| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Kalendar izložbi | |
|
+25Ivan_Nish rtomek Highlander Petar Danijelvr kumca Миланче BOCKA Mossad cirkovi sasaznas Laza pticar nis sestoperac alann Gost Zika milos0205 sasha Бане Drle Rasko Steva Luckyboy Milan 29 posters | |
Dolazite li na izlozbu u Pozarevac | | Укупно гласова : 10 | | Poll closed |
| Аутор | Порука |
---|
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Sun 20 Sep 2009, 22:35 | |
| Danas je bio vašar u BAbušnici . Bilo je malo životinja na ponudi i opet kanarinci po izuzetno niskim cenama ispod 500 dinara. Video sam da su uglavnom bile ženke i to stare ženke i ništa od toga nije bilo interesantno. | |
| | | Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Sun 20 Sep 2009, 23:01 | |
| A sada dragi moji forumasi,osecam potrebu da nesto pojasnim.Iskusni odgajivaci barataju sa terminima u svojim postovima na nasem forumu ali ja znam da je vamaocinjete dragocen svakakav podatak.Pojam "stara zenka" z iskusne odgajivace je naivno pitamnje ali mladima moze da predstavlja problem,jel dosta zlonamernih pticara gleda da ih se sto pre oslobodi,kao i ostalog skarta(iznesenih zenki,neplodnih muzjaka,ptica koje su ostale u polymitarenju i slicno).Prilikom kupovine zenke kanarinke,pre svega da ima ovogodisnju alku,da je izvedena u ovoj godini,nikako ne nasedajte na price proslogodisnja ali nije parena i slicno.Potom navescu ocigledan detalja a ima ih vise ali za pocetak da znadete,noge ptice govore vam o starosti,ima vise detalja ali ovaj odmah upada u oci.Mlade zenke imaju male noktice boje kao i koza dok stare imaju roznate naslage na nogama maltene kao ispucala cerova kora,i nokti se vide ocigledno da su podrezivani a kod nemarnih odgajivaca dugi ciji je kraj gornji vrh beo i znatno su deblji nego kod mladih ptica.Ispravna alka i nozice i ne mozete da promasite u nabavci.Pozdrav od cika Zike... | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Sun 20 Sep 2009, 23:44 | |
| Da li je sigurno za izložbu u Čačku 04.10? Nisam čuo ništa pouzdano do sada o toj izložbi a rado bih išao s obzirom da mi je to u komšiluku. | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Mon 21 Sep 2009, 00:41 | |
| Moj ti je prijateljski savet da ne ides.Raspitao sam se preko privatnih veza i izlozba se svodi na pet ljudi koji stoje na uglu ulice i razgovaraju.Stvar tvoje licne odluke a moj dobronamerni savet jer i ja sam razmisljao o odlasku posle izvestaja odustao sam! | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Mon 21 Sep 2009, 13:49 | |
| | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Mon 21 Sep 2009, 15:06 | |
| I onda covek se pojavi sa svojim pticama i posto je za klasu bolji od ostalih proda sve ima tu logike | |
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Mon 21 Sep 2009, 18:40 | |
| | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Mon 21 Sep 2009, 20:06 | |
| Koja je sad prva naredna izlozba? | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Mon 21 Sep 2009, 22:01 | |
| Pogledaj ranije postove iz ove teme. Ptičar iz Niša je dao pregled svih zvaničnih izložbi. Mislim da je prva u Nišu 01.10. ali ipak proveri. | |
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Tue 22 Sep 2009, 01:01 | |
| | |
| | | cirkovi Član
Број порука : 44 Join date : 21.08.2009 Age : 59 Локација : Jagodina
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Wed 23 Sep 2009, 14:49 | |
| sto se tice izlozbe u Cacku moj savet ako ne idete ustedecete novac,a sto se tice prve naredne izlozbe ipak se pominje Svilajnac koga ako bude vredi posetiti pre nego li Cacak.U narednih dva dana javljm tacan datum ako je neko zainteresivan da ode do Svilajnca. | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Wed 23 Sep 2009, 15:06 | |
| Apsolutno komsija slazem se sa tvojom konstatacijom i gorko sam zazalio kada nije odrzana prosle godine.To je fenomenalna izlozba godinama idem na nju i ako ove godine se posreci evo mene u Svilajncu.Ona nije ogromna kao LORIS ali izlozba na kojoj maltene svako moze da nadje sebe nesto za svoju dusu a i sto nije zanemarljivo cene su uvek popularne nema dripaca koji deru posten svet,neznam sto li samo oni zaobilaze ovu izlozbu i berzu?Okaci obavezno pravo obavestenje kada do njega dodjes..... | |
| | | sasha Član
Број порука : 216 Join date : 06.03.2009 Age : 32 Локација : Srbija
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Wed 23 Sep 2009, 20:09 | |
| | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Thu 24 Sep 2009, 01:35 | |
| Gosn Pticar Nis omogucio nam je pregled tabelarni prijavljenih izlozbi a koje ce biti odrzane u nasoj lepoj Srbiji.Posto na pregledu nema izlozbe u Pancevu a za koju smo verujem dosta nas zainteresovanih drugari sa foruma koji to mogu da prokljuve neka se potrude posebno oni blizi Pancevu dali ce biti odrzane jer obicno svake godine bude bar po dve izlozbe u lepom gradu Pancevu i koje su odlicno posecene prema mojim saznanjima.Kada pouzdano dodju do podataka neka postave na forum da bi pticja bratija koja je voljna i raspolozena uzivala taj dan u Pancevu! | |
| | | Highlander Član
Број порука : 33 Join date : 23.08.2009 Age : 40 Локација : Kljajicevo (Sombor)
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Thu 24 Sep 2009, 10:42 | |
| Da li iko ima neke nove informacije o izlozbi u Apatinu? Znam da je krajem ovog ili pocetkom sledeceg meseca, ali me interesuje tacan datum. | |
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Thu 24 Sep 2009, 13:50 | |
| | |
| | | sasha Član
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Thu 24 Sep 2009, 15:39 | |
| | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Thu 24 Sep 2009, 15:47 | |
| Zaboravih da odgovorim. Bilo je ukrasnih pataka u Pozarevcu. | |
| | | cirkovi Član
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Thu 24 Sep 2009, 20:42 | |
| informacija 99% svilajnac od3do5.oktobra o promenama javljam na vreme | |
| | | Laza Zaslužni član
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Thu 24 Sep 2009, 21:40 | |
| Mogu li da znam odakle Vam ta informacija??? | |
| | | cirkovi Član
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Thu 24 Sep 2009, 22:56 | |
| informacije uglavnom dobijam od nasih pticara i golubara zasto? | |
| | | Laza Zaslužni član
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Thu 24 Sep 2009, 23:39 | |
| Pa zato sto sam ja iz Svilajnca, i mnogi ovdasnji odgajivaci jos uvek ne znaju za to, a sutra cu da pitam nekog iz lokalne samouprave. | |
| | | cirkovi Član
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Fri 25 Sep 2009, 17:55 | |
| Lazo u tom slucaju super bez nagadjanja cemo saznati tacnu informaciju pozdrav | |
| | | sasha Član
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Fri 25 Sep 2009, 20:26 | |
| izvinite shto ovako gnjavim ali ako moze i ako zna neko cenu kako su se kretali pozzzzz | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Kalendar izložbi Fri 25 Sep 2009, 20:46 | |
| Stvarno ne znam, nisam pitao. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Kalendar izložbi | |
| |
| | | | Kalendar izložbi | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму