PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE

Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...

HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  Приступи  
Тражи

Display results as :

Rechercher Advanced Search
TAKMIČENJA
 https://pticefauneevrope.forumsc.net/t2064-topic#34861  pticefauneevrope.forumsc.net
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
Latest topics
» order dapoxetine usa
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptySat 13 Jan 2024, 03:22 by LiamynC

» finasteride lymph nodes
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyWed 22 Nov 2023, 18:03 by LiamynC

» buy priligy in malaysia
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyMon 20 Nov 2023, 06:16 by LiamynC

» buy dapoxetine 60 mg in india
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptySun 19 Nov 2023, 13:21 by LiamynC

» Pesma štiglića
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 03 Aug 2023, 01:06 by Jovan0

» CD za školovanje bastarda na pesmu štiglića
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:43 by Milan

» KLIJAVO SEME za ishranu ptica
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:40 by Milan

» Prirodna ishrana Stiglica
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 05 Jan 2023, 19:45 by Milan

» TIGRICE - Melopsittacus Undulatus
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 05 Jan 2023, 01:23 by Milan

Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyWed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …

[ Full reading ]
Comments: 4
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 29 May 2014, 14:19 by Milan
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.

Comments: 0
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptySat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA

U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u  Pirotu održan prvi seminar  za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
      Nakon donošenja …

[ Full reading ]
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptySat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da  je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
         Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …

[ Full reading ]
Comments: 1
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyFri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan
Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”

Димензије прстенова за обележавање птица и живине

2.00 mm Ružasta astrilda, …

[ Full reading ]
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptySat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …

[ Full reading ]
Comments: 51
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyMon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.

Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …

[ Full reading ]
Izdavanje RODOVNIKA za ptice
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyTue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan
Obaveštenje

На основу члана 9.  Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …

[ Full reading ]
Comments: 3
Plaćanje članarine udruženju
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyFri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan
Obave

Članarina za 2022 godinu je 1000 din  a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.

članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04

[ Full reading ]
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA
Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyFri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …

[ Full reading ]
Similar topics
Prijatelji foruma
 pticefauneevrope.forumsc.net  Serbian Biodiversity Portal
Moj ljubimac
Piroćanka Zoo Park KOKI!

Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji

Go down 
+62
delijovan
Zokbok988
vrscanin
Exotic
Luka Perica
voja_ilic
lakiso
stiglan
popicaBL
zoran ptice pjevice
ogic
onix
skorpija
Cizak
boris
sugubinac
popBL
belobradi
ulicni hodac
drakceJA
robin
diskus
alann
sasha
gost1
ivan83
sale1977
kima
kumca
pinka
Nikola
novaksin
misan
Santa
Boban
IgorSO
Mossad
Gost
rtomek
Danijelvr
Rasko
bogdanik
Миланче
Furla
pticar nis
Zika
ZOKICA
kedrovi
Dax BG
klokkende
Luckyboy
milos0205
Petar
Sokoly
Drle
slavishab
Steva
Бане
sestoperac
ticar
Laza
Milan
66 posters
Иди на страну : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 17 ... 26  Next
АуторПорука
Mossad
Posetilac
Posetilac
Mossad

Број порука : 21
Локација : Kragujevac

Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 Empty
ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 22 Oct 2009, 12:32

``danas je izglasan jedan zakon koji nam mnogo može pomoći u daljem radu za postizanje cilja``
Da li mozes da napises nesto vise o tom zakonu ?

``od nas traži da delujemo ozbiljno kao organizacija što znači da će biti posla``
Sta konkretno ?

Ja se javljam bounce , sto se tice slobodnog vremena ~djene-djene~, inace sam student.
U sustini to i cekam, da se nesto konkretno uradi, da se legalizuje kao i u drugim zemljama.

poz
Назад на врх Go down
rtomek
Član
Član
rtomek

Број порука : 65
Локација : SRB-V-SU

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 22 Oct 2009, 19:01

Pozdrav
Koji je to zakon donet ???? (o lovstvu ???)
Da bi išta počelo da se radi mislim da je potrebno mnogo više informacija Crying or Very sad ,
Moje mišljenje je da ukoliko imate neki konkretan predlog prvo što treba da se uradi je da se preko matičnog udruženja traži vanredni sastanak Upravnog odbora SOF-a pa da se tamo dogovori kako dalje !!!!!!!
Nažalost moram da kažem da sam iznenađen da na ovom forumu ima mnogo ljudi odgajivača koji žele da nešto urade , čak kako vidim i da su članovi raznih udruženja a mene iznenađuje da kad je recimo skupština Sof-a niko ništa nekaže , netraži reč, neukaže na problem , netraži da se rešava išta samo dižu ruku kad se glasa !!!! Ko su ti vaši predstavnici kojima je uvek sve OK, a ovamo ništa neide kako treba ?????.....Zanimljivo zar ne ???
Mene ova oblast toliko ne kači ali kao predsednik ptičara Subotice želim da učestvujem u svemu šta može da doprinosi boljitku ptičarstva u Srbiji!
Ako bude konkretnog predloga pokrenite inicijativu za neki sastanak mi ćemo svakako podržati i učestvovati na njemu da zajedno dođemo do željenog cilja , ja znam da za ovakvo nešto ima sluha u U.O SOF-a tako da smatram da nikako ne sme se zaobići SOF jer u kao organizacija koja broji na hiljade članova mnogo je prihvatljiviji sagovornik sa bilo skim nego pojedinac !
pozdrav ROBY
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

Број порука : 718

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 22 Oct 2009, 19:49

da bise nesto predlozilo gore na skupstini ti clanovi moraju biti clanovi drustava , koje placa clanarinu savezu, ovako na divlje savez nece uzeti to u razmatranje.....

POZDRAV cheers cheers cheers cheers
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

Број порука : 4633
Локација : Pirot

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 22 Oct 2009, 19:52

da upravo o tome govorim ORGANIZACIJA je bitna reč. U principu toliko je prosto da ni sam sebi ne mogu da verujem da sam bio toliko vremena zaslepljen, znači imamo način, imamo podršku, imam pomoć i iz inostranstva., bar toliko mi je sad rečeno, sledeći sastanak je za dve nedelje kada će se razradjivati detalji a do tad treba da vidim ko je od vas zainteresovan da se ide u tom pravcu, da se mi medjusobno sakupimo u nekoj sobi, da priloži ko šta ima /projekte statute i slične stvari/ koji mogu da nam budu od koristi ili da napišemo sve sami. Eto to je naš prvi zadatak. Što se tiče SOF-a recimo da će mo biti deo njih.
Назад на врх Go down
rtomek
Član
Član
rtomek

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 22 Oct 2009, 20:20

PTICAR NIS -
pa naravno ali ko, ko se u srbiji misli ozbiljno da se bavi ptičarstvom nije član nekog udruženja Question Question

Milane-
zanimljivo.. znači da je bio neki sastanak čim pišeš da je sledeći za dve nedelje Question Question Question
ko je od vas zainteresovan da ide u tom pravcu Question Question kom pravcu Question Question
u kojoj bre sobi Question Question Question
koje inostranstvo Question Question ovo je naša stvar neće oni da reše umesto nas ništa
kako recimo deo SOF-a ( recimo deo njih - ko su oni Question Question -vanzemaljci ) Question
Mislim da se od navedenog nemože videti o čemu se zapravo radi , a samostalne akcije mogu više da naškode nego da pomognu u rešavanju ovih stvari , a članovi foruma ne smeju biti korišćeni za biločije samostalne poteze naročito kad i neznaju ni o čemu se zapravo radi Exclamation Exclamation Exclamation
pozdrav ROBY
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 22 Oct 2009, 20:28

Sa ovog foruma mozda ima 10-15 clanova drustva vise ne .............. Zato i kazem da bi se nesto ozbiljno radilo i da bi se borili za legalizaciju toga , prvo se mora postati clan drustva , a to drustvo mora biti clan saveza , pa tek onda se predlaze nesto gore na skupstini saveza.... POZDRAV cheers cheers cheers cheers
Назад на врх Go down
rtomek
Član
Član
rtomek

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 22 Oct 2009, 20:55

PTICAR NIS- ja znam proceduru i mogu da kažem iz sopstvenog iskustva ( 6-7 godina redovno idem na skupštine SOF-a ) da ko je izašao sa dobrim predlogom odnosno sa bilo čim uvek se pokušalo izać u susret predlagaču Exclamation
Nije dovoljno piskarati na razne forume, pa ni na ovaj.... a pa deliti lekcije zapravo iz illegale, smatram da svi koji žele da rade su dobrodošli u savezu, jer zapravo i takvi nam trebaju , a svakako ima prostora za sve , SEKCIJE U SAVEZU BI REŠILE MNOGE PROBLEME , A KAO ŠTO SAM VEĆ OVDE I REKAO U TOKU SU PRIPREME , DA BI I OŽIVELE TE SEKCIJE PA KO ŽELI DA RADI, PRUŽI ĆE MU SE PRILIKA DA SE POKAŽE Wink
Nemogu a da nespomenem situaciju u savezu sitnih životinja ! Tu je formiran jošjedan savez pa su tek sad došli problemi jedni imaju sudije drugi ne, članovi jednog saveza organizuju izložbu pa ovi iz drugog im nedođu pa nema 500-600 eksponata, pa se ovi nemogu pokriti finansiski a ni gledalac nema šta da vidi kad dođe na praznu halu, pa jedne priznaje evropski savez a ove druge ne , pa,pa,pa mnogo je glupih problema samo zbog gluposti pojedinaca Exclamation
pozdrav ROBY
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 22 Oct 2009, 20:59

rtomek ::
PTICAR NIS -
pa naravno ali ko, ko se u srbiji misli ozbiljno da se bavi ptičarstvom nije član nekog udruženja Question Question

Milane-
zanimljivo.. znači da je bio neki sastanak čim pišeš da je sledeći za dve nedelje Question Question Question
ko je od vas zainteresovan da ide u tom pravcu Question Question kom pravcu Question Question
u kojoj bre sobi Question Question Question
koje inostranstvo Question Question ovo je naša stvar neće oni da reše umesto nas ništa
kako recimo deo SOF-a ( recimo deo njih - ko su oni Question Question -vanzemaljci ) Question
Mislim da se od navedenog nemože videti o čemu se zapravo radi , a samostalne akcije mogu više da naškode nego da pomognu u rešavanju ovih stvari , a članovi foruma ne smeju biti korišćeni za biločije samostalne poteze naročito kad i neznaju ni o čemu se zapravo radi Exclamation Exclamation Exclamation
pozdrav ROBY

Veoma prosto, kao što je i Ptičar NIŠ rekao.... za sve postoji procedura, tema ovde nije postavljena za diskusiju već da se jave ljudi koji su zainteresovani da rade i bore se ozbiljno za naš cilj( da podsetim legalizacija uzgoja ptica FE u Srbiji). Normalno je da sve informacije neće biti podeljene sa svim članovima foruma jer ako neko neće da se bori za taj cilj što bi ga mi zamarali onda nekim pojedinostima i detaljima vezanim za to. U pravu si samostalni potezi ili potezi jednog čoveka mogu da pogoršaju stvari, zato se i traže ljudi koji su spremni da rade i da se trude.
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 22 Oct 2009, 21:03

PTICAR NIS ::
Sa ovog foruma mozda ima 10-15 clanova drustva vise ne .............. Zato i kazem da bi se nesto ozbiljno radilo i da bi se borili za legalizaciju toga , prvo se mora postati clan drustva , a to drustvo mora biti clan saveza , pa tek onda se predlaze nesto gore na skupstini saveza.... POZDRAV cheers cheers cheers cheers
MOžda si i to u pravu, a šta ako bi svi mi bili članovi društva Wink
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 22 Oct 2009, 21:25

Onda bi stavr bila drugacija , i onda bi se preko saveza lakse komuniciralo , zvanicno sa svima njima i sve bi imalo svoj tok i odredjenu prceduru....

Назад на врх Go down
bogdanik
Zaslužni član
Zaslužni član

Број порука : 381

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 22 Oct 2009, 22:42

Ja sam voljan da pomognem koliko ti mislis da ja uopste mogu da budem od pomoci, ali ja mislim da si ti ipak prozvao neke ljude koje imaju kontakte sa SOF om! A zasto ipak nebi opisao proceduru za koju pricas da je izuzetno laka tj. prosta !
Назад на врх Go down
IgorSO
Član
Član
IgorSO

Број порука : 87
Локација : Sombor,Vojvodina

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 22 Oct 2009, 23:20

A zasto ipak nebi opisao proceduru za koju pricas da je izuzetno laka tj. prosta ! podrzavam ovu recenicu,reci nesto konkretno ima nas dosta iz raznih krajeva koji smo dosta zainteresovani za to i koji smo CLANOVI drustava gde redovno placamo clanarinu i aktivno ucestvujemo u svom drustvu Smile
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyThu 22 Oct 2009, 23:28

Pa već sam skoro sve napisao, treba ispoštovati proceduru... za one upućenije u problem neka model bude društvo srpski pevač slavujar. A što se ideje tiče nije ona od pre par dana, pisano je odavno o tome na forumu , ko je pratio jasno mu je šta se planira.
Назад на врх Go down
ticar
Zaslužni član
Zaslužni član
ticar

Број порука : 683
Локација : zadar

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyFri 23 Oct 2009, 04:30

ja sam već reko i ponovit ću.
svako malo dosađivat u ministarstvo,govorit da ljudi drže i da če uvijek držat ptice fe.sukladno o zakonu.
govorit da se pusti uzgoj i s tim smanjit lov,obećat da čete štititi fe od krivolova,prijavljivat lovce,plaćat godišnju prijavu i odjavu ptica.
da čete im pomoć u sređivanju takvog zakona,tj dati svoje najbolje prijedloge za takav zakon.i puno puno toga da sad ne pišem.
napravit listu uzgajivača koji se jave za to i pokazat brojnost ljudi koji su zainteresirani za takav uzgoj i zaštitu ptica fe.
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyFri 23 Oct 2009, 12:47

Ticar, to se i radi, to je put kojim idemo, polako ali sigurno....... POZDRAV cheers cheers cheers cheers
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyFri 23 Oct 2009, 16:52

Tičar svaka reč ti je na mestu. Upravo tako se radi i tako nešto je u planu .......... a sad molim glasajte na temi Wink
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

Број порука : 910
Локација : KRALJEVO

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyFri 23 Oct 2009, 22:37

Pošto smo izgleda konačno krenuli sa mrtve tačke, Bogu hvala, mogu samo da kažem da potpuno podržavam ovu akciju i da sam 100% uz Vas,tj. nas. Ovde će zaista biti dosta posla da sve to zaživi i ovom prilikom se od sveg srca javljam da pomognem koliko god mogu i koliko moje mogućnosti dozvoljavaju. Pošto sam već do nekle upućen u tematiku ovog problema mogu samo da kažem da sam već danas kontaktirao neke ljude iz organizacje za očuvanje prirode i čovekove okoline ( zelene), i dobio sam čvrsto obećanje od njih da će nam svesrdno pomoći da ovo oživi. Konkretno daće mi neke njihove odredbe iz statuta, kao i razne predloge za konkretizaciju zaštite i odgoja ptica FE. Tu, između ostalog spada: praćenje migracije i naseljenosti ptica, zaštita njihovih staništa kao i njh samih, obeležavanje i puštanje u prirodu određenog broja primeraka svoje vrste, radi eventualnog praćenja njihovog zdravstvenog stanja, regulisanje uslova za dozvoljeno držanje određenog broja jedinki iz FE, njihovo razmnožavanje i održavanje izložbi i takmičenja. Naravno da ovde ima još sijaset toga ali valja regulisati jedno po jedno odnosno treba napraviti neki pred - nacrt našeg statuta u kome će biti obuhvaćeni svi segmenti našeg budućeg postojanja.
Trebalo bi možda sazvati neku osnivačku skupštinu i na njoj izneti sve predloge i stavove a potom doneti valjane zaključke, koje obavezno treba verifikovati i sa takvim stavom izaći pred ljude koji treba da odobre postojanje jedne ovakve organizacije.
Još jednom, tu sam za pomoć svake vrste i nadam se da će mo uspeti!!!
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptyFri 23 Oct 2009, 22:52

Eto Saša vam je dao neke bitne podatke o tome šta se planira i kako će se raditi. kao što sam i najavio u predhodnim psotovima u pitanju je stvaranje ORGANIZACIJE koja će se baviti isključivo našim problemom, preduzeti su svi potrebni koraci na realizaciji projekta, traže sa samo ljudi koji će aktivno ulčestvovati u radu i vodjenju organizacije. JOš jednom bi da napomenem zbog raznih mogućnosti zloupotreba / ne zaboravite da možda ima ljudi kojima ovo ne odgovara/ za sada na forumu nećemo iznositi plan i program i sve ostalo ali će svi članovi foruma biti obavešteni o svim akcijama koje će biti sprovedene. Još jednom bi da zamolim sve koji se osećaju spremni da aktivno učestvuju u organizaciji i vodjenju projekta da se jave meni na skajp milan.mladenovic76 i da vidimo ko od vas kakve predloge ima.
Što se ostalih članova tiče koji nemaju vremena ili su iz nekog razloga sprečeni da aktivno učestvuju u ovom trenutku očekujemo da će podržati sve akcije koje budemo radili.

Eto jedna od prvih akcija je i ona anketa kojom želimo da ukažemo na to koliko ljudi u Srbiji čuva ptice FE, odnosno da steknemo približnu sliku o tome koliko nas je suočeno sa ovim problemom.
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptySat 24 Oct 2009, 00:57

Opet bi da skrenem pažnju na bitnu stvar. Šta je definicija lova. Nisam upoznat sa materijom ali postoje lovačka društva, ljudi koji su članovi i koji se bave lovom, koja je u stvari prava definicija lova, na netu sam samo našao podatak da je lov "Grupa ljudi koji šetaju sa puškama po polju i posle odu u kafanu". Ovo nam je naravno bitno kako bi napravili razliku izmedju lova i onog što mo ljubitelji ptica i prirode radimo.
Da li je neko upoznat sa terminom "hvatanje ptica" i kako bi ste vi protumačili taj termin a da to ima veze sa onim što se zapravo stvarno radi na terenu.

"Hvatanje ptica" bi po meni trebalo da bude definisano kao- hvatanje ptica na način i sredstvima koja ne prouzrokuju fizički bol ili oštećenja.....

šta mislite o tome?
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptySat 24 Oct 2009, 01:04

Lov ptica je svako lisavanje slobodnog leta bilo koje koje pticije vrste , oduzimnanje njene najbitnije odlike-SLOBODA i stavljanje u zarobljenistvo radi nekog iskoriscacanja te pticije vrste.........

A lov divljaci jeste organizovana grupa ljudi koja tokom cele godine brine o divljaci, prehranjuje i poboljsava loviste kvalitetnom selekcijom i ispustanjem divljaci, a tek onda lov te divljaci koja je cuvana , pa tek nda kafana da se sumiraju utisci i popije po koja......POZDRAV cheers cheers cheers cheers
Назад на врх Go down
bogdanik
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptySat 24 Oct 2009, 01:38

Lisavanje slobode i lisavanje zivota su dve potpuno razlicite stvari. Sto se mene tice kad se legalizuje uzgoj , trebalo bi da bude dozvoljeno hvatanje ptica radi obelezavanji i pracenja zdravlja jedinki i to samo u okviru saveza. Recimo i uzimanje nekih jedinki radi dalje reprodukcije i jedinki mutacija iz prirode. Sad ce se uvesti i komunalna policija i bice nadlezna i za zastitu zivotne okoline! Ilegalni lov ce uvek postojati , ali se trgovini pticama mora stati na put. I jos jedno, dzabe legalizujemo odgoj kad ce stiglic u uzgoju kostati 50e i neko ce opet pre cuvati divljaka nego da da velike pare za 'vrapca'.
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptySat 24 Oct 2009, 01:58

Ja nisam napisao lisavanje zivota, nego slobode................... To je lov..............

Назад на врх Go down
bogdanik
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptySat 24 Oct 2009, 02:30

Ne baratas pravnim terminima. Lisavanje slobode je zarobljavanje, a lisavanje zivota je ubijanje, to su razlicite stvari. A ja ne mogu da izjednacim lov divlje fazana i 'lov' np. stiglica, moze da se koristi rec lov ali ne u smislu ubijanja. Ja cu koristiti rec HVATANJE i mislim da je prikladnija. Pozdrav strastveni lovce ...
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptySat 24 Oct 2009, 02:37

Ja sam reko da je lov ptica lisavanje slobode.......................

A lov divljaci je organizovano lisavanje zivota manje vrednih primeraka i selekcija radi pobolljsanja kvaliteta divljaci u lovistu............

Ja sam za oba primera naveo sta znaci lov , lov ptica i lov divljaci.....

Ne vidim gde sam ja napisdao da je lov ptica LISAVANJE ZIVOTA........

Назад на врх Go down
ticar
Zaslužni član
Zaslužni član
ticar

Број порука : 683
Локација : zadar

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 EmptySat 24 Oct 2009, 04:39

bogdanik ::
Lisavanje slobode i lisavanje zivota su dve potpuno razlicite stvari. Sto se mene tice kad se legalizuje uzgoj , trebalo bi da bude dozvoljeno hvatanje ptica radi obelezavanji i pracenja zdravlja jedinki i to samo u okviru saveza. Recimo i uzimanje nekih jedinki radi dalje reprodukcije i jedinki mutacija iz prirode. Sad ce se uvesti i komunalna policija i bice nadlezna i za zastitu zivotne okoline! Ilegalni lov ce uvek postojati , ali se trgovini pticama mora stati na put. I jos jedno, dzabe legalizujemo odgoj kad ce stiglic u uzgoju kostati 50e i neko ce opet pre cuvati divljaka nego da da velike pare za 'vrapca'.

ukoliko se uzme u obzir vaša molba za uzgojem sve če morati ići po evropskom standardu.
moći ćete prijaviti neprstenovane ptice kao matično jato,ukoliko neko ima prstenovane prijavit če i njih.svake godine če se pisati stanje jata i prijavljivati,
postojat če inspektori posebno za uzgajivače koji če obilaziti svake godine.
lov vam nikako neće biti dopušten jer to rade samo ORNITOLOZI i niko više.
kazne za lov će biti oko 1000 e za svaku jedinku. Shocked ,tako je kod nas.

jedina rupa u zakonu su otvoreni prsteni koji se mogu skidati i stavljati na nove ptice.naravno to nam paše.

bogdanik ovo moram komentirati,VRABAC,taj vrabac če biti miran,neće biti izlomljen i parit če svaku pticu pjevicu koju mu ponudite za razliku od divljaka kojeg morate pripitomljavati i učiti na pticu s kojom je hoćete pariti.
Назад на врх Go down
Sponsored content

ПорукаНаслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji   Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji - Page 9 Empty

Назад на врх Go down

Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji
Назад на врх 
Страна 9 of 26Иди на страну : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 17 ... 26  Next
 Similar topics
-
» Koliko ljudi u Srbiji čuva ptice FE
» Pravilnik za ocenjivanje ptica faune evrope
» UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE