| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Australijske zebe | |
|
+87Nikola N. StodOne žako tiktak87a Alek 69 Ognjena Decky Mary Jo PetarMakce mikisa841 ivcarep penzioner DonBranko Browningbar Marcus1 SimonSu sphone lepotica cana Mario94 makimk Miljan90 kanarinci Jazzyana larpurlar Gost Uros/Zavisa ned0__ Ivan/Rex Igor578 milun Mariozajecar danee87 Batke dane 87 nikolaleskovac marko_s_ks horkolerbus Stamos dzony6 coex tarant_rijeka dalibor vasic nine97petrovic Robertina korbach jevca5 Erko.Zvezdan markojunior tole marconi mmsl jecham madnesstears farmacy voja_ilic Green Singer Exotic NiKoL@ lepi Rade_NS sugubinac DarkoMne galeb stamil Acavrsa fila guld 3maj08 ivica kusturin ulicni hodac Canary Martin dejanns ivan83 Danijelvr alexandar veljokv misan Zika MEČE slavishab Бане Steva Drle sasha Luckyboy Milan kemo89 91 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Green Singer Posetilac
Број порука : 26 Join date : 08.11.2010 Локација : Subotica
| Наслов: Re: Australijske zebe Wed 17 Nov 2010, 00:53 | |
| Pa preko dana skoro da i ne leze... Ne znam sta bi to moglo da ude. Ovo je vec drugi slucaj kod razlicitog para. samo uvece udju u gnjezdo i leze. Da li je imao neko istu situaciju? Kako da resim problem? | |
| | | voja_ilic Član
Број порука : 68 Join date : 10.11.2010 Age : 36 Локација : kragujevac
| Наслов: Re: Australijske zebe Wed 17 Nov 2010, 09:25 | |
| a koliko je zenka snela jajeta, posto sam ja imao slican problem ali su mi rekli da zenka leze tek kada snese 3jajeta.. | |
| | | Green Singer Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Wed 17 Nov 2010, 18:32 | |
| Pa zasada samo jedno.... Mozda je stvarno do toga. Ipak instinkt je to! | |
| | | farmacy Član
Број порука : 56 Join date : 14.10.2010 Age : 61 Локација : Vučje, Leskovac, Srbija
| Наслов: Re: Australijske zebe Fri 03 Dec 2010, 01:20 | |
| Pozdrav svim odgajivačima australijskih zebica. Par ,,nijansi,, od mene: -gnezdo napravljeno od šuplje, deblje grane (ovih dana slikam); -od materijala dovoljno je iseći na trake toalet papir i ponuditi im dok ne naprave gnezdo i snesu prvo jaje, potom sav preostali materijal izvaditi iz kaveza-vilojere jer one non-stop nadogradjuju gnezdo materijalom pa se dešava da prekriju jaja i opet nose, pa u gnezdu imate dva i više sloja jaja. -jajčana hrana sve dok ne snesu prvo jaje, onda uklonite i tek vraćate opet kad se mladi izlegu. - obavezno povećati muhar u ishrani za vreme nošenja i othranjivanja mladih. Tako sam radio i evo 4 mlada napustila gnezdo posle 23 dana. Na kraju pitanje za iskusnije: Posle koliko vremena se mogu sa sigurnošću prepoznati muški od ženskih mališana ? | |
| | | slavishab Član
Број порука : 293 Join date : 10.03.2009 Age : 49 Локација : Zajecar
| Наслов: Re: Australijske zebe Fri 03 Dec 2010, 01:35 | |
| - farmacy ::
- Pozdrav svim odgajivačima australijskih zebica. Par ,,nijansi,, od mene:
-gnezdo napravljeno od šuplje, deblje grane (ovih dana slikam); -od materijala dovoljno je iseći na trake toalet papir i ponuditi im dok ne naprave gnezdo i snesu prvo jaje, potom sav preostali materijal izvaditi iz kaveza-vilojere jer one non-stop nadogradjuju gnezdo materijalom pa se dešava da prekriju jaja i opet nose, pa u gnezdu imate dva i više sloja jaja. -jajčana hrana sve dok ne snesu prvo jaje, onda uklonite i tek vraćate opet kad se mladi izlegu. - obavezno povećati muhar u ishrani za vreme nošenja i othranjivanja mladih. Tako sam radio i evo 4 mlada napustila gnezdo posle 23 dana. Na kraju pitanje za iskusnije: Posle koliko vremena se mogu sa sigurnošću prepoznati muški od ženskih mališana ? Ovo sve vazi ako imate jedan par, ali ako u volijeri imate 20 parova koji ne nose jaja i ne othranjuju mlade u isto vreme onda je malo drugacije... Polovi se mogu prepoznati cim krenu sa mitarenjem, cim dobije prvu narandzastu tacku na obrazu, sigurno je muzjak...Neznam precizno, ali po izlasku iz gnezda max. mesec dana (od prilike )... | |
| | | farmacy Član
Број порука : 56 Join date : 14.10.2010 Age : 61 Локација : Vučje, Leskovac, Srbija
| Наслов: Re: Australijske zebe Fri 03 Dec 2010, 01:45 | |
| Pozdrav bratu Zaječarcu. Kad je više parova onda kud koji mili moji.Što bi rekli mi južnjaci J.... li ga druže Tito. Hvala ti na pomoći oko prepoznavanja i još da te pitam - parenje u bliskom srodstvu kod zeba, mislim iz istog legla? | |
| | | slavishab Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Sat 04 Dec 2010, 13:06 | |
| Nije preporucljivo... | |
| | | Green Singer Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Sat 04 Dec 2010, 14:02 | |
| Moja zenka izleze samo jedno jaje i nece da lezi na njemu... Ne znam sta da radim? Koliko god da jos cekam ostane samo jedno jaje. Davao sam jajcanu hranu evo vec peti dan... Jel imao neko slican problem? | |
| | | Canary Martin Član
Број порука : 57 Join date : 05.12.2009 Age : 30
| Наслов: Re: Australijske zebe Sun 05 Dec 2010, 23:04 | |
| To je tako jer mnozina zenke kada se paru prvi put nose po jednu jaju .Makni te jaja i snesice oni drugi za par nedelja. | |
| | | galeb Član
Број порука : 83 Join date : 29.04.2010 Age : 27 Локација : podgorica
| Наслов: Re: Australijske zebe Tue 28 Dec 2010, 22:07 | |
| https://2img.net/r/ihimizer/i/dscn0504.jpg/ https://2img.net/r/ihimizer/i/dscn0505d.jpg/ https://2img.net/r/ihimizer/i/dscn0522d.jpg/ Ovo su moje zebe sad sam ih zimi spojio necu da izvodim do marta pa u mart cu staviti po parovima u kaveze jer meni nece u letjelici da izvode mlade. | |
| | | slavishab Član
| | | | Exotic Član
Број порука : 42 Join date : 03.06.2010 Age : 31 Локација : Kovačica
| Наслов: Re: Australijske zebe Mon 17 Jan 2011, 18:51 | |
| Da li ste nekada u jatu imali agresivnog mužjaka australijske zebe? Ja sam nedavno kupio jednog ne znajući za njegovu narav i sad bije sve što mu se nađe na putu, druge mužjake ali i ženke. Šta da radim sa njim, da li je jedini način da ga izdvojim od ostalih?
Pozdrav! | |
| | | ivan83 Član
Број порука : 80 Join date : 13.11.2009 Локација : Krusevac
| Наслов: Re: Australijske zebe Wed 19 Jan 2011, 19:28 | |
| Pa nije to nista mnogo cudno, ja sam imao tako jednog problematicnog. Proprati malo kad bije zenke, jednu sigurno cuva i sa njom ga izdvoj. Taj moj muyjak je sve maltretirao u kavezu sem jedne bele zenke, i kad sam ih izdvojio i ostavio same ja nisam mogo da poverujem da takav par postoji. Izveli su oko 40 mladih i ziveli dosta dugo | |
| | | Exotic Član
Број порука : 42 Join date : 03.06.2010 Age : 31 Локација : Kovačica
| Наслов: Re: Australijske zebe Wed 19 Jan 2011, 22:26 | |
| Ni jednu ženku ne čuva, ali se smirio. Nije više tako agresivan, sada je nervozan samo uveče pred spavanje kada ostale ptice sedaju na "njegovu granu"... Valjda će se skroz smiriti i lepo živeti zajedno sa ostalima. Ako ne bude dobar verovatno će završiti u nekom drugom kavezu i čekati pravu ženku za njega. | |
| | | ivan83 Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 20 Jan 2011, 00:10 | |
| Hahahahaha ma zebe su super ptice, navicice se sigurno,ali ipak treba da se zna ko struze drva, a kom piljevina ide u oci | |
| | | madnesstears Posetilac
Број порука : 17 Join date : 21.10.2010
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 27 Jan 2011, 00:23 | |
| Pozdrav svima! Nedavno sam poceo da se bavim zebama. Pre tri meseca kupio sam dve zebe, muzjaka i zenku, sad su stare oko 9 meseci. Nisam imao nameru da ih razmnozavam, ali posle suncanih dana koji su bili u januaru poceli su da prave gnezdo na dnu kaveza. Odmah sam im stavio gnezdo, i napravilu su ga na svoj nacin. Davao sam plazma keks, ljusku od jajeta, viamine u kapima A i E, pa cak i pupoljak od vrbe (posto sam negde citao da je to dobro za njih). Trenutno ovo je cetvrti dan kako zenka nosi svaki dan jaje. Nisam non stop kuci, ali dosad su se samo jedanput parili pre prvog jajeta. Jaja sam ostavio unutru, ne diram posto nemam dovoljno iskustva, ne bih zeleo da nesto lose uradim. Zenka se ponekad digne, jako retko kad muzjak sedne na jaja na 5-10 minuta, dok zenka jede ili se cisti. Problem je u tome, kako sam primetio da zenka povremeno "vice" na muzjaka, i vija ga, u zadnje vreme sve cesce, ali posle kao da se nije nista desilo. Pitanaja su sledeca: -da li je to jedno parenje dovoljno da se oplode sva jaja? - da li da stavim vodicu za kupanje, konkretno mislim na zenku da li sme da se kupa? -koja je minimalna sobna temperatura potrebna da se jaja ne ostete?Zbog zime, ako ne zalozim temperatura ode negde do 15 stepeni, ali u preseku je oko 22 stepeni. - sta da radim da se ne svadaju zebe? Mozda sma bio malo opsiran, ali stvarno me zanima sta da radim. Unapred hvala za bilo kakvu informaciju. | |
| | | ivan83 Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 27 Jan 2011, 18:19 | |
| Sve si super uradio, nista ne diraj, njima se ne vade jaja ko kanarincima i zajedno leze na jajima i cuvaju mlade. To sto ga ona juri nije nista posebno strasno, mozda on hoce da se pari pa mu ona stavi malo do znanja. Parili su se oni sigurno vise od jedanput veruj mi nego ti nisi video. Tek ces da vidis kakvo je uzivanje gledati zebe dok podizu mlade, koliko su to privrzene i inteligentne ptice | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 27 Jan 2011, 18:21 | |
| Što se parenja tiče sve je u redu, po pitanju temperature slavishab ima mlade napolju u januaru mesecu pa može da opiše svoja iskustva. Kupatilo je uvek preporučljivo pogotovu kod zeba ( mnogo vole da se kupaju), što se svadja tiče uvek ih ima medju pticama tako da na to ne treba da obraćaš pažnju. | |
| | | galeb Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 27 Jan 2011, 23:58 | |
| I ja bih volio kad bi slavishab mogao to da nam opise iz razloga sto ja isto drzim ptice napolju i bojim se da ih pustim da se pare zbog zime a u kucu necu jer prosipaju sjeme po podu i imam macku a i nije uvijek svijetlo upaljeno u nekim prostorijama gdje bi htio da ih stavim i jedno pitanje kad bi mogao neko da mi odgovori kad bi najranije mogao pustiti ptice napolju da se pare kojeg datuma najranije a da bude sigurno da se mladi nece smrznuti.Veliki pozdrav | |
| | | slavishab Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Fri 28 Jan 2011, 01:27 | |
| Iz razloga nedostatka smestajnih kapaciteta, zebe trenutno cuvam na dva mesta. U omanjoj volijeri koja je u dvoristu, sa tri strane iverica, sa prednje zicane strane najlon. Ta je volijerica potpuno izlozena svim vremenskim prilikama i neprilikama. Poslednje leglo u njoj imao sam polovinom decembra 2010. Ali imao sam gubitke, po izlasku iz gnezda uginulo mi je 2 od 5 mladih. Bas je tih dana bilo -8,-9 stepeni. I sada su mi tu muzjaci i zenke zajedno ali ne nose jaja (sto je dobro). Drugi deo zebica mi je pred ulazom u kotlarnicu, sto je u neku ruku isto napolju, samo sto je medju zidovima i na ulazu je isto zasticeno najlonom. Sve dok je napolju do -10 u tom prostoru voda ne mrzne. E tu mi se zebe izvode cele zime. Kuvano jaje, mesano sa keksom svakodnevno dajem uz seme i zelenis.
Iz mog iskustva, ptice da bi prezivele zimu napolju, trebaju da se iznesu u prolece kad je temperatura 20-ak stepeni, pa ce se one polako aklimatizovati, prvo na tropske letnje temperature, a onda i na zimu.Ono sto je primetno to je povecan unos hrane, sto je i razumljivo jer ptice vise energije trose na zagrevanje svojih tela. Ono sto me uvek odusevi, to je sto cim zamenim vodu u pojilici, kupanje u sred zime... | |
| Наслов: Re: Australijske zebe Fri 28 Jan 2011, 16:21 | |
| Ok! Hvala vam na informacijama! Sad onda cekam, ako dobro racunam rezultat cu najranije videti za 9 dana. Zenka mi jos uvek vilja muzjaka sve cesce, ali nocu pusta da spava u gnezdu. | |
| Наслов: Re: Australijske zebe Tue 08 Feb 2011, 16:19 | |
| Ok! Imam promene u gnezdu. Odrasli se jos uvek svadaju. U ovih dana ocekujem da se izlegu, tacnije sutra, medutim kad sam dosao kuci video sam da su jedno jaje stavili pored gnezda, a drugo su izbacili. Oba jajeta kao da su imali malu rupicu. Za (ne)srecu ono jaje koje su izbacili nije se polomilo, jeste da je palo sa visine od 10 cm, ali na pesak. Jaja sam vratio u gnezdo, da li sam dobro postupio, tacnije ako mi se ovo desi ponovo sta da radim? Ono koje je ispalo cini mi se da je oplodeno, posto kad stavim kod sijalice vidi liniju pri vrhu jajeta, ali ne znam da li preziveo pad. Jos jedno pitanje! Od pojave prve rupe, koliko vremena je potrebno da se potpuno izlegne ptica? | |
| | | ivan83 Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Tue 08 Feb 2011, 21:19 | |
| Ne valja ti to sto izbacuju jaja, ja bi taj par rasformirao jer cim one tako izbacuju jaja i jure se nema tu leba. Najgora opcija koja moze da se desi je da ti se eventualno neko ispili i da pocnu onda mlade da izbacuju. A othraniti zebu rucno je moguce ali moras da budes jako jako izverziran i vezan za kucu. Ja sam jedno othranio do desetog dana, vec je gledalo i operjalo malo, i morao sam da idem na neku proslavu u toku dana dok sam doso ono je uginulo znaci nekih 10 sati. Savetujem ti da potrazis neki bolji par | |
| | | galeb Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Tue 08 Feb 2011, 22:10 | |
| - ivan83 ::
- Ne valja ti to sto izbacuju jaja, ja bi taj par rasformirao jer cim one tako izbacuju jaja i jure se nema tu leba. Najgora opcija koja moze da se desi je da ti se eventualno neko ispili i da pocnu onda mlade da izbacuju. A othraniti zebu rucno je moguce ali moras da budes jako jako izverziran i vezan za kucu. Ja sam jedno othranio do desetog dana, vec je gledalo i operjalo malo, i morao sam da idem na neku proslavu u toku dana dok sam doso ono je uginulo znaci nekih 10 sati. Savetujem ti da potrazis neki bolji par
Ivane da te pitam kako ih rucno odhranjujes da li kupujeh hranu za rucno hranjenej ili je sam pravi i ako sam pravis reci kako i od cega/ | |
| | | ivan83 Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 10 Feb 2011, 22:02 | |
| Pa ja sam pravio sam, jaje, plazma, nacedim sok od sargarepe (zvuci cudno sargarepa nema mnogo soka, nego ti je izrendaj dodaj vrlo malo vode i onda kad iscedis tu kasu ostaje ti kao sok) i sad bi bilo lepo da dodas neki vitaminski preparat ( preporucujem fertivit, nikako one kao vodene sto se prodaju za male pare), kad malo porastu ja sam im mrvio oljusten proso i dodavao i to. Pazi nemirne su dok se hrane mogu da se mnogo isprljaju i umazu. Jos nesto hrana bi trebala da ti bude tecnija npr kao jogurt ili tako nesto slicno, kod kanarinaca je malo drugacije a i zebe kad se hrane drugacije okrecu glavu. Srecno | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Australijske zebe | |
| |
| | | | Australijske zebe | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |