Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Moja su dva para takva, eto ima jedan i kod tebe iskreno se nadam da će biti belobradih.
kod mene ima jedan koi vec radi i jos dva u "pokusaju"evo ih. https://2img.net/r/ihimizer/img231/3236/d0011177.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img203/2451/d0011182.jpg
goldfinch Član
Број порука : 78 Join date : 20.01.2010 Age : 52 Локација : sydney
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 25 Apr 2010, 12:32
danas sam kupio zenku stiglica staru godinu dana.Da li mi neko zna reci sa koliko godina su zenke stiglica spremne za parenje.Pozdrav svima
diskus Zaslužni član
Број порука : 343 Join date : 06.09.2009 Age : 50 Локација : Leskovac
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 25 Apr 2010, 13:51
goldfinch ::
danas sam kupio zenku stiglica staru godinu dana.Da li mi neko zna reci sa koliko godina su zenke stiglica spremne za parenje.Pozdrav svima
Zenke stiglice se mogu pariti i sa osam meseci,sve zavisi kako je cuvana i u kakvim uslovima.pozdrav
goldfinch Član
Број порука : 78 Join date : 20.01.2010 Age : 52 Локација : sydney
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Sun 25 Apr 2010, 23:47
diskus hvala na odgovoru,da li to isto vazi i za muzijake
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Mon 03 May 2010, 15:51
Krenula sezona, pošto ptice nisu pokazale interesovanje za klasično gnezdo morao sam da improvizujem malo.
Milan Admin
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Mon 03 May 2010, 16:01
Odmah je ženka prepoznala idealnu lokaciju za gnezdo i počela sa radom.
diskus Zaslužni član
Број порука : 343 Join date : 06.09.2009 Age : 50 Локација : Leskovac
Наслов: Parenje i uzgoj štiglića Mon 03 May 2010, 16:37
Posto vidim da ste krenuli uveliko sa parenjem stiglica,zelim vam puno mladih stiglica. i kod mene je krenulo uveliko parenje,nadam se uspehu. Ja svoje stiglice parim u volijerama raznih dimenzija uskladjeno prema prostoru sa kojim raspolazete,prema tome se i stvarate uslove vasim pticama. Ja bi preporucio da prilikom parenje stavite tri gnezda u prostoru gde planirate da parite jer lakse muskarac odredi zenki mesto gde ce napraviti gnezdo. Sto vise borovih grana pri tome i manje vasi kasnije se javljaju.Pozdrav
Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Mon 03 May 2010, 18:01
Re: Milan Velika i lepa parilica. TO volim da vidim. Bice tu mladih. Pozdrav!
Milan Admin
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Mon 03 May 2010, 23:34
diskus ::
Posto vidim da ste krenuli uveliko sa parenjem stiglica,zelim vam puno mladih stiglica. i kod mene je krenulo uveliko parenje,nadam se uspehu. Ja svoje stiglice parim u volijerama raznih dimenzija uskladjeno prema prostoru sa kojim raspolazete,prema tome se i stvarate uslove vasim pticama. Ja bi preporucio da prilikom parenje stavite tri gnezda u prostoru gde planirate da parite jer lakse muskarac odredi zenki mesto gde ce napraviti gnezdo. Sto vise borovih grana pri tome i manje vasi kasnije se javljaju.Pozdrav
Kod mene ženka vodi glavnu reč. Sama bira lokaciju sama pravi gnezdo mužjak je usiljen ali je nekako miran i koliko vidim nije previše zainteresovan. Danas sam ga jednom prilikom vidoe da drži materjal u ustima al ga je pustio na pod nije ga nosio.
misan Član
Број порука : 224 Join date : 26.04.2009 Age : 41 Локација : Ljubovija
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 04 May 2010, 17:06
Kod mene nikako da pocnu sa lezanjem pobise se u volijeri!!!!!!!!!
Drle Član
Број порука : 180 Join date : 03.03.2009 Age : 71 Локација : SMEDEREVO
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 04 May 2010, 20:54
misan ::
Kod mene nikako da pocnu sa lezanjem pobise se u volijeri!!!!!!!!!
A kolka je ta vorijera i kolko para imas unutra kada se tuku da nije malo puno ptica u njoj?
Mica Vasic Zaslužni član
Број порука : 306 Join date : 05.01.2010 Age : 53 Локација : Aleksinac
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 04 May 2010, 21:14
da se i ja malo pohvalim...
Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 04 May 2010, 21:53
Kod mene se parovi uveliko ljube i po ceo dan se hrane, ali nikako da se upare. Čak ne vidim da ih gnezdo uopšte interesuje. Jedan par kringlova je i provrteo gnezdo ali posle su ga rasturili i samo nastavili sa ljubavnom igrom a od parenja ni P? Inače, kavezi su dosta prostrani i imaju sve uslove, mislim na ishranu, smeštaj i td. Negde očigledno grešim ali ne znam gde. Ako možete pomozite. Znam dobro da treba dosta strpljenja i volje ali se bojim da mi ne prođe ova godina a da ništa ne uparim od divljih ptica baš zbog neke, možda propuštene sitnice.
Mica Vasic Zaslužni član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 04 May 2010, 22:03
opisi malo uslove , ptice ,starost, ishranu, svetlost...
Gost Zaslužni član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 04 May 2010, 22:14
Ma, uslovi su im bolji nego u " Hajatu". Ni unuci ne dajem da jede kao njima. E jedino što su sve ptice, osim jednog para, relativno mlade ( od prošle godine su u kavezu), ali su im kljunovi skroz pobeleli a aniflanima načisto pocrneli. Redovno dobijaju E vitamin u vodi, klijalo seme nigera, jajčanu smesu sa plazmom i Qvikov " Forte". Normalno dosta zeleniša i voća. Maslačak mi leti na sve strane od njih. Hranu uzimam specijalno pravljenu za štigliće po onoj Alanovoj, odnosno italijanskoj tabeli. I OPET NIŠTA - do duše za sada.
Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 04 May 2010, 23:00
Sasa probaj da im u ishranu ubacis lisne vasi, sad su koprive pune ovih zelenih insekata (samo ih streses sa stabljika i lisca koprive) mozes da ih dajes sveze a mozes i zamrznute, zamrznute pomesaj sa jajcanom smesom bez predhodnog odmrzavanja
Mica Vasic Zaslužni član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 04 May 2010, 23:29
SAŠA ::
Ma, uslovi su im bolji nego u " Hajatu". Ni unuci ne dajem da jede kao njima. E jedino što su sve ptice, osim jednog para, relativno mlade ( od prošle godine su u kavezu), ali su im kljunovi skroz pobeleli a aniflanima načisto pocrneli. Redovno dobijaju E vitamin u vodi, klijalo seme nigera, jajčanu smesu sa plazmom i Qvikov " Forte". Normalno dosta zeleniša i voća. Maslačak mi leti na sve strane od njih. Hranu uzimam specijalno pravljenu za štigliće po onoj Alanovoj, odnosno italijanskoj tabeli. I OPET NIŠTA - do duše za sada.
to sto su ti proslogodisnje ptice znaci da se strpis malo, mozda do sledece godine...nisi reko gde su bili od jesenas do sad, vlaznost vazduha, temperatura, svetlost i duzina svetlosti, gde su sad, jel su plasljive, jel imaju svoj mir,jel se parovi sami birali, jel su kavezi kamuflirani i koliki su(oces da izvodis divlje ptice !) , inace gnezda ne cekaju parove nego obrnuto, od kad ih pripremas za parenje ( i kako), kakva ti je tacno sema ishrane, minerala, vitamina(po meni suvisnih), probiotika, antibiotika... po onome cime ih sve hranis predpostavljam da ih cuvas na juznom polu... jel imaju redji izmet, jel su im noge debele, jel su im oci "vlazne", jel pevaju, jel nisu u blagom mitarenju, pa gojaznost ... KLJUNOVI muzjaka su manje bitni, zenkama moras da izmanipulises bioloski sat, itd..
Mica Vasic Zaslužni član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Tue 04 May 2010, 23:40
zenka je 2007. a muzjak 1999. god. , prvo jaje ove godine je snela oko 20. jan. , mitarenje je bilo zavrseno oktobra
Gost Zaslužni član
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Wed 05 May 2010, 02:06
Probaću još i to, a ako ne upali sve ih vodim na jagnjetinu sa šopskom i na litar - litar. To mora da upali. Šalim se. Hvala na pomoći.
stiglic Član
Број порука : 55 Join date : 03.03.2009 Age : 52 Локација : Švedska
Наслов: ajmo ponovo Fri 07 May 2010, 09:31
Evo snjela mi je zenka juce jedno danas drugo jaje nadam se da ce tako i nastaviti.Samo me malo zeza temperatura sad mi je na balkonu ustakljenom 15 stepeni katastrofa vani 6 ,dobro dosli u swedsku Ove godine sam namjerno probao da parim u manjim kavezima pa ce mo da vidimo,http://stiglic.magix.net/ tu se moze vidjeti pod stiglici 2010.pozz
Ivan Z Član
Број порука : 61 Join date : 27.04.2010 Age : 48 Локација : Sabac
Наслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića Fri 07 May 2010, 19:59
Pozzz,gde ima kod nas da se naruce knjige o ishrani i odgoju Divljih ptica posebno Stiglica
stiglic Član
Број порука : 55 Join date : 03.03.2009 Age : 52 Локација : Švedska
Наслов: hrana Thu 20 May 2010, 19:57
Ima li iko kakvog iskustva sa ovom hranom https://www.zooimporten.se/vildfagel-aggfoder-800g-p-204-c-305.aspx