| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Kalendar izložbi | |
|
+25Ivan_Nish rtomek Highlander Petar Danijelvr kumca Миланче BOCKA Mossad cirkovi sasaznas Laza pticar nis sestoperac alann Gost Zika milos0205 sasha Бане Drle Rasko Steva Luckyboy Milan 29 posters | |
Dolazite li na izlozbu u Pozarevac | | Укупно гласова : 10 | | Poll closed |
| Аутор | Порука |
---|
Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Fri 01 May 2009, 12:39 | |
| Uvek,svake godine prve nedelje meseca septembra.Znaci svoju napacenu dusicu dovedi u Pozarevac i blistaces do sledece izlozbe.Pozdrav iz Sumadije......... | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Thu 23 Jul 2009, 18:26 | |
| I jos jedna napomena.Pozarevacka izlozba kao i berza,sa time se slazu jos neki momci sa foruma jednostavno je mesto gde se kupuje.Pre svega terminski je najprikladnija za nabavku novih ptica,to je prva izlozba i najveci izbor eksponata,kako u takmicarskom delu tako i na berzi,narodnim jezikom receno "jos se ptice nisu probrale".Nije ni cena zanemarljiva isti takav kvalitet ptica,mislim na sve kucne ljubimce,kasnije u novembru mesecu i kasnije je bar duplo veca,pa zasto ako vec covek planira da ne nabavi ptice na vreme.Ali da prikocim ispasce da sam im ja menadzer izlozbe i berze a obican sam smrtnik i zaljubljenik u ptice..... | |
| | | Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Thu 23 Jul 2009, 21:48 | |
| Berza u PO je 06.09.? Nadam se da ce mo se videti dragi forumasi u vecem broju | |
| | | Luckyboy Zaslužni član
Број порука : 393 Join date : 03.03.2009 Age : 51 Локација : Smed.Palanka
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Thu 23 Jul 2009, 23:44 | |
| - Rasko ::
- Berza u PO je 06.09.?
Nadam se da ce mo se videti dragi forumasi u vecem broju Kod glavnog ulaza sa desne strane,i u kafani naravno | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Thu 23 Jul 2009, 23:49 | |
| Nema problema dolazimo sigurno, nego gde se tačno održava berza i izložba. | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Fri 24 Jul 2009, 00:06 | |
| Jeli odlučeno kad je Subotica. | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Fri 24 Jul 2009, 00:25 | |
| Godinama idem na izlozbe i berze ali nisam siguran u odgovor.Konsultovao sam i nekoliko ozbiljnih pticara iz razlicitih gradova i vecina misli da mesto gde se odrzava izlozba u Pozarevcu je prostor,ogradjeni buvljaka u predgradju Pozarevca.Znam vezanih ociju da odem tamo ali naziv ulice ili naziv lokacije u smislu naziva nadselja neznam.Bice u ZOV-u najava sa svim detaljima pa prati ovaj casopis.Pozdrav od komsije Zike iz Kragujevca...... | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Fri 24 Jul 2009, 00:29 | |
| Uljudno bih zamolio ovog dobrog momka iz Nisa,Pticara da se ovih dana raspita u savezu o terminima buducih izlozbi u Srbiji.Ako sve nisu odredjene bar koje su u najavi.Unapred zahvalan i ja i ostali pticari na forumu i u Kragujevcu.Pticar ako ti to ne prokljuvis ko ce drugi! | |
| | | Gost Zaslužni član
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Fri 24 Jul 2009, 00:30 | |
| | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Fri 24 Jul 2009, 09:43 | |
| Znajuci nas savez, sumnjam da je bilo sta odluceno, mislim da cemo jos malo sacekati. Jedino sto je sigurno, Pozarevac je prvi vikend septembra, a Sombor poslednji vikend januara. | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Fri 24 Jul 2009, 23:50 | |
| - Steva ::
- Pozarevac je prvi vikend septembra, a Sombor poslednji vikend januara.
vrhunski termini | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Sat 25 Jul 2009, 01:19 | |
| Evo doso sam iz ribolova pa sam vido ovaj post , i evo naravno da kazem sta imam i koliko znam u vezi toga i ako mogu nesto da pomognem clanovima foruma............... Ovako, SOF nije donela na redovnoj skupstini juna meseca odluku gde ce biti drzavni sampionat jer ima mnogo neresenih pitanja u vezi toga , kandidati su Sombor i Nis.... Konacnu odluku ce doneti UO saveza 15 avgusta i tada ce se znati kada, gde kako i zasto i tada cete dobiti informaciju. NIS je blizi da dobije drzavni sampionat jer od 7 clanova uo mi sada imamo 4 glasa ali ako nas Sombor ubedi da ce organizovati drzavni sampionat na nivou mi cemo odustati od trke i automatski ce oni dobiti organizaciju drzavnog sampionata koji ce biti ili 2 ili 3 nedelja decembra....... Samim tim Nis ce organizovati izlozbu u novembru mesecu 2 ili3 nedelja i pozarevac naravno 1 ned septembra.. Za sada toliko znam , cim nesto tacnije saznam javljam Vam...... POZDRAV | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Sat 25 Jul 2009, 02:13 | |
| Hvala na informacijama a ponekad se ukljuci u temi ribolov sa laki boj i Milanom kada razvrzemo price posto si nas sapacenik-ribolovac o pticarstvu vec i da ne govorim... | |
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Sat 25 Jul 2009, 02:19 | |
| Ma ukljucicu se sada imam vremana otkacio ispite i sad se malo rekreiram uz lov i ribolov a pomalo i pticarstvo posto je sezona vec prosla......... Da skeniram neke slike pa da postavim pa se ukljucujem............ POZDRAV | |
| | | Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Mon 10 Aug 2009, 11:25 | |
| 15.08.2009. u Vrscu, na aerodromu, odrzava se, cinimi se na Evropskom nivou, takmicenje golubova prevrtaca (rolera) iz takmicarskih kaveza. | |
| | | milos0205 Član
Број порука : 223 Join date : 03.03.2009
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Wed 19 Aug 2009, 11:38 | |
| Da li neko zna tacan datum izlozbe u Pozarevcu | |
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Wed 19 Aug 2009, 12:20 | |
| | |
| | | milos0205 Član
Број порука : 223 Join date : 03.03.2009
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Wed 19 Aug 2009, 14:15 | |
| Hvala matori, ides li i ti u Pozarevac? | |
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Thu 20 Aug 2009, 11:08 | |
| Najverovatnije, mada ja u Pozarevac taj dan idem najvise zbog Ljubicevskih konjickih igara. Ako stignem ranije banucu i na berzu. Dobio sam informaciju da je Sombor odustao od drzavnog prvenstva, a i Nis izgleda nije siguran. Moram se ograditi da su informacije jos uvek nezvanicne. | |
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Fri 21 Aug 2009, 00:27 | |
| | |
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Fri 21 Aug 2009, 09:48 | |
| Koliko ja znam, savez ce dati istu svotu novca za organizaciju kao i Beogradu. Medjutim zbog proslogodisnje frke oko sudjenja, ove godine nece morati sudije da sude u paru, tako da ce troskovi biti prepolovljeni sto je odlicno. Beograd je prosle godine morao da plati troskove za 22 sudija, iako po broju ptica toliki broj sudija uopste nije bio potreban. | |
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Sat 22 Aug 2009, 23:16 | |
| To su i najveci troskovi, smestaj sudija i njihovi troskovi, ali na drzavnom sampionatu se okupljaju sve sudije i ljudi iz saveza i tako mora biti jer je to praznik za sve nas, koji se desava jednom godisnje i redno je da se na jednom mestu okupi ceo savez srpske ornitoloske federacije.......... POZDRAV | |
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Tue 01 Sep 2009, 23:19 | |
| Danas sam dobio zvanicni izvestaj o rasporedu izlozbi u ovoaj sezoni............... 1. POZAREVAC - prva nedelja septembra 2. TIGRICA APATIN- krajem septembra- pocetkom oktobra 3.PANTELEJ NIS- 01.10.2009-04.10.2009 god 4. SLAVUJ BEOGRAD- 19.11.2009-22.11.2009 god 5. SUBOTICA 1- 26.11.2009-29.11.2009 god 6.BAGDALA KRUSEVAC- srugi vikend novembra ( takmicenje srpskih pevaca - slavujara) 7.SLAVUJ BEOGRAD- druga nedelja decembra (takmicenje kanarinaca pesme) 8.[b]DRZAVNI SAMPIONAT SRBIJE- GAJ- NIS PRVA ILI DRUGA NEDELJA DECEMBRA 9.BRICA- VELIKO GRADISTE ( takmicenje kanarinaca pesme malino) druga polovina decembra 2009 god 10.SOMBOR 1871 cetvrta nedelja jenuara meseca 2010 Ja za ove znam pa vidi sta te intereduje, mrzi me ponovo da pisem....... POZDRAV
Последњи изменио PTICAR NIS дана Mon 21 Sep 2009, 20:33. измењено укупно 1 пута | |
| | | Gost Zaslužni član
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Wed 02 Sep 2009, 01:04 | |
| Svaka ti čast, majstore! Neumoran si. Vidimo se po dogovoru. Pozdrav od SAŠE | |
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Wed 02 Sep 2009, 01:16 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Kalendar izložbi | |
| |
| | | | Kalendar izložbi | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму