| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Australijske zebe | |
|
+87Nikola N. StodOne žako tiktak87a Alek 69 Ognjena Decky Mary Jo PetarMakce mikisa841 ivcarep penzioner DonBranko Browningbar Marcus1 SimonSu sphone lepotica cana Mario94 makimk Miljan90 kanarinci Jazzyana larpurlar Gost Uros/Zavisa ned0__ Ivan/Rex Igor578 milun Mariozajecar danee87 Batke dane 87 nikolaleskovac marko_s_ks horkolerbus Stamos dzony6 coex tarant_rijeka dalibor vasic nine97petrovic Robertina korbach jevca5 Erko.Zvezdan markojunior tole marconi mmsl jecham madnesstears farmacy voja_ilic Green Singer Exotic NiKoL@ lepi Rade_NS sugubinac DarkoMne galeb stamil Acavrsa fila guld 3maj08 ivica kusturin ulicni hodac Canary Martin dejanns ivan83 Danijelvr alexandar veljokv misan Zika MEČE slavishab Бане Steva Drle sasha Luckyboy Milan kemo89 91 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Batke Posetilac
Број порука : 14 Join date : 05.01.2012
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 05 Jan 2012, 11:59 | |
| Hvala!!!! Samo jos nesto,da li samo ubacim pripremljenu hranu a roditelji hrane mlade ili moram ja to da radim i kako da znam da mladi dobijaju dovoljnu kolicinu hrane? | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 05 Jan 2012, 12:56 | |
| Priroda se za sve pobrinula. stavljaj zrnastu i meku hranu redovno i ne sekiraj se. | |
| | | Batke Posetilac
Број порука : 14 Join date : 05.01.2012
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 05 Jan 2012, 18:30 | |
| Hvala vam, javljam se kasnije da javim sta se desava. | |
| | | horkolerbus Posetilac
Број порука : 19 Join date : 26.11.2011 Локација : pozarevac
| Наслов: Re: Australijske zebe Fri 06 Jan 2012, 20:52 | |
| ja imam jedan problemcic,dakle u volijeri od 1m2 mozda vise malo imao sam jedan par zeba klasicne sive muzjak i zenka,pre nekoliko dana sam ubacio novi par bele boje muzjak i cubasta zenka,i nikako da se sloze stari par non stop maltretira ove nove i non stop ih juri sto dalje od kucice i gnjezda,u volijeri ima 3 kucice i dva gnjezda do sada su koristile samo jedno,a sada kada su se pojavili novi domacini oni bi sve i muzjaci se non stop kljucaju ... ,da li moze doci do posledica ili ce vreme srediti sve | |
| | | dalibor vasic Član
Број порука : 298 Join date : 03.08.2011 Age : 29 Локација : Cicevac, Srbija
| Наслов: Re: Australijske zebe Fri 06 Jan 2012, 21:03 | |
| Možda vreme sredi sve ali slaba vajda i od toga. Bolje je da si kupio još dva para i da ih ima tri para tada bi bilo problema neko vreme i onda bi se sve rešilo, ovako ima dva mužijaka koja će da se tuku sve dok jedan ne ugine ili dok se ne povuče. Zato razdvajaj ih podhitno i nabavi još koji par pa ih sve pusti u volijeru. Pozdrav!! | |
| Наслов: Re: Australijske zebe Fri 06 Jan 2012, 21:27 | |
| a sto se tice zenke zasto njoj ne dozvoljava prilaz,nece valjda i nju da kljuca stalno | |
| | | danee87 Član
Број порука : 41 Join date : 04.01.2012 Age : 37 Локација : Aleksandrovcu Zupskom
| Наслов: ... Fri 06 Jan 2012, 22:18 | |
| prijatelju najbolje je da odvojis iz te volijere taj par beli da ne bi ostao bez muzjaka, kada kupis jos jedan par tada nece biti problema da ti borave u volijjeri ... | |
| Наслов: Re: Australijske zebe Fri 06 Jan 2012, 22:25 | |
| | |
| | | danee87 Član
Број порука : 41 Join date : 04.01.2012 Age : 37 Локација : Aleksandrovcu Zupskom
| Наслов: Re: Australijske zebe Fri 06 Jan 2012, 23:38 | |
| gde si kupio te cubaste bele ovde ih nema? posto je par? hvala | |
| | | dalibor vasic Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Sat 07 Jan 2012, 01:41 | |
| Uradi kako sam ti rekao i neće biti problema sigurno. I mene zanima gde si nabavio ćubaste ? I naravno koja je cena ? Ja ih nikad nisam ni video iskreno... Možda je problem što su ove ćubaste a ove ne, nikad se ne zna šta je u ptičijem mozgu. Pozdrav! | |
| | | korbach Zaslužni član
Број порука : 303 Join date : 29.04.2011 Age : 39
| Наслов: Re: Australijske zebe Sat 07 Jan 2012, 05:39 | |
| ps: Dalibore kad ces bataliti egzote vise? Pozz | |
| | | danee87 Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Sat 07 Jan 2012, 14:17 | |
| ja bi voleo takav par zeba za moju volijeru da osvezim malo | |
| Наслов: Re: Australijske zebe Sat 07 Jan 2012, 14:49 | |
| zenka je cubasta kao sa slike mozda jos malo bolja cuba a muzjak je obican beli sa tufnama, 500din. kom ,mogao sam i jeftinije mozda jer ima sajam zivotinja u pozarevcu ali mi je trebao pod hitno jos jedan par zato sto mi je jako velika volijera za samo 2 zebice,ali eto morao sam da odvojim taj par u manji kavez zbog neslaganja | |
| Наслов: Re: Australijske zebe Sat 07 Jan 2012, 14:50 | |
| ah da kupljene u zoo radnji u pozarevcu | |
| | | danee87 Član
| Наслов: ... Sat 07 Jan 2012, 17:13 | |
| ako bolje procitas savete ovde na temu Australiske zebe videces da u nekim postovima ima gde opisuje da treba uvek biti 3 ili vise para nikako dve para jer je jedan muzjak uvek dominatniji od drugog, a nasajmu mozes naci za 250 dinara komad i to obrih ptica. | |
| Наслов: Re: Australijske zebe Sat 07 Jan 2012, 17:24 | |
| i manje bilo je 100-200 din. za komad zebe na izlozbi zivotinja u pozarevcu | |
| | | danee87 Član
| Наслов: ... Sat 07 Jan 2012, 17:30 | |
| nisam u mogucnosti da posecujem sajmove ali nadam se ove godine da cu moci da ih posaecujem, ja svoje zebe placam 250 dinara komad uskoro idem u Krusevac da kupim jos 2 para zebica. | |
| | | dalibor vasic Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Sun 08 Jan 2012, 03:12 | |
| - korbach ::
ps: Dalibore kad ces bataliti egzote vise?
Pozz Hvala na slici! Hahah brate, iskreno da ti kažem evo i ovako javno, kada budem izlegao jednu turu bataljujem, i prelazim da se ozbiljno bavim samo FE i kanarincima, to sam zacrtao tako će i biti a ovo ostalo mu dođe kao ukras, jer moj brat voli egzote, pa ja to zbog njega manje-više. Pozdrav! | |
| | | danee87 Član
| Наслов: ... Sun 08 Jan 2012, 18:50 | |
| | |
| | | danee87 Član
| Наслов: ... Sun 08 Jan 2012, 18:51 | |
| | |
| | | danee87 Član
| Наслов: ... Thu 12 Jan 2012, 03:01 | |
| aj neka mi neko kaze kako da napravim drveno gnrezdo za volijeru za astraliske zebe? ili neko stavi sliku i dimenzije.. hvala unapred. | |
| | | danee87 Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 12 Jan 2012, 14:57 | |
| hvala. | |
| Наслов: Re: Australijske zebe Mon 16 Jan 2012, 22:10 | |
| cime sve hranite vase zebe ,ja sam na selu pa imam svega zivog pa se pitam sme li se dodavati to u ishrani ili se hraniti time zebe (mleven kukuruz,zito,jecam,ovas,suncokret...) ,i koji mix je najbolji ako kupujem zasebno zrnastu hranu dosta se vise isplati od kutija koje prodaju ,i po iskustvu koja je najbolja hrana sto se tice tih kutija i proizvodjaca... ? hvala unapred na odgovorima | |
| | | danee87 Član
| Наслов: ... Mon 16 Jan 2012, 22:30 | |
| sto se tice najbolje znaste hrane to je cede hrana jeste skuplja ali je dosta dobra za ishranu zeba, sto se tice toga neznam bas da li je dobro hraniti zebe sa suncokret kukurus, za njih imas hrani u kutij to je hrana za egzote, tu ima sto njima treba, ali naravno zebama treba vitamini kalcijum. | |
| | | korbach Zaslužni član
Број порука : 303 Join date : 29.04.2011 Age : 39
| Наслов: Re: Australijske zebe Mon 16 Jan 2012, 22:48 | |
| Ma samo nabavite cistog muhara i eventualno dodajte 10% hrane za kanarince i to je to. One kupovne za egzote su cisto dranje, placate previse novca za [vecinom] obicnu mesavinu muhara prosa i nesto uljane repice. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Australijske zebe | |
| |
| | | | Australijske zebe | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |