| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| SLIKE VASIH STIGLICA | |
|
+122Effendi bortes delijovan mozaikl weimnes alempije Piknaš horvat enab kima gocke zoranV djole080 nenad79 DjordjeVet Petar Aleksic suljaga žako aleks valter redarmymostar drvetmed Damir robes Rilekson bric bric Ivan98 nenadsibinovic@yahoo.com Ninoslav84 marko_s_ks Milic Milos sasko carduel dalibor vasic AndrijaKg mostarac b12 djoleml lanmiihtm saragrasevina pedjacure ogic bili popicaBL farmacy andrija 003 voja_ilic Luka Perica lakiso Mica Vasic jagodan cajzla diskus Zokbok988 Dax BG Timbrado amersendro BAKI1 jigor vjeko potko Uros Ivan Z gasa ns dzordz82 laza76 sugubinac ivan83 robin zoran ptice pjevice markojunior SIMS boris milos ulicni hodac cirkovi NebojsaB Stevan Ilic goldfinch gost1 Furla damac Gost drakceJA Jocom TONI-LISICE popBL Ivan_Nish marko nis pinka kumca Ivan_ks belobradi Maki >>ACA<< sasaznas Dejan79 Daeen delux pticar nis bogdanik lakigtb sasha Danijelvr Миланче IGOR 72 Petar alexandar Zika windbag stiglic alann Laza Dzemal_sa kemo89 slavishab ticar BOCKA Бане Milan milos0205 Steva Drle 126 posters | |
Аутор | Порука |
---|
amersendro Posetilac
Број порука : 13 Join date : 29.08.2010 Локација : frankfurt
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Thu 02 Sep 2010, 22:14 | |
| sta sam primijetio kod muzijaka kad cika nije cisto nego kikik isto koda ima gresku neku, a kad zavija zemlja gori dubok glas | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Fri 03 Sep 2010, 10:02 | |
| | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Fri 03 Sep 2010, 11:41 | |
| Svaki komentar je suvišan kad si ti mićo u pitanju Za mene si odgajivač br. 1 u Srbiji . | |
| | | Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Fri 03 Sep 2010, 12:13 | |
| - Milan ::
- Svaki komentar je suvišan kad si ti mićo u pitanju Za mene si odgajivač br. 1 u Srbiji .
Ako sledece godine ne bide u Srbiji bar 10 odgajivaca broj 1, to znaci da je odgoj stiglica u Srbiji u ozbiljnoj krizi. Nadam se da ce ove fotografije i klipovi koje postavljam na forumu biti veliki potstrek ljubiteljima stiglica. Ako ja u ovim godinama mogu da odgajam stiglice, nema nikakvog razloga i opravdanja, da to ne mogu ljubitelji stiglica pumo mladji od mene. Insistirajuci na slikama, klipovima i tekstovima o odgoju stiglica, zelo sam da pokazem i dokazem, kako je odgoj stiglica MOGUC.Nisu potrebni ovakvi uslovi koje ja imam, niti je potrebno da svi odgajaju stiglice lezeci veliki broj mladunaca u sezoni. Svako moze za svoju dusu da ima par dva stiglica i da od njih izvodi mladunce. Neopisiv je osecaj, kada cujete ciku mladunaca, koje roditelji hrane. Kada to dozivite nikada vise necete prestati da se bavite odgojem stiglica. Izvesno je, da ce te tu ljubav prema stiglicima, preneti i na mladje clanove svoje porodice. TREBA SAMO BITI UPORAN (citat jednog veeelikog ljubitelja faune evrope) | |
| | | jigor Član
Број порука : 88 Join date : 17.03.2010 Age : 49 Локација : Niš
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Fri 03 Sep 2010, 12:23 | |
| Tako je Mićo, ali se dobro zna da za uspeh nije jedino i isključivo potrebna volja već treba imati i od čega početi. Ja imam 5-6 dobrih pevača štiglića, ali za početak reprodukcije treba par koji je i izveden u takvim zatvorenim uslovima. Na raznim mestima sam tražio par s kojim bih startovao pa uključujući i tebe ali niko ne želi da proda mladi par sa kojim bih krenuo u reprodukciju, pa eto da se razumemo da nije za popularizaciju odgoja štiglića dovoljno postavljati slike i klipove već i podeliti sa drugima koji imaju volju za uzgojem i nešto više!!! | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sat 04 Sep 2010, 01:32 | |
| Re: jigor Ako imas dodre muzjake-pevace Tebi su potrebne zenke. Steta je da dobri stiglici ne ostave potomke. Sasvim je razumljivo da niko ne zeli da Ti proda stiglice uoci legalizacije cuvanja i odgoja ptica faune evrope. Svako zali da ima sto veci broj ptica koje ce legalizovati. Prodaja nelegalizovanih ptica je takodje nelegalna. Njihovom legalizacijom, sve u vezi sa pticama faune evrope poprima legalan tok. Ptice koje se posle legalizacije budu kupovale bice prstenovane(za odrasle jedinke koje nisu bile prstenovasne otvorenim prstenom) i imace potvrdu o poreklu odnosno vlasniku. Takve ptice se slobodno i legalno mogu prodavati i kupovati. Po legalizaciji, ozivece i trziste. Bice legalne ponude i potraznje za pticama faune evrope, kao sto je to slucaj sa kanarincima. Legalizovane ptice ce se prodavati i kupovati bez krsenja zakona sto je jedan od ciljeva legalizacije. Ko cuva stiglice 2 i vise godina a nije uspeo da ih upari i dobije potomke od njih ne treba da krivi stiglice zbog neuspeha. Neka uradi analizu svojih postupaka koje je preduzeo u procesu parenja, ishrane, smestaja i shvatice da je negde nacinio gresku ili greske, koje u sledecoj sezoni odgoja mora otkloniti. Neka ponovo procita sve tekstove koji se bave odgojem stiglica, a prezentovani su na raznim domacim i stranim forumima. I shvatice gde je gresio ili cinio propuste. Ja sam puno puta iscitavao tekstove o odgoju stiglica, neke cinimi se da znam i napamet. Ti si Igore mlad covek. Vidim da imas volje a verovatno i znanja o uzgoju stiglica. Bices dobar odgajivac stiglica, sigurno. Ali naoruzaj se malo i strpljenjem. | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Wed 08 Sep 2010, 13:25 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Wed 08 Sep 2010, 14:02 | |
| Nije to crna mutacija, to je lepa balkanska ptica. Te najbolje žive u Pirotu, odgovara im podneblje i klima pa ako odlučiš da joj pružiš maksimalne uslove....... Šalu na stranu, veoma interesantna ptica, od kakvih je roditelja dobijena, da li roditelji imaju naznake nekih mutacija ? | |
| | | belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Wed 08 Sep 2010, 15:01 | |
| - mića ::
Mislim da je u pitanju Melanizirani stiglic (Aberacija)! | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Wed 08 Sep 2010, 19:23 | |
| To ce svakako biti ovo sto rece belobradi. Dominacija crnog melanina koji se ispoljava ne samo na perju vec i na nogama i kljinu. Mladinac je izlezen od oba normala. Braca i sestre u gnezdu su normali. Leglo je bilo u pokrivenom delu volijere pod uticajem vestacke svetlosti 24 h svakodnevno. Vestacko svetlo se mesalo sa prirodnim dnevnim svetlom. To su bili uslovu u kojima se izlegao ovaj mladunac. Zanima me kako ce ovaj mladunac izgledati kada kompletno promeni perje. Takodje me zanima kako ce pevati ako bude muzjak. Po fizionomiji rekao bih da je musko. Mozda ce pevati samo melanholicne melodije Sudeci po izgledu... | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Thu 09 Sep 2010, 04:47 | |
| skoro svi štiglići u prirodi imaju crne noge i to je sasvim normalno,kad izmitari biti će kao i svi drugi,to se čini jer mu je perije nesređeno,možda bude imao malo crnog ali samo po prsima odmah ispod vrata a ni to nije rijetko kod štiglića. | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Thu 09 Sep 2010, 12:36 | |
| - ticar ::
- skoro svi štiglići u prirodi imaju crne noge i to je sasvim normalno,kad izmitari biti će kao i svi drugi,to se čini jer mu je perije nesređeno,možda bude imao malo crnog ali samo po prsima odmah ispod vrata a ni to nije rijetko kod štiglića.
Ne sporim da je tvoje poznavanje ptica pevacica, narocito za tvoje godine, veliko. Ali ticar ne bi bio ticar kada ne bi napisao ovakav komentar. Normalno je da se misljenja razlikuju. Nepotrebno je da motiv pisanja bude oponiranje necega vec napisanog. I da to bude osnovni cilj. Napisao si da u prirodi svi maldi stiglici imaju crne noge. Mesto u uslovi pod kojma se izlegao ovaj maladunac (to sam ukratko opisao u gornjem postu) nemaju nikakve veze sa prirodom. Meni u ovim godinama nije problem da uocim razliku izmdju ovog mladunca i svih ostalih, izlezenih u ovoj sezoni. Dominacija tamnog-mrkog pigmenta je ocigledna. Ne samo da dominira na perju vec i na nogama i kljunu. Da li ce vremenom doci do depigmentacije, slabljenja domidacije tamnog melanina, ne znam. To ce zavisiti ot toga sta se dogogilo u genima ili jos preciznije na nivou sitnijih delova gena na hromozomima ovog mladunca. Koji i koliki stepen degeneracije je prisutan u naslednom materijalu. Od toga ce zavisiti ne samo izgled nego i sudbina ovog mladunca. Ne retko, kod genskih deformacija mlade ptice nisu dugog veka. Iznenada, bez vidljivog razloga uginu. Jedna genska pogreska povlaci sa sobom cesto citav niz poremecaja koji su inkopaktibilni(nespojivi ) sa zivotom . Voleo bih da se to ne dogodi ovom mladuncu jer me jako zanima njevov izgled po zavrsetku mitarenja i ostale osobine (pesma). | |
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Thu 09 Sep 2010, 14:29 | |
| evo mića jedan moj
https://2img.net/r/ihimizer/img19/1807/hpim7061q.jpg
| |
| | | slavishab Član
Број порука : 293 Join date : 10.03.2009 Age : 49 Локација : Zajecar
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Thu 09 Sep 2010, 21:22 | |
| Meni ovaj mali voli da pravi drustvo dok sam na forumu. I njega interesuje kako napreduje legalizacija... | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Thu 09 Sep 2010, 21:29 | |
| Ovu sliku moram da iskoristim. Ide direktno na FB | |
| | | slavishab Član
Број порука : 293 Join date : 10.03.2009 Age : 49 Локација : Zajecar
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Thu 09 Sep 2010, 21:36 | |
| A moja autorska prava... | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Thu 09 Sep 2010, 22:37 | |
| Re: ticar Retki su takvi stiglici sa crnim flekicama i interesantni. Treba pariti tog muzjaka sa istom ili slicnom zenkom. Kako bi se fiksirala ta osobina da se pojavljuju tama polja gde ih obicno stiglic nema. Raduje me da ste poceli da kacite slike na forumu. Forum sa puno slika u postovima je interesantniji. Slikom se dokumentuje ono sto se tvrdi. I slika se duze pamti. Danas nije tesko slikati. Makar i mobolnim telefonom. Bolje je ikakva fotografija nego nikakva. Re: slavishab Ovo je jedna od najoriginalnijih fotografija na forumu. I tekst je dobar. | |
| | | Milan Admin
| | | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sun 03 Oct 2010, 11:49 | |
| Oblacan dan sa slabim svetlom, bez sunca, nije dobar za uspesne fotografuje. Nedelja je dan kada slobodno vreme dozvoljava vise aktivnosti oko ptica. Upeo sam ipak da izvucem nekoliko solidnih slika. Stiglici su pri kraju mitarenja. Mlade ptice jedva da se razlikuju od starih. Svi su okrenuli ledja fotografu. Ipak sam stavio ovu slabu fotografiju sa malo svetla gde ni blic nije bio od koristi. Ovo je malo jato CCB stiglica sto se moze primetiti po boji ledja i vrata ovih stiglica. Mladi stiglic koji zavrsava mitarenje. Za desetak dana i maska ce biti potpuno oformljena. Uocljiva je razlika izmedju poslednjih fotografija od pre dve nedelje i ovih sad. Ptice su ,,zrelije,,. Ove sezone napravio sam malu foto istoriju reprodukcije stiglica. Slikajuci prvo odrasle stiglice, zatim gnezda sa jajima, izlezene sasvim male stiglice, mladunce po izletanju iz gnezda, razvoj mladunaca kroz mitarenje. Ovo su vec zavrsne fotografije ovogodisnjih mladunaca pri kraju mitarenja. Slikaci ih jos jednom kada se potpuno, kompletno obuku i kada im maske budu potpuno ,,zrele,,. Hajde forumasi, foto aparate u ruke ili mobilne telefone i slikajte VASE stiglice ! :
Последњи изменио mića дана Sun 03 Oct 2010, 19:13. измењено укупно 1 пута | |
| | | Drle Član
Број порука : 180 Join date : 03.03.2009 Age : 71 Локација : SMEDEREVO
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sun 03 Oct 2010, 14:07 | |
| Dr. Mico svaka cast pa kolko vidim bice iduce sezone jos vise mladih izvedeni lepe ptice a i slike , nema kad se majstor uhvati posla to ispada samo majstorija, bravo bravo , pozdrav | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sun 03 Oct 2010, 16:51 | |
| Dokaz da se lepo brineš o njima, najteži deo kod mladih je mitarenje, uspešno prebrodjeno kod tebe i za primer drugima. Dokazao si znanje i sposobnost. Sledi i specijalna pozicija za tebe koju nema niko do sad | |
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sun 03 Oct 2010, 19:36 | |
| mića slikaj onog crnog da vidimo kako sad izgleda | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Mon 04 Oct 2010, 11:30 | |
| Zahvaljujem se na priznanju. Da nije ovog foruma ne bih stekao drugu doktorsku titulu u zivotu. Od prve zaradjujem za zivot ali mi je ova druga draza. Kada su Crnogorci birali Vladiku, NJegos je bio jedan od kandidata. Mongi govorise kako nije dorastao za tu titulu, nema zasluga, nije dovoljno odlucan. Nadjose mu dosta zamerki, oni koji nisu bili za njegov izbor. Na jedvite jade i posle dugog vecanja NJegosa ipak izabrase za Vladiku Crnogorskog. Zahvaljujuci se Crnogorcima na ukazanoj casti NJegos rece: ,, Bolji i visiji otidose boljijema i visijema a ja se jedva vas dopadoh” Re: ticar To je gospodjica garava. (vrlo verovatno melanizam) Ima i brata koji je manje prljav.
Последњи изменио mića дана Mon 04 Oct 2010, 18:58. измењено укупно 1 пута | |
| | | jigor Član
Број порука : 88 Join date : 17.03.2010 Age : 49 Локација : Niš
| Наслов: Mića Mon 04 Oct 2010, 13:43 | |
| Ne bih želeo da zvučim ni jednim procentom poltronski ili šlihtarski, ali stvarno osećam potrebu da pohvalim Miću za svoj doprinos ne samo u uzgoju štiglića već i u afirmaciji ovog foruma. Prelepe mlade ptice sa vidno uslikanim alkicama i to sve prezentovano sa kvalitetnim fotografijama i komentarima. Slažem se Mićom i eto i ja apelujem da svi oni koji imaju mlade ptice koje su izlegli, postave njihove fotografije na forum. To je najbolji način popularizacije odgoja ove vrste a i najbolja razmena iskustva.
| |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Mon 04 Oct 2010, 17:52 | |
| - jigor ::
- Ne bih želeo da zvučim ni jednim procentom poltronski ili šlihtarski, ali stvarno osećam potrebu da pohvalim Miću za svoj doprinos ne samo u uzgoju štiglića već i u afirmaciji ovog foruma.
Prelepe mlade ptice sa vidno uslikanim alkicama i to sve prezentovano sa kvalitetnim fotografijama i komentarima. Slažem se Mićom i eto i ja apelujem da svi oni koji imaju mlade ptice koje su izlegli, postave njihove fotografije na forum. To je najbolji način popularizacije odgoja ove vrste a i najbolja razmena iskustva.
Slazem se u potpunosti! | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA | |
| |
| | | | SLIKE VASIH STIGLICA | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |