| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| SLIKE VASIH STIGLICA | |
|
+122Effendi bortes delijovan mozaikl weimnes alempije Piknaš horvat enab kima gocke zoranV djole080 nenad79 DjordjeVet Petar Aleksic suljaga žako aleks valter redarmymostar drvetmed Damir robes Rilekson bric bric Ivan98 nenadsibinovic@yahoo.com Ninoslav84 marko_s_ks Milic Milos sasko carduel dalibor vasic AndrijaKg mostarac b12 djoleml lanmiihtm saragrasevina pedjacure ogic bili popicaBL farmacy andrija 003 voja_ilic Luka Perica lakiso Mica Vasic jagodan cajzla diskus Zokbok988 Dax BG Timbrado amersendro BAKI1 jigor vjeko potko Uros Ivan Z gasa ns dzordz82 laza76 sugubinac ivan83 robin zoran ptice pjevice markojunior SIMS boris milos ulicni hodac cirkovi NebojsaB Stevan Ilic goldfinch gost1 Furla damac Gost drakceJA Jocom TONI-LISICE popBL Ivan_Nish marko nis pinka kumca Ivan_ks belobradi Maki >>ACA<< sasaznas Dejan79 Daeen delux pticar nis bogdanik lakigtb sasha Danijelvr Миланче IGOR 72 Petar alexandar Zika windbag stiglic alann Laza Dzemal_sa kemo89 slavishab ticar BOCKA Бане Milan milos0205 Steva Drle 126 posters | |
Аутор | Порука |
---|
zoran ptice pjevice Član
Број порука : 212 Join date : 19.02.2010 Age : 54 Локација : banja luka
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Mon 04 Oct 2010, 22:18 | |
| | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Tue 05 Oct 2010, 04:54 | |
| moj post u vezi prstena pojela maca. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Tue 05 Oct 2010, 07:41 | |
| Tičar očigledno je da više nisi u stanju da pratiš gde šta pišeš. Koliko sam shvatio fali ti neki post koji sigurno nisi napisao na ovom forumu | |
| | | Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Tue 05 Oct 2010, 09:05 | |
| Re: zoran ptice pjevice Oba mlada su negde na 70% od celokupnog menjanja perja. Imam utisak da kod njih menjanje perja ide nesto sporije nego kod mladih iste starosti od drugih stiglica. | |
| | | zoran ptice pjevice Član
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Tue 05 Oct 2010, 11:30 | |
| Prstenovi su izgleda malo veliki! Jel to 3,0 velicina? To je kanarinski fi. 2,7 je idealan. Mozda je Ticar to mislio pitati u vezi prstenja? | |
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Tue 05 Oct 2010, 12:22 | |
| - Milan ::
- Tičar očigledno je da više nisi u stanju da pratiš gde šta pišeš. Koliko sam shvatio fali ti neki post koji sigurno nisi napisao na ovom forumu
e ovaj put jesam,pitao sam za veličinu prste,jer ovi su malo pre široki. ne osporavam mićin rad nego bi bilo bolje da stavlja manje prstene. | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Tue 05 Oct 2010, 13:31 | |
| Re: ticar,zoran ptice pjevice Prstenovi su 3,o mm i kanarinski su. Ta velicina daje mogucnost prstenovanja mladunaca u gnezdu starosti od 7-8 dana. Tada zanke vec izlaze iz gnezda tako da iskoristim priliku kada nisu u gnezdu da prstenujem mladunce. Na mladim pticama se vidi da su prstenovi nestandardni po velicini ali kada ptica odraste u udeblja se potkolenica to je jedva vidljivo. Ranijih godina sam imao probleme sa velicinom prstena 2,7 mm. Mnoge mladunce nisam mogao da prstenujem jer ako se propusti 5-ti dan, 6-og dana je vec tesko navuci prsten mladuncu a 7-og skoro nemoguce. Do sedmog dana zenke retko napustaju gnezdo, hrane ih muzjaci a zatim zenke hrane mladunce. Sa velicinom prstena 2,7 primoran sam da petog ili najkasnije sestog dana podignem zenku sa mladunaca da bi ih prstenovao. Degodilo se, da se jedna zenka vise nije vratila na mladunce starosti 5 dana po njihovom prstenovanju. Zalosno je bilo videti kako mladunci (bilo ih je 4 u gnezdu) umiru od gladi. Zbog zauzetosti poslom nisam bio u mogucnosti da ih othranjujem rucno. Niti sam imao i tom trenutku mladunce iste starosti kod drugih parova, ili su bili koji dan mladji od njih ili koji dan stariji. Tako da ni podmetanje pod druge parove nije bilo moguce. Posle tog incidenta vec naredne godie poceo sam da prstenujem mlade stiglice prstrnovima 3,o mm. To svakako nije standardna velicina za stiglice ali ni sam prsten u celini nije standardan.Tim nije bilo ni bitno da velicina prstena bude po standardu. Jer kod nas nije bio legalizovan odgoj stilica. Za sledecu godinu narucio sam prstenove 2,7 mm i znam da cu imati probleme kod prstenovanja mladunaca zbog te velicine prstena. Ali sta da se radi, standard je standar i mora se postovati odgovaralo to meni ili ne. | |
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Tue 05 Oct 2010, 15:15 | |
| Kad dogodine budes prstenovao sa 2,7 moj savjet je da preko prstena navuces gumicu od ventila za bicikle. Boja je otprilike ista kao boja noge tako da zenka nece nista primjetiti. Tako ja radim i nemam nikakvih problema. Svima je poznato da su boje prstenova svake godine drugaciji, nekad tamni, nekad drecave boje koje mogu iziritirati zenku da ona zbog tog napusti mlade. Naravno kad mladi postanu samostalni rasjeces gumicu i ostane cist prsten. | |
| | | Dax BG Član
Број порука : 86 Join date : 29.04.2009 Age : 54 Локација : Beograd, Srbija
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Wed 06 Oct 2010, 14:31 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Wed 06 Oct 2010, 20:05 | |
| E ovo je naučna fantastika....... ja nemam komentar. | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Wed 06 Oct 2010, 20:32 | |
| Re: MilanMozemo li da saznamo nesto vise o ovom mladuncu Da li je iz prirode ili iz odgoja Ako je izlezen u vestackim uslovima da li su ga hranili roditelji ili je othranjen rucno Kakvom hranom je hranjen Kako mu izgledaju roditelji, ako moze slike oca i majke Ima li bracu i sesre i kako izgledaju Ovog maldunca po svaku cenu odnegovati da bi se pratio njegov razvoj kroz mitarenje. Kako ce izgledati po menjanju perja Da li je muzjak ili zenka Hoce li se dalje razmnozavati Kakvi ce mu biti potomci Ako je musko da li ce pevati i kako | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Wed 06 Oct 2010, 20:44 | |
| I mene sve to interesuje al na žalost ne znam turski | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Wed 06 Oct 2010, 21:13 | |
| - Milan ::
- I mene sve to interesuje al na žalost ne znam turski
Vredi Milane da naucis turski kako bi saznao vise o ovom cudu A onda ces nam prevesti sa turkog da saznamo nesto vise o ovoj ptici. TREBA SAMO BITI UPORAN | |
| | | NebojsaB Član
Број порука : 145 Join date : 14.01.2010 Age : 37 Локација : Trebinje, RS, BiH
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Thu 07 Oct 2010, 20:58 | |
| | |
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Thu 07 Oct 2010, 22:36 | |
| Columbo!!! | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sat 09 Oct 2010, 13:01 | |
| Danas, u jutarnjim satima slikano pri temperaturi od +1. Prsti su mi se ukocili na aparatu. Stiglici su iz treceg volijera. Retko sam slikao ptice iz tog dela aviariuma jer je pozicija za slikanje malo nezgodna. Namamio sam ih na struk bosiljka. Mladi stiglici pri kraju mitarenja: Srari par stiglica izmenjanog perja. Sami im maske jos nisu zrele: Znam da sam Vam ,,dosadio,, sa slikama. Nadam se, da ce te sledece godine Vi meni da ,,dosadjujete,, sa slikama vasih stiglica. | |
| | | NebojsaB Član
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sat 09 Oct 2010, 13:20 | |
| Mićo, nikad nam nećeš dosaditi sa tvojim slikama, čak naprotiv, milina mi je kad vidim štigliće, naročito kad su ovako dobrim aparatom slikani, ja svoje nesmijem ni da stavim kako mi je loša kamara na telefonu, štiglići su odlični, samo me zanima šta su po polu ovi štiglići na 2 i 3 slici, da li su ženke? | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sat 09 Oct 2010, 14:51 | |
| - NebojsaB ::
- Mićo, nikad nam nećeš dosaditi sa tvojim slikama, čak naprotiv, milina mi je kad vidim štigliće, naročito kad su ovako dobrim aparatom slikani, ja svoje nesmijem ni da stavim kako mi je loša kamara na telefonu, štiglići su odlični, samo me zanima šta su po polu ovi štiglići na 2 i 3 slici, da li su ženke?
Na slikama 2,3,4 su zenke. Na 5-oj slici je muzjak. Mada nema jos formiranu masku ima jak kljun i krupnije telo pa ce verovarno biti muzjak. | |
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sat 09 Oct 2010, 16:19 | |
| - mića ::
- NebojsaB ::
- Mićo, nikad nam nećeš dosaditi sa tvojim slikama, čak naprotiv, milina mi je kad vidim štigliće, naročito kad su ovako dobrim aparatom slikani, ja svoje nesmijem ni da stavim kako mi je loša kamara na telefonu, štiglići su odlični, samo me zanima šta su po polu ovi štiglići na 2 i 3 slici, da li su ženke?
Na slikama 2,3,4 su zenke. Na 5-oj slici je muzjak. Mada nema jos formiranu masku ima jak kljun i krupnije telo pa ce verovarno biti muzjak. na drugoj slici sigurni mužijak. | |
| | | NebojsaB Član
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sat 09 Oct 2010, 17:12 | |
| | |
| | | NebojsaB Član
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sat 09 Oct 2010, 17:21 | |
| a šta je ovaj na zadnjoj slici (6-oj) desni štiglić, je li ženka? | |
| | | Zokbok988 Član
Број порука : 240 Join date : 05.01.2010
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sat 09 Oct 2010, 19:47 | |
| Zenka je, maska joj je malo veca zbog starosti ! Inace na drugoj slici muzjak 99% , sa malo boljom slikom i ovaj 1posto nestaje. | |
| | | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sun 10 Oct 2010, 12:05 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sun 10 Oct 2010, 20:34 | |
| Mitarenje ide kod tebe kao u prirodi i to je najbitnije. Pošto je mitarenje najboniji period u životu mladih štiglića. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA | |
| |
| | | | SLIKE VASIH STIGLICA | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |