| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Drveni kavezi, boksovi i letilice | |
|
+61pedjacure Rilekson marconi DjordjeVet srdjan vr žako pepikg CELICDEJAN Ninoslav84 marko_s_ks suljaga dalibor vasic korbach nenad79 majanole armin71 BAKI1 slavishab nenad Timbrado vlada2104985 Zokbok988 belobradi robin diskus kostavr.. cirkovi kostavr. Dzemal_sa Gost kumca alann Nikola popBL kostavr ulicni hodac bogdanik cajzla Beba Миланче Danijelvr saša vr aleks pticar nis alexandar gost1 milos0205 saso78 sasha ZOKICA ticar Luckyboy Zika BOCKA sestoperac CanaryZone Бане Vlada Nish Steva Drle Milan 65 posters | |
Аутор | Порука |
---|
nenad79 Posetilac
Број порука : 12 Join date : 19.05.2010 Age : 45 Локација : SKOPJE
| Наслов: Drveni kafezi Fri 04 Nov 2011, 12:26 | |
| Moite novi drveni kafezi izraboteni na moja nacin. https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/405/img2195ii.jpg/ https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/713/img2196ru.jpg/ https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/40/img2198ei.jpg/ http://img802.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img802/575/img2204y.jpg https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/21/img2200ys.jpg/ https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/811/img2202q.jpg/ https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/855/img2201vy.jpg/ https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/192/img2209s.jpg/ https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/267/img2211u.jpg/ | |
| | | korbach Zaslužni član
Број порука : 303 Join date : 29.04.2011 Age : 39
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Fri 04 Nov 2011, 15:10 | |
| Svaka cast, lepo izraboteno. Vidi se da je od tvrdog drveta | |
| | | dalibor vasic Član
Број порука : 298 Join date : 03.08.2011 Age : 29 Локација : Cicevac, Srbija
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Fri 04 Nov 2011, 18:03 | |
| Lepo, lepo. Svaka čast. Samo ove stajalice nemoj da ti budu ovoliko blizu vratima i hranilicama, odvoji ih još po koju žice ka unutar, jer postoji velika mogućnost da ptice polome rep. Pozdrav! | |
| | | suljaga Član
Број порука : 179 Join date : 04.10.2009 Локација : krusevac
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sat 05 Nov 2011, 01:55 | |
| Od kog drveta su radjeni. Jel dimenzije 36 x 19,5 cm bez stubica (koliko sam sam uspeo da prebrojim zice) | |
| | | nenad79 Posetilac
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 07 Nov 2011, 09:56 | |
| - suljaga ::
- Od kog drveta su radjeni. Jel dimenzije 36 x 19,5 cm bez stubica (koliko sam sam uspeo da prebrojim zice)
Razmah zice su 1.4mm. | |
| | | marko_s_ks Posetilac
Број порука : 20 Join date : 19.03.2011 Локација : Nis/ Krusevac
| Наслов: Evo mojih parilica i kaveza. Sun 11 Dec 2011, 15:06 | |
| Samo da dodam , razmak izmedju zica ne treba da bude veci od 12mm . Ovakvi su mi svi kavezi d35, v21, s18 radim ih uglavnom od kuvane bukve i sa zicom od 2mm , zbog cega su malo tezi , ali i zbog danca od laminata . Parilice d80, v45 , s40 sa pregradom parilica d50, v42, s40 od kuvane hrastovine (najgora za rad) I parilica za tigrice , za sada bez gnezda Trenutno radim ormare za kaveze , nesto slicno onim sto je beba postavila , samo sa 10 box kaveza iznad volijere i drugi sa 10 mesta za 10 kaveza kao na prve 3 slike . Nadam se da ce lepo da ispadne i da me zena nece ostaviti kad bude videla | |
| | | Ninoslav84 Član
Број порука : 89 Join date : 11.04.2010 Age : 40 Локација : Пирот - Србија
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sun 11 Dec 2011, 23:05 | |
| Свака част свакоме али за мене су метални кавези закон. Само да је жица квалитетна и све је О.К. За одржавање ништа лакше а пипе су прошлост. Нема лакирања а приликом потапања у врелу воду и дезинфекцију нема бојазни да ће се дрво надути. Поново понављам свака част свакоме и ко је како навико али ја имам само лоше искуство и никад више дрвени кавез нећу купити нити правити. | |
| | | dalibor vasic Član
Број порука : 298 Join date : 03.08.2011 Age : 29 Локација : Cicevac, Srbija
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 12 Dec 2011, 00:51 | |
| Je l' stvarno da drvo može da se naduje kad se potopi u vrelu vodu radi dezinfekcije, tj.drveni kavez(prelakiran bezbojim lakom za čamce) ?? A kakvo to loše iskustvo imate Ninoslave, ne bi bilo loše da pišete malo o tome da bismo i mi bili u toku o čemu da pazimo. Pozdrav! | |
| | | Ninoslav84 Član
Број порука : 89 Join date : 11.04.2010 Age : 40 Локација : Пирот - Србија
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 12 Dec 2011, 02:14 | |
| Свако дрво када дође у додир са водом се дује ма колико било добро заштићено. А када запатимо пипе кавезе морамо лепо испарити како неби дошло до повратка истих јер џаба сва остала третирања ако не испаримо јајашца пипе са стајалица и ћошкова на кавезу. Зато је и комплет жичани кавез закон. | |
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 12 Dec 2011, 05:29 | |
| - Ninoslav84 ::
- Свако дрво када дође у додир са водом се дује ма колико било добро заштићено. А када запатимо пипе кавезе морамо лепо испарити како неби дошло до повратка истих јер џаба сва остала третирања ако не испаримо јајашца пипе са стајалица и ћошкова на кавезу. Зато је и комплет жичани кавез закон.
Potpuno je tacno to. Ali postoji nacin - plastifikacija drvenih kaveza. Tako se dobija odlicno zasticeno drvo, pogotovo ako je u pitanju tvrdo drvo [bukva, orah etc.]. Potapanje u vrelu vodu je dovoljno na trenutak, pre toga se oriba sundjerom i nekim deterdzentom, potapanje pa onda dezinfekcija, nakon toga sapiranje, ako je dezinficijens takav da treba da se spere nakon dejstva. Mogu metalni biti prakticni koliko god hoce, ali moje oko voli pticu u drvetu. Kao sto si rekao, svako ima svoje i to treba postovati. Sve ima svojih prednosti i mana, pa sta kome lezi. Ja licno imam nekoliko metalnih kaveza, ali retko kad drzim nesto u njima. Uglavnom stavim novu pticu za vreme karantina. Pozdravljam vas drustvo | |
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 12 Dec 2011, 14:38 | |
| I ja se slazem sa Korbachom , po meni su mnogo lepsi drveni kavezi nego metalni . Pored toga sto po meni lepse izgledaju , mislim da i pticama vise odgovaraju ( po iskustvu onih sto hvataju ptice , ptica se mnogo brze smiri i pre propeva u drvenom kavezu , dok u metalnom vise po stranicama ili na gornjem delu kaveza kao slepi misevi ). Pored toga metalni kavezi imaju samo tanak sloj emaila da bi zica mogla da se punktuje , koji se vremenom izgulji i ni jedna farba vam vise ne pomaze . Ovo pricam iz licnog iskustva , probao sam da repariram nekoliko tih kaveza sa raznim farbama , od onig zastitnih za metal, onih za kola, cak i bronzu za sporete i nista , posle par nedelja ptice u kavezu sve se zgulji. Evo slike 2 kaveza starih preko 20 godina , slikao sam ih kod drugara , pa presudite sami : I jos jedna bitna stvar je da su po meni izdrzljiviji drveni kavezi nego metalni , jer mi se desilo da mi padnu sa zakacke , a rezultat je da su drveni imali par ogrebotina , a kod metalnih obavezno se neka zica odpunktuje i vise je ne vratiste osim da je uvezete . Lem nece da prihvati , punkt takodje jer nema vise emaila , CO2 i obican aparat za varenje je tope i jedino vam preostaje da ga bacite u djubre . Moram da se ogradim , jer nisu svi metalni kavezi takvi . Izuzeo bi one stare slovenacke kaveze koji su se proizvodili u fabrici 70ih , koji su imali ram od zice 3mm i telo od 2mm-ske zice , sa metalnim dnom , keramickim hranilicama i staklom okolo kaveza. Stari pticari znaju o cemu pricam jer su za takav kavez morali da odvoje priblizno 60ak maraka . Za one koji neznaju stavicu slike prvom prilik kad odem za KS. | |
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 12 Dec 2011, 15:09 | |
| - marko_s_ks ::
- I ja se slazem sa Korbachom , po meni su mnogo lepsi drveni kavezi nego metalni . Pored toga sto po meni lepse izgledaju , mislim da i pticama vise odgovaraju ( po iskustvu onih sto hvataju ptice , ptica se mnogo brze smiri i pre propeva u drvenom kavezu , dok u metalnom vise po stranicama ili na gornjem delu kaveza kao slepi misevi ).
Pored toga metalni kavezi imaju samo tanak sloj emaila da bi zica mogla da se punktuje , koji se vremenom izgulji i ni jedna farba vam vise ne pomaze . Ovo pricam iz licnog iskustva , probao sam da repariram nekoliko tih kaveza sa raznim farbama , od onig zastitnih za metal, onih za kola, cak i bronzu za sporete i nista , posle par nedelja ptice u kavezu sve se zgulji.
Evo slike 2 kaveza starih preko 20 godina , slikao sam ih kod drugara , pa presudite sami :
I jos jedna bitna stvar je da su po meni izdrzljiviji drveni kavezi nego metalni , jer mi se desilo da mi padnu sa zakacke , a rezultat je da su drveni imali par ogrebotina , a kod metalnih obavezno se neka zica odpunktuje i vise je ne vratiste osim da je uvezete . Lem nece da prihvati , punkt takodje jer nema vise emaila , CO2 i obican aparat za varenje je tope i jedino vam preostaje da ga bacite u djubre .
Moram da se ogradim , jer nisu svi metalni kavezi takvi . Izuzeo bi one stare slovenacke kaveze koji su se proizvodili u fabrici 70ih , koji su imali ram od zice 3mm i telo od 2mm-ske zice , sa metalnim dnom , keramickim hranilicama i staklom okolo kaveza. Stari pticari znaju o cemu pricam jer su za takav kavez morali da odvoje priblizno 60ak maraka . Za one koji neznaju stavicu slike prvom prilik kad odem za KS.
Marko, hoces li podeliti s nama kako izradjujes kaveze, koji alat koristis i kako busis rupice? Pricali smo nedavno o tome na slicnoj temi, o sablonima, busilicama, zici.. pa ako si raspolozen da podelis zahvaljujem unapred. Pozdrav | |
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 12 Dec 2011, 16:36 | |
| Pa moram reci da nije u pitanju velika matematika , samo vreme, strpljenje, 2 kila zivaca i nesto alata . Ako ne pricamo o cirkularima , hoblerici , slajferici ... , sto se tice bisenja ja prvo napravim letvice 10mmx 50 mm , obelezim i busim na stubnoj busilici na kojoj sam usrafio kanal za letvice nesto kao P (cirilicno - obrnuto ) na kojoj se nalazi mali vrh exera (vodic ili vodjica ) koji se nalazi na 12mm u odnosu na centar burgije. Tako da uzmes izbusis jednu rupicu nasumice , zatim povuces letvicu toliko da taj vrh exera udje u tu prethodnu rupicu i sledeca rupica ide bas na 12 mm , zatim povuces na tu sledecu rupicu da upadne vodjica i tako redom dok ti oci ne ispadnu . Potom rasecem tu letvicu od 50mm i dobijem 4 od po 10 mm , zatim dodatno ishoblujem , ismirglam i dobijem 4 od po 8mm , koj obelezim i nema sanse da se ne gadjaju rupice kad ih posle rezem na dimenzije, i farbam sandolinom , neke i lakom (sta ko hoce) , posle ide provlacenje zica i sastavljanje .... Sve u svemu dosta strpljenja i samo stalozeno . Mnogo je bitan i izbor drveta , nikao od camovine , lipe , jove... Najlakse ti je bukva ,a najbolje kuvana bukva ili kuvana hrastovina (ja uzimam od jednog parketara ) ali bez dobrog alata ti ne preporucujem ... Camovina je meka i ima sitne godove koji su mnogo tvrdji od ostalog ,,mesa,, drveta te cak i stona burgija hoce po malo da pobegne ukoliko su godovi kosi ili u cvoru . Ja se nadam da si razumeo mustru. | |
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Mon 12 Dec 2011, 21:49 | |
| Zivaca treba svakako, mozda i vise od 2kg:D Taj sablon koriste mnogi kako vidim. Je l to pravis od neke aluminijumske cetvrtaste cevi, koji odseces na P? Ja sam do sad uradio nekoliko kaveza, bez sablona i uz mnogo nerviranja, obicnom busilicom. Cim padne koncentracija - cao kavezu. Malo malo pa upropastis lajsnu.. Pravio sam od bukve i od jelovine, u pravu si za godove. Imam dosta bukovih stafli koje cuvam za ovaj posao, ali vremenom mi se bukva izvitoperi. Drugo, nemam pogodnu testeru na cirkularu, pretpostavljam da treba neka finija, tanja [mozda ona za ivericu?]. Sto se tice jelovine, lajsne izvlacim od lamperije koja je sa dve strane vec glatka..
Momentalno se patim sa lajsnicama i zbicama za podnjacu, da ptice ne bi kopale po dnu. Pravim reglacic sa parilicama, upotrebio sam preko 150 zbica/300rupica , da poludis. Probao sam raditi sa zicom onom sto se uzima na kilo ali mi se ne dopada, previse je mekana a celicna je jako kruta. Zbice za bajs su malo skupa investicija ali je milina, bude ravno i nema sanse da rdja. Jedina zackoljica je u tome sto moras svaku boziju zbicu sa obe strane da obrusis, to jest skines deo gde je navoj i sa druge strane zakacku.Kad zavrsim stvar stavicu slike i mere, a mozda i vrednost investicije, pa ako neko bude hteo da krene u avanturu.. Jos treba uraditi fioke i pregrade, pa moji kanarinci dobijaju novi dom.
Hvala ti na tekstu, pozdravljam | |
| | | nenad79 Posetilac
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Tue 13 Dec 2011, 02:10 | |
| [quote="marko_s_ks"]Samo da dodam , razmak izmedju zica ne treba da bude veci od 12mm .
Ne znam zasto ne treba da bude razmah zica veca od 12mm po moe mislenje to zavisi od vrsta pticaodnosno nenja velicina,ali dobro znam da ovakvi izbusenih drveta ne sme biti.Za to ima resenje ali samo ako neko saka to da doznae.
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/824/sdc13846k.jpg/ | |
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Tue 13 Dec 2011, 16:07 | |
| Svako ima svoj metod i nacin pravljenja kaveza. Meni je prvo lakse da na prednju i zadnju stranu zicu provlacim odozgo, mada sam radio i sa zatvorenom gornjom stranom . Ne vidim neku razliku ,jer tvrdim da zica ne moze da se izvuce na gore , jer prethodno svaku zicu dobro nazubim ovakvim klestima : Pa zica izgleda ovako > U te rupice kasnije dodje lak i to je to. Opet kazem ako je samo zbog estetike , ukusi su razliciti. Ja ne vidim toliki ceh u tome. | |
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Tue 13 Dec 2011, 16:15 | |
| I da dodam , 12mm razmak izmedju zica je neki standard, jer se skoro sve pojilice prave na 12 mm . I to se odnosi na sve sitnije ptice , a i vece nece da pobegnu . A ko cuva guske , sotke , curke , sigurno nece napraviti ovakav kavez | |
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Tue 13 Dec 2011, 16:59 | |
| Te rupice se takodje lako popune gitom za drvo | |
| | | nenad79 Posetilac
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sat 17 Dec 2011, 23:03 | |
| [quote="marko_s_ks"]Svako ima svoj metod i nacin pravljenja kaveza. Meni je prvo lakse da na prednju i zadnju stranu zicu provlacim odozgo, mada sam radio i sa zatvorenom gornjom stranom . Ne vidim neku razliku ,jer tvrdim da zica ne moze da se izvuce na gore , jer prethodno svaku zicu dobro nazubim ovakvim klestima :
E ovako Marko.Gorna letvica izbuses 10mm a dolna ona siroka izbuses 5mm i kada navuces zica u gorna letva cica treba da ti bide ravna sa dolna siroka letva i onda spustis cica u 5mm i zatim zica bude i gore i dole u letvama po 5mm.Dali kapiras sad ovaj moj sovet. | |
| | | suljaga Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sun 18 Dec 2011, 19:52 | |
| [quote="nenad79"] - marko_s_ks ::
- Svako ima svoj metod i nacin pravljenja kaveza. Meni je prvo lakse da na prednju i zadnju stranu zicu provlacim odozgo, mada sam radio i sa zatvorenom gornjom stranom . Ne vidim neku razliku ,jer tvrdim da zica ne moze da se izvuce na gore , jer prethodno svaku zicu dobro nazubim ovakvim klestima :
E ovako Marko.Gorna letvica izbuses 10mm a dolna ona siroka izbuses 5mm i kada navuces zica u gorna letva cica treba da ti bide ravna sa dolna siroka letva i onda spustis cica u 5mm i zatim zica bude i gore i dole u letvama po 5mm.Dali kapiras sad ovaj moj sovet. Ali takva zica je labava i vibrira. kada se zica tacno isece na meru koliko su i rupe duboke i uvuce u letvice onda nema da seta | |
| | | nenad79 Posetilac
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sun 18 Dec 2011, 21:47 | |
|
Ali takva zica je labava i vibrira. kada se zica tacno isece na meru koliko su i rupe duboke i uvuce u letvice onda nema da seta[/quote]
Vibrira i labava je ako je izbusi neko sto ne zna budi siguran da ako je izbusis fes nema da imas prodlem.Vidi slike moi drveni kafezi dajem garancija 5 godina.
| |
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sun 18 Dec 2011, 23:08 | |
| Opet kazem , svako ima svoj metod izrade, Ali sto kaze Suljaga , kad izrezes zicu tacno koliko su i rupice duboke i zaglavis zicu nema da mrdne. | |
| | | CELICDEJAN Član
Број порука : 99 Join date : 29.06.2012 Age : 47 Локација : KRUSEVAC
| Наслов: kavezi za ptice Sun 05 Aug 2012, 00:24 | |
| pogledajte pa ocenite http://s19.postimage.org/hlzls9ser/Picture_019.jpg | |
| | | suljaga Član
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice Sun 05 Aug 2012, 12:01 | |
| Lepo odradjeno, pretpostavljam da ti je stari Celic iz Ivankovacke koji je pravio kaveze familija? | |
| | | CELICDEJAN Član
Број порука : 99 Join date : 29.06.2012 Age : 47 Локација : KRUSEVAC
| Наслов: kavezi za ptice Sun 05 Aug 2012, 12:29 | |
| ja sam njegov unuk,isto sam stolar pa sam i pravljenje kaveza nasledio od dede.samo sto ja neradim kaveze samo za kanarince,nego i za divlje ptice | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Drveni kavezi, boksovi i letilice | |
| |
| | | | Drveni kavezi, boksovi i letilice | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |