PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE

Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...

HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  Приступи  
Тражи

Display results as :

Rechercher Advanced Search
TAKMIČENJA
 https://pticefauneevrope.forumsc.net/t2064-topic#34861  pticefauneevrope.forumsc.net
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
Latest topics
» order dapoxetine usa
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySat 13 Jan 2024, 03:22 by LiamynC

» finasteride lymph nodes
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyWed 22 Nov 2023, 18:03 by LiamynC

» buy priligy in malaysia
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyMon 20 Nov 2023, 06:16 by LiamynC

» buy dapoxetine 60 mg in india
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySun 19 Nov 2023, 13:21 by LiamynC

» Pesma štiglića
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyThu 03 Aug 2023, 01:06 by Jovan0

» CD za školovanje bastarda na pesmu štiglića
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:43 by Milan

» KLIJAVO SEME za ishranu ptica
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:40 by Milan

» Prirodna ishrana Stiglica
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyThu 05 Jan 2023, 19:45 by Milan

» TIGRICE - Melopsittacus Undulatus
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyThu 05 Jan 2023, 01:23 by Milan

Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyWed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …

[ Full reading ]
Comments: 4
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyThu 29 May 2014, 14:19 by Milan
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.

Comments: 0
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA

U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u  Pirotu održan prvi seminar  za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
      Nakon donošenja …

[ Full reading ]
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da  je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
         Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …

[ Full reading ]
Comments: 1
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyFri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan
Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”

Димензије прстенова за обележавање птица и живине

2.00 mm Ružasta astrilda, …

[ Full reading ]
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …

[ Full reading ]
Comments: 51
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyMon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.

Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …

[ Full reading ]
Izdavanje RODOVNIKA za ptice
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyTue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan
Obaveštenje

На основу члана 9.  Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …

[ Full reading ]
Comments: 3
Plaćanje članarine udruženju
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyFri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan
Obave

Članarina za 2022 godinu je 1000 din  a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.

članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04

[ Full reading ]
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA
RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyFri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …

[ Full reading ]
Similar topics
Prijatelji foruma
 pticefauneevrope.forumsc.net  Serbian Biodiversity Portal
Moj ljubimac
Piroćanka Zoo Park KOKI!

RADJANJE UDRUŽENJA PPFE

Go down 
+36
alann
cveja
delijovan
misan
boris
vrscanin
stiglan
voja_ilic
Zile
lakiso
Exotic
Luka Perica
Mica Vasic
popicaBL
medenica
sugubinac
Marko_KG
cirkovi
diskus
rale
Furla
grga
slavishab
Beba
gost1
Бане
administrator
kumca
ulicni hodac
Faber
Gost
ZOKICA
IgorSO
Rasko
Steva
Milan
40 posters
Иди на страну : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next
АуторПорука
Milan
Admin
Admin
Milan

Број порука : 4633
Локација : Pirot

RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 Empty
ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyWed 01 Dec 2010, 08:56

Sastanak članova udruženja PPFE Svilajnca, Jagodine i okoline
Dnevni red:

1. Upoznavanje sa pravilnikom o uslovima drzanja i nacinu obelezavanja divljih zivotinja u zatocenistvu.

2. Predlozi za godisnju skupstinu

3.Razno

Sastanak će se održati u Petak 03.12.2010. sa početkom u 13 h
Ulica Cara Dušana br 36 Svilajnac
Kontakt Mica Nesic tel. o35-321-262/o63-640-522
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySat 04 Dec 2010, 14:12

Obaveštavamo Vas da je stupio na snagu Pravilnik o uslovima držanja, načinu obeležavanja i evidentiranja divljih životinja u zatočeništvu (24.11.2010, 347.6 KB) "Službeni glasnik RS", број 86/10, te da se isti primenjuje od 01.01.2011. godine kao i da je rok za prijavu ptica 30 dana. Apelujemo sve koji žele da se bave legalnim odgojem i držanjem zaštićenih vrsta da pročitaju pravilnik i postupe u skladu sa zakonom pri čemu će im biti pružena sva potrebna pomoć od strane Udruženja "Ptice pevačice faune Evrope"
pravilnik možete preuzeti ovde
http://www.ekoplan.gov.rs/src/1-2-1-Pravilnici-iz-2010-godine-128-document.htm

ili na forumu sa komenratima

https://pticefauneevrope.forumsc.net/forum-f24/topic-t89-105.htm

Što se članova udruženja "PPFE" tiče sva potrebna dokumentacija za njih biće podnešena od stane udruženja s tim da je svako u obavezi da u predvidjenom roku dostavi sve što se od njega traži.

Upis za drugu turu alkica za obečežavanje traje do 15.12.2010. godine kada se zakljljučuju spiskovi, što se novih članova tiče isti prilikom plaćanja članarine na posebnoj uplatnici mogu odmah uplatiti alkice s tim da su u obavezi da potpisanu pristupnicu kao i uplatnicu donacije za obeležavanje ptica pošalju preporučeno u sedište udruženja.
Sve potrebne informacije možete dobiti na forumu "ptice pevačice feune Evrope" ili na telefon 069695858
S poštovanjem,
Predsednik udruženja
Milan Mladenović
Назад на врх Go down
vrscanin
Član
Član
vrscanin

Број порука : 77
Локација : vrsac

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySat 04 Dec 2010, 14:29

--------------------------------------------------------------------------------

Sastanak članova udruženja PPFE VRSCA i okoline
Dnevni red:

1. Upoznavanje sa pravilnikom o uslovima drzanja i nacinu obelezavanja divljih zivotinja u zatocenistvu.

2. Predlozi za godisnju skupstinu

3.Razno

Sastanak će se održati u Nedelju 04.12.2010. sa početkom u 17 h
Ulica Zvezdana br 13 Vrsac Kontakt Zoltan Berki 064/6668569
Назад на врх Go down
Mica Vasic
Zaslužni član
Zaslužni član
Mica Vasic

Број порука : 306
Локација : Aleksinac

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySun 05 Dec 2010, 10:39

malo sam dosadan al opet da pitam, jel postoji velicina alkice NA SAMOJ ALKICI ??? konkretno mislim na alkice ppfe
Назад на врх Go down
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
Furla

Број порука : 1470

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySun 05 Dec 2010, 11:30

pticarch ::
malo sam dosadan al opet da pitam, jel postoji velicina alkice NA SAMOJ ALKICI ??? konkretno mislim na alkice ppfe

Član 20
Zatvoreni nožni prsten iz člana 18. ovog pravilnika mora da sadrži jedinstven, trajno čitljiv i
nepromenljiv kod od 11 znakova sastavljen na sledeći način:
1) mesta 1 i 2: oznaka države Republike Srbije - RS;
2) mesta 3 i 4: godina uzgoja;
3) mesta 5, 6 i 7: broj odgajivača ili odgajivačnice;
4) mesta 8, 9, 10 i 11: redni broj ptice.
Назад на врх Go down
Mica Vasic
Zaslužni član
Zaslužni član
Mica Vasic

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySun 05 Dec 2010, 12:05

jel to znaci da npr na izlozbama sudije moraju da imaju i subler (mikrometar), da budu bravari i sl. po struci da da bi znali da izmere prsten ? kako cu ja dokazati unutrasnji precnik prstena na nogama mojih stiglica ? Alkica (naravno zatvorena) za vecinu rasa kanarinaca je 3mm, relativno lako se navlaci i na nogu odraslog stiglica, neki odgajivaci bi dosli na ideju da "tako odgajaju" ...
Назад на врх Go down
slavishab
Član
Član
slavishab

Број порука : 293
Локација : Zajecar

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySun 05 Dec 2010, 14:02

Sudije na izlozbama ne moraju da imaju subler, niti je to njihov posao...Subler ce imati nadlezni organi kojima je to posao.

Posto se ja pomalo bavim psima, napravicu jednu paralelu. Na izlozbama pasa u Srbiji i jos po nekim zemljama u okruzenju, nije zabranjeno izlagati pse sa kupiranim usima, tako da ih sudije tretiraju isto kao i one sa nekupiranim. Ali zakon kaze da se psima nesmeju kupirati usi i rep.
Znaci kinoloski savez ne brani, ali drzava brani...Drzava je iznad svih saveza i svih sudija.
Назад на врх Go down
Mica Vasic
Zaslužni član
Zaslužni član
Mica Vasic

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySun 05 Dec 2010, 14:20

Oces da kazes da ce sudije da tretiraju stiglice sa 3.0 mm alkicom isto kao i stiglice sa 2.7 mm alkicom ?
Назад на врх Go down
lakiso
Član
Član
lakiso

Број порука : 115
Локација : sombor

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySun 05 Dec 2010, 14:34

to je nemoguce jer alkicu od 3mm mozes staviti na odraslog stiglica ne svakog ali sam cuo da to rade a alkicu od 2.7 mm nemoze vec samo na malo pile.
Назад на врх Go down
slavishab
Član
Član
slavishab

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySun 05 Dec 2010, 14:53

Hocu da kazem da sudije nisu policajci, ali da ce se vrsiti kontrole na izlozbama od strane nadleznih sluzbi, pa kad se ustanovi da je neko navlacio vece prstenove, podnece se prijava protiv njega. Mislim da bi i sam organizator trebao da vodi racuna o tome, u interesu svih onih koji rade po zakonu.
Назад на врх Go down
lakiso
Član
Član
lakiso

Број порука : 115
Локација : sombor

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySun 05 Dec 2010, 14:56

slavishab ::
Hocu da kazem da sudije nisu policajci, ali da ce se vrsiti kontrole na izlozbama od strane nadleznih sluzbi, pa kad se ustanovi da je neko navlacio vece prstenove, podnece se prijava protiv njega. Mislim da bi i sam organizator trebao da vodi racuna o tome, u interesu svih onih koji rade po zakonu.
slazem se u potpunosti to treba organizatori da vode racuna o tome
Назад на врх Go down
Mica Vasic
Zaslužni član
Zaslužni član
Mica Vasic

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySun 05 Dec 2010, 15:05

A ako imam razlicite velicine alkica (zbog razlicitih ptica koje imam) i nehotice navucem stiglicima u gnezdu one od kanarinaca boje ? na alkicama nema velicine , subler nemam ...
Назад на врх Go down
diskus
Zaslužni član
Zaslužni član
diskus

Број порука : 343
Локација : Leskovac

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySun 05 Dec 2010, 17:14

pticarch ::

A ako imam razlicite velicine alkica (zbog razlicitih ptica koje imam) i nehotice navucem stiglicima u gnezdu one od kanarinaca boje ? na alkicama nema velicine , subler nemam ...
Ne verujem da bi se pravilo toliko problema oko dimenzije od 2,7 do 3,0 za stiglice.Moze da se desi da mladi brzo napreduju
ili desise da skine zenka i da nisi na vreme primetio i moras staviti 3,o.Moje misljenje ako bi se islo preko vece mere od 3,0 mozda tada. Exclamation Question
Назад на врх Go down
slavishab
Član
Član
slavishab

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySun 05 Dec 2010, 17:50

Mislim da ova diskusija gubi smisao. Ako postoji mogucnost zloupotrebe alkice velicine 3,0 i ako zakon kaze 2,7 onda je to 2,7 i nema price. Nema pogadjanja kao na pijaci.
Ko se bude ozbiljno bavio odgojem, morace da ima i subler i da vodi racuna da ptica ne preraste... Ako ja dodjem u Vranje i nehotice skrenem u jednosmernu policajac ce me kazniti iako nisam odatle, jer postoji znak, a znakovi su svuda isti...
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySun 05 Dec 2010, 18:09

Zakon ne kaže ni 2, 7 i 3,0, zakon kaže zatvorena alka koja se ne može skinuti sa noge odrasle ptice. Što se dimenzija tiče u svetu se štiglići obeležavaju i sa 3,0 a u Srbiji ima i onih koji bez problema navlače i alkicu 2,7 odrasloj ptici, kad se popišu i prijave sve ptice niko neće morati da navlači bilo kakvu alku odrasloj ptici, postoje otvorene alke za to a ukoliko se posumnja da neko hvata iz prirode i navlači prstenove može lako da se proveri putem genetske analize ( i opet u Srbiji ima onih koji kradu jaja pa su im sve ptice u srodstvu), sigurno je da će biti onih koji će kršiti zakon a ja se iskreno nadam da će ih nadležni urgani uspešno pronalaziti i sankcionisati.
Назад на врх Go down
Mica Vasic
Zaslužni član
Zaslužni član
Mica Vasic

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyMon 06 Dec 2010, 00:12

Milan ::
Zakon ne kaže ni 2, 7 i 3,0, zakon kaže zatvorena alka koja se ne može skinuti sa noge odrasle ptice. Što se dimenzija tiče u svetu se štiglići obeležavaju i sa 3,0 a u Srbiji ima i onih koji bez problema navlače i alkicu 2,7 odrasloj ptici, kad se popišu i prijave sve ptice niko neće morati da navlači bilo kakvu alku odrasloj ptici, postoje otvorene alke za to a ukoliko se posumnja da neko hvata iz prirode i navlači prstenove može lako da se proveri putem genetske analize ( i opet u Srbiji ima onih koji kradu jaja pa su im sve ptice u srodstvu), sigurno je da će biti onih koji će kršiti zakon a ja se iskreno nadam da će ih nadležni urgani uspešno pronalaziti i sankcionisati.

Zakon bi morao da kaze 2.7 , 3.0 ... za svaku pticu konkretnu velicinu prstena. Samo "zatvorena alka koja se ne moze skinutu sa noge odrasle ptice" ostavlja veliki prostor za zloupotrebe svake vrste. U svetu se npr stiglici obelezavaju SAMO sa 2.7 mm. Ali opet mi pametni a drugi budale. A te "budale" imaju daleko vece iskustvo od nas, a imaju i konkretnu velicinu prstena za svaku pticu i velicinu otvora prstena na prstenu. Jel bi alkice PPFE bile nevazece u zemlji Srbiji kad bi na sebi imale i velicinu unutrasnjeg precnika ? Namera mi je bila da vas svojim uproscenim i konkretnim pitanjima navedem na to da uvidite koliko je (barem po meni) vazna i korisna naznacena VELICINA PRSTENA NA PRSTENU.

Ovim zavrsavam temu.
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyWed 08 Dec 2010, 18:29

Sutra ili prekosutra na RTS u jutarnjem programu i emisiji "Srbija danas" reportaža sa predsednikom udruženja PPFE povodom legalizacije.
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyThu 09 Dec 2010, 13:33

Mićo, ti si sastavljalo predloge za veličinu alkica koji su otišli prema ministastvu, interesuje me kakva je situacija u svetu odnosno koje dimenzije se koriste ?

Mico Vasicu, govorimo o zloupotrebama u zemlji gde je 90 % ptica neobeleženo ( što papagaja, kanarinaca ili ptica faune evrope), gde bar 80 % odgajivača nema ni nameru da učestvuje u legalizaciji odgoja koju ministarstvo preko zakona sprovodi, gde ljudi i pored svih kazni i obaveštenja i dalje svakodnevno hvataju ptice i prodaju ih na pijacama, berzama, izložbama. Najbitnija trenutno stvar je da se što veći broj ljudi uključi u taj proces legalizacije, da prijavi svoje ptice bilo sa alkom(pa nebitno i koja je dimenzija) ili ne jer i to je jedan veliki korak napred za našu zemlju i ogroman uspeh s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo. Kasnije će se, verujem, stvari iskristalisati.
Ne sumnjam u to da će nakon završetka ovog prvog koraka država preduzeti sve potrebne mere da spreči sverc ptica i nelegalni odgoj ali postavljam pitanje : Da li treba i ono malo ljudi koji su pokazali da žele da rade u skladu sa zakonom dodatno maltretirati i plašiti ili ih treba ohrabriti u toj njihovoj odluici ? Da li je za državu veći problem šverc ptica i nelegalni odgoj od te dimenzije alikca ?
Obeležavanje ptica nije bilo regulisano zakonom i nije bilo OBAVEZNO za gradjane SRBIJE, svako je to u ovoj zemlji radio samoinicijativno i stavljao ko šta stigne ( neki i alkice samo sa brojem 01,02) neki i nisu obeležavali ptice jer nisu bili obavezni da to urade. matram da svakom ko želi da bude legalan treba da se pomogne u tome u ovom trenutku i da mu se omogući da se bavi sa odgojem ili da drži ptice u skladu sa zakonom.
Назад на врх Go down
boris
Član
Član
boris

Број порука : 116
Локација : jagodina-despotovac

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyThu 09 Dec 2010, 18:58

milane,izvini,ali nisi nikako u pravu.ako je nesto zapoceto i radfi se kako treba ne valja ga u...... na kraju.znaci ako "smo se izborili" za nesto sto valja i vrjedi da tako ide do kraja ali ispravno .alke za stiglice su svuda 2,7 mm i tako MORA biti i kod nas .NEMOJ DA GOTOVU STVAR (ZAKON)ponovo prepravljamo.

ili da stavimo na glasanje,ako treba.svako go izvodi stiglice ce znati koja alka treba.pozdrav svima
Назад на врх Go down
boris
Član
Član
boris

Број порука : 116
Локација : jagodina-despotovac

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyThu 09 Dec 2010, 19:33

Milan ::
i dalje Smile

cheers cheers cheers
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyFri 10 Dec 2010, 00:20

Na žalost trebaće za to da glasa najmanje 600 000 ljudi ako mislimo da menjamo zakon, po mojoj proceni od toga nema ništa. Po našem zakonu dimenzije nisu precizirane, stoji samo onaj dobro poznati deo da su bešavne i da se ne mogu skinuti sa noge odrasle ptice.
I nisu svuda alkice za štiglića 2, 7 ako se ne varam raspon je od 2,5 do 3,0, s tim da umesto 2,7 ide dimenzija 2,8. Možda grešim zato sam i pitao miću.
Назад на врх Go down
vrscanin
Član
Član
vrscanin

Број порука : 77
Локација : vrsac

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyFri 10 Dec 2010, 00:50

U PRAVILNIKU ZA OCENJIVANJE PTICA FAUNE EVROPE pise
prsten-maksimalna velicina
2,4mm-kod manjih vrsta
2,6mm-kod srednjih vrsta
2,8mm-"kod vecine"

sta god to znacilo ali tako pise u STANDARDU ZA OCENJIVANJE PTICA a sta im znaci to kod vecine nek objasni ko zna sta pod time
misle.
Назад на врх Go down
misan
Član
Član
misan

Број порука : 224
Локација : Ljubovija

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptyFri 10 Dec 2010, 15:50

cheers Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySat 11 Dec 2010, 14:23

Dosta su skratili izlaganje Smile Tražim ako neko ima snimak.
Назад на врх Go down
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
Furla

Број порука : 1470

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 EmptySat 11 Dec 2010, 22:20

Nije jednostavno i lako dobiti termin na RTS-u.
Ovo je odlična reklama za udruženje PPFE.
cheers cheers cheers
Назад на врх Go down
Sponsored content

ПорукаНаслов: Re: RADJANJE UDRUŽENJA PPFE   RADJANJE UDRUŽENJA PPFE - Page 6 Empty

Назад на врх Go down

RADJANJE UDRUŽENJA PPFE
Назад на врх 
Страна 6 of 13Иди на страну : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next
 Similar topics
-
» U poseti kod člana udruženja PPFE
» Zahvalnost članovima udruženja PPFE i saradnicima
» KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA