| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji | |
|
+62delijovan Zokbok988 vrscanin Exotic Luka Perica voja_ilic lakiso stiglan popicaBL zoran ptice pjevice ogic onix skorpija Cizak boris sugubinac popBL belobradi ulicni hodac drakceJA robin diskus alann sasha gost1 ivan83 sale1977 kima kumca pinka Nikola novaksin misan Santa Boban IgorSO Mossad Gost rtomek Danijelvr Rasko bogdanik Миланче Furla pticar nis Zika ZOKICA kedrovi Dax BG klokkende Luckyboy milos0205 Petar Sokoly Drle slavishab Steva Бане sestoperac ticar Laza Milan 66 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Mossad Posetilac
Број порука : 21 Join date : 02.04.2009 Age : 41 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 22 Oct 2009, 12:32 | |
| ``danas je izglasan jedan zakon koji nam mnogo može pomoći u daljem radu za postizanje cilja`` Da li mozes da napises nesto vise o tom zakonu ? ``od nas traži da delujemo ozbiljno kao organizacija što znači da će biti posla`` Sta konkretno ? Ja se javljam , sto se tice slobodnog vremena ~djene-djene~, inace sam student. U sustini to i cekam, da se nesto konkretno uradi, da se legalizuje kao i u drugim zemljama. poz | |
| | | rtomek Član
Број порука : 65 Join date : 23.09.2009 Age : 50 Локација : SRB-V-SU
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 22 Oct 2009, 19:01 | |
| Pozdrav Koji je to zakon donet ???? (o lovstvu ???) Da bi išta počelo da se radi mislim da je potrebno mnogo više informacija , Moje mišljenje je da ukoliko imate neki konkretan predlog prvo što treba da se uradi je da se preko matičnog udruženja traži vanredni sastanak Upravnog odbora SOF-a pa da se tamo dogovori kako dalje !!!!!!! Nažalost moram da kažem da sam iznenađen da na ovom forumu ima mnogo ljudi odgajivača koji žele da nešto urade , čak kako vidim i da su članovi raznih udruženja a mene iznenađuje da kad je recimo skupština Sof-a niko ništa nekaže , netraži reč, neukaže na problem , netraži da se rešava išta samo dižu ruku kad se glasa !!!! Ko su ti vaši predstavnici kojima je uvek sve OK, a ovamo ništa neide kako treba ?????.....Zanimljivo zar ne ??? Mene ova oblast toliko ne kači ali kao predsednik ptičara Subotice želim da učestvujem u svemu šta može da doprinosi boljitku ptičarstva u Srbiji! Ako bude konkretnog predloga pokrenite inicijativu za neki sastanak mi ćemo svakako podržati i učestvovati na njemu da zajedno dođemo do željenog cilja , ja znam da za ovakvo nešto ima sluha u U.O SOF-a tako da smatram da nikako ne sme se zaobići SOF jer u kao organizacija koja broji na hiljade članova mnogo je prihvatljiviji sagovornik sa bilo skim nego pojedinac ! pozdrav ROBY | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 22 Oct 2009, 19:49 | |
| | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 22 Oct 2009, 19:52 | |
| da upravo o tome govorim ORGANIZACIJA je bitna reč. U principu toliko je prosto da ni sam sebi ne mogu da verujem da sam bio toliko vremena zaslepljen, znači imamo način, imamo podršku, imam pomoć i iz inostranstva., bar toliko mi je sad rečeno, sledeći sastanak je za dve nedelje kada će se razradjivati detalji a do tad treba da vidim ko je od vas zainteresovan da se ide u tom pravcu, da se mi medjusobno sakupimo u nekoj sobi, da priloži ko šta ima /projekte statute i slične stvari/ koji mogu da nam budu od koristi ili da napišemo sve sami. Eto to je naš prvi zadatak. Što se tiče SOF-a recimo da će mo biti deo njih. | |
| | | rtomek Član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 22 Oct 2009, 20:20 | |
| | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 22 Oct 2009, 20:28 | |
| | |
| | | rtomek Član
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 22 Oct 2009, 20:55 | |
| PTICAR NIS- ja znam proceduru i mogu da kažem iz sopstvenog iskustva ( 6-7 godina redovno idem na skupštine SOF-a ) da ko je izašao sa dobrim predlogom odnosno sa bilo čim uvek se pokušalo izać u susret predlagaču Nije dovoljno piskarati na razne forume, pa ni na ovaj.... a pa deliti lekcije zapravo iz illegale, smatram da svi koji žele da rade su dobrodošli u savezu, jer zapravo i takvi nam trebaju , a svakako ima prostora za sve , SEKCIJE U SAVEZU BI REŠILE MNOGE PROBLEME , A KAO ŠTO SAM VEĆ OVDE I REKAO U TOKU SU PRIPREME , DA BI I OŽIVELE TE SEKCIJE PA KO ŽELI DA RADI, PRUŽI ĆE MU SE PRILIKA DA SE POKAŽE Nemogu a da nespomenem situaciju u savezu sitnih životinja ! Tu je formiran jošjedan savez pa su tek sad došli problemi jedni imaju sudije drugi ne, članovi jednog saveza organizuju izložbu pa ovi iz drugog im nedođu pa nema 500-600 eksponata, pa se ovi nemogu pokriti finansiski a ni gledalac nema šta da vidi kad dođe na praznu halu, pa jedne priznaje evropski savez a ove druge ne , pa,pa,pa mnogo je glupih problema samo zbog gluposti pojedinaca pozdrav ROBY | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 22 Oct 2009, 20:59 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 22 Oct 2009, 21:03 | |
| | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 22 Oct 2009, 21:25 | |
| | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 22 Oct 2009, 22:42 | |
| Ja sam voljan da pomognem koliko ti mislis da ja uopste mogu da budem od pomoci, ali ja mislim da si ti ipak prozvao neke ljude koje imaju kontakte sa SOF om! A zasto ipak nebi opisao proceduru za koju pricas da je izuzetno laka tj. prosta ! | |
| | | IgorSO Član
Број порука : 87 Join date : 23.04.2009 Age : 50 Локација : Sombor,Vojvodina
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 22 Oct 2009, 23:20 | |
| A zasto ipak nebi opisao proceduru za koju pricas da je izuzetno laka tj. prosta ! podrzavam ovu recenicu,reci nesto konkretno ima nas dosta iz raznih krajeva koji smo dosta zainteresovani za to i koji smo CLANOVI drustava gde redovno placamo clanarinu i aktivno ucestvujemo u svom drustvu | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Thu 22 Oct 2009, 23:28 | |
| Pa već sam skoro sve napisao, treba ispoštovati proceduru... za one upućenije u problem neka model bude društvo srpski pevač slavujar. A što se ideje tiče nije ona od pre par dana, pisano je odavno o tome na forumu , ko je pratio jasno mu je šta se planira. | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Fri 23 Oct 2009, 04:30 | |
| ja sam već reko i ponovit ću. svako malo dosađivat u ministarstvo,govorit da ljudi drže i da če uvijek držat ptice fe.sukladno o zakonu. govorit da se pusti uzgoj i s tim smanjit lov,obećat da čete štititi fe od krivolova,prijavljivat lovce,plaćat godišnju prijavu i odjavu ptica. da čete im pomoć u sređivanju takvog zakona,tj dati svoje najbolje prijedloge za takav zakon.i puno puno toga da sad ne pišem. napravit listu uzgajivača koji se jave za to i pokazat brojnost ljudi koji su zainteresirani za takav uzgoj i zaštitu ptica fe. | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Fri 23 Oct 2009, 12:47 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Fri 23 Oct 2009, 16:52 | |
| Tičar svaka reč ti je na mestu. Upravo tako se radi i tako nešto je u planu .......... a sad molim glasajte na temi | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Fri 23 Oct 2009, 22:37 | |
| Pošto smo izgleda konačno krenuli sa mrtve tačke, Bogu hvala, mogu samo da kažem da potpuno podržavam ovu akciju i da sam 100% uz Vas,tj. nas. Ovde će zaista biti dosta posla da sve to zaživi i ovom prilikom se od sveg srca javljam da pomognem koliko god mogu i koliko moje mogućnosti dozvoljavaju. Pošto sam već do nekle upućen u tematiku ovog problema mogu samo da kažem da sam već danas kontaktirao neke ljude iz organizacje za očuvanje prirode i čovekove okoline ( zelene), i dobio sam čvrsto obećanje od njih da će nam svesrdno pomoći da ovo oživi. Konkretno daće mi neke njihove odredbe iz statuta, kao i razne predloge za konkretizaciju zaštite i odgoja ptica FE. Tu, između ostalog spada: praćenje migracije i naseljenosti ptica, zaštita njihovih staništa kao i njh samih, obeležavanje i puštanje u prirodu određenog broja primeraka svoje vrste, radi eventualnog praćenja njihovog zdravstvenog stanja, regulisanje uslova za dozvoljeno držanje određenog broja jedinki iz FE, njihovo razmnožavanje i održavanje izložbi i takmičenja. Naravno da ovde ima još sijaset toga ali valja regulisati jedno po jedno odnosno treba napraviti neki pred - nacrt našeg statuta u kome će biti obuhvaćeni svi segmenti našeg budućeg postojanja. Trebalo bi možda sazvati neku osnivačku skupštinu i na njoj izneti sve predloge i stavove a potom doneti valjane zaključke, koje obavezno treba verifikovati i sa takvim stavom izaći pred ljude koji treba da odobre postojanje jedne ovakve organizacije. Još jednom, tu sam za pomoć svake vrste i nadam se da će mo uspeti!!! | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Fri 23 Oct 2009, 22:52 | |
| Eto Saša vam je dao neke bitne podatke o tome šta se planira i kako će se raditi. kao što sam i najavio u predhodnim psotovima u pitanju je stvaranje ORGANIZACIJE koja će se baviti isključivo našim problemom, preduzeti su svi potrebni koraci na realizaciji projekta, traže sa samo ljudi koji će aktivno ulčestvovati u radu i vodjenju organizacije. JOš jednom bi da napomenem zbog raznih mogućnosti zloupotreba / ne zaboravite da možda ima ljudi kojima ovo ne odgovara/ za sada na forumu nećemo iznositi plan i program i sve ostalo ali će svi članovi foruma biti obavešteni o svim akcijama koje će biti sprovedene. Još jednom bi da zamolim sve koji se osećaju spremni da aktivno učestvuju u organizaciji i vodjenju projekta da se jave meni na skajp milan.mladenovic76 i da vidimo ko od vas kakve predloge ima. Što se ostalih članova tiče koji nemaju vremena ili su iz nekog razloga sprečeni da aktivno učestvuju u ovom trenutku očekujemo da će podržati sve akcije koje budemo radili.
Eto jedna od prvih akcija je i ona anketa kojom želimo da ukažemo na to koliko ljudi u Srbiji čuva ptice FE, odnosno da steknemo približnu sliku o tome koliko nas je suočeno sa ovim problemom. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sat 24 Oct 2009, 00:57 | |
| Opet bi da skrenem pažnju na bitnu stvar. Šta je definicija lova. Nisam upoznat sa materijom ali postoje lovačka društva, ljudi koji su članovi i koji se bave lovom, koja je u stvari prava definicija lova, na netu sam samo našao podatak da je lov "Grupa ljudi koji šetaju sa puškama po polju i posle odu u kafanu". Ovo nam je naravno bitno kako bi napravili razliku izmedju lova i onog što mo ljubitelji ptica i prirode radimo. Da li je neko upoznat sa terminom "hvatanje ptica" i kako bi ste vi protumačili taj termin a da to ima veze sa onim što se zapravo stvarno radi na terenu.
"Hvatanje ptica" bi po meni trebalo da bude definisano kao- hvatanje ptica na način i sredstvima koja ne prouzrokuju fizički bol ili oštećenja.....
šta mislite o tome? | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sat 24 Oct 2009, 01:04 | |
| | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sat 24 Oct 2009, 01:38 | |
| Lisavanje slobode i lisavanje zivota su dve potpuno razlicite stvari. Sto se mene tice kad se legalizuje uzgoj , trebalo bi da bude dozvoljeno hvatanje ptica radi obelezavanji i pracenja zdravlja jedinki i to samo u okviru saveza. Recimo i uzimanje nekih jedinki radi dalje reprodukcije i jedinki mutacija iz prirode. Sad ce se uvesti i komunalna policija i bice nadlezna i za zastitu zivotne okoline! Ilegalni lov ce uvek postojati , ali se trgovini pticama mora stati na put. I jos jedno, dzabe legalizujemo odgoj kad ce stiglic u uzgoju kostati 50e i neko ce opet pre cuvati divljaka nego da da velike pare za 'vrapca'. | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sat 24 Oct 2009, 01:58 | |
| | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sat 24 Oct 2009, 02:30 | |
| Ne baratas pravnim terminima. Lisavanje slobode je zarobljavanje, a lisavanje zivota je ubijanje, to su razlicite stvari. A ja ne mogu da izjednacim lov divlje fazana i 'lov' np. stiglica, moze da se koristi rec lov ali ne u smislu ubijanja. Ja cu koristiti rec HVATANJE i mislim da je prikladnija. Pozdrav strastveni lovce ... | |
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sat 24 Oct 2009, 02:37 | |
| Ja sam reko da je lov ptica lisavanje slobode....................... A lov divljaci je organizovano lisavanje zivota manje vrednih primeraka i selekcija radi pobolljsanja kvaliteta divljaci u lovistu............ Ja sam za oba primera naveo sta znaci lov , lov ptica i lov divljaci..... Ne vidim gde sam ja napisdao da je lov ptica LISAVANJE ZIVOTA........ POZDRAV | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji Sat 24 Oct 2009, 04:39 | |
| - bogdanik ::
- Lisavanje slobode i lisavanje zivota su dve potpuno razlicite stvari. Sto se mene tice kad se legalizuje uzgoj , trebalo bi da bude dozvoljeno hvatanje ptica radi obelezavanji i pracenja zdravlja jedinki i to samo u okviru saveza. Recimo i uzimanje nekih jedinki radi dalje reprodukcije i jedinki mutacija iz prirode. Sad ce se uvesti i komunalna policija i bice nadlezna i za zastitu zivotne okoline! Ilegalni lov ce uvek postojati , ali se trgovini pticama mora stati na put. I jos jedno, dzabe legalizujemo odgoj kad ce stiglic u uzgoju kostati 50e i neko ce opet pre cuvati divljaka nego da da velike pare za 'vrapca'.
ukoliko se uzme u obzir vaša molba za uzgojem sve če morati ići po evropskom standardu. moći ćete prijaviti neprstenovane ptice kao matično jato,ukoliko neko ima prstenovane prijavit če i njih.svake godine če se pisati stanje jata i prijavljivati, postojat če inspektori posebno za uzgajivače koji če obilaziti svake godine. lov vam nikako neće biti dopušten jer to rade samo ORNITOLOZI i niko više. kazne za lov će biti oko 1000 e za svaku jedinku. ,tako je kod nas. jedina rupa u zakonu su otvoreni prsteni koji se mogu skidati i stavljati na nove ptice.naravno to nam paše. bogdanik ovo moram komentirati,VRABAC,taj vrabac če biti miran,neće biti izlomljen i parit če svaku pticu pjevicu koju mu ponudite za razliku od divljaka kojeg morate pripitomljavati i učiti na pticu s kojom je hoćete pariti. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji | |
| |
| | | | Legalizacija uzgoja ptica faune evrope u Srbiji | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |