| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Drveni kavezi, boksovi i letilice | |
|
+61pedjacure Rilekson marconi DjordjeVet srdjan vr žako pepikg CELICDEJAN Ninoslav84 marko_s_ks suljaga dalibor vasic korbach nenad79 majanole armin71 BAKI1 slavishab nenad Timbrado vlada2104985 Zokbok988 belobradi robin diskus kostavr.. cirkovi kostavr. Dzemal_sa Gost kumca alann Nikola popBL kostavr ulicni hodac bogdanik cajzla Beba Миланче Danijelvr saša vr aleks pticar nis alexandar gost1 milos0205 saso78 sasha ZOKICA ticar Luckyboy Zika BOCKA sestoperac CanaryZone Бане Vlada Nish Steva Drle Milan 65 posters | |
Аутор | Порука |
---|
CELICDEJAN Član
Број порука : 99 Join date : 29.06.2012 Age : 47 Локација : KRUSEVAC
| Наслов: letelica za ptice Sat 15 Sep 2012, 21:59 | |
| ocenite | |
| | | korbach Zaslužni član
Број порука : 303 Join date : 29.04.2011 Age : 39
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sun 16 Sep 2012, 20:24 | |
| - CELICDEJAN7@GMAIL.COM ::
- ocenite
Super je! Od kog je drveta? Evo necega sto ja radim ovih dana, 55x35x30 Pozz | |
| | | CELICDEJAN Član
| Наслов: letelica za ptice Sun 16 Sep 2012, 23:35 | |
| radjena je od kuvane bukve,1mx40cmx60cm.inace sve radim od bukve i mahagonija.od cega ti radis | |
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 17 Sep 2012, 04:46 | |
| Tako je, kuvana bukva je zakon em za rad em je tvrdo drvo. Nisam ja neki profesionalac, imam neki osnovni alat i dosta improvizujem, radim za sebe. Muku mucim za sablon za busenje letvica, imam jedan koji sam napravio od cetvrtaste sipkice, ali njime dobijam samo pravilan razmak izmedju rupica, nemam pravac a stubne busilice ni od korova. Usput, ako neko ima visak sablon, onaj deblji neka se javi. Koju zicu stavljas? Ja sam uzeo jos pre par godina 10kg neke pocinkovane 1.9mm. Samo se dobro istegne i milina.
Pozz | |
| | | CELICDEJAN Član
| Наслов: letelica za ptice Mon 17 Sep 2012, 18:49 | |
| zicu stavljam pocinkovanu 1,8mm,kad nema moze i 1,9 ili cak i 2mm.sablon ti je najlakse da napravis.mozes od aluminijumskog l profila,ali letvice moraju da ti budu sve na istu debljinu da bi bile lepo izbusene.ja radim letvice na 8mm debljine.ne treba ti stubna za busenje slikacu masinu koju sam napravio pa mozes da je iskopiras. | |
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 17 Sep 2012, 20:02 | |
| Postavi i sliku sablona ako ti nije problem. Ja sam uzeo sipku 1x1cm, sasekao jednu stranu da bih dobio zljeb za letvicu u njoj, letvice koristim 9mm. Dobro bi mi dosla neka objasnjenja u vezi svega toga tako da slobodno postavi slike i pisi.
Pozz | |
| | | CELICDEJAN Član
| Наслов: drveni kavezi,boksovi i letelice Tue 18 Sep 2012, 01:20 | |
| pitaj sta god te interesuje,od cega radis fioke za kaveze.ja ih radim od pocinkovanog lima.pozz | |
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Tue 18 Sep 2012, 04:07 | |
| Voleo bih da vidim taj sablon. Na fioku stavljam isto taj alu lim, stamparski. Isto tako i na dno kaveza, ili ako je veci kavez onda lesonit | |
| | | CELICDEJAN Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Wed 26 Sep 2012, 22:01 | |
| https://2img.net/r/ihimg/a/img577/9753/017yi.jpg | |
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Thu 27 Sep 2012, 15:02 | |
| Da znas da je pametnije napraviti ovako nesto. Daj da vidim i sablon ako imas neku sliku.
Pozz! | |
| | | pepikg Član
Број порука : 126 Join date : 15.11.2011 Age : 50 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Wed 14 Nov 2012, 18:23 | |
| Slikano danas, zavrsio sam sredjivanje ovih bokseva sa 18 kaveza,u kojima se mogu drzati muzjaci pojedinacno, ali i pariti sa kanarinkama,muzjak u sredini a zenke levo i desno, jer se pregrade izmedju kaveza izvlace! Ovo sam otkupio,ali sam ga prespricao belom bojom 2 puta i vratio mu sjaj.U putanju je puno drvo,nije iverica.Napravljeno je za merak.Kavezi su dovoljno veliki za parenje a opet nisu preveliki za drzanje pevaca posebno.Fioke,stakla ispred.Idealno.Dole je ostava za hranu,gnezda,pribor.Visine je 2.3m,sirine 1.42,dubine 29cm,bez limova i stakla ispred. | |
| | | CELICDEJAN Član
| Наслов: drveni kavezi,boksovi i letelice Wed 14 Nov 2012, 19:36 | |
| lepo izgleda,nema sta | |
| | | žako Član
Број порука : 278 Join date : 04.02.2012 Age : 56 Локација : Osijek, RH
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Wed 14 Nov 2012, 19:50 | |
| Lijepo, lijepo. Je li to rođendanski poklon? | |
| | | pepikg Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Wed 14 Nov 2012, 20:32 | |
| Zako...otkud si znao,pretpostavljam da mi negde pise u profilu datum. Moze se reci da sam castio samog sebe.Bilo je uz to i 10-tak metalnih spoljnih gnezda,pojilice,hranilice,vitamini,gomila plasticnih stajalica,vitaminke i jos kojecega. Mada sam jos pre nekog vremena ovo kupio,tek sam ovih dana stigao da sve rasklopim,osmirglam i prespricam.Cini se...ali 3 dana od jutra do mraka imalo posla. | |
| | | žako Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Wed 14 Nov 2012, 20:37 | |
| Neka, neka....... Rad se isplatio (jako lijepo uređeno), a na godinu ti želim, do sljedećeg rođendana, da napuniš parilice. Sretno. | |
| | | ulicni hodac Član
Број порука : 170 Join date : 06.10.2009 Age : 50 Локација : Pozarevac
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sat 17 Nov 2012, 09:48 | |
| fantasticno! Lepo, uredno i funkcionalno. Inace za sve nas koji manjkamo sa prostorom parilice sa pregradom su ubedljivo najbolje resenje. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sat 17 Nov 2012, 11:11 | |
| | |
| | | srdjan vr Posetilac
Број порука : 10 Join date : 03.01.2010 Age : 61 Локација : VRANJE
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sat 17 Nov 2012, 13:33 | |
| Sa ukusom nema sta,ko je radio prednjice. | |
| | | pepikg Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sat 17 Nov 2012, 17:04 | |
| jeste,ima funkcionalnost,moram samo ove rucke za fioke da vratim u belu boju,bode mi oci crna boja,kad pridjes odvlaci prosto pogled od ptice,vidim samo crne tacke Ne znam ko je radio prednjice,jer sam ovo kupio,pa se nisam raspitivao. Ima li neko adresu i telefon proizvodjaca plasticnih hranilica,pojilica,stajalica,treba mi puno,u istoj boji i ovde je malo skupo da sve kupujem u radnji, 18 hranilica(ove na regalu nisu dobre) u radnji u KG 90din!),12 pojilica,22 stajalice,sve u zutoj boji. Najgore sto sve to imam samo su sve razlicite boje. | |
| | | CELICDEJAN Član
| Наслов: drveni kavezi,boksovi i letelice Sun 18 Nov 2012, 22:51 | |
| http://s19.postimage.org/gc4bnopw3/017.jpg | |
| | | pepikg Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 19 Nov 2012, 16:58 | |
| Nisam video temu sa literaturom o pticama,ili sam negde preskocio. Kod nas ima jako slabo literature o pevacicama,gde god sam pitao u knjizarama,to je samo Bora Vasic.Iako je dostupno puno toga na internetu,vise volim stampana izdanja. Pokusavam da dodjem do jedne knjige Duska Matosica-Kanarinci boje,ali je rasprodata,zvao sam i g.Matosica ali nema viska. Evo nesto od moje zbirke | |
| | | žako Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 19 Nov 2012, 17:47 | |
| Kakva je ova knjiga "Bolesti i liječenje ptica" ? Nije li malo zastarila? | |
| | | pepikg Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 19 Nov 2012, 19:28 | |
| Apsolutno sam uveren da nije,sve opisane bolesti su poznate i danas,takodje i njihovo lecenje kroz nazive lekova koje u vecini slucajeva imamo da kupimo,a ako nema,napisano je koji lekovi,tj.na kojoj bazi lekovi se koriste za odredjenu bolest. Licnog sam misljenja da tesko bez veterinara i ispitivanja ptice, mozemo sami odrediti vecinu bolesti kod nasih ptica,vise su nagadjanja,te ovo je,te mozda ono. Neke prepoznajemo kroz iskustvo,ali vecinu opisanih u knjizi bez rezultata analize ne bih se usudio da sam odredjujem a kamoli lecim. | |
| | | DjordjeVet Član
Број порука : 96 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Banja Luka
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 19 Nov 2012, 19:41 | |
| Pepi, postoji li mogucnost da se ova knjiga o uzgoju stiglica skenira i okaci ovdje? | |
| | | pepikg Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 19 Nov 2012, 22:46 | |
| uh...treba mi puno vremena za to .pokusacu neki dan kad budem imao vremena,skener mi je spor,a ima dosta strana. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice | |
| |
| | | | Drveni kavezi, boksovi i letilice | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |