PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE

Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...

HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  Приступи  
Тражи

Display results as :

Rechercher Advanced Search
TAKMIČENJA
 https://pticefauneevrope.forumsc.net/t2064-topic#34861  pticefauneevrope.forumsc.net
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
Latest topics
» order dapoxetine usa
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptySat 13 Jan 2024, 03:22 by LiamynC

» finasteride lymph nodes
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyWed 22 Nov 2023, 18:03 by LiamynC

» buy priligy in malaysia
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyMon 20 Nov 2023, 06:16 by LiamynC

» buy dapoxetine 60 mg in india
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptySun 19 Nov 2023, 13:21 by LiamynC

» Pesma štiglića
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyThu 03 Aug 2023, 01:06 by Jovan0

» CD za školovanje bastarda na pesmu štiglića
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:43 by Milan

» KLIJAVO SEME za ishranu ptica
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:40 by Milan

» Prirodna ishrana Stiglica
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyThu 05 Jan 2023, 19:45 by Milan

» TIGRICE - Melopsittacus Undulatus
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyThu 05 Jan 2023, 01:23 by Milan

Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyWed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …

[ Full reading ]
Comments: 4
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyThu 29 May 2014, 14:19 by Milan
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.

Comments: 0
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptySat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA

U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u  Pirotu održan prvi seminar  za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
      Nakon donošenja …

[ Full reading ]
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptySat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da  je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
         Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …

[ Full reading ]
Comments: 1
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyFri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan
Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”

Димензије прстенова за обележавање птица и живине

2.00 mm Ružasta astrilda, …

[ Full reading ]
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptySat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …

[ Full reading ]
Comments: 51
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyMon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.

Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …

[ Full reading ]
Izdavanje RODOVNIKA za ptice
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyTue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan
Obaveštenje

На основу члана 9.  Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …

[ Full reading ]
Comments: 3
Plaćanje članarine udruženju
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyFri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan
Obave

Članarina za 2022 godinu je 1000 din  a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.

članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04

[ Full reading ]
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA
Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyFri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …

[ Full reading ]
Similar topics
Prijatelji foruma
 pticefauneevrope.forumsc.net  Serbian Biodiversity Portal
Moj ljubimac
Piroćanka Zoo Park KOKI!

Parenje i uzgoj štiglića

Go down 
+95
zoranV
branislavh
Vlada Nish
Toni Mk
AndrijaKg
mostarac b12
bondža1
carduel
fzen
bastard kv
dane 87
saragrasevina
pedjacure
jova lepi
krokodil01
delijovan
goran70
salle
ogic
MsDimovski
sasko
popicaBL
voja_ilic
Luka Perica
jigor
BAKI1
vladimir
Ivan Z
misan
diskus
vucjanacc
jevca5
Mica Vasic
zoran ptice pjevice
egon
sugubinac
boris
popBL
gm
NebojsaB
Ivica
pticar_amater
goldfinch
Zokbok988
robin
Furla
gost1
drakceJA
ulicni hodac
armin71
ivan83
rtomek
kima
pinka
Nikolasbc
belobradi
kumca
delux
Dax BG
IGOR 72
Sina BL
alexandar
Gost
Danijelvr
Миланче
sasaznas
Ivan_ks
goran
pticar nis
alann
stiglic
Blattner
Rasko
Dzemal_sa
DjordjeVet
bogdanik
kekic
Boban
Laza
sasha
ZOKICA
IvanBG
BOCKA
aleks
Drle
sestoperac
ticar
Luckyboy
Petar
slavishab
Steva
Бане
saso78
milos0205
Milan
99 posters
Иди на страну : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40  Next
АуторПорука
Boban
Član
Član

Број порука : 225
Локација : Vranje Srbija

Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 Empty
ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptySat 31 Oct 2009, 17:36

Ja imam iskustvo od ove godine da sam u grupnoj, maloj,volijeri izlegao jedno gnezdo , krajnje jednostavno hranjeni, maslacak, seme za kanarince, suncokret, malo semena za faunu, jajcana suva smesa, kuvano jaje svaki dan pomesano sa keksom, kukuruznim brasnom, ptice su sada izmitarene alkirane, odlicne su nikakv vitamin vestacki, nikakva mravlja jaja, nikakav lek, nikad crve brasnare a par je iz prirode od prosle jeseni dakle pario se odmah narednog proleca. Ja ranije nikad nisam gajio faunu i bastarde, vec sam pisao ovo je maltene samo opstalo, nisu na vrme imale ni gnezdo, pa mislim da su u dva prva snosenja napustili plodna jaja jer su bili preusilni. Mlade sam alkirao, uzimao u ruke vise puta slikao, i nije bilo problema, muzjak se uvek bunio stitio ih je i odmah hranio nakon vracanja u gnezdo.
Назад на врх Go down
pinka
Član
Član
pinka

Број порука : 125
Локација : holandija

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptySat 14 Nov 2009, 14:33

Milan ::
Kakva su vaša iskustva u parenu i uzgoju štiglića?
Evo Mlane jednog predloga koji Vam moze pomoci pri uzgoju ptica. Od sezone mitarenja,znaci od polovine avgusta negde do pocetka marta ptice drzati odvojeno po polovima. Ishrana treba da bude kvalitetn-a, sada i kod nas ima da se kupi specijalna hrana za stiglica, a moze se cak naruciti i preko interneta na kucnu adresu iz cele evrope.Suncokret i konoplju ne dajem pticama. Pticama dvaput nedeljno trebamo brati divlje trave kao sto je zeslja,cicak,boca, maca,misitnjak,gologuza a ponajvise je dobra zuti nocurak jer veoma lekovita. U periodu septembar-mart pticamadavati jajcanu hranu dvaput nedeljno pomesano sa proklijalim semenom. Ja dodajem na jedno jaje sest kasika jajcane hrane i dve kasike proklijalog semena. Koristim orluksov asortiment vitamina tokon cele godine. Od prvog marta pocinjem sa jajcanom hranom svakodnevno, dajem e.vitamin na svaki drugi dan, dajem nezreo maslacak samo skinite stabiljke nisu dobre za pticji stomak, i sad pocinjem davati po malo sitnog suncokreta 2-3 zrna dnevno po ptici. 10 aprila spajam ptice po parovima u kaveze velicine 120x50x50 ali podeljeni zicom na pola tako da se ptice vide ali je svako u svom delu. Tad pocinjem davati ferti-vit u vodu dok se prvo jaje ne snese, spirulinu i grozdjani secer u jajcanu hranu . Nakon 3 dana skidam pregradu i spajam ptice, i tek nakon nedelju dana im stavljam gnezdo. Muzijaka pregradjujem u svoj deo kaveza, nakon sto je zenka snela trece jaje( za to vreme postavljam plasticna) tako da se mogu sve vreme videti. Kad se mladi izlegu, prvih pet dana ih hranim, sa crvicima, magots i brasnari ali nikad sa zivima vec zamrznutim, koje mesam u jajcanu hranu ali sadabez klijalog semena koje vracamo na jelovnik posto su mladi napunili 6 dana. Mladi jedu jajcanu hranu svakodnevno do polovine avgusta. Uvek imam kanarinke,za podmetnuti mlade u najgorem slucaju ako zenka nece da hrani, ili lose hani sto je cest slucaj kod mutiranih ptica. Ovakve kanarinke treba nauciti da jedu crve.jer bez njih mladi stiglici ne opstaju.
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

Број порука : 4633
Локација : Pirot

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptySat 14 Nov 2009, 16:35

Lepo si to opisao, nisi nam rekao da li ptice čuvaš napolje ili u nekoj prostoriji.
Назад на врх Go down
kima
Član
Član
kima

Број порука : 177
Локација : kragujevac

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptySat 14 Nov 2009, 18:13

s obzirom da nema svako formirane kolonije brasnara stiglicima u vreme parenja i podizanja mladih mogu se slobodno davati i crvici za pecanje,pripremaju se tako sto se prvo dobro operu i ociste pa se potom stave da ostoje dva sata u hladnoj vodi,potom se stave u vec prokljucalu vodu i ostave se da se kuvaju jos dva minuta pa se prespu u hladnu vodu nakon toga procede i stave se u zamrzivac,kad prodju nekih 20 minuta crvice izvaditi iz zamrzivaca protresti ih da se prilikom smrzavanja ne bi lepili jedan za drugi i vrate se u zamrzivac.pticama tokom pripreme davati 2-3 crvica
Назад на врх Go down
http://www.kanarinci.n.nu
Бане
Zaslužni član
Zaslužni član
Бане

Број порука : 758
Локација : Москва-Лозница

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptySat 14 Nov 2009, 20:57

kima ja sam umesto pranja crvica jednostavno ih drzao u plazma keksu nekoliko dana....
Назад на врх Go down
pinka
Član
Član
pinka

Број порука : 125
Локација : holandija

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptySat 14 Nov 2009, 21:11

Lepo si to opisao, nisi nam rekao da li ptice čuvaš napolje ili u nekoj prostoriji.
ptice su mi i vani u vulijeri a i imam sobu takodje za ptice. Mada sve ptice smestam u sobu pocetkom novembra zbog mraza, ne toliko sto to skodi pticama vec nemam vremena da menjam vodu koja non stop mrzne, takodje ne grejem sobu samo da temperatura ne padne ispod nula.
Назад на врх Go down
rtomek
Član
Član
rtomek

Број порука : 65
Локација : SRB-V-SU

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyThu 19 Nov 2009, 01:17

STANI PA GLEDAJ ŠTA JE ODGAJIVAČ
www.todofringilidos.com/Articulos/VerParaCreer.htm
SVAKA MU ČAST
POZ. ROBY
Назад на врх Go down
pticar nis
Zaslužni član
Zaslužni član

Број порука : 718

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyThu 19 Nov 2009, 22:06

Xaxaxaxaxax, ovo nije normalno, ovo je za respekt..............

POZDRAV cheers cheers cheers cheers
Назад на врх Go down
ivan83
Član
Član

Број порука : 80
Локација : Krusevac

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyThu 19 Nov 2009, 22:30

Ufff svaka mu cast
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

Број порука : 910
Локација : KRALJEVO

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyFri 20 Nov 2009, 00:23

Da nisam video svojim očima nikada ne bi poverovao!!!! Ostavlja čoveka bez reči!
Назад на врх Go down
ticar
Zaslužni član
Zaslužni član
ticar

Број порука : 683
Локација : zadar

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyFri 20 Nov 2009, 05:08

SAŠA ::
Da nisam video svojim očima nikada ne bi poverovao!!!! Ostavlja čoveka bez reči!

ja sam još negdje vidio neki snimak kako čovjek u kući ima par koji leti po kući i ima gnijezdo na nekom stabalcu usred dnevne sobe.
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyFri 20 Nov 2009, 19:19

Ja sam do skoro imao jednog matorog cajzlana koji je slobodno leteo po kući i bukvalno pio kafu sa nama, ali je na žalost uginuo od starosti. Crying or Very sad
Назад на врх Go down
Danijelvr
Zaslužni član
Zaslužni član

Број порука : 391

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyFri 20 Nov 2009, 19:31

rtomek ::
STANI PA GLEDAJ ŠTA JE ODGAJIVAČ
www.todofringilidos.com/Articulos/VerParaCreer.htm
SVAKA MU ČAST
POZ. ROBY
Ovo smo vec videli i komentarisali, bas je Ticar naveo o cemu se tu radi i zasto se ptice tako slobodno ponasaju....
Назад на врх Go down
Бане
Zaslužni član
Zaslužni član
Бане

Број порука : 758
Локација : Москва-Лозница

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyFri 20 Nov 2009, 19:35

jeste danijele ima tamo 6-7 video zapisa sa njegovim pticama....pisao sam da je "covek tito za sve nas"...
ali dobro vidis nisu svi videli to...
Назад на врх Go down
armin71
Posetilac
Posetilac
armin71

Број порука : 18
Локација : Svedska

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyFri 18 Dec 2009, 13:53

Pozdrav svima.
Imam jedno pitanje u vezi pocetka parenja stiglica.
Kada se moze poceti tj. u kojem mjesecu sa pripremom i parenjem stiglica ako imam sve uslove tj.prostoriju,svetlost i grijanje.
Za svetlo imam dimmer specijalan za uzgoj ptica ,koji sam kupio u Njemackoj (izlazak i zalazak sunca 1-99 minuta).

Hvala na odgovorima u naprijed
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyFri 18 Dec 2009, 14:18

UPARIVANJE ŠTIGLIĆA

> Od sezone mitarenja,znaci od polovine avgusta negde do pocetka marta ptice drzati odvojeno po polovima. Ishrana treba da bude kvalitetn-a, sada i kod nas ima da se kupi specijalna hrana za stiglica, a moze se cak naruciti i preko interneta na kucnu adresu iz cele evrope.Suncokret i konoplju ne dajem pticama. Pticama dvaput nedeljno trebamo brati divlje trave kao sto je zeslja,cicak,boca, maca,misitnjak,gologuza a ponajvise je dobra zuti nocurak jer veoma lekovita. U periodu septembar-mart pticamadavati jajcanu hranu dvaput nedeljno pomesano sa proklijalim semenom. Ja dodajem na jedno jaje sest kasika jajcane hrane i dve kasike proklijalog semena. Koristim orluksov asortiment vitamina tokon cele godine. Od prvog marta pocinjem sa jajcanom hranom svakodnevno, dajem e.vitamin na svaki drugi dan, dajem nezreo maslacak samo skinite stabiljke nisu dobre za pticji stomak, i sad pocinjem davati po malo sitnog suncokreta 2-3 zrna dnevno po ptici. 10 aprila spajam ptice po parovima u kaveze velicine 120x50x50 ali podeljeni zicom na pola tako da se ptice vide ali je svako u svom delu. Tad pocinjem davati ferti-vit u vodu dok se prvo jaje ne snese, spirulinu i grozdjani secer u jajcanu hranu . Nakon 3 dana skidam pregradu i spajam ptice, i tek nakon nedelju dana im stavljam gnezdo. Muzijaka pregradjujem u svoj deo kaveza, nakon sto je zenka snela trece jaje( za to vreme postavljam plasticna) tako da se mogu sve vreme videti. Kad se mladi izlegu, prvih pet dana ih hranim, sa crvicima, magots i brasnari ali nikad sa zivima vec zamrznutim, koje mesam u jajcanu hranu ali sadabez klijalog semena koje vracamo na jelovnik posto su mladi napunili 6 dana. Mladi jedu jajcanu hranu svakodnevno do polovine avgusta. Uvek imam kanarinke,za podmetnuti mlade u najgorem slucaju ako zenka nece da hrani, ili lose hani sto je cest slucaj kod mutiranih ptica. Ovakve kanarinke treba nauciti da jedu crve.jer bez njih mladi stiglici ne opstaju.

 izdvajaju jednu kanarinku i pustaju da nju gleda samo taj stiglic kojeg ce kasnije pustati s njom.Kod mene su kanarinke josuvek u grupnoj volijeri i ja imam pet divljih ptica koje su dosad parile kanarinke tako da ih netrebam nesto posbno navikavati na njih,ali cu tako odraditi sa 2-3 nova para koje planiram da pustim na prolece.I stiglice su mi u velikoj volijeri i njih pocetkom decembra izdvajam u male kaveze.Kad ih prebacimo u kaveze moramo voditi racuna o ishrani da ih nebi udebljali i na taj nacin smanjili njihovu vitalnost i kasnije doveli u pitanje uspesnost parenja.Sada kod mne u volijeri oni dobijaju sve, suncokret konoplju pomalo nigera 1-2 puta nedeljno,gologuzu,1-2 puta nedeljno meku hranu, maslacak,misjakinju,razne korovsk biljke i ptice su u dobroj kondiciji.

> Stiglic kao i sve ostale ptice za parenje se pripremaju tokom cele godine,a ne samo u sezoni,jer samo zdrava i negovana ptica moze dati potomstvo,Stiglic se u prirodi pari kada je dnevna svetlost od 14 i vise sati pa zato i ja svoje pticesem jajcanom hranom uvodim u formu podizanjem svetla.Stiglice pocinjem da spremam od 1.januara tako sto im nedeljno trajanje svetlosti povecavam za 15 minuta u ovo vreme im jajcanu smesu dajem trput nedeljno,od 1.februara svetlost povecavam za po 30 minuta nedeljno jajcanu smesu jos uvek dajem tri put u toku nedelje.Od 1. marta kanarinke ubacujem sa stiglicima i pocinjem sa davanjem ferti-vit preparata svim pticama,u ovom periodu jajcanu smesu dajem svakodnevno,svetlost dizem za 45 minuta po nedelji tako da u periodu od 1.aprila kad bi zenke vec trebale da snesu svetlost je 16 casova.Jeste sve ovo dugo i dangubno ali donosi mi rezultate i vise nego dobre.
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

Број порука : 4633
Локација : Pirot

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyMon 21 Dec 2009, 18:09

Prošle godine sam štigliće čuvao u sobi na 20 stepeni do aprila meseca negde. Sada su isti ti napolje na -15 i ništa im ne fali. Sa ovogodnišnjim mladima imam problema, dva su mi uginula otkako se temperatura spustila, razmišljam da ih unesem unutra i pored mog prvobitnog cilja da sve prezimi napolje i da se prekale. Da li i vi mislite da će te uslove preživeti samo najači i najotporniji, da kažem zdravi, i da će te ptice biti savršene za maticu na proleće?
Назад на врх Go down
belobradi
Zaslužni član
Zaslužni član
belobradi

Број порука : 441
Локација : Leskovac

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyMon 21 Dec 2009, 18:49

Prošle godine sam štigliće čuvao u sobi na 20 stepeni do aprila meseca negde. Sada su isti ti napolje na -15 i ništa im ne fali. Sa ovogodnišnjim mladima imam problema, dva su mi uginula otkako se temperatura spustila, razmišljam da ih unesem unutra i pored mog prvobitnog cilja da sve prezimi napolje i da se prekale. Da li i vi mislite da će te uslove preživeti samo najači i najotporniji, da kažem zdravi, i da će te ptice biti savršene za maticu na proleće?

I ja imam probleme sa mladima pale ! Slažem se sa teoremom "kaljenja", jer najjači samo opstaju! Wink
Назад на врх Go down
Gost
Zaslužni član
Zaslužni član
Gost

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyMon 21 Dec 2009, 19:55

Ne znam, ali meni lično je prosto žao da ptice na ovako niskim temperaturama budu napolju, ako čovek već ima uslove da ih drži u zatvorenom. Mišljenja sam da je ipak drugačije kad su u prirodi. Tada se kreću i snalaze na samo njima znan način, dok su u kavezu ipak skučene na taj prostor koji im ponudimo, još ako nije i ishrana pojačana, zaista mislim da je grehota držati ih napolju.
Znam da se mnogi neće složiti sa mnom i da masa njih drži ptice tokom cele godine napolju, ali ja ovo govorim u svoje lično ime i apelujem da ih ipak unesete u toploije, ako imate uslove. Žalosno je videti sada pticu napolju u nekom kavezu ili volijeri svu nadutu i skučenu u nekom ćošku, dok ove u kući veselo cvrkuću i pevaju iz glasa po ceo dan, a neke Boga mi i noć.
Назад на врх Go down
Steva
Zaslužni član
Zaslužni član
Steva

Број порука : 707
Локација : Zemun

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyMon 21 Dec 2009, 19:59

Sasa u potpunosti se slazem sa tobom, iako drzim ptice u vanjskim volijerama. Ali, moja volijera ima veliki zatvoren krov u koji ptice pobegnu i sakriju se od vetra. Zatim, sa svih strana, na onim delovima gde je zica, stavio sam staklo. Plus pojacana ishrana i, i veruj mi da nema nkakvih problema. Naravno, totalna druga prica je ako bise drzali u pojedinacnim, malim kavezima. To nikako!
Назад на врх Go down
ulicni hodac
Član
Član
ulicni hodac

Број порука : 170
Локација : Pozarevac

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyMon 21 Dec 2009, 20:32

Prebacio sam dva stiglica iz vanjske volijere (gde im je bilo ok, jer sam kao i Steva oblozio sve otvorene strane staklom) zbog nekih trenutno nebitnih razloga na par dana unutra. Koliko je pametno sada da ih vratim napolje, mislio sam da sacekam da jos otopli dan-dva pa nazad u volijeru ali ne znam kako ce to podneti?
Назад на врх Go down
Steva
Zaslužni član
Zaslužni član
Steva

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyMon 21 Dec 2009, 20:33

Sad ih nikako ne vracaj napolje!
Назад на врх Go down
ulicni hodac
Član
Član
ulicni hodac

Број порука : 170
Локација : Pozarevac

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyMon 21 Dec 2009, 20:41

Tako sam i mislio, srecnici jedni,evo ih pevaju kao da znaju da je zima za njih zavrsena Very Happy

p.s. inace kod mojih kanarinaca danas prva dva mlada cheers
Назад на врх Go down
ivan83
Član
Član

Број порука : 80
Локација : Krusevac

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyMon 21 Dec 2009, 20:48

moje su doduse napolju i danas na -21 im nije bilo mnogo prijatno ali nisu naduveni i vrlo su aktivni ali cu ja zato da sanjam nocu smrznute pojilice
Назад на врх Go down
Steva
Zaslužni član
Zaslužni član
Steva

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 EmptyMon 21 Dec 2009, 20:53

Danas je bilo malo Sunca, tako da je kroz staklo bilo bas prijatno. sunny Inace, aktivni su, pevuse. Iskreno, vece probleme imam sa vrucinom, nego sa hladnocom.
Назад на врх Go down
Sponsored content

ПорукаНаслов: Re: Parenje i uzgoj štiglića   Parenje i uzgoj štiglića - Page 10 Empty

Назад на врх Go down

Parenje i uzgoj štiglića
Назад на врх 
Страна 10 of 40Иди на страну : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Parenje i uzgoj štiglića
» Parenje i uzgoj štiglića
» Kavezi za parenje štiglića