,lokeri ih vrate i sa stotinu metara udaljenosi i one padnu na lajbuk.Koliko su bar moje,ostre ptice dogadjalo mi se da gledam a ne cujem,moja ptica u kavezu uzela zrno konoplje i otvara u kljunu i u tom mometu negde u vazduhu registruje oglasavanje sabrace,ispusta zrno prestaje da jede i ci ci pozivima i drugi m oglasavanjima doziva u drustvo sabracu iz vazduha.Vrlo cesto se dogadja da od mene na nekih stotinak metara hvata ptice druga ekipa,i dok sam ja prisutan sve ptice iz vazduha dolaze kod mene.tada se najbolje vide kvalitetni lokeri.... | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Fri 22 May 2009, 17:29 | |
| ja sam danas video par stiglica kako slece da smokvu i priblizio sam se da vidim da nemaju gnezdo ali oni kao da su nestali, ni traga ni glasa od njih na drvetu... | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Thu 28 May 2009, 21:17 | |
| Juce sam isao u BiH i pored puta sam video mladunce na boci znaci da su krenuli!!! | |
| | | BOCKA Član
Број порука : 298 Join date : 03.03.2009 Age : 77 Локација : Skoplje
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Thu 28 May 2009, 22:25 | |
| ŽIKA, OVO ŠTA SI NAPISAO ZA LOKERE 100% SI U PRAVO. SAMO ČUDIME ZAŠTO JE DAT NAZIV LOKERE ZA ONE PTICE KOJE SU PRONAĐENE U GNJEZDO. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Thu 28 May 2009, 23:38 | |
| I ono zaštićeno gnezdo u trešnji je danas nastradalo, odnela sojka dva mlada na moje oči. | |
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Fri 29 May 2009, 00:28 | |
| - BOCKA ::
- ŽIKA, OVO ŠTA SI NAPISAO ZA LOKERE 100% SI U PRAVO.
SAMO ČUDIME ZAŠTO JE DAT NAZIV LOKERE ZA ONE PTICE KOJE SU PRONAĐENE U GNJEZDO. BOCKA, da nebude zabune, to sto je gdin. Zika napisao jeste tacno ali kod mene u Krusevcu i okolini za sve STIGLICE se koristi lokalni zargon LOKER, a oni koji se nose u lov tj. hvatanje ovde zovemo DOZIVACI. To je ovde tako, nadam se da se razumemo. veliki pozdrav | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Fri 29 May 2009, 00:47 | |
| Milane,stekli su se bili uslovi za upotrebu vatrenog oruzja! | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Fri 29 May 2009, 13:13 | |
| Žiko ima nas nekoliko koji čuvamo štigliće dvoje su u DS i paze gnezdo, dva puta su pomogli al je ovaj put bila brza. Milim da je ostalo još jedno ili dva u gnezdu, fali im možda nekoliko dana da izlete. | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Fri 29 May 2009, 14:48 | |
| Nazalost uverio sam se vise puta u zivotu da grabljivica dok ne ocisti gnezdo ne odustaje,tako da po meni je neizvesna sudbina i tih preostalih ptica.Pre par godina,Milane doziveo sam apsolutno iznenadjenje sto me je i iziritiralo da zatvorim odnosno zastaklim terasu.Na terasi povremeno pored mojih ptica mogao si da nadjes po nekog vrapca ili divljeg goluba,kljuca poneku semenku koju moje ptice izbace.Jedne veceri vrativsi se iz ribolova zatekao sam pomor.I ponovo naglasavam kako grabljivica uvek odabere najbolje ptice,ubila mi je tri stiglica,jednog izvukla izmedju zica i odnela a dva sam zatekao mrtve u kavezuHteo sam da presvisnem od tuge i besa.Odmah znajuci da se zlikovac vraca na mesto zlocina,postavio sam mrezu na terasi u zoni kaveza kao i tridesetak sipkica premazanih sa lepkom.Negde oko 22 sata iste veceri zacuo sam lupanje krila na terasi i znajuci sta ocekujem izleteo na terasu videvsi skota da se upetljao u mrezu kao i u sipkice sa lepkom,terasa je bila sva u stilu "minsko polje".Normalno ta sova a radilo se o maloj beloj sovi,odletela je ali bez glave i ne u noc vec u kantu za djubre ispred zgrade ali mi je ostavila podsetnicu na levoj saci u vidu duboke posekotine.pozdrav ....... | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Wed 24 Jun 2009, 11:44 | |
| I kod mene se dešavaju noću neke čudne stvari ali ne bi da pričam o tome da ne napravim forum na reviju "treče oko " Nisam skoro bio u "šetnju" a baš me zanima kako li je ovo nevreme, kiše, grad i ojuja uticalo na razmnožavanje štiglića u prirodi. | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Wed 24 Jun 2009, 16:25 | |
| I Lakiboj ima posetioce iz Treceg oka!!! | |
| | | milos0205 Član
Број порука : 223 Join date : 03.03.2009
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Wed 24 Jun 2009, 17:55 | |
| Mom prijatelju kobac je usao u stan i napao stiglica, na srecu uspeo je da ga odbrani od kobca, medjutim sutradan su nastradali stiglici na terasi | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Wed 24 Jun 2009, 20:43 | |
| - milos0205 ::
- Mom prijatelju kobac je usao u stan i napao stiglica, na srecu uspeo je da ga odbrani od kobca, medjutim sutradan su nastradali stiglici na terasi
To je vetruska sigurno nje se nece lako otarasiti ili da je ubije ili ce poubijati sve ptice,svaki dan ce dolaziti na to mesto!!! | |
| | | milos0205 Član
Број порука : 223 Join date : 03.03.2009
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Thu 25 Jun 2009, 14:22 | |
| U pravu si to je bila vetruska, u medjuvremenu smo zastaklili terasu tako da sad i da hoce ne moze da dohvati ptice | |
| | | BOCKA Član
Број порука : 298 Join date : 03.03.2009 Age : 77 Локација : Skoplje
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Thu 25 Jun 2009, 17:49 | |
| KAD UVATITE U KUČU VETRUŠKU ILI BILO KOJU PTICU GRABLJIVICU, SAMO CVICANGLAMA OTSECITE JOJ KANĐE I PUSTITEJE, AKO BUDE DRUGA GRABLJIVICA DOŠLA JAVITEMI. ISPROBANO IZ PRVE RUKE | |
| | | IGOR 72 Član
Број порука : 172 Join date : 26.04.2009 Age : 52 Локација : Skopje Makedonija
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Thu 25 Jun 2009, 22:14 | |
| Bocka mozda je dobra ova tvoja metoda,ali meni je pre par godina sova ubila dva bastarda od anifle i jednog kringlova koji je bio u paru sa kanarinkom i imali su dvoje malih u gnezdo,tako sto sreca sovina sto je nisam uhvatio inace bih joj glavu zubima otkinuo. | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Thu 25 Jun 2009, 22:48 | |
| Igore ne diraj sove, one su zasticene! | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi Thu 25 Jun 2009, 23:21 | |
| Sve grabljivice su zakonom zaštićene osim jastreba a i ovi iz zaštite sigurno čitaju postove zato polako sa idejama u vezi ptica. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Razmnozavanje stiglica u prirodi | |
| |
| | | | Razmnozavanje stiglica u prirodi | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |