Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Mon 30 Nov 2009, 22:18
Sto Kafu??? Pa kafa je diuretik???
goran79 Posetilac
Број порука : 4 Join date : 21.11.2009
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Mon 30 Nov 2009, 22:52
Tako sam cuo. Mozes li mi dati neki savet?
pinka Član
Број порука : 125 Join date : 05.11.2009 Локација : holandija
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Mon 30 Nov 2009, 23:22
goran79 ::
Dobio sam kanarinca na poklon, od juce sam primetio da ima zuto-beli proliv. Kanarinac je veseo. peva i jede samo je problem taj proliv. Daosam mu mak i malo kafu u pojilicu. Imate li neki bolji savet?
pa sto bi mu davao nesto kad kazes peva veseo.Znaci da nije bolestan
Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Tue 01 Dec 2009, 11:43
da...upravu je pinka samo mu daj cisto seme,nikako voce...
goran79 Posetilac
Број порука : 4 Join date : 21.11.2009
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Tue 01 Dec 2009, 12:33
Vazi.
novaksin Član
Број порука : 58 Join date : 02.09.2009 Age : 55 Локација : kragujevac
Наслов: štiglic Tue 01 Dec 2009, 16:52
Imam štiglica uhvaćenog pre otprilike mesec dana. Od prvog dana sam primetio da se stalno bište. Inače je veseo, skače, naoko je zdrava ptica. U volijeri je sa drugim pticama koje su pre njega bile u njoj i ni jedna ptica ne pokazuje takve simptome. Planirao sam , jer mi je zapao za oko da ga pripremam kad dodje vreme, za bastardiranje Šta učiniti. Molim za savet.
novaksin Član
Број порука : 58 Join date : 02.09.2009 Age : 55 Локација : kragujevac
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Tue 01 Dec 2009, 16:57
Propustio sam čini mi se još nekoliko bitnih informacija. Ptica najverovatnije nema pipu. Imao sam iskustva sa njom i pratim kaveze i danju i noću. Druge ptice koje su sa njim sigurno nemaju pipu jer sam je iskrenio. Možda nešto iz narodne medinicine ili da kupim one preparate za kapanje za vrat.....
Timbrado Član
Број порука : 114 Join date : 08.11.2009 Локација : Diseldorf-Sabac
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Wed 02 Dec 2009, 00:40
Kao prvo, uhvacenu pticu moras najmanje 6 nedelja drzati u karantini da nije sa ostalim pticama, sve dok se ne ocisti. Sto se tice pipe, moze biti da je druga vrsta, na pr. pipa koja je kada se pojavi neprekidno na ptici, a najlakse ces je naci na krilima iz unutrasnje strane. Prepoznavaju se po crnom nizu preko cele peruske, mozda je to u pitanju. Da li si ga pregledao??? Pokusaj sledece: Puderom za pipu, ili ga naprasi, ili mu stavi u vodu za kupanje. Dobar preparat ti je ARDAP-Puder, ako ga ima u Srbiji. Drugo kao sto si naveo, kupi kapi u apoteci, FRONTLINE, ali samo za macke i sipaj 1!!! kap na vrat. A trece, licno iz mog iskustva Eukaliptusovo ulje, mnogo znacajan u uzgoju ptica. O tome sam malo opsirnije napisao, ali na drugom forumu. "Ptice fauna", pa da ne bih sad odugovlacio, pogledaj tamo.
Zelim ti uspeha i zdrave ptice!!!
Timbrado Član
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Wed 02 Dec 2009, 00:57
PTICAR NIS ::
Ja sam inace protiv bezpotrebne upotrebe lekova kod ptica jer takve "tretirane " ptice su uvek losije od ovih drugih . Jer organizam nije u stanju posle sam da se izbori a i moguce je razviti rezistenciju. Dobra higijena i povremena prevencija su dovoljni da ne bi doslo do pojave bolesti...........
Slazem se sa ovim, jer i ja to isto tako praktikujem !!!
ulicni hodac Član
Број порука : 170 Join date : 06.10.2009 Age : 50 Локација : Pozarevac
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Wed 03 Feb 2010, 20:28
Sta moze biti najcesci uzrok smrti mladih kanarinaca, tek odvojenih od roditelja (30-40 dana starosti), i sta treba kod istih preduzeti radi prevencije? Pitam jer su mi dva mlada iz istog legla uginula u roku od par dana, a to mi se ranije nije desavalo. Uslovi, temperatura, hrana, higijena...sve je bilo po P.S-u.
ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Thu 04 Feb 2010, 05:05
ulicni hodac ::
Sta moze biti najcesci uzrok smrti mladih kanarinaca, tek odvojenih od roditelja (30-40 dana starosti), i sta treba kod istih preduzeti radi prevencije? Pitam jer su mi dva mlada iz istog legla uginula u roku od par dana, a to mi se ranije nije desavalo. Uslovi, temperatura, hrana, higijena...sve je bilo po P.S-u.
može biti da kanarinka ima neke bakterije u sebi koje prenese na jaja,a to se rješava prije parenja davanjem nekih antibiotika za preventivu,može biti do hrane ili pak vode.
ulicni hodac Član
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Thu 04 Feb 2010, 21:45
Hvala na odgovoru, bice da je ovo trece jer je voda redovno menjana a i o hrani se vodilo racuna, narocito jajcanoj. Ajde ticar (ili bilo ko drugi) preporuci neki antibiotik da ne rizikujem sledeci put.
ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Fri 05 Feb 2010, 05:29
ulicni hodac ::
Hvala na odgovoru, bice da je ovo trece jer je voda redovno menjana a i o hrani se vodilo racuna, narocito jajcanoj. Ajde ticar (ili bilo ko drugi) preporuci neki antibiotik da ne rizikujem sledeci put.
ja svojima dajem esb prije parenja i obavezno 3 dana probi-zime i bio-digest za čišćenje crijevne flore.to su proizvodi bili od orluksa sad proizvodi versele laga.
ulicni hodac Član
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Fri 05 Feb 2010, 23:23
Hvala, probacu tu kombinaciju sledeci put!
trnar Posetilac
Број порука : 22 Join date : 05.01.2010 Age : 54 Локација : Bitola,Macedonia
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Tue 27 Jul 2010, 12:40
Dali je neko imao iskustva sa Ivermectin-om. Sta se njime leci i kako se daje. Zanima me cime sprecavate i lecite respiratorne bolesti koje su posledica parazita.Odnosno kakvu prevenciju dajete ptici kako bi unustile te parazite?
Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Tue 27 Jul 2010, 15:03
trnar ::
Dali je neko imao iskustva sa Ivermectin-om. Sta se njime leci i kako se daje. Zanima me cime sprecavate i lecite respiratorne bolesti koje su posledica parazita.Odnosno kakvu prevenciju dajete ptici kako bi unustile te parazite?
-Ptica kašlje i pikće – Često se čuje i pucketanje kljunom.Upotrebljavaju se dva leka: ivermektin S i tilogal V,koji se mogu kupiti u poljoprivrednoj apoteci.Ivermektin se daje niz kljun ptici pipetom,i to: 1 kap da klizi.Skloni se voda za piće,a posle 3ĥ vrati se voda u kojoj je rastvoren tilogal i to 1gr. Na 1 l. Vode.Svaki dan menjati novu smešu vode i tilogala i to davati 7 dana.Posle toga napraviti pauzu 4 dana (ne davati tilogal u vodi),niti jajčanu hranu,a onda još 4 dana ponovo davati tilogal u vodi, i na kraju dati ivermektin S,1 kap niz kljun ptice.
dr.necili Posetilac
Број порука : 4 Join date : 24.04.2010
Наслов: bolesti kanarinaca i preventiva Fri 24 Sep 2010, 18:29
Pozdrav svima.Imam problem sa kanarincem star je 3god. jutros sam primetio da se neoseca dobro ne leti i dok stoji on se kao da se ljulja levo desno a iz nozdrva kao da mu izlazi ne ka pena,dao sam mu sulfa preparat i sada kao da je mali bolje nadamse .Ako je neko upoznat sa ovim simptomima neka mi pomogne.Hvala svima.
Timbrado Član
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Sat 02 Oct 2010, 16:03
dr.necili ::
Pozdrav svima.Imam problem sa kanarincem star je 3god. jutros sam primetio da se neoseca dobro ne leti i dok stoji on se kao da se ljulja levo desno a iz nozdrva kao da mu izlazi ne ka pena,dao sam mu sulfa preparat i sada kao da je mali bolje nadamse .Ako je neko upoznat sa ovim simptomima neka mi pomogne.Hvala svima.
RESPIRATORNA MIKOPLAZMOZA – Ovo je hronična zarazna bolest. Promene se javljaju na disajnim putevima.Oblele ptice su klonule,slabo jedu,a zatim sa javlja sluzavo-gnojni iscedak iz nosnih otvora,pa dišu na otvoren kljun.Ptice kijaju i tresu glavom.Javlja se upala očiju,može doći do upale u ustima i vazdušnim vrećicama,pa ptice ne mogu da lete.Bolest je praćena mršavljenjem.Leči se antibioticima,koji se daju direktno u kljun ili u vodu za piće.
Mozes leciti sa IVOMEC, Spot-On metodom, s tim sto ces pomocu sprica sipati 1 kap na vrat. To uradis 1. - 5. i 9. dan. Stroga cistoca i kompletna desinfikacija (Baktozol) svog pribora. Ako ti je ta ptica skupa sa ostalima, onda moras sve ptice leciti.
dr.necili Posetilac
Наслов: sta se koristi kao preventiva kod kanarinaca Sat 09 Oct 2010, 22:46
pozdrav svima. sta mogu koristiti kao ustvari sta se moze naci na nasem trzistu od lekova kao preventiva za kanarince,npr. antibiotika itd.Sta vi svi koristite u te svrhe,da bi znao da narucim kolegi.
pticar_amater Član
Број порука : 53 Join date : 02.01.2010 Локација : BiH
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Sun 10 Oct 2010, 00:07
Ako želiš da imaš zdrave kanarince preventiva je:
1. Higijena 2. Higijena 3. Higijena 4. Jabučni ocat u vodu za kupanje i pojilicu 5. Bijeli luk u vodu za piće 6. Što više zelenila, voća i povrća.
Nisam slučajno napisao 3 puta higijena jer je to glavni preduslov za zdrave i kvalitetne ptice
Pozdrav
dr.necili Posetilac
Наслов: sta mogu koristiti kao preventiva kod kanarinaca Mon 25 Oct 2010, 22:44
pozdrav svima..posto sam pocetnik molim vas neka mi neko kaze sta mogu koristiti kao preventivno sredstvo kod kanarinaca i sta se moze naci u nasim vet.apotekama ili vec gde vi nabavljate.Pozdrav i hvala..
gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Tue 26 Oct 2010, 00:54
druze, o tome imas puno tema u ``BOLESTI I PROBLEMI KOD PTICA`` pa prelistaj malo ima puno dobrih stvari.
pozdrav i puno uspeha u odgoju.
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Sat 20 Nov 2010, 02:25
Hoće li neko da mi objasni šta radi ovaj
Mica Vasic Zaslužni član
Број порука : 306 Join date : 05.01.2010 Age : 53 Локација : Aleksinac
Наслов: Re: Bolesti kanarinaca i preventiva Sat 20 Nov 2010, 09:55
vakcinise kanarince protiv "boginja",to sprecava , ne leci.radi se jednom godisnje, posle zavrsene sezone izvodjenja (leto), tad je najkriticnije. javlja se u razlicitim oblicima, uglavnom neizlecivim.
majanole Posetilac
Број порука : 27 Join date : 02.02.2010 Age : 52 Локација : Negotin
Наслов: Nole-pocetnik SOS Tue 23 Nov 2010, 09:35
Imam jednu cudnu situaciju, jedan muski kanarinac bele boje, od pre nekih mesec dana poceo je da gubi perije oko kljuna i prema ocima pa neznam da li je to ok ili postoji neki problem, jer sam u startu smatrao da je rec o promeni perija ali sada cinimi se da nesto nije utredu jer nevidim da mu raste druo perije i mislim da nije tako veseo. Imam ga vec nekih dve godina i mislim da nije stariji od 4-5 godina. Ako bilo ko ima neku ideju ili savet, molio bi za hitan odgovor!!!!!!!