| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Drveni kavezi, boksovi i letilice | |
|
+61pedjacure Rilekson marconi DjordjeVet srdjan vr žako pepikg CELICDEJAN Ninoslav84 marko_s_ks suljaga dalibor vasic korbach nenad79 majanole armin71 BAKI1 slavishab nenad Timbrado vlada2104985 Zokbok988 belobradi robin diskus kostavr.. cirkovi kostavr. Dzemal_sa Gost kumca alann Nikola popBL kostavr ulicni hodac bogdanik cajzla Beba Миланче Danijelvr saša vr aleks pticar nis alexandar gost1 milos0205 saso78 sasha ZOKICA ticar Luckyboy Zika BOCKA sestoperac CanaryZone Бане Vlada Nish Steva Drle Milan 65 posters | |
Аутор | Порука |
---|
pepikg Član
Број порука : 126 Join date : 15.11.2011 Age : 50 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 19 Nov 2012, 22:47 | |
| Mada ne znam ni dal bi smeo to da uradim...zastita prava itd. | |
| | | DjordjeVet Član
Број порука : 96 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Banja Luka
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 19 Nov 2012, 22:48 | |
| mislim da bi to bilo interesantno za sve one koji se bave stiglicima, a knjiga nije dostupna u originalu svima koji bi je zeljeli imati... unaprijed hvala... | |
| | | pepikg Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sun 02 Dec 2012, 00:49 | |
| | |
| | | suljaga Član
Број порука : 179 Join date : 04.10.2009 Локација : krusevac
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sat 15 Dec 2012, 10:33 | |
| | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sun 06 Jan 2013, 21:39 | |
| | |
| | | pepikg Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sun 06 Jan 2013, 23:48 | |
| Ti si kupio...? A taman sam hteo da kritikujem malo Vrata,ne znam zasto su tolika,ptica izleti,drugo zica je labava. U sustini prevelika visina u odnosu na ostale dimenzije,mislim na visinu u kavezu. Da je duzina veca,pa ok,ali opet treba neka poprecna precka7-8cm od vrha da zica ne bude labava,ako se stavlja jos neka preckica gore za stajanje,a ako se ne stavlja onda tek visina nema funkciju. Malo drobim, ali bez ljutnje.Pozdrav i srecna Nova godina. | |
| | | pepikg Član
| Наслов: regal Thu 24 Jan 2013, 22:47 | |
| | |
| | | nenad79 Posetilac
Број порука : 12 Join date : 19.05.2010 Age : 45 Локација : SKOPJE
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Fri 25 Jan 2013, 00:34 | |
| Sarke kvare izgled trebao da montiras unutrasne sarke ali nije lose. | |
| | | pepikg Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Fri 25 Jan 2013, 10:30 | |
| Pravo da ti kazem,ne znam kakve su to unutrasnje sarke..Da sam ih video verovatno bih stavio,imale su ranije neke sarke,kupovale su se na metar,od tanjeg lima su pravljene,pa su stavljane izmedju vrata i okvira,bile su onako zuto zlatne boje,ali to nisam video odavno. | |
| | | marconi Član
Број порука : 79 Join date : 13.02.2010 Age : 50 Локација : jagodina
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Fri 25 Jan 2013, 13:56 | |
| - pepikg ::
- Pravo da ti kazem,ne znam kakve su to unutrasnje sarke..Da sam ih video verovatno bih stavio,imale su ranije neke sarke,kupovale su se na metar,od tanjeg lima su pravljene,pa su stavljane izmedju vrata i okvira,bile su onako zuto zlatne boje,ali to nisam video odavno.
Pogledaj po gvozdjarama,sigurno ih ima.... | |
| | | suljaga Član
Број порука : 179 Join date : 04.10.2009 Локација : krusevac
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Fri 25 Jan 2013, 14:11 | |
| - pepikg ::
- Pravo da ti kazem,ne znam kakve su to unutrasnje sarke..Da sam ih video verovatno bih stavio,imale su ranije neke sarke,kupovale su se na metar,od tanjeg lima su pravljene,pa su stavljane izmedju vrata i okvira,bile su onako zuto zlatne boje,ali to nisam video odavno.
Verovatno si mislio na ove | |
| | | korbach Zaslužni član
Број порука : 303 Join date : 29.04.2011 Age : 39
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Fri 25 Jan 2013, 16:15 | |
| | |
| | | pepikg Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sat 26 Jan 2013, 01:05 | |
| Da "suljaga" to su te,one mogu, ali ne moze se sve imati...koristim sto mogu u datom trenutku i sto imam na raspolaganju. "korbach" one sarke ne mogu na ovoliko mala vratanca....a i morala bi biti izbacena van okvira(štoka) da bi se otvarala... Danas sam zavrsio,nego sam stajalice poskidao,potopio sam ih u naftu pa se suše do sutra. Dimenzije unutrasnje su 82cm duzina, visina 50 cm i dubina 41cm.Namenio sam ih za parenje stiglica.I stajace ispod te bele velike letelice levo na slici dole. | |
| | | Rilekson Član
Број порука : 151 Join date : 05.01.2012
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 28 Jan 2013, 00:00 | |
| Pohvale grditelju, ostala je samo problematika otvora kad se izvade fioke za izdjubravanje. | |
| | | Rilekson Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 28 Jan 2013, 00:02 | |
| - Rilekson ::
- Pohvale grditelju, ostala je samo problematika otvora kad se izvade fioke za izdjubravanje.
Pohvale graditelju, a grditelj sam ja. Pozdrav | |
| | | pepikg Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 28 Jan 2013, 00:43 | |
| - Rilekson ::
- Rilekson ::
- Pohvale grditelju, ostala je samo problematika otvora kad se izvade fioke za izdjubravanje.
Pohvale graditelju, a grditelj sam ja. Pozdrav Ma naucio sam ptice da ne silaze.Provucem samo glavu od macke kad izvadim fioke,macka ne moze dalje, a pticama ne pada na pamet da sidju. P.S. Mislio sam na to,isekao sam jos jednu takvu letvu,pa kad izvadim fioku samo stavim dok ne zavrsim. | |
| | | pepikg Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Thu 31 Jan 2013, 00:05 | |
| Danas sam ugradio led diode u ove parilice,a sutra cu u ostalih 8 na drugom regalu,pa cu poslati slike.Mada mi dodje da u sve ostalo ubacim led,jer izgleda fantasticno. Ali treba i sredstava.Za ovih 10 parlica ce izaci sa kablovima za struju, 4200 din,bez ispravljaca koji sam imao pa nisam kupovao a oni su preko 1000 din,ako ne i vise.Stavljao sam u proseku 60cm duzine led dioda na 1 parilicu.One se kupuju u trakama od po metar,ima razlicitog kvaliteta,samolepljive su trake,i postoji hladna i topla bela boja.Stvar ukusa,nista vise. Potreban je ispravljac min. 2 Wat pa sve do 6 Wata,zavisno od duzine led dioda.Led diode se seku na odredjenim mestima i leme se zice kao za zvucnike za auto,sve se svodi u jedno zajednicko kolo i vezuje na ispravljac.Moze se staviti prekidac na svaku parilicu pojedinacno ako neka ne treba da gori,mada i da radi potrosnja je smesna na 12 volti i 2 wata A sve sam to uradio da ne bi gorele neonke od ukupno 216 wati.(po 6 neonki u svakoj plafonjeri,a ima ih 2, da bi dobio potrebnu jacinu svetlosti) Pticama ne smeta,jacina je dovoljna, a izgleda prelepo kad se pogase sva svetla u prostoriji uvece .Ptice se jos bolje vide i dolazi do izrazaja njihova boja. | |
| | | pedjacure Član
Број порука : 153 Join date : 04.02.2011 Age : 48 Локација : Nis
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Thu 31 Jan 2013, 17:19 | |
| pepi svaka cast majstore ako nekad budem imao uslove ovako cu i ja da sredim pticama svaka cast zavidim ti u stanu je to nemoguce sve najbolje u novoj godini | |
| | | pepikg Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Thu 31 Jan 2013, 18:44 | |
| Pedja,svima nama nesto uvek fali....kad mislis da si napravio,vidis da opet nesto treba ili da moze bolje. Najgore je sto se nema,sto smo u globalu siromasni novcano,jer postoje i zivotne obaveze,pa za ovo ne ostane mnogo. Jos nesto vezano za led diode,ja sam ugradjivao hladno belu,postoji i topla bela boja isto, i dodje svetlost kao neonka obicna. Hladno bela ima plavicasti odsjaj unutar kaveza,sto citajuci neke strane tekstove odbija parazite i insekte unutar mesta na kome je instalirana. Znajuci kako mi se pipa bila namnozila na mestu gde mi se unutar jedne letelice nalazila neonka(tople boje),odlucio sam se za ovu drugu hladnu. A u jednom redu sam postavio te tople boje koje cu zameniti,cisto da se vidi razlika.Slike malo kasnije. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Thu 31 Jan 2013, 19:07 | |
| Tamaqn sam mislio da odustanem od drvenih volijera, Ivana kaže danas da sklonim kaveze i stavim regal na terasi a ja je dva sata ubeđujem da to nije dobro... ali sa ovim malim dodatkom stvar se menja. Svaka čast na izumu bacio si me u dilemu. | |
| | | pepikg Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Thu 31 Jan 2013, 23:42 | |
| Vec mi se smucilo... Ima zaje...cije,Brzo se veze sve,al neka se ne zalepi pa spada(samolepljive su),pa mora super lepak,osetljivo je na masnocu,pa mora da se obrise plafon dobrooo.. Donja 2 reda su te tople bele boje.U principu i ona je odlicna,mozda cak i vise daje svetlosti nego hladna bela. Stvar ukusa.I ova hladna bela boja daje dovoljno da ptice mogu da se pare i da ne mora da zvrji svetlo po pticarniku posle 4 popodne,kad obicno vecina pali,ako ima dovoljno prirodne do 16h. E sad ispravljac ipak najbolje kupiti odgovarajuci ili da vam neki elektronicar uradi sa min 5 Ampera jacine.Ja sam imao neki ispravljac, mislio sam da moze jer su mi tako rekli u prodavnici, ali sa 2 ampera,i posle 2 sata rada se ugrejao i poceo da zuji....znaci ne valja nesto. Ukupno je 5,7 metara led dioda. Pa je moj komsija elektronicar uzeo napajanje od kompjutera,nesto je prepravio,ne znam sta i ima 6 ampera,plus je ostavio onaj ventilator sto inace stoji u napajanju kompjutera i nema da se greje. Ali smo se mi grejali,morao sam da mu grejem vrucu rakiju kad smo zavrsili A zena ko zena Milane...."Sta opet premestas te kutije...upalicete nesto....sijalica mi ne radi na aspiratoru 2 meseca,to nikako da zamenis"...itd. Ali ih ipak hrani kad me nema Morao sam da je zamenim malopre i tu sijalicu na aspiratoru. Evo slika,nadam se da sam nekom pomogao. | |
| | | Rilekson Član
| | | | CELICDEJAN Član
Број порука : 99 Join date : 29.06.2012 Age : 47 Локација : KRUSEVAC
| Наслов: prednjice za letelice i boksove Wed 13 Mar 2013, 18:31 | |
| http://s19.postimage.org/44qjhajyr/001.jpg | |
| | | CELICDEJAN Član
| Наслов: veliki kavez za ptice Wed 20 Mar 2013, 22:52 | |
| http://s19.postimage.org/dcs20jus3/011.jpg | |
| | | CELICDEJAN Član