Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
Наслов: Re: Pesma štiglića Thu 25 Jun 2009, 01:21
Imam i ja ovaj cd sa objašnjenjem ali nisam imao ovu sliku tabele o turama. Na taj cd je došla i ova pjesma samo što sam ja izbrisao ogromne pauze pa je malo brža. stiglic al eco1.mp3
belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
Наслов: Re: Pesma štiglića Thu 25 Jun 2009, 01:26
Evo ovo bi trebalo da bude neki program za izradu "šeme" sa pravilnim turama bez felera ( ili kako već )
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
Наслов: Re: Pesma štiglića Sun 28 Jun 2009, 11:29
Milan ::
Nije Kostina daleko je od toga Ovde je akcenat bačen na zijadu i pletivo, to se tamo ceni i po tome se razlikuje od naše pesme.
Po tvojem mišljenju valja li šta ova pjesma daj ocjenu od 1-5 da bi znao otprilike sta da tražim.
alann Zaslužni član
Наслов: Re: Pesma štiglića Sun 28 Jun 2009, 11:37
Ova pjesma Željko Pavic ne moze da se cuje fino puna je nekih šumova.Postoji li koji program na kojem bi se moglo eliminisati ili smanjiti šumovi a da pjesmu ne oštete.
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Pesma štiglića Sun 28 Jun 2009, 13:01
Ne mogu da komentarišem u pitanju je skroz drugačija pesma od one koja se kod nas ceni, u toj pesmi imaš samo pletivo i zijadu, u prevodu dve ture, kod nas se ceni pesma sa što više tura a zijada je samo jedna tura u toj pesmi. U pitanju su dve potpuno različite pesme i različiti kriterijumi.
alann Zaslužni član
Наслов: Re: Pesma štiglića Sun 28 Jun 2009, 13:27
Ovo te pitam zbog školovanja bastarda do sad sam im uvijek stavljao mog štiglića da slušaju pa reko da probam da im ove godine puštam cd sa pjesmom ali nisam siguran koja pjesma bi dobra bila jer ja štiglića gledam po izgledu a ne po pjesmi.
belobradi Zaslužni član
Наслов: Re: Pesma štiglića Sun 28 Jun 2009, 21:43
Pa pošto ti nije bitna pesma već izgled, onda izaberi pesmu ( iz svoje kolekcije) koja ti se najviše sviđa i školuj ptice, zašto bi tražio tuđe mišljenje ako ti pesma nije u prvom planu.
Ova koju je Đorđe postavio je zanimljiva za pev hibrida:
Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 29 Jun 2009, 00:11
To uvek podržavam, lično smatram ( po mom ukusu) da je bolje kad ptica peva više tura, meni ne smeta ni kad bastard meša aniflu, štiglića i ostalo to mi se posebno svidja, samo bez kanarinskih tura.
belobradi Zaslužni član
Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 29 Jun 2009, 00:46
U potpunosti se slažem sa tobom Milane i po mom ukusu je kad ptica u pesmi izbaci više ( "čistih") tura. Mada sam ja ljubitelj štiglića i samo me njihova pesma zanima.
alann Zaslužni član
Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 29 Jun 2009, 01:38
[quote="belobradi"]Pa pošto ti nije bitna pesma već izgled, onda izaberi pesmu ( iz svoje kolekcije) koja ti se najviše sviđa i školuj ptice, zašto bi tražio tuđe mišljenje ako ti pesma nije u prvom planu.
Ako sam reko da me ne zanima njihova pjesma vec izgled to je vezano za izgled štiglića a ne bastarda a da školujem štigliće ne pada mi napamet.Tako da je moje školovanje vezano za učenje hibrida a ne štiglića,vjerovatno sam ja pogrešno napisao ili si me ti loše razumio.
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 06 Jul 2009, 23:31
Evo jedne usiljene pesme, e tu se čuje onaj deo koji posebno volim krrr ziju
bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 07 Jul 2009, 00:08
Kad si ovo snimio ? Imam stigica koji peva ovo , identicno, ali ponekad promasi zijadu . Snimicu ga pa cu postaviti cim imam vremena !!!
ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 07 Jul 2009, 19:49
to je najnormalnija pjesma koju ima svaki grdelin
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Tue 07 Jul 2009, 22:11
Nije ovo pesma to su USILJENE TURE kad ptica u parenju ne peva vec ponavlja jedno te isto nekoliko puta. Nazalost ovaj rosled bas i nema svaka stiglic jer neki kad su usiljene izmesaju sve, ovo je po meni pravi redosled, kad se tu jos dodaju kasnije druge ture koje ce ptica da peva kad izadje iz parenja mislim da je u pitanju kvalitetan stiglic.
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Thu 09 Jul 2009, 10:12
JUče sam snimio još dva štiglića sa istog prostora gde je snimljen i onaj prvi (druga dva su snimljena i na istom drvetu) čisto da se vidi razlika u usiljenim turama. Inače to mesto je veoma interesantno pošto jedino tu trenutno u okolini od nekoliko km ima hrane tako da će biti dosta ptica sa raznih strana.
voleo bi da date svoje komantare za ove tri ptice.
Milan Admin
Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 13 Jul 2009, 13:57
stiglic Član
Број порука : 55 Join date : 03.03.2009 Age : 52 Локација : Švedska
Наслов: Re: Pesma štiglića Mon 13 Jul 2009, 18:35
Milan ::
JUče sam snimio još dva štiglića sa istog prostora gde je snimljen i onaj prvi (druga dva su snimljena i na istom drvetu) čisto da se vidi razlika u usiljenim turama. Inače to mesto je veoma interesantno pošto jedino tu trenutno u okolini od nekoliko km ima hrane tako da će biti dosta ptica sa raznih strana.
voleo bi da date svoje komantare za ove tri ptice.
ovaj drugi snimak je po mom ukusu samo kratka pletiva mada vjerojatno nije ni odpjevao 10% pjsme.Dobar.