| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Australijske zebe | |
|
+87Nikola N. StodOne žako tiktak87a Alek 69 Ognjena Decky Mary Jo PetarMakce mikisa841 ivcarep penzioner DonBranko Browningbar Marcus1 SimonSu sphone lepotica cana Mario94 makimk Miljan90 kanarinci Jazzyana larpurlar Gost Uros/Zavisa ned0__ Ivan/Rex Igor578 milun Mariozajecar danee87 Batke dane 87 nikolaleskovac marko_s_ks horkolerbus Stamos dzony6 coex tarant_rijeka dalibor vasic nine97petrovic Robertina korbach jevca5 Erko.Zvezdan markojunior tole marconi mmsl jecham madnesstears farmacy voja_ilic Green Singer Exotic NiKoL@ lepi Rade_NS sugubinac DarkoMne galeb stamil Acavrsa fila guld 3maj08 ivica kusturin ulicni hodac Canary Martin dejanns ivan83 Danijelvr alexandar veljokv misan Zika MEČE slavishab Бане Steva Drle sasha Luckyboy Milan kemo89 91 posters | |
Аутор | Порука |
---|
korbach Zaslužni član
Број порука : 303 Join date : 29.04.2011 Age : 39
| Наслов: Re: Australijske zebe Tue 08 Nov 2011, 06:34 | |
| Ako si nov, ti si u nekoj prednosti nad onima koji su stariji ovde. Razlog je prost - imas vise toga za citanje. Odgovori koje trazis su, kao i mnogi drugi vec tu, samo treba malo procesljati. Imas opsirno sve o reprodukciji i uzgoju zeba i ostalih egzota. Mene recimo ne zanimaju papagaji i vecina "uvoznih" ptica, ali pregledajuci te teme naisao sam na neke informacije koje mogu biti korisne i primenljive i u uzgoju drugih ptica. Klikni koju stranicu unazad, ili jos bolje kreni od prve i sve ce ti se reci. Svako dobro i pozdrav. | |
| | | dzony6 Posetilac
Број порука : 25 Join date : 08.11.2011 Age : 35 Локација : Beograd
| Наслов: Re: Australijske zebe Tue 08 Nov 2011, 14:09 | |
| Hvala puno!! poZz | |
| | | dzony6 Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Mon 14 Nov 2011, 00:23 | |
| Zanima me da li zebe mogu da se hrane rucno, ako moze zanima me kako... Razlog je, kad izlegnu male, bukvalno cekaju da izadju iz jajeta, i kako koja ptica izadje, ubijaju ih, sve do jednog, vec poslednja dva, tri puta kad su nosili.. (( Ako neko mozda zna razlog, neka pomaze!!! poZz | |
| | | korbach Zaslužni član
| Наслов: Re: Australijske zebe Mon 14 Nov 2011, 06:31 | |
| Mogu se hraniti rucno. Pogledaj temu Rucno Hranjenje. Jedino sto mogu da ti kazem je - menjaj ptice.
Pozdrav | |
| | | dzony6 Posetilac
| | | | slavishab Član
Број порука : 293 Join date : 10.03.2009 Age : 49 Локација : Zajecar
| Наслов: Re: Australijske zebe Tue 15 Nov 2011, 00:09 | |
| Menjaj ptice... | |
| | | dzony6 Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Tue 15 Nov 2011, 02:07 | |
| Ptice su od prijatelja Prenecu im svakako! hvala | |
| | | Stamos Posetilac
Број порука : 6 Join date : 16.11.2011 Age : 42 Локација : Beograd
| Наслов: Pozdrav Wed 16 Nov 2011, 10:39 | |
| Pozdrav svima! Skoro sam poceo da drzim zebe, ali sam imao peh da mi muzjak ugine. Ako neko ima muzjaka viska, rado bih ga udomio i usrecio moju devojcicu | |
| | | dzony6 Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Wed 23 Nov 2011, 19:59 | |
| Da li neko zna da mi kaze, da li je mala volijera za 15 ptica (a.zeba), sledecih dimenzija: - duzina 80 cm - sirina 37 cm - visina 74 cm pitam jer su mi 2 zebe uginule, razlog nepoznat ( Vece pre sam ih normalno sve obilazio, sve je bilo ok, ujutru kad sam ih obisao, nasao sam dve ukocene na dnu kaveza ( Ako neko mozda zna i razlog, neka pomaze hvala poZz | |
| | | jecham Posetilac
Број порука : 27 Join date : 14.11.2010 Age : 52 Локација : Smederevo
| Наслов: Re: Australijske zebe Wed 23 Nov 2011, 20:12 | |
| ako su to mlade ptice pa im je to letelica onda je mala(mogu da se drze) , ako su odrasle sa formiranim parovima onda je opet mala. | |
| | | dzony6 Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Wed 23 Nov 2011, 20:38 | |
| Hvala | |
| | | korbach Zaslužni član
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 24 Nov 2011, 06:32 | |
| Sto se tice veceg kaveza to kazem i ja, sto pre. Pitao sam danas za zicu, cena ti je 145din kvadrat [bar ovde]. Pozdrav | |
| | | coex Posetilac
Број порука : 15 Join date : 17.10.2011 Age : 46 Локација : Beograd
| Наслов: Australijske zebe Thu 24 Nov 2011, 23:48 | |
| http://www.zbirds.com/Housing.html ovde kaže da je za samo tri para zeba minimum 65 x 50 x 130cm.
a ovde napr. http://exoticpets.about.com/od/cagesperchesplaygyms/l/blcagesizes.htm
40x65x40cm i to za samo jedan par ptica ako je u pitanju kavez.
A svuda piše, što više prostora, to bolje ... | |
| | | horkolerbus Posetilac
Број порука : 19 Join date : 26.11.2011 Локација : pozarevac
| Наслов: Re: Australijske zebe Sat 26 Nov 2011, 20:28 | |
| pozdrav svima na forumu,nov sam,citao sam dosta teksta,imam zebice par jedno 3 meseca i primecujem da su dosta aktivne u poslednje vreme, napravile su gnezdo i pocele verovatno pariti,ali mi se dogodio neki cex,mis se nekako zavukao u gnezdo jedva sam ga izbacio,sad se plasim da nije pojeo i jaja... volijera im je 60x50x50,a sada izradjujem 100x50x50 ,zanima me da li je ovom jednom paru dovoljno jedna kucica u volijeri ili ima treba mozda 2 gnezda,u staroj volijeri imali su malu kucicu i kupljeno gnjezdo kao kruskica,i cas su bili u kucici cas u gnezdu tom ?... bio bih zahvalan na odgovoru | |
| | | slavishab Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Sun 27 Nov 2011, 22:31 | |
| Prostor je dovoljan za jedan par, i bolje je da imaju dva gnezda da sami izaberu ono koje im se vise "svidja"... | |
| | | marko_s_ks Posetilac
Број порука : 20 Join date : 19.03.2011 Локација : Nis/ Krusevac
| Наслов: Cuvao bih zebice. Thu 01 Dec 2011, 22:29 | |
| Ukoliko neko ima viska australijskih zebica ili manjka prostora , ja bih udomio nekoliko ... Ja sam iz Krusevca sa boravkom u Nisu .. PozZ | |
| | | dzony6 Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 22 Dec 2011, 03:10 | |
| Trebam pomoc! Jedna ptica je pocela cudno da se ponasa, tacnije da zmuri, sve normalno, jede, pevusi, ponekad, uglavnom kad jede onako pogleda (oci na pola koplja), jel zna neko mozda sta je u pitanju, da nije neka bolest ili nesto, slepilo il slicno??? Unapred hvala poZz | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 22 Dec 2011, 11:58 | |
| Dešava se kad ptica nema vode da se ponaša na ovaj način. Stvar je aralmantna. | |
| | | dzony6 Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 22 Dec 2011, 17:23 | |
| Nema vode, mislite za kupanje?? poZz | |
| | | nikolaleskovac Posetilac
Број порука : 14 Join date : 21.12.2011
| Наслов: Re: Australijske zebe Mon 26 Dec 2011, 18:56 | |
| pozdrav ljudi...evo ovih dana kada sam citao vase komentare bas sam se zainteresovao za cuvanje zebica....ja sam iz leskovca moze li mi neko reci koliko se krece par zebica,voleo bi da ih izvodim ako je to moguce iako nije mnogo tesko....pocetnik sam u cuvanju kanarinaca i stiglica.... | |
| | | dane 87 Član
Број порука : 55 Join date : 26.01.2011 Age : 37 Локација : Aleksnadrovac Zupski
| Наслов: Re: Australijske zebe Mon 26 Dec 2011, 20:05 | |
| sto se tice zebica nije tesko za piljenje zeba, sto se tice stiglica oni su zasticena vrsta, nadam se da si prijavio ptice. | |
| | | dalibor vasic Član
Број порука : 298 Join date : 03.08.2011 Age : 29 Локација : Cicevac, Srbija
| Наслов: Re: Australijske zebe Mon 26 Dec 2011, 22:39 | |
| Zebice i nisu teške, meni su početkom decembra snele 4 jajeta i sve je išlo po planu ležale su lepo, niti sam ih silio niti šta, sve su same odradile, prirodno, sve se dobro odvijalo, ali im je ovo vreme je... kevu, u sva četiri jajeta su bili mrtvajčići, nisu se dovoljno razvili zboh hladnoće i eto... Nadam se boljem uspehu na proleće... | |
| | | slavishab Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Sat 31 Dec 2011, 00:37 | |
| Meni je pre nedelju dana izaslo pile iz gnezda u spoljnoj volijeri, na ove temperature, koje u principu i nisu tako strasne...Mada kad su u pitanju zebe, to je stvarno cudo. Mislim da jedan par lezi na jajima (takodje napolju)... | |
| | | Batke Posetilac
Број порука : 14 Join date : 05.01.2012
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 05 Jan 2012, 01:46 | |
| Pozdrav svima. Letos sam sasvim slucajno kupio dva para zebica, cisto kao ukras nikako da ih razmnozavam. Drzim ih u obicnom malom kavezu. Citao sam na forumu dosta o njima i resio da im ubacim kucicu cisto za spavanje. Ubacio sam dve kucice napravljene od tikvica (u tako malom kavezu, da ne poverujete). Sve cetri su ulazile samo u jednu uvece i tu spavale. Pre nekoliko dana vidim da jedna ne izlazi iz kucice i bas sam se iznenadio kad sam ugledao 3 jaja, posle nekoliko dana bilo ih je 6. Sinoc pogledam i vidim da ima i mladih ali se nisu sva jaja izlegla. Ptice hranim kupovnom hranom iz Pet centar, neka obica i sa vitaminima, skoro sam poceo da im dajem zumance. Imam tri pitanja jer sam iznenadjen sta mi se sve izdesavalao a nisam planirao, pocetnicka sreca....Da li pored pojilice u svako doba godine treba da im bude dostupna kadica za kupanje, sta da radim ako se sva jaja ne izlegu (da ih vadim ili ostavim), da li treba ubacivati nesto posebno od hrane za mlade (da li njih roditelji hrane ili sta da radim)? Unapred se zahvaljujem. | |
| | | dalibor vasic Član
Број порука : 298 Join date : 03.08.2011 Age : 29 Локација : Cicevac, Srbija
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 05 Jan 2012, 02:18 | |
| Lepo, lepo! Stavljaj dva puta do tri nedeljno kadicu za kupanje, a ako se ostala jaja nisu izlegla posle da kažem 15-og dana možda i malo duže potraje onda izbaci sačekaj još malo. Mladima daj: rendano kuvano jaje, i plazmu keks-izmešano to je sasvim dovoljno, a možeš da ubaciš i malo rendane barene(onako prokuvane) šargarepe. Nadam se da sam pomogao koliko toliko. Pozdrav!! | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Australijske zebe | |
| |
| | | | Australijske zebe | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |