| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| UZGOJ KANARINACA | |
|
+68Alek 69 sphone PetarMakce Goran Cvetanoski-Coko pedja Rale paracinac budisic doctor 1 topaz belobradi Gagi77 poljakovtanja Petar Aleksic suljaga IVANCO ned0__ AndrijaKg sasaznas Rilekson Damir bili vrscanin crnitica pepikg glusacsv PITALICA madnesstears bondža1 nici96 dane 87 diskus cajzla farmacy tole lanmiihtm Mica Vasic Luka Perica ivan83 goran70 alann boris majanole Drle Zokbok988 jevca5 novaksin NebojsaB pticar_amater trnar ulicni hodac lujo kumca markojunior Timbrado Ivica Gost gost1 grga g0g0 1 pticar nis ZOKICA batostanisic BOCKA ticar sestoperac Бане Milan Zika 72 posters | |
Аутор | Порука |
---|
grga Član
Број порука : 61 Join date : 21.12.2009 Age : 53 Локација : Inđija
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Mon 08 Mar 2010, 17:53 | |
| muzjak ima malu cubu na glavi i sivje sa belim repom kako mi je drugar rekao ukrsten goldster sa malino ili slavujarem a zenka je zuta sa sivim tackama ukrsten malino i roler ali pitacu jos tog odgaivaca i pitacu i za muzjaka dali je ukrsten goldster sa malino ili slavujarem | |
| | | Timbrado Član
Број порука : 114 Join date : 08.11.2009 Локација : Diseldorf-Sabac
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Mon 08 Mar 2010, 20:37 | |
| Ukrstanjem dve razlicite vrste, npr. Timbrado x Malino, dobivaju se razlicite ture koje nisu 100% vezane za Timbradosa niti za Malinova. To znaci, da pojedinjene otpevane ture koje treba da budu u metalnom zvuku, a u tom slucaju nisu, ne moze prestavljati Timbrado kanarinca i obrnuto vazi za Malinova. E sad, ako je tebi zelja dobiti neku pesmu, tj turu koja za tvoje uvo mnogo lepo zvuci, slobodno izvoli. Eksperimentisanju nigde kraja!!! Ako te ikada bude povuklo prema kanarincima pesme, onda to ne smes raditi, jer odredjena vrsta kanarinca mora imati svoje ture i ni u kom slucaju od druge vrste, jer u takom slucaju dobijas jako los kvalitet ptica sto se tice pesme. Na takmicenjima u ovom slucaju ptice se diskvalifikuju. Svaki kanarinac ima urodjeno svoju pesmu. Znaci, ako nije cistokrvan, ne moze naslediti pesmu od Timbradosa ili Malinova, vec ce nesto brljati i pevati onako kako mu je urodjeno. Sve je to stvar ukusa, moze biti da i takve ptice ipak imaju lepu pesmu. | |
| | | grga Član
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Tue 09 Mar 2010, 00:00 | |
| početnik sam pa se nerazumem takve sam kanarince nabavio ukrštene ali dobroje što imaju urođenu pesmu ovog mužjaka sto imam lepo peva pesma je naj sličnija slavuju ito najviše peva kad je svetlo priguseno neznam kako se stavljaju slike iz konpjutera na forum da mi neko kaze o kojoj je vrsti reč mužjak je smeđ prošaran crnim kao vrabac sa belim leđima i repom i ima malu đubu na glavi u krug ženka je intezivno žuta sa smeđom glavom vratom i pola leđa tu gde je smeđa prošarana je crnim kao mužjak a pilići od njih su svetlo naradžasto sa žutim krilima prošarano crnim i imaju malu đubu | |
| | | markojunior Član
Број порука : 73 Join date : 03.12.2009 Age : 45 Локација : Pozarevac
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Wed 10 Mar 2010, 14:19 | |
| interesuje me dali mogu da premestim zenku sa mladima koji su jos u gnezdu u drugi kavez i u drugu kucu,inace mladi su stari par dana | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Wed 10 Mar 2010, 17:03 | |
| - markojunior ::
- interesuje me dali mogu da premestim zenku sa mladima koji su jos u gnezdu u drugi kavez i u drugu kucu,inace mladi su stari par dana
Nemoj ni da pokušavaš da ih pomeraš. Skoro je sigurno da će ih ženka napustiti! | |
| | | markojunior Član
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Wed 10 Mar 2010, 17:14 | |
| iz kaveza u kavez sam i ja bio siguran da ce mozda napustiti ali iz jedne sobe u drugu a da ostanu u istom kavezu dali ce i onda napustiti mlade s obzirom da su sa mladima i muzjak i zenka | |
| | | Gost Zaslužni član
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Wed 10 Mar 2010, 17:19 | |
| Apsolutno ne pomeraj kavez sa pilićima ni malo,a kamo li da ga nosiš iz sobe u sobu. Čak šta više, ne preporučuje se ni neko čišćenje kaveza sa pilićima, već samo površno. U ovom periodu ženke su jako osetljive i reaguju na svako uznemiravanje. Mužijaka slobodno izvadi iz kaveza jer je sada tu suvišan. | |
| | | markojunior Član
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Wed 10 Mar 2010, 17:24 | |
| | |
| | | kumca Član
Број порука : 178 Join date : 17.09.2009 Age : 46 Локација : leskovac
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Wed 10 Mar 2010, 21:50 | |
| da li je moguce da kanarinac sa jednim skokom tj. sa jednim parenjem ,oplodi sva jaja koja ce kanarinka sneti | |
| | | Gost Zaslužni član
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Wed 10 Mar 2010, 23:15 | |
| - kumca ::
- da li je moguce da kanarinac sa jednim skokom tj. sa jednim parenjem ,oplodi sva jaja koja ce kanarinka sneti
Postoji metoda parenja kanarinaca " na skok". Ovo ipak ne treba shvatiti bukvalno. Ovaj metod parenja se najčešće koristi da mužijaci ne bi u svom nagonu i tokom parenja upropastili svoju pesmu. Kod ovakvog parenja se pušta mužijak kod ženke da napravi par skokova i nakon toga se sklanja od ženke. Iz ovoga samo po sebi proizilazi da je znači dovoljno par uspešnih skokova da sva jaja budu oplođena. E, sad koliko će biti plodnih jaja od snešenih to se nikad ne može tačno znati ni kod mužijaka koji su duže u kavezu sa ženkom. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Thu 11 Mar 2010, 13:45 | |
| Ima tema o toj metodi. Jedan od razloga je što sa jednim mužjakom parite više ženki. | |
| | | kumca Član
Број порука : 178 Join date : 17.09.2009 Age : 46 Локација : leskovac
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Fri 12 Mar 2010, 15:26 | |
| probao sam tu metodu ,pustio sam muzjaka 3 puta da skoci na zenku za jedan dan i s njom je zavrsio posle toga zenka je snela 3 jaja i bas cu videti rezultat i javicu vam posto sam je juce nasadio jos neznam dali su plodna | |
| | | grga Član
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Sat 13 Mar 2010, 08:20 | |
| KAD MLADI KANARINCI MUŽJACI POČINJU DA PEVAJU SA KOLIKO STAROSTI FORMIRAJU PESMU | |
| | | lujo Član
Број порука : 137 Join date : 28.02.2010
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Sat 13 Mar 2010, 18:19 | |
| - kumca ::
- probao sam tu metodu ,pustio sam muzjaka 3 puta da skoci na zenku za jedan dan i s njom je zavrsio posle toga zenka je snela 3 jaja i bas cu videti rezultat i javicu vam posto sam je juce nasadio jos neznam dali su plodna
kanarinac se pušta na skok svaki dan dok ne počme nositi jaja,ali i tako če biti plodna ja,kod mene je kanarinac s kanarinkom bio 6 dana i tek nakon 5 dana od kad sam ga izvadio snijela je 4 jaja i sva su bila puna. | |
| | | Gost Zaslužni član
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Sun 14 Mar 2010, 00:51 | |
| - grga ::
- KAD MLADI KANARINCI MUŽJACI POČINJU DA PEVAJU SA KOLIKO STAROSTI FORMIRAJU PESMU
Otprilike posle trećeg meseca starosti, mada i tu ima individualne razlike od ptice do ptice. | |
| | | grga Član
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Wed 24 Mar 2010, 22:39 | |
| JEL MOŽE KANARINCIMA DA SE DAJE GRIT ZA GOLUBOVE? | |
| | | Gost Zaslužni član
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Thu 25 Mar 2010, 01:14 | |
- JEL MOŽE KANARINCIMA DA SE DAJE GRIT ZA GOLUBOVE?
Može slobodno. | |
| | | grga Član
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Thu 25 Mar 2010, 17:28 | |
| jel da se mesa sa peskom ili odvojeno u posebnu ciniju | |
| | | Gost Zaslužni član
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Thu 25 Mar 2010, 19:52 | |
- jel da se mesa sa peskom ili odvojeno u posebnu ciniju
Ja mojim pticama dajem u posebne posude. | |
| | | ulicni hodac Član
Број порука : 170 Join date : 06.10.2009 Age : 50 Локација : Pozarevac
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Thu 25 Mar 2010, 21:23 | |
| Ja obicno pomesam grit, pesak,sitne skoljke, nepojedene ostatke sipine kosti i malo krecnog maltera (sa neke stare kuce) , sve to fino usitnim i tako im dajem pa uzima ko sta voli ili sta mu treba | |
| | | trnar Posetilac
Број порука : 22 Join date : 05.01.2010 Age : 54 Локација : Bitola,Macedonia
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Sat 27 Mar 2010, 21:31 | |
| Nakon koliko dana(od izlaska mladih) nakon prve ili druge ture,nasatvljate sa parenjem za narednu turu?Neki moji prijatelji tvrde da kad mladi napune 17 tak dana je najbolje spariti zenku za narednu turu. | |
| | | pticar_amater Član
Број порука : 53 Join date : 02.01.2010 Локација : BiH
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Sun 28 Mar 2010, 01:39 | |
| - trnar ::
- Nakon koliko dana(od izlaska mladih) nakon prve ili druge ture,nasatvljate sa parenjem za narednu turu?Neki moji prijatelji tvrde da kad mladi napune 17 tak dana je najbolje spariti zenku za narednu turu.
Ja 21. dan ubacio mužijaka i eno ženke leži na 5 jaja... vidjet ćemo hoće li biti 6. ujutru. Pozdrav i puno sreće | |
| | | lujo Član
Број порука : 137 Join date : 28.02.2010
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Sun 28 Mar 2010, 06:15 | |
| - pticar_amater ::
- trnar ::
- Nakon koliko dana(od izlaska mladih) nakon prve ili druge ture,nasatvljate sa parenjem za narednu turu?Neki moji prijatelji tvrde da kad mladi napune 17 tak dana je najbolje spariti zenku za narednu turu.
Ja 21. dan ubacio mužijaka i eno ženke leži na 5 jaja... vidjet ćemo hoće li biti 6. ujutru.
Pozdrav i puno sreće zavisi od ženke do ženke,neke počmu nositi jaja sa 19 neke sa 22-23,najbolje je ubaciti mužijaka svaki dan da obavi jedan dva skoka od kad mladi napune 17-18 dana. | |
| | | grga Član
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Sun 28 Mar 2010, 14:34 | |
| jel moze da se zajedno drze mladi kanarinci razlicite starosti u istom kavezu kad se kanarinci mitare dali moze da se kanarinci pare sad u aprilu | |
| | | grga Član
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA Sun 28 Mar 2010, 14:37 | |
| dali je pametno da drzim muzjaka i zenku stalno zajedno dali mladi muzjaci ako nikad necuju pesmu drugog kanarinca pevaju instiktivno | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: UZGOJ KANARINACA | |
| |
| | | | UZGOJ KANARINACA | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |