PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE

Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...

HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  Приступи  
Тражи

Display results as :

Rechercher Advanced Search
TAKMIČENJA
 https://pticefauneevrope.forumsc.net/t2064-topic#34861  pticefauneevrope.forumsc.net
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
Latest topics
» order dapoxetine usa
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptySat 13 Jan 2024, 03:22 by LiamynC

» finasteride lymph nodes
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyWed 22 Nov 2023, 18:03 by LiamynC

» buy priligy in malaysia
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyMon 20 Nov 2023, 06:16 by LiamynC

» buy dapoxetine 60 mg in india
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptySun 19 Nov 2023, 13:21 by LiamynC

» Pesma štiglića
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyThu 03 Aug 2023, 01:06 by Jovan0

» CD za školovanje bastarda na pesmu štiglića
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:43 by Milan

» KLIJAVO SEME za ishranu ptica
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:40 by Milan

» Prirodna ishrana Stiglica
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyThu 05 Jan 2023, 19:45 by Milan

» TIGRICE - Melopsittacus Undulatus
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyThu 05 Jan 2023, 01:23 by Milan

Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyWed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …

[ Full reading ]
Comments: 4
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyThu 29 May 2014, 14:19 by Milan
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.

Comments: 0
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptySat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA

U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u  Pirotu održan prvi seminar  za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
      Nakon donošenja …

[ Full reading ]
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptySat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da  je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
         Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …

[ Full reading ]
Comments: 1
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyFri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan
Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”

Димензије прстенова за обележавање птица и живине

2.00 mm Ružasta astrilda, …

[ Full reading ]
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptySat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …

[ Full reading ]
Comments: 51
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyMon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.

Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …

[ Full reading ]
Izdavanje RODOVNIKA za ptice
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyTue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan
Obaveštenje

На основу члана 9.  Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …

[ Full reading ]
Comments: 3
Plaćanje članarine udruženju
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyFri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan
Obave

Članarina za 2022 godinu je 1000 din  a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.

članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04

[ Full reading ]
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyFri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …

[ Full reading ]
Similar topics
Prijatelji foruma
 pticefauneevrope.forumsc.net  Serbian Biodiversity Portal
Moj ljubimac
Piroćanka Zoo Park KOKI!

SLIKE VASIH STIGLICA

Go down 
+122
Effendi
bortes
delijovan
mozaikl
weimnes
alempije
Piknaš
horvat
enab
kima
gocke
zoranV
djole080
nenad79
DjordjeVet
Petar Aleksic
suljaga
žako
aleks
valter
redarmymostar
drvetmed
Damir
robes
Rilekson
bric bric
Ivan98
nenadsibinovic@yahoo.com
Ninoslav84
marko_s_ks
Milic Milos
sasko
carduel
dalibor vasic
AndrijaKg
mostarac b12
djoleml
lanmiihtm
saragrasevina
pedjacure
ogic
bili
popicaBL
farmacy
andrija 003
voja_ilic
Luka Perica
lakiso
Mica Vasic
jagodan
cajzla
diskus
Zokbok988
Dax BG
Timbrado
amersendro
BAKI1
jigor
vjeko
potko
Uros
Ivan Z
gasa ns
dzordz82
laza76
sugubinac
ivan83
robin
zoran ptice pjevice
markojunior
SIMS
boris
milos
ulicni hodac
cirkovi
NebojsaB
Stevan Ilic
goldfinch
gost1
Furla
damac
Gost
drakceJA
Jocom
TONI-LISICE
popBL
Ivan_Nish
marko nis
pinka
kumca
Ivan_ks
belobradi
Maki
>>ACA<<
sasaznas
Dejan79
Daeen
delux
pticar nis
bogdanik
lakigtb
sasha
Danijelvr
Миланче
IGOR 72
Petar
alexandar
Zika
windbag
stiglic
alann
Laza
Dzemal_sa
kemo89
slavishab
ticar
BOCKA
Бане
Milan
milos0205
Steva
Drle
126 posters
Иди на страну : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 26 ... 39  Next
АуторПорука
amersendro
Posetilac
Posetilac

Број порука : 13
Локација : frankfurt

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 Empty
ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyThu 02 Sep 2010, 22:14

sta sam primijetio kod muzijaka kad cika nije cisto nego kikik isto koda ima gresku neku, a kad zavija zemlja gori dubok glas
Назад на врх Go down
Steva
Zaslužni član
Zaslužni član
Steva

Број порука : 707
Локација : Zemun

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyFri 03 Sep 2010, 10:02

Prelepo...
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

Број порука : 4633
Локација : Pirot

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyFri 03 Sep 2010, 11:41

Svaki komentar je suvišan kad si ti mićo u pitanju Smile Za mene si odgajivač br. 1 u Srbiji .
Назад на врх Go down
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
Furla

Број порука : 1470

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyFri 03 Sep 2010, 12:13

Milan ::
Svaki komentar je suvišan kad si ti mićo u pitanju Smile Za mene si odgajivač br. 1 u Srbiji .
Ako sledece godine ne bide u Srbiji bar 10 odgajivaca broj 1, to znaci da je odgoj stiglica u Srbiji u ozbiljnoj krizi. Nadam se da ce ove fotografije i klipovi koje postavljam na forumu biti veliki potstrek ljubiteljima stiglica. Ako ja u ovim godinama mogu da odgajam stiglice, nema nikakvog razloga i opravdanja, da to ne mogu ljubitelji stiglica pumo mladji od mene.
Insistirajuci na slikama, klipovima i tekstovima o odgoju stiglica, zelo sam da pokazem i dokazem, kako je odgoj stiglica MOGUC.
Nisu potrebni ovakvi uslovi koje ja imam, niti je potrebno da svi odgajaju stiglice lezeci veliki broj mladunaca u sezoni. Svako moze za svoju dusu da ima par dva stiglica i da od njih izvodi mladunce. Neopisiv je osecaj, kada cujete ciku mladunaca, koje roditelji hrane. Kada to dozivite nikada vise necete prestati da se bavite odgojem stiglica. Izvesno je, da ce te tu ljubav prema stiglicima, preneti i na mladje clanove svoje porodice.

TREBA SAMO BITI UPORAN (citat jednog veeelikog ljubitelja faune evrope)
Назад на врх Go down
jigor
Član
Član
jigor

Број порука : 88
Локација : Niš

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyFri 03 Sep 2010, 12:23

Tako je Mićo, ali se dobro zna da za uspeh nije jedino i isključivo potrebna volja već treba imati i od čega početi.
Ja imam 5-6 dobrih pevača štiglića, ali za početak reprodukcije treba par koji je i izveden u takvim zatvorenim uslovima.
Na raznim mestima sam tražio par s kojim bih startovao pa uključujući i tebe ali niko ne želi da proda mladi par sa kojim bih krenuo u reprodukciju, pa eto da se razumemo da nije za popularizaciju odgoja štiglića dovoljno postavljati slike i klipove već i podeliti sa drugima koji imaju volju za uzgojem i nešto više!!!
Назад на врх Go down
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
Furla

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptySat 04 Sep 2010, 01:32

Re: jigor
Ako imas dodre muzjake-pevace Tebi su potrebne zenke. Steta je da dobri stiglici ne ostave potomke.
Sasvim je razumljivo da niko ne zeli da Ti proda stiglice uoci legalizacije cuvanja i odgoja ptica faune evrope. Svako zali da ima sto veci broj ptica koje ce legalizovati. Prodaja nelegalizovanih ptica je takodje nelegalna. Njihovom legalizacijom, sve u vezi sa pticama faune evrope poprima legalan tok. Ptice koje se posle legalizacije budu kupovale bice prstenovane(za odrasle jedinke koje nisu bile prstenovasne otvorenim prstenom) i imace potvrdu o poreklu odnosno vlasniku. Takve ptice se slobodno i legalno mogu prodavati i kupovati. Po legalizaciji, ozivece i trziste. Bice legalne ponude i potraznje za pticama faune evrope, kao sto je to slucaj sa kanarincima. Legalizovane ptice ce se prodavati i kupovati bez krsenja zakona sto je jedan od ciljeva legalizacije.
Ko cuva stiglice 2 i vise godina a nije uspeo da ih upari i dobije potomke od njih ne treba da krivi stiglice zbog neuspeha. Neka uradi analizu svojih postupaka koje je preduzeo u procesu parenja, ishrane, smestaja i shvatice da je negde nacinio gresku ili greske, koje u sledecoj sezoni odgoja mora otkloniti. Neka ponovo procita sve tekstove koji se bave odgojem stiglica, a prezentovani su na raznim domacim i stranim forumima. I shvatice gde je gresio ili cinio propuste. Ja sam puno puta iscitavao tekstove o odgoju stiglica, neke cinimi se da znam i napamet.
Ti si Igore mlad covek. Vidim da imas volje a verovatno i znanja o uzgoju stiglica. Bices dobar odgajivac stiglica, sigurno. Ali naoruzaj se malo i strpljenjem.
Назад на врх Go down
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
Furla

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyWed 08 Sep 2010, 13:25

Nekoliko zanimljivih mladih stiglica i uzojne sezone 2010 u fazi mitarenja:
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 Muzjak

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 Zenkica1

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 Muzjak2r

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 Zenkica2

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 Studijaglave

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 Crnamutacija
Crna mutacija??!!
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 Crnamutacijai

Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyWed 08 Sep 2010, 14:02

Nije to crna mutacija, to je lepa balkanska ptica. Te najbolje žive u Pirotu, odgovara im podneblje i klima pa ako odlučiš da joj pružiš maksimalne uslove....... Smile

Šalu na stranu, veoma interesantna ptica, od kakvih je roditelja dobijena, da li roditelji imaju naznake nekih mutacija ?
Назад на врх Go down
belobradi
Zaslužni član
Zaslužni član
belobradi

Број порука : 441
Локација : Leskovac

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyWed 08 Sep 2010, 15:01

mića ::

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 Crnamutacijai

Mislim da je u pitanju Melanizirani stiglic (Aberacija)!
Назад на врх Go down
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
Furla

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyWed 08 Sep 2010, 19:23

To ce svakako biti ovo sto rece belobradi. Dominacija crnog melanina koji se ispoljava ne samo na perju vec i na nogama i kljinu.
Mladinac je izlezen od oba normala. Braca i sestre u gnezdu su normali. Leglo je bilo u pokrivenom delu volijere pod uticajem vestacke svetlosti 24 h svakodnevno. Vestacko svetlo se mesalo sa prirodnim dnevnim svetlom. To su bili uslovu u kojima se izlegao ovaj mladunac.
Zanima me kako ce ovaj mladunac izgledati kada kompletno promeni perje. Takodje me zanima kako ce pevati ako bude muzjak. Po fizionomiji rekao bih da je musko. Mozda ce pevati samo melanholicne melodije Laughing Sudeci po izgledu...
Назад на врх Go down
ticar
Zaslužni član
Zaslužni član
ticar

Број порука : 683
Локација : zadar

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyThu 09 Sep 2010, 04:47

skoro svi štiglići u prirodi imaju crne noge i to je sasvim normalno,kad izmitari biti će kao i svi drugi,to se čini jer mu je perije nesređeno,možda bude imao malo crnog ali samo po prsima odmah ispod vrata a ni to nije rijetko kod štiglića.
Назад на врх Go down
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
Furla

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyThu 09 Sep 2010, 12:36

ticar ::
skoro svi štiglići u prirodi imaju crne noge i to je sasvim normalno,kad izmitari biti će kao i svi drugi,to se čini jer mu je perije nesređeno,možda bude imao malo crnog ali samo po prsima odmah ispod vrata a ni to nije rijetko kod štiglića.
Ne sporim da je tvoje poznavanje ptica pevacica, narocito za tvoje godine, veliko. Ali ticar ne bi bio ticar kada ne bi napisao ovakav komentar. Normalno je da se misljenja razlikuju. Nepotrebno je da motiv pisanja bude oponiranje necega vec napisanog. I da to bude osnovni cilj.
Napisao si da u prirodi svi maldi stiglici imaju crne noge. Mesto u uslovi pod kojma se izlegao ovaj maladunac (to sam ukratko opisao u gornjem postu) nemaju nikakve veze sa prirodom. Meni u ovim godinama nije problem da uocim razliku izmdju ovog mladunca i svih ostalih, izlezenih u ovoj sezoni. Dominacija tamnog-mrkog pigmenta je ocigledna. Ne samo da dominira na perju vec i na nogama i kljunu. Da li ce vremenom doci do depigmentacije, slabljenja domidacije tamnog melanina, ne znam. To ce zavisiti ot toga sta se dogogilo u genima ili jos preciznije na nivou sitnijih delova gena na hromozomima ovog mladunca. Koji i koliki stepen degeneracije je prisutan u naslednom materijalu. Od toga ce zavisiti ne samo izgled nego i sudbina ovog mladunca. Ne retko, kod genskih deformacija mlade ptice nisu dugog veka. Iznenada, bez vidljivog razloga uginu. Jedna genska pogreska povlaci sa sobom cesto citav niz poremecaja koji su inkopaktibilni(nespojivi ) sa zivotom . Voleo bih da se to ne dogodi ovom mladuncu jer me jako zanima njevov izgled po zavrsetku mitarenja i ostale osobine (pesma).
Назад на врх Go down
ticar
Zaslužni član
Zaslužni član
ticar

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyThu 09 Sep 2010, 14:29

evo mića jedan moj

https://2img.net/r/ihimizer/img19/1807/hpim7061q.jpg

Назад на врх Go down
slavishab
Član
Član
slavishab

Број порука : 293
Локација : Zajecar

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyThu 09 Sep 2010, 21:22

Meni ovaj mali voli da pravi drustvo dok sam na forumu. I njega interesuje kako napreduje legalizacija...

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 Stiglicirucnohranjeni011
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyThu 09 Sep 2010, 21:29

Ovu sliku moram da iskoristim. Ide direktno na FB Smile
Назад на врх Go down
slavishab
Član
Član
slavishab

Број порука : 293
Локација : Zajecar

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyThu 09 Sep 2010, 21:36

A moja autorska prava... Embarassed
Назад на врх Go down
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
Furla

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyThu 09 Sep 2010, 22:37

Re: ticar
Retki su takvi stiglici sa crnim flekicama i interesantni. Treba pariti tog muzjaka sa istom ili slicnom zenkom. Kako bi se fiksirala ta osobina da se pojavljuju tama polja gde ih obicno stiglic nema. Raduje me da ste poceli da kacite slike na forumu. Forum sa puno slika u postovima je interesantniji. Slikom se dokumentuje ono sto se tvrdi. I slika se duze pamti.
Danas nije tesko slikati. Makar i mobolnim telefonom. Bolje je ikakva fotografija nego nikakva.
Re: slavishab
Ovo je jedna od najoriginalnijih fotografija na forumu. I tekst je dobar.
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyFri 10 Sep 2010, 13:05

slavishab ::
A moja autorska prava... Embarassed

Upotrebljeno za dobrobit gradjana Srbije Smile Mnogo jaka slička, parira onim Mićinim sa članskom kartom i štiglićima u prirodi Smile
Назад на врх Go down
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
Furla

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptySun 03 Oct 2010, 11:49

Oblacan dan sa slabim svetlom, bez sunca, nije dobar za uspesne fotografuje. Nedelja je dan kada slobodno vreme dozvoljava vise aktivnosti oko ptica. Upeo sam ipak da izvucem nekoliko solidnih slika.
Stiglici su pri kraju mitarenja. Mlade ptice jedva da se razlikuju od starih.
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 38142572
Svi su okrenuli ledja fotografu. Ipak sam stavio ovu slabu fotografiju sa malo svetla gde ni blic nije bio od koristi. Ovo je malo jato CCB stiglica sto se moze primetiti po boji ledja i vrata ovih stiglica.
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 56407276
Mladi stiglic koji zavrsava mitarenje. Za desetak dana i maska ce biti potpuno oformljena.
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 56628660

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 24104685

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 24676212

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 88065496

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 17021711

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 68068120

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 84709467

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 555jf
Uocljiva je razlika izmedju poslednjih fotografija od pre dve nedelje i ovih sad. Ptice su ,,zrelije,,. Ove sezone napravio sam malu foto istoriju reprodukcije stiglica. Slikajuci prvo odrasle stiglice, zatim gnezda sa jajima, izlezene sasvim male stiglice, mladunce po izletanju iz gnezda, razvoj mladunaca kroz mitarenje. Ovo su vec zavrsne fotografije ovogodisnjih mladunaca pri kraju mitarenja. Slikaci ih jos jednom kada se potpuno, kompletno obuku i kada im maske budu potpuno ,,zrele,,.
Hajde forumasi, foto aparate u ruke ili mobilne telefone i slikajte VASE stiglice !

:

Последњи изменио mića дана Sun 03 Oct 2010, 19:13. измењено укупно 1 пута
Назад на врх Go down
Drle
Član
Član
Drle

Број порука : 180
Локација : SMEDEREVO

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptySun 03 Oct 2010, 14:07

Dr. Mico svaka cast pa kolko vidim bice iduce sezone jos vise mladih izvedeni lepe ptice a i slike , nema kad se majstor uhvati posla to ispada samo majstorija, bravo bravo , pozdrav
Назад на врх Go down
http://pticefaunaeurope.forumotion.net/
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptySun 03 Oct 2010, 16:51

Dokaz da se lepo brineš o njima, najteži deo kod mladih je mitarenje, uspešno prebrodjeno kod tebe i za primer drugima. Dokazao si znanje i sposobnost. Sledi i specijalna pozicija za tebe koju nema niko do sad Smile
Назад на врх Go down
ticar
Zaslužni član
Zaslužni član
ticar

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptySun 03 Oct 2010, 19:36

mića slikaj onog crnog da vidimo kako sad izgleda
Назад на врх Go down
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
Furla

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyMon 04 Oct 2010, 11:30

Zahvaljujem se na priznanju. Da nije ovog foruma ne bih stekao drugu doktorsku titulu u zivotu. Od prve zaradjujem za zivot ali mi je ova druga draza.
Kada su Crnogorci birali Vladiku, NJegos je bio jedan od kandidata. Mongi govorise kako nije dorastao za tu titulu, nema zasluga, nije dovoljno odlucan. Nadjose mu dosta zamerki, oni koji nisu bili za njegov izbor. Na jedvite jade i posle dugog vecanja NJegosa ipak izabrase za Vladiku Crnogorskog.
Zahvaljujuci se Crnogorcima na ukazanoj casti NJegos rece: ,, Bolji i visiji otidose boljijema i visijema a ja se jedva vas dopadoh”
Re: ticar
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 95999885
To je gospodjica garava. (vrlo verovatno melanizam)
SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 75463616
Ima i brata koji je manje prljav.

SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 77647522

Последњи изменио mića дана Mon 04 Oct 2010, 18:58. измењено укупно 1 пута
Назад на врх Go down
jigor
Član
Član
jigor

Број порука : 88
Локација : Niš

ПорукаНаслов: Mića   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyMon 04 Oct 2010, 13:43

Ne bih želeo da zvučim ni jednim procentom poltronski ili šlihtarski, ali stvarno osećam potrebu da pohvalim Miću za svoj doprinos ne samo u uzgoju štiglića već i u afirmaciji ovog foruma.
Prelepe mlade ptice sa vidno uslikanim alkicama i to sve prezentovano sa kvalitetnim fotografijama i komentarima.
Slažem se Mićom i eto i ja apelujem da svi oni koji imaju mlade ptice koje su izlegli, postave njihove fotografije na forum. To je najbolji način popularizacije odgoja ove vrste a i najbolja razmena iskustva.

Назад на врх Go down
Steva
Zaslužni član
Zaslužni član
Steva

Број порука : 707
Локација : Zemun

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 EmptyMon 04 Oct 2010, 17:52

jigor ::
Ne bih želeo da zvučim ni jednim procentom poltronski ili šlihtarski, ali stvarno osećam potrebu da pohvalim Miću za svoj doprinos ne samo u uzgoju štiglića već i u afirmaciji ovog foruma.
Prelepe mlade ptice sa vidno uslikanim alkicama i to sve prezentovano sa kvalitetnim fotografijama i komentarima.
Slažem se Mićom i eto i ja apelujem da svi oni koji imaju mlade ptice koje su izlegli, postave njihove fotografije na forum. To je najbolji način popularizacije odgoja ove vrste a i najbolja razmena iskustva.

Slazem se u potpunosti! Very Happy
Назад на врх Go down
Sponsored content

ПорукаНаслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA   SLIKE VASIH STIGLICA - Page 14 Empty

Назад на врх Go down

SLIKE VASIH STIGLICA
Назад на врх 
Страна 14 of 39Иди на страну : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 26 ... 39  Next
 Similar topics
-
» Carduelis carduelis balcanica- Balkanski štiglić
» Slike vaših kanarinaca
»  SLIKE STIGLICA